Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MJ, MP
 
<< Previous thread | Next thread >>
justitie, injustitie si porcojustitie
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Wed Mar 03 2010, 06:44PM
nosce te ipsum

Registered Member #1
Joined: Tue Feb 28 2006, 11:26AM

Posts: 4678
Thanked 67 time in 37 post
un topic dedicat mizeriilor care se intimpla in justitie n-aveam... asa incit hai sa nu mai postam razlet prin alte capitole de forum...

LINK

Verdict scandalos în cazul „Trancă”


Raluca Stepanov
Miercuri, 03 Martie 2010
JUSTIŢIE. Medicul a fost achitat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, pe motiv că faptele prezentate în dosar nu există.

La trei ani după ce a fost acuzat de o adolescentă că ar fi violat-o şi ar fi aruncat-o apoi de la etajul 6, medicul bucureştean Răzvan Trancă scapă de orice acuzaţie.

Motivul invocat de judecătoarele Adriana Băjan şi Anca Alexandrescu, de la Curtea de Apel Bucureşti: faptele prezentate în dosar şi confirmate de 12 martori şi de mai multe rapoarte ale medicilor legişti nu există.

„Decizia ignoră bunul-simţ”

„Decizia de ieri a celor două judecătoare este nu doar surprinză toare, ci şi contrară bunuluisimţ. E cea mai mare palmă pe care o puteau da nu doar procurorului, ci şi medicilor care s-au pronunţat în acest caz. Nu poţi spune că faptele nu există, pentru că e ca şi cum ai spune că, în ciuda a ceea ce au stabilit legiştii, în ciuda suferinţelor victimei şi a declaraţiilor martorilor, acolo nu s-ar fi întâmplat nimic. Cu alte cuvinte, fata nu doar că nu a fost violată, dar nici nu a căzut vreodată de la etajul 6. E incredibil! E ca şi cum mortul e în faţa ta, dar tu spui că el nu există”, explică un judecător specializat în Drept Penal.

Potrivit acestuia, „dacă ar fi încercat să respecte nu doar Codul de Procedură Penală, ci şi bunul-simţ, şi să-şi acopere din punct de vedere legal hotărârea, judecătoarele ar fi trebuit să invoce nu litera a (faptele nu există), ci litera d a articolului 10 din Codul de Procedură Penală: faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii”.

Mateuţ: „Justiţia e relativă”

Nu doar hotărârea instanţei reprezintă o premieră în justiţie, ci şi modul în care s-a judecat dosarul medicului Trancă: într-un complet de trei magistraţi.

„Este o procedură permisă de lege, însă extrem de rar folosită în practică, în faza de apel. Eu, unul, nu m-am lovit de ea până acum. De regulă, la apel procesele sunt judecate de doi magistraţi, şi doar la Curtea Supremă - unde se va judeca şi recursul în acest caz - de trei judecători. Completele de trei magistraţi în apel se formează, în urma deciziei pre şedintelui sau a vicepreşedintelui Curţii, doar atunci când cei doi judecători care ar trebui să se pronunţe în cauză nu se înţeleg asupra deciziei. E clar că şi aici au fost probleme, pentru că nu s-ar fi ajuns la ceea ce noi numim «complet de convergenţă»”, a explicat magistratul.

De altfel, ieri, judecătoarea Cristina Rotaru a fost cea care a avut opinie separată, susţinând că Trancă trebuie să ajungă după gratii. A fost însă „în minoritate”.

Anul trecut, profesorul Gheorghiţă Mateuţ, unul dintre reputaţii specialişti în Drept Penal din ţară, califica drept „imposibilă” decizia tribunalului - care-l condamna pe Răzvan Trancă la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor calificat (în condiţiile în care Codul Penal obligă instanţa să aplice minimum 7 ani şi 6 luni şi maximum 12 ani de închisoare cu executare).

Anul acesta, Mateuţ a ajuns la concluzia că justiţia „e relativă”: „Tribunalul nu a negat existenţa faptelor. Nu pot comenta însă noua decizie a instanţei, cu atât mai mult cu cât dosarul va ajunge la Curtea Supremă. Judecătorul interpretează probele aşa cum crede de cuviinţă. Aşa e în Drept... Dreptul e relativ, justiţia e relativă”.

Andreea Mocanu plăteşte cheltuielile de judecată

Ieri, magistraţii nu l-au achitat pe medic doar de răspunderea penală, ci şi de plata daunelor totalizând 50.000 de lei, pe care fusese condamnat să le plătească victimei sale, Andreea Mocanu. În plus, Andreea este obligată să plătească 800 de lei cheluieli de judecată.

Răzvan Trancă nu a fost prezent în sala de judecată. Verdictul a fost primit de avocata sa, Alice Drăghici, care, după pronunţarea sentinţei, a susţinut că tot ce s-a întâmplat pe 15 februarie 2007 a fost un banal „accident”.

„E în continuare de neexplicat cum a ajuns Andreea pe marginea balconului. Mă bucur că şi instanţele au înţeles că a fost vorba despre un accident”, a comentat apărătorul.

„Dacă ar fi încercat să respecte bunul-simţ, judecătoarele ar fi trebuit să invoce o altă prevedere din Codul de Procedură Penală.“,
JUDECĂTOR, specialist în Drept Penal

LEGE „ŞCHIOAPĂ”

Deciziile judecătorilor nu pot fi sancţionate

„Mai există o şansă ca decizia de ieri să fie îndreptată. La Curtea Supremă, unde magistraţii Secţiei Penale vor lua din nou la mână toate probele din dosar”, spun la unison magistraţi şi profesori de Drept. Chiar dacă magistraţii Curţii Supreme vor casa hotărârea judecătoarelor de la Curtea de Apel Bucureşti, constatând astfel că s-a comis o greşeală, acestea nu vor putea fi însă sancţionate.

„Din punct de vedere al deciziilor pe care le iau, magistraţii sunt inamovibili chiar şi în faţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). O hotărâre a instanţei nu poate fi comentată. Un procuror e sancţionat dacă are nu ştiu câte dosare finalizate cu achitări. În cazul judecătorilor însă, nu se întâmplă asta. Nu contează câte decizii îi sunt casate unui judecător de instanţele superioare, care demonstrează astfel nu doar că activitatea magistratului respectiv e slabă, ci, mai grav, că deciziile lui sunt greşite sau încalcă normele de drept. Nu există o lege care să permită CSM să-l sancţioneze pentru asta. Cred că, de fapt, legea a fost creată pentru a proteja această castă”, au explicat surse din CSM.
Back to top
ex-ad
Wed Mar 03 2010, 06:47PM
nosce te ipsum

Registered Member #1
Joined: Tue Feb 28 2006, 11:26AM

Posts: 4678
Thanked 67 time in 37 post
LINK

Topul mitei: Judecătorii sunt pe primul loc, cu "tarife" de până la 45.000 euro
26 feb 2010, 21:44 | Actualizat Sâmbătă, 27 Februarie 2010 02:10
Ana-Maria Roman / REALITATEA TV

Judecătorii sunt cei mai corupţi dintre toţi oamenii legi. Ei pretind mitele cele mai mari. Este concluzia unui raport al DNA pe anul 2009.

Şpăgile luate de poliţişti sunt între 100 şi 12.500 de euro

Judecătorii iau deciziile finale într-un dosar. Prin acest lucru se explică faptul că sunt cei care cer cel mai mult. Astfel, în 2009, judecătorii condamnaţi şi cercetaţi ar fi pretins o mită cuprinsă între 1.800 şi 45.000 de euro.

Pe locul doi se află poliţiştii. Şpăgile luate de ei sunt între 100 şi 12.500 de euro. Depinde de departamentul la care lucrează.

Pe locul 3 se află procurorii, care, potrivit DNA, s-au oprit la un plafon de maximum 1.000 euro.

În rândul magistraţilor, toate infracţiunile sunt de luare de mită sau de trafic de influenţă. Astfel, oamenii ajung să le dea magistraţilor bani pentru pronunţarea unor sentinţe favorabile, pentru netrimiterea în judecată sau pentru achitare.

La poliţişti, situaţia diferă. De exemplu, angajaţii de la Rutieră iau sume între 100 şi 500 de lei, cei care anchetează accidentele de circulaţie se pot întinde până la 100 de euro, iar cei care investighează infracţiunile de crimă organizată au ajuns până la 12.500 euro.

"După faptă şi răsplată" nu este proverbul aplicabil la pedepsele primite de magistraţi pentru infracţiunile comise. Astfel, din 6 judecători şi procurori condamnaţi în 2009, 4 au primit pedepse cu suspendare după ce li s-au admis circumstanţe atenuante. Ca atare, au primit sub minimul de 2 ani prevăzut de lege pentru luarea de mită.


n.n. gasiti intreg raportul pe site-ul DNA, capitolul Organizare si atributii, subcapitolul Raport de activitate.

[ Edited Wed Mar 03 2010, 06:50PM ]
Back to top
justme
Sat May 22 2010, 12:28PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2255
Thanked 196 time in 142 post
Funcţionarilor corupţi din Rusia li se va confisca averea

Viorica Marin
Adevarul.ro, Vineri 21 mai 2010


Preşedinţia Rusiei intenţionează să înăsprească sancţiunile pentru acte de corupţie, propunând chiar confiscarea averii funcţionarilor corupţi.

Potrivit cotidianului „Vedemosti", şeful Cancelariei prezidenţiale ruse, Serghei Narişkin, a cerut Ministerului Justiţiei şi altor structuri decizionale să elaboreze cât mai repede un nou set de măsuri anticorupţie.

Narişkin a cerut confiscarea proprietăţilor pentru orice fapte de corupţie şi adoptarea unei legi care să le interzică funcţionarilor să accepte cadouri. Luna trecută, când a aprobat programul naţional anticorupţie pentru perioada 2010-2011, preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, afirma că măsura confiscării averilor ar fi foarte potrivită pentru combaterea corupţiei. De ceva timp, Rusia dispune şi de o bază specială de date electronice care conţine informaţii despre proprietăţile cetăţenilor, pentru a ajuta autorităţile în lupta împotriva acestui flagel „care ameninţă securitatea ţării", după cum spune primul adjunct al procurorului general, Aleksander Buksman.

Mita deschide uşi
Oficialii de la fisc spun că baza informatică de date referitoare la proprietăţi este importantă, pentru că le permite să vadă exact ce deţin oamenii - inclusiv funcţionarii - şi să sesiseze discrepanţele dintre venitul declarat şi averea reală.
Corupţia este un mod de viaţă pentru mulţi ruşi şi atinge fiecare nivel al societăţii - de la micile şpăgi date poliţiştilor din trafic sau cadourile din şcoli până la mita plătită unor oficiali de rang înalt care au posibilitatea de a controla deciziile majore ce afectează mediul de afaceri şi economia. „Corupţia a devenit un mod de viaţă pentru foarte mulţi oameni. Cei care acceptă mită nu au nicio responsabilitate. Acest lucru trebuie să se schimbe", a insistat preşedintele Medvedev.

Un oficial rus estimează că funcţionarii corupţi câştigă, împreună, aproximativ 120 de miliarde de dolari anual, adică o treime din bugetul ţării. Şi investitorii străini afirmă că una dintre cele mai mari probleme ale Rusiei este corupţia.

LINK
Back to top
8523
Sat May 22 2010, 12:36PM
Registered Member #1028
Joined: Wed Apr 02 2008, 03:12AM

Posts: 456
Thanked 4 time in 4 post
JURNAL DE CRIZĂ: Topul salariilor barosane încasate de procurorii şi judecătorii din vest


Cristian Poelincă Sâmbătă 22 mai 2010 Adevarul Timisoara
LINK

Procurorii şi judecătorii din Vest au salarii fabuloase şi sunt abonaţi la procese pentru acordarea retroactivă a sporurilor salariale. Deşi cei mai mulţi dintre magistraţii de la instanţele şi parchetele din Vest au salarii de peste 2.500 de lei pe lună, o bună parte dintre ei au câştiguri colosale.

Cel mai bine plătit magistrat din Vestul ţării este magistratul Ioan Trifa, de la Tribunalul Arad. Informaţia provine din ultima declaraţie de avere depusă pentru anul trecut de magistratul arădean. Recent acesta s-a pensionat, iar pensia este pe măsură. Se calculează din ultimul salariu brut, vechime, sporuri încasate şi alte elemnte care ridică la cer suma încasată de Tripa.

Magistratul cel mai bine plătit

Conform ultimei declaraţii de avere publicate de Consiliul Superior al Magistraturii, judecătorul arădean Ion Trifa este magistratul din Vest cel mai bine plătit. Anul trecut acesta a încasat de la Tribunalul Arad un venit de aproape 182.000 de lei, adică peste 15.100 de lei pe lună.

Trifa are în proprietate trei imobile în Arad, Bucureşti şi în localitatea Scărişoara, dar şi 3,5 hectare de teren în localitatea arădeană Vladimirescu. Ioan Trifa a mai consemnat în declaraţia de avere şi un depozit bancar de 63.000 de euro la Banca Comercială Intesa Sanpaolo Imi şi un Mercedes, din 1987, achiziţionat în 1994. Veniturile judecătorului au mai fost rotunjite şi cu suma de 51.998 lei obţinută ca remuneraţie pentru cursurile predate la Facultatea de Drept a Universităţii de Vest Vasile Goldiş. Trifa s-a pensionat recent.
Judecătorul Ioan Trifa a intrat în atenţia opiniei publice după ce în anul 2005 fiul său, Traian Trifa, a fost găsit mort pe malul Mureşului. Anchetele în acest caz s-au împotmolit timp de mai mulţi ani, iar magistratul şi-a reclamat pe rând toţi colegii din Parchet şi din Poliţie care s-au ocupat de caz. Două persoane au fost trimise în judecată, anul acesta, pentru uciderea fiului judecătorului Ioan Trifa, iar procesul a fost strămutat din Arad, tot la solicitarea lui Trifa.

Procurorul cu cel mai mare venit

Procurorul cel mai bine plătit este şeful Parchetului Curţii de Apel Timişoara, Vasile Bâc. Procurorul general Vasile Bâc, care conduce activitatea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara şi implicit a tuturor procurorilor din vestul ţării, a declarat venituri salariale de peste 170.000 de lei pe anul 2008 şi nu şi-a depus încă declaraţia de avere în acest an.

Şeful procurorilor din Timiş a muncit cât 12 procurori de lux plătiţi cu 1.200.000 de lei

„O parte din sumă reprezintă sporuri retroactive, câştigate în instanţa de judecată”, a declarat procurorul general, care a omis să facă această precizare şi în declaraţia de avere. Deşi în ultimii ani procurorii aflaţi în subordinea sa nu au realizat arestări spectaculoase, iar parchetele au încă mari probleme în a reuşi să probeze faptele infractorilor de mare calibru, în ultimele luni au existat câteva arestări şi trimiteri în judecată care au făcut onoare unor procurori, cum este cazul "naşului" mafiei imobiliare ţigăneşti, Ionelaş Cârpaci.

JURNAL DE CRIZĂ: Pensie record de 19.400 de lei pentru un fost procuror din Timișoara

Pensii extreme în Timiş: 240 şi 19.400 de lei. Timişoreanul cu cea mai mică pensie merge zilnic câţiva kilometri pentru a-şi lua raţia de la Cantina Socială. La polul opus se situează un fost procuror din capitala Banatului, care primeşte lunar o pensie de 19.400 de lei.

Muncă puţină, bani mulţi

Mulţi procurorii şi judecătorii din Vestul ţării, în special cei cu funcţii, adună adevărate averi din salarii, acestea fiind acordate tocmai pentru a nu-i face vulnerabili la sumele uriaşe de bani pe care sunt pregătite să le ofere diverse companii sau persoane pentru a influenţa procesele. În toate judeţele, magistraţii din vârful topului câştigă mii de lei în fiecare lună, fiind plătiţi după vechime şi pregătirea profesională. Mulţi dintre magistraţi au ajuns să câştige salarii considerate fabuloase de oamenii obişnuiţi deoarece sunt în funcţii de conducere sau se află în pragul pensionării.

Muncă multă, bani puţini

În acest timp, magistraţii tineri şi care nu au funcţii câştigă sume modeste în comparaţie cu răspunderea pe care o au. Interesant este că procurorii şi judecătorii cei mai slab plătiţi, de la instanţele locale, au cea mai mare încărcătură de dosare pe an. La polul opus, procurorii şi judecătorii cu venituri barosane au cel mai mic număr de dosare de gestionat.

CITEŞTE AICI DETALII DESPRE PROCURORUL CU 1.300 DE DOSARE PENALE CARE A LUCRAT TOT LA PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA TIMIŞOARA ÎN 2009 ŞI A FOST AVANSAT

TOP VENITURI MEDII LUNARE ÎN JUSTIŢIE

1. TIMIŞ: 3.000 de lei

2. BIHOR: 2.900 de lei

3. CARAŞ-SEVERIN: 2.500 de lei

4. ARAD: 2.400 de lei

5. HUNEDOARA: 2.300 de lei

Alţi magistraţi cu venituri barosane

Pensiile judecătorilor şi procurorilor se calculează în funcţie de ultimul salariu brut încasat, plus sporul de suprasolicitare neuropsihică, care reprezintă 50 la sută din salariu.
În Caraş-Severin, potrivit declaraţiilor de avere publicate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, judecătoarea Rodica Aghescu iese în evidenţă cu un venit anual de 179.580 de lei. Asta înseamnă că lunar, judecătorul are un venit de 14.965 de lei.
Preşedintele Curţii de Apel Oradea, Gheorghe Groza, se află printre cei mai bine plătiţi, cu o medie lunară de peste 13.000 de lei.
În judeţul Hunedoara, în topul judecătorilor şi procurorilor cu cel mai mare salariu, se află preşedintele Tribunalului, Daniel Tiliciu . Potrivit declaraţiei de avere, judecătorul hunedorean a încasat, lunar, în 2009, aproximativ 10.500 de lei.

TOP VENITURI ANUALE

1. 182.00 de lei: Ioan Tripa,Tribunalul Arad

2. 179.000 de lei: Rodica Aghescu,Tribunalul Caraş-Şeverin

3. 170.000 de lei: Vasile Bâc, Parchetul Curţii de Apel Timişoara

4. 156.000 de lei: Gheorghe Groza, Curtea de Apel Oradea

5. 126.000 de lei: Daniel Tiliciu, Tribunalul Hunedoara

Cum se obţin veniturile de lux

Judecătorii şi procurorii au salarii uriaşe datorită vechimii şi pentru că au avansat în fruntea celor mai înalte instanţe din judeţele din vestul ţării. Ei se luptă în instanţă şi pentru sporuri salariale, care le-au fost tăiate de guvern în ultimii ani, iar acum au dat în judecată statul şi cer să le fie plătite sporurile retroactiv. Procurorii şi judecătorii câştigă în general toate procesele pentru restanţele salariale, pentru că, practic, îşi dau banii unii altora. Mulţi procurori şi judecători câştigă bani din activitatea de la catedră, ei predând în universităţi. O parte dintre ei publică manuale, pe care studenţii sunt obligaţi să le cumpere, ca o condiţie a intrării în examen.



[ Edited Sat May 22 2010, 12:37PM ]
Back to top
ex-ad
Sat May 22 2010, 12:36PM
nosce te ipsum

Registered Member #1
Joined: Tue Feb 28 2006, 11:26AM

Posts: 4678
Thanked 67 time in 37 post
uite si d-asta ii iubesc io pe rusi...cind au probleme, cauta si aplica solutii reale...
Back to top
ex-ad
Sat May 22 2010, 12:45PM
nosce te ipsum

Registered Member #1
Joined: Tue Feb 28 2006, 11:26AM

Posts: 4678
Thanked 67 time in 37 post
nu prea sintem ontopic, dar...

Spania vrea să impoziteze milionarii. 90.000 de bogaţi ar fi afectaţi
22 mai 2010 12:22 | 0 comentarii |
Antena3
Guvernul Spaniei intenţionează să impună taxa pe avere pentru persoanele care au o avere de peste un milion de euro.

Taxa ar putea fi aplicată începând cu luna iunie şi ar afecta aproximativ 90.000 de oameni.

Aceasta se inspiră după modelul francez al "Taxei de Solidaritate pe Avere".

Guvernul spaniol nu se află la prima tentativă de a-i taxa pe milionari.
Back to top
truepride
Sat May 22 2010, 01:06PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996
Joined: Thu Mar 13 2008, 11:32PM

Posts: 3434
Thanked 254 time in 183 post
Multi dintre magistrati sunt si cadre universitate la multutudinea de facultati de drept existente in aceasta tara.Adaugam si aceste venituri si obtinem...
Back to top
un jandarm
Wed Jun 09 2010, 07:16AM
un jandarm
Registered Member #1163
Joined: Wed Aug 13 2008, 06:51PM

Posts: 1913
Thanked 2 time in 1 post
Ion Balint alias Nutu Camataru a cerut sa i se faca justitie.
A fost condamnat in 2004 ptr talharie si mai avea 13 ani anterior ptr proxenetism.
Domnia Sa mai are un Dosar ptr sechestrare si camatarie.
A cerut si a obtinut eliberarea conditionata.
A dovedit ca in puscarie a avut un comportament bun.
Mai mult nu poate sa suporte detentia avand probleme de sanatate si mai este si unic intretinator de familie.
Familia de infractori il asteapta la vila intinsa pe 5 ha.... la herghelia cu cai de rasa si animalele(tigri@caprioare)mult iubite...
Masa si dansul@manelistii sambata restrans...
Deci in Romania pentru talharie@alte fapte s-a ajuns la 6 ani...
Back to top
justme
Wed Jun 09 2010, 12:46PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2255
Thanked 196 time in 142 post
No comment...

Nuţu Cămătaru a plecat călare de la Jilava şi a ajuns cu BMW-ul acasa

Maria Apostol, Dorin Irimia
Miercuri 9 iun 2010

Interlopul a fost eliberat după şase ani de detenţie. La ieşirea din penitenciarul Jilava l-au aşteptat cunoscuţii cu un cal şi porumbei. Nuţu a încălecat un armăsar de 125.000 de euro care îl va duce acasă. În primă fază acesta a alunecat de pe animal, dar ajutat de „locotenenţii" săi a reuşit să-l stăpânească.

Nuţu nu a reuşit să călărească armăsarul până acasă, la vila lui cu garduri metalice de pe Şoseaua Sălaj şi pe parcursul drumului a schimbat calul pur sânge cu alţi sute de cai putere a unei limuzine de lux.

Interlopul şi-a finalizat cei şase ani de puşcărie la care a fost condamnat, în 2004, pentru tâlhărie.

Vestea eliberării interlopului nu este una tocmai plăcută pentru cei care au depus mărturie în dosarele sale. Foşti colegi de cămătărie, oameni de afaceri şantajaţi, femei care ar fi fost obligate să se prostitueze, se tem acum de răzbunarea acestuia.

În urmă cu patru ani şi jumătate o decizie a judecătorilor Tribunalului Bucureşti a schimbat harta lumii interlope din Capitală. Atunci s-a hotărât ca fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, liderii celei mai importante grupări mafiote din Bucureşti în momentul acela, să fie închişi pentru nouă, respectiv 15 ani.

Acuzaţiile care li se aduceau în mai multe dosare cuprindeau o listă lungă de infracţiuni printre care - proxenetism, lipsire de libertate, cămătărie, recuperări de bani, cereri de taxe de protecţie, trafic de persoane şi şantaj.Tot atunci au ajuns după gratii şi părinţii interlopilor, Smaranda şi Constantin Stoica, dar şi sora lor, Angela.

Odată cu Sile şi Nuţu, au mai fost închişi încă 31 de interlopi din grupare. Majoritatea membrilor au căzut atunci, printre care şi toţi locotenenţii - Silviu Dudiţă, zis Fluturică, a primit 13 ani de închisoare şi Cristian Gheorghe, zis Masca, nouă ani. Se zvoneşte că aceştia doi din urmă şi-au trădat proprii lideri şi vor avea de suferit când Sile şi Nuţu vor ieşi din închisoare.

LINK



Nutu Camataru a plecat calare de la Jilava! Fiul si apropiatii au eliberat porumbei! pe www.crimetime.ro
http://www.crimetime.ro/politie/nutu-camataru-a-fost-eliberat-din-penitenciarul-jilava-dupa-sase-ani-de-puscarie.html

[ Edited Wed Jun 09 2010, 01:35PM ]
Back to top
erin
Wed Jun 09 2010, 02:30PM
Registered Member #1670
Joined: Thu Mar 26 2009, 01:07PM

Posts: 113
Thanked 5 time in 3 post
Domnu camataru ...
Back to top
un jandarm
Thu Jun 10 2010, 07:43AM
un jandarm
Registered Member #1163
Joined: Wed Aug 13 2008, 06:51PM

Posts: 1913
Thanked 2 time in 1 post
@just me...
Sa stii ca nu numai domnu Camataru este calareț renumit.
Uite si noi romanii avem calareti celebri.
Oameni pe care-i preocupa relansarea turismului romanesc pe vremuri de CRIZA.
Scuze de off-topic...
Back to top
un jandarm
Sun Jun 20 2010, 11:17PM
un jandarm
Registered Member #1163
Joined: Wed Aug 13 2008, 06:51PM

Posts: 1913
Thanked 2 time in 1 post
După opt ani de procese, Dan George Zane, de profesie avocat, a ajuns în postura de acuzat. Fiul fostului şef al IPJ Călăraşi a fost condamnat la 3 ani de închisoare într-un dosar de trafic de maşini de lux furate.

Fiul fostului şef al IPJ Călăraşi, Dan George Zane, în vârstă de 36 de ani, un avocat de success din Baroul Călăraşi, a fost transferat, ieri, în arestul Penitenciarul din Slobozia, după ce poliţiştii au pus în executare sentinţa de condamnare la trei ani de închisoare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat marţi, 15 iunie 2010, în dosarul de înşelăciune, în care Zane a fost judecat alături de alţi şase inculpaţi. Dan George Zane a fost acuzat de procurori pentru modul în care a fost vândut în 2001, un autoturism VW Golf, ascunzându-i cumpărătorului că actele acestei maşini fuseseră întocmite în fals.
8 ani de anchetă
În dosarul nr. 2236/3/2003, Zane a fost judecat alături de alţi şase inculpaţi pentru înşelăciuni comise prin comercializarea de maşini de lux furate din străinătate. Procurorii au probat că avocatul a vândut, în anul 2001, un VW, ascunzându-i cumpărătorului că actele autoturismului fuseseră întocmite în fals. Ancheta în acest caz a fost declanşată în anul 2002, când poliţiştii şi procurorii au luat urma mai multore traficanţi de maşini de lux, descoperind la domiciliile acestora mai multe arme, bani falşi şi 13 maşini de lux, furate din Occident. Tot atunci a început şi cercetarea avocatului Dan George Zane. Acesta este fiul fostului şef al IPJ Călăraşi, în perioada 1991 - 1997, general de brigadă Ion Zane.
În urmă cu o oră, fiul fostului şef al IPJ Călăraşi a fost transferat în arestul Penitenciarul din Slobozia, după ce poliţiştii călărăşeni au pus în executare sentinţa de condamnare la trei ani de închisoare a lui Dan George Zane. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat marţi, 15 iunie 2010, în dosarul de înşelăciune, în care Zane a fost judecat alături de alţi şase inculpaţi. Dan George Zane are un cabinet de avocatură la Baroul Călăraşi, el a fost acuzat de procurori pentru modul în care a fost vândut în 2001, un autoturism VW Golf, ascunzându-i cumpărătorului că actele acestei maşini fuseseră întocmite în fals.
Back to top
SAS
Mon Jun 21 2010, 01:46PM
Registered Member #2168
Joined: Thu Oct 08 2009, 12:16AM

Posts: 1158
Thanked 8 time in 8 post
Procurori DNA, însoţiţi de forţe de ordine, au descins, luni, la sediul OTV din Capitală şi la locuinţa patronului postului TV, Dan Diaconescu, fiind căutate mai multe casete care ar constitui probe în dosarul în care Doru Pârv este cercetat pentru trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare.
Descinderi la sediul OTV şi la casa lui Dan Diaconescu / FOTO: Grup RC
Imaginea 1/1.Procurorii anticorupţie, însoţiţi de jandarmi şi mascaţi, efectuează căutări la sediul OTV din cartierul bucureştean Militari, dar şi la locuinţa lui Dan Diaconescu. Anchetatorii caută mai multe casete video ce ar constitui probe materiale în dosarul lui Doru Pârv, care a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV.

Sursele judiciare citate de MEDIAFAX au precizat că sediul OTV este închis temporar pe timpulderulării percheziţiilor, astfel că nimeni nu este lăsat să iasă, iar ceicare vor să intre o pot face doar pe bază de legitimaţie.

Contactat de MEDIAFAX, avocatul lui Dan Diaconescu, Cătălin-Daniel Fenechiu, a confirmat faptul că se derulează percheziţii la sediul OTV şi la locuinţa lui Diaconescu, dar nu a putut oferii detalii cu privire la ceea ce caută anchetatorii. Avocatul a precizat că Dan Diaconescu se află în prezent la mare, iar la locuinţa acestuia se află doar soacra lui şi menajera, precum şi alţi avocaţi ai patronului postului OTV. El a mai spus că existenţa unor mