Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
crystyb93
Mon Apr 13 2015, 06:53AM
Registered Member #10231

Salutare dragi colegi!
Intervin in discutie cu o intrebare cat se poate de simpla zic eu: Ce facultati sau mai bine zis ce profile sunt recunoscute de SRI ca si studii de licenta astfel incat sa pot opta pentru ANI sa fac Masterul la ei ?
Back to top
djebel
Mon Apr 13 2015, 06:59PM
Registered Member #3603

Nu ti-ar fi mai usor sa pui intrebarea asta direct la ANIMV? LINK

Update: LINK Din H.G. nr. 1175/2006 cam astea sunt domeniile si specializarile agreate de SRI LINK

PS: Zambesc la Educatie Fizica si Sport.

[ Edited Mon Apr 13 2015, 07:44PM ]
Back to top
danya
Mon May 11 2015, 05:01PM
Registered Member #10275

Buna ziua, intentionez sa ma inscriu in 2016 la master, pe partea de analiza de informatii si am niste nelamuriri, testul de cultura generala, cate ore dureaza? in ultimii ani are cineva idee de numarul de candidati raportat la un loc, este in crestere sau scadere? si in final, probele sportive, acestea au loc pe parcursul unei zile sau in zile diferite?
Back to top
danya
Sun May 24 2015, 11:01AM
Registered Member #10275

Are cineva idee daca la masterele de cercetare ANIMV se intra tot cu contract de munca, ca la cele profesionale?
Back to top
George Bucsa
Fri May 29 2015, 07:46PM
Registered Member #10173

danya wrote ...

Are cineva idee daca la masterele de cercetare ANIMV se intra tot cu contract de munca, ca la cele profesionale?

conditiile de admitere pentru masterele de cercetare sunt aceleasi ca la toate celelalte mastere de la alte facultati,deci in concluzie vei fi admis la un simplu master si nu te va angaja pe parcursul/dupa absolvirea lui.Teoretic la ei poti sa ajungi prin ANI sau celelalte facultati de profil militar ce au beneficiar SRI ori prin masterul profesional la a carui admitere exigenta este asemanatoare cu cea de la licenta in cadrul ANI,poate putin mai mare.
Back to top
Alexander23
Sat May 30 2015, 04:40PM
Registered Member #10292

Voare pentru masterul profesional cat de greu este de a promova? E concurenta foarte mare?
Si in caz de rusita dupa absolvire esti angajat ca ofiter SRI?

[ Edited Sat May 30 2015, 04:53PM ]
Back to top
brdan22
Fri Dec 18 2015, 11:46PM
Registered Member #10547

Salut, intentionez sa ma inscriu anul acesta pentru licenta la ANI, intrebarea mea daca dupa terminarea celor 3 ani este obligatoriu masterul pentru a fi recunoscut ca si ofiţer de informaţii, din ce am citi la ei pe site nu mai este necesar ... dar am vrut sa ma asigur. In cazul in care esti admis se aplica acelasi regim ca la celelalte institutii ? adica nu vii ,pleci cand vrei, ai nevoie de permisii ... etc corect ?

Ma poate impiedica faptul ca am terminat Stiinte Economice in regim de taxa ? (din cate m-am documentat nu, dar ma refer la faptul ca sunt deja licentiat in ceva)

Daca ar putea sa ma lamureasca cineva cu ce difera activitatea dupa ce termini Facultatea de Informaţii fata de Facultatea de Studii de Intelligence ?

Ce diferenta este intre o persoana cu licenta facuta la ANI si o persoana cu licenta + master ambele facute la ANI?

va multumesc frumos.
Back to top
Fris
Sat Dec 19 2015, 08:07PM
Registered Member #9699

brdan22 wrote ...

Salut, intentionez sa ma inscriu anul acesta pentru licenta la ANI, intrebarea mea daca dupa terminarea celor 3 ani este obligatoriu masterul pentru a fi recunoscut ca si ofiţer de informaţii, din ce am citi la ei pe site nu mai este necesar ... dar am vrut sa ma asigur.

Nu stiu unde ai citit tu ca nu este necesar. Uite ce scrie chiar in oferta publica de licenta de pe site-ul academiei: "Pentru a dobândi competenţele necesare exercitării atribuţiilor profesionale de ofiţer de informaţii este necesară continuarea pregătirii universitare în cadrul unui program universitar de master profesional dedicat, organizat de Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”.

In cazul in care esti admis se aplica acelasi regim ca la celelalte institutii ? adica nu vii ,pleci cand vrei, ai nevoie de permisii ... etc corect ?

Poti pleca cand ai terminat programul de studiu, dar ai ora fixa de intoarcere in Academie. Permisiile se dau in cazuri exceptionale cand nu poti participa la cursuri. In cazul in care esti consemnat nu mai pleci nicaieri.

Ma poate impiedica faptul ca am terminat Stiinte Economice in regim de taxa ? (din cate m-am documentat nu, dar ma refer la faptul ca sunt deja licentiat in ceva)

Daca e in regim de taxa nu te incurca cu nimic. Faptul ca ai studii superioare si in alt domeniu e un avantaj pentru ca iti poti exercita acele cunostine dupa ce devii ofiter.

Daca ar putea sa ma lamureasca cineva cu ce difera activitatea dupa ce termini Facultatea de Informaţii fata de Facultatea de Studii de Intelligence ?

Fac. de Informatii pregateste ofiteri operativi, de teren.
Fac. de Studii de Intelligence pregateste ofiteri analisti, care elaboreaza sinteze si multe altele.

Ce diferenta este intre o persoana cu licenta facuta la ANI si o persoana cu licenta + master ambele facute la ANI?

Cine are doar licenta facuta la ANI, inseamna ca din varii motive nu a mai putut urma si masterul pentru a fi incadrat in corpul ofiterilor de informatii si lucreaza fie in mediul civil, fie in alte structuri.

Cine are licenta + master, ambele la ANI, este incadrat ca ofiter.

Si un alt caz este cine are licenta la alta Universitate + masterul profesional la ANI, are cunostine fundamentale in domeniul de licenta, care poate constitui un plus pe anumite sfere ce nu se studiaza in Academie (ex. drept pt apararea constitutiei, economie pt securitate economica, limbi rare pt translatori etc.) si masterul la ANI in Intelligence pentru incadrarea ca ofiter.

va multumesc frumos.

Cu placere!

[ Edited Sat Dec 19 2015, 08:20PM ]
Back to top
brdan22
Sat Dec 19 2015, 10:41PM
Registered Member #10547

mai bine de atat nici ca se putea. ms frumos m-ai lamurit si in acelasi timp m-ai potolit in legatura cu admiterea
Back to top
Shustache
Thu Feb 25 2016, 08:34PM
Registered Member #10532

[ Edited Fri Mar 18 2016, 09:56PM ]
Back to top
0050
Tue Mar 08 2016, 09:56PM
Registered Member #1997

Shustache wrote ...

Stie cineva dacă în cadrul procesului de selecție licență/master profesional sau după admitere, candidatul/studentul este supus testului poligraf?

Nu vei fi informat in prealabil despre o asemenea testare.Si de ce ar trebui sa fii informat in aceasta privinta?

[ Edited Tue Mar 08 2016, 10:01PM ]
Back to top
cda18
Tue Dec 06 2016, 11:59PM
Devenim ceea ce suntem
Registered Member #9371

Buna seara!In cadrul ANI-ului(ma rog,ANIMV-ului), mai exista acea "mica clasa" a Brigazii Antitero,in urma absolvirii devenind ofiter in cadrul acesteia?Personal am citit "chestiunea" aceasta pe un site si nu prea imi pare credibila.
Back to top
Krankhaus
Fri Dec 30 2016, 04:11PM
Registered Member #11055

Va salut,
Sunt clasa a XII-A si as dori sa ma inscriu la examenele de admitere in cadrul ANIMV.Din ce am inteles de pe site-ul oficial,dupa ce termin cei 3 ani de licenta,este necesara inscrierea in cadrul programului de master pentru a primii un post de ofiter operativ,corect ? Nu am gasit foarte multe informatii pe internet despre ANIMV,din motive evidente.Inca nu am apucat sa ma prezint la Directia de Informatii judeteana pentru inscriere.
Back to top
TANASE TIBERIU
Tue Jan 03 2017, 10:58PM
Registered Member #11056

Centrul de Excelenţă pentru Studii de Securitate Privată- Academia Naţională Bodyguard- din cadrul APAP -oferă
CURS
FORMARE SI DEZVOLTARE PROFESIONALĂ
CONTINUĂ
pentru Securitate & Intelligece
In vedera admiterii la TOATE formele de pregatire ale Academiei Naţionale de Informaţii/ACADEMIA DE POLITIE/UNIVERSITATEA DE APARARE
Inscrierile vor avea loc in perioada ianaurie – 10 februarie ( pentru AI MV ) si in cotinuare pentru restul institutiilor de invatamant militar la sediul din strada Cuza Voda 147 IN URMA UNEI CONSULTANTE PENTRU DEZVOLTAREA CARIEREI SI DECIZIEI CANDIDATULUI .
Prezentam mai jos Oferta publică pentru admitere la Academia Nationala de informatii Mihai Viteazul
Oferta publică pentru admiterea la studii universitare de master profesional
Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” organizează, în sesiunea septembrie 2017, concurs de admitere la studii universitare de master profesional.
Termenul limită de înscriere: 10.02.2017.

Locul de înscriere:
În funcţie de domiciliul sau reşedinţa solicitanţilor:
a) pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov: la sediul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” – Şoseaua Odăi nr. 20, sector 1, telefoane: 037.772.1144, 037.772.1246, 037.772.1311, 037.772.1379 (de luni până vineri între orele 900-1200).
b) pentru celelalte localităţi: la sediile direcţiilor judeţene de informaţii.
Pentru detalii privind condiţiile şi documentele necesare înscrierii, vă rugăm să consultaţi site-ul Serviciului Român de Informaţii (www.sri.ro) sau site-ul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, secţiunea Studii.

PENTRU CEI INTERESATII DE CONSULTANTA MA PUTETI SUNA –INAINTE DE INSCRIERE ! LA 0721241136!

Studiile universitare de licență în domeniul științe militare, informații și ordine publică, se desfășoară pe o durată de 3 ani, se obțin 180 de credite și se organizează doar cu frecvență pe locuri bugetate. La finalizarea studiilor, absolvenții obțin diploma de licență, însoțită de suplimentul la diplomă, care se eliberează potrivit legii în concordanță cu standardele specifice calității învățământului superior pe plan național și internațional.
După finalizarea studiilor de licență, absolvenții sunt încadrați în Serviciul Român de Informații, ofițeri analiști sau ofițeri operativi. Concomitent, începând cu următorul ciclu universitar, aceștia vor urma studii de master în cadrul ANIMV: absolvenții specializării Psihologie – informații vor fi înscriși în programul universitar de master Intelligence pentru decizia de securitate națională, iar cei ai specializării Studii de securitate și informații vor fi înscriși în programul universitar de master Analiză integrată de intelligence.
Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile. Devenind depozitar a ceea ce știm, dar și a ceea ce nu știm, vei putea avea rolul de a orienta activitatea de culegere de informații sau de a transmite evaluări beneficiarilor legali, precum Președintele sau Prim-ministrul României, despre probleme relevante pentru securitatea națională.
Ofițerul operativ culege informații care sunt ulterior plasate în producția de cunoaștere sau sunt folosite pentru construirea de operațiuni complexe. Acesta joacă rolul de senzor al situației operative, accesează surse deja existente sau recrutează noi agenți.
Prin munca în echipe mixte, de ofițeri analiști și ofițeri operativi, Serviciul Român de Informații previne materializarea riscurilor și neutralizează amenințările la adresa securității naționale.
Pentru detalii privind condiţiile şi documentele necesare înscrierii, vă rugăm să ne consultati si sa consultaţi site-ul Serviciului Român de Informaţii (www.sri.ro) sau site-ul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, secţiunea Studii.
PENTRU CEI INTERESATII DE CONSULTANTA MA PUTETI SUNA –INAINTE DE INSCRIERE ! LA 0721241136!

Back to top
Hyperion
Sun Feb 26 2017, 12:14AM
Registered Member #11102

Buna seara !
Sunt clasa a 11a, in Brasov. Anul viitor, 2018, as dori sa ma inscriu in cadrul ANI. As dori sa intru la Facultatea de Informatii - psihologie.
Am doua motive : imi place psihologia si sunt convins ca asta mi se potriveste.
Intrebarile mele se adreseaza celor in cunostinta de cauza :
1. Terminand licenta la Fac. de Informatii, ma incadrez ca si psiholog in cadrul SRI ?
2. Cand termin licenta in cadrul Fac. de Informatii, pentru a profesa ca psiholog in cadrul SRI trebuie sa fac si masterul ?
3. Si cum se face repartizarea pe tara ? De exemplu termin facultatea si sunt ofiter operational. Pot sa activez din ce oras doresc ? Din orasul natal ?

Multumesc frumos !
O seara/zi buna ! ( depinde cand cititi )
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF