Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Soldat Gradat Profesionist
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Alinblack
Tue Jun 28 2016, 10:09PM
alinaladyn
Registered Member #10571

Ragman wrote ...

alinaladyn wrote ...

Stie cineva daca pentru temperaturi ridicate (canicula)se acorda cateva sutimi in plus la rezistenta de 2000m??stiu ca la temperaturi scazute ploaie zapada se acorda.

Pai ce, razboiul pe zapada si pe canicula nu se mai da ? sau va da si acolo bonificatie ?

daca tu crezi k razboiul se mai da cu desfasurari de lupta si alergare pe campuri atunci te inseli.
Back to top
Ragman
Tue Jun 28 2016, 10:53PM
Registered Member #10237

alinaladyn wrote ...

Ragman wrote ...

alinaladyn wrote ...

Stie cineva daca pentru temperaturi ridicate (canicula)se acorda cateva sutimi in plus la rezistenta de 2000m??stiu ca la temperaturi scazute ploaie zapada se acorda.

Pai ce, razboiul pe zapada si pe canicula nu se mai da ? sau va da si acolo bonificatie ?

daca tu crezi k razboiul se mai da cu desfasurari de lupta si alergare pe campuri atunci te inseli.

atunci de ce ma rog va mai duceti in armata ?
Back to top
Hannibal
Wed Jun 29 2016, 11:18AM
.
Registered Member #1460

Bai, copii. Ce tepe va veti lua cu armata lu` peste. Si ma zgariu pe ochi pentru ca nu pot sa fiu acolo, cu voi, sa va vad mutrele cand dati piept cu realitatea...
Back to top
djebel
Wed Jun 29 2016, 12:19PM
Registered Member #3603

alinaladyn wrote ...

Of, of, of, fara suparare, dar asta e din putul gandirii sau din ciclul baba si mitraliera! Intru pe topicul asta doar ca sa ma destind. Si chiar reusesc.
Back to top
Ragman
Wed Jun 29 2016, 12:31PM
Registered Member #10237

djebel wrote ...

alinaladyn wrote ...

Of, of, of, fara suparare, dar asta e din putul gandirii sau din ciclul baba si mitraliera! Intru pe topicul asta doar ca sa ma destind. Si chiar reusesc.

domnisoara poate va ajunge sa lucreze in MApN, dar militar nu va fi niciodata

[ Edited Wed Jun 29 2016, 02:32PM ]
Back to top
1 User said Thank to Ragman for this Post :
 SOIMARU (11 Jul 2016, 23:02)
Cristi
Thu Jun 30 2016, 10:44AM
jmenarul1
Registered Member #7305

Lasati oameni sa incerce si faza cu armata,pentru unii,chiar este benefica treaba asta,da cum am mai spus-o si Hannibal,unii dintre voi veti avea marea surpriza ca armata nu este uneori ceea ce pare.Si asta v-o pot spune din propria experienta in MAPN,care in prezent numai fac parte din armata romana,ci din MAI.
Back to top
1 User said Thank to Cristi for this Post :
 FlorinC (30 Jun 2016, 12:13)
Cristi
Thu Jun 30 2016, 10:45AM
jmenarul1
Registered Member #7305

Oricum celor care incerca si vor intra le urez ,,Mult succes pe mai departe in viitoarea cariera de militar",care desi are multe minusuri are si partile ei frumoase.
Back to top
2 User said Thank to Cristi for this Post :
 FlorinC (30 Jun 2016, 12:13) , Mihai Vx (01 Jul 2016, 22:28)
Ivan75R
Thu Jun 30 2016, 02:16PM
Registered Member #10540

alinaladyn wrote ...

Ragman wrote ...

alinaladyn wrote ...

Bine, bine, dar alergare in orice conditii nu iti trebuie?
Back to top
1 User said Thank to Ivan75R for this Post :
 FlorinC (30 Jun 2016, 16:18)
znx
Thu Jun 30 2016, 06:14PM
Registered Member #10828

Cineva din Craiova (sau de pe langa ) programat pe 19 iulie la ALba Iulia ??
Back to top
Semper soldier
Thu Jun 30 2016, 08:42PM
Registered Member #9618

Dacă armata nu e cum ni se pare nouă, tinerilor, inclusiv mie... atunci cum este? Poate ne lămuriți puțin. Unii se influențează de aici. Poate nu am nici o rudă prin Mapn să-mi spună, că mă voi înrola să spăl wc-ul comandantului de unitate sau să-i șterg papucii.
Back to top
Cristi
Thu Jun 30 2016, 11:02PM
jmenarul1
Registered Member #7305

Depinde ce clasa alegi si aici ma refer la clasa sgp,subofiterilor si maistrilor militari sau ofiterilor.
Back to top
Semper soldier
Thu Jun 30 2016, 11:20PM
Registered Member #9618

Să o luăm pe cea a soldatului gradat, că aici e topic deschis pe tema aceasta
Back to top
Cristi
Fri Jul 01 2016, 06:49AM
jmenarul1
Registered Member #7305

Este o cariera militara frumoasa si ca sgp,dar sa nu te astepti la prea multe.Daca vrei si iti place armata mergi la o unitate operativa,daca vrei sa te lauzi la prieteni ,,Bai eu lucrez in armata" alege oricare alte unitatii,vei avea un salariu decent ca sgp,salariile au crescut si la sgp.Si un sgp-ist debutant poate lua in jur de 2320 ron la 01026 adica Garda Nationala.
Back to top
Hannibal
Fri Jul 01 2016, 11:04AM
.
Registered Member #1460

Ha, ha, ha!!!

Tu parca ai spus ca nu mai esti in MApN. Pai, prietene, hai sa-ti zic eu cum sta treaba. Am fost un de zile unde numesti tu "operativ" etc. De fapt, cu vreo luna inainte sa plec eu de-acolo au venit niste locuri pentru misiunea de pe KAF, cu 811-le din Dej (din vara anului trecut). Nu m-am incadrat ca si vechime, da` si daca ma incadram, nu plecam! Ca si sgp-ist NU MERITA! DOAR DACA ESTI FOARTE, FOARTE DISPERAT SI AI NEVOIE DE BANI!
Mi-au povestit oameni cu doua-trei misiuni, unii si cu mai multe. Ca sgp, era bine in prima luna. Apoi incepeau scandalurile. Multi in camere, conditii asa cum erau. In unele FOB-uri mancau mancare congelata, negatita, pentru ca nu aveau conditii de preparare...BINEINTELES, NU O AUZI DIN ASTEA LA TV SI NICI IN OBSERVATORUL MILITAR NU O SA CITESTI. Plus, nelipsita prostie specifica mediului militar, intr-adevar, usor diminuata. Pentru ca acolo, in majoritatea timpului, oamenii erau cu arma incarcata, si nu-si mai permitea nimeni sa faca cariciu` mare, cum o facea in cazarma, in tara.
Merita sa mergi in misiuni, da` ca OFITER. Si financiar, si vizavi de ce vei fi acolo, de ce vei face acolo etc.

Acum fac ceva ce nu mi-am dorit sa fac in armata (si eu am avut pitici pe creier - misiuni, forte speciale, draci), dar castig cat castiga un sergent (debutant) de Cercetare.
In legatura cu salariul pe care l-ai adus tu in discutie, prietene...Sa-i dai doua dupa cap aluia care ti-a varat suma aia. Asa salariu nu ia niciun sgp-ist debutant. Cele mai mari salarii din armata, din randu` sgp-ilor, le au cei care lucreaza in ture (cum sunt si eu) si cei de la FS (dar cu diferente insezabile! - am colegi la 01010, deci crede-ma pe cuvant). Aia s-au dus acolo nu pentru ca "le place armata", ci pentru ca-s mai aproape de casa...
Daca este vreun sgp caruia sa-i placa cu adevarat sa fie sgp, inseamna ca ala nu poate sau nu vrea sa faca mai mult cu viata lui...
Eu m-am saturat sa tot scriu pe-aici, de pomana. Chiar nu am niciun interes, incerc sa ajut, sa consiliez oamenii (care vor sa bage la cap)...

[ Edited Fri Jul 01 2016, 11:07AM ]
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 Ragman (01 Jul 2016, 11:54)
Cristi
Fri Jul 01 2016, 02:36PM
jmenarul1
Registered Member #7305

Hannibal ma faci sa rad,scuze ca iau in ras discutia de fata dar acest salariu este adevarat si da este salariu la un program de ture plus spor de ceremonii care este de 35% si celelalte sporuri,asa ca fa si tu un calcul.Un soldat la UM 01026 atat ia ca salariu dupa o perioada de cateva luni si aici ma refer la o perioada nu mai mare de 4-5 luni.Si revenind la ideea de baza,eu zic ca un loc de munca ca sgp se merita fata de multe alte locuri de munca in ,,civilie",si aici ma refer ca Romania duce o lipsa uriasa de locuri de munca.Spune-mi daca gresesc.

[ Edited Fri Jul 01 2016, 02:39PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF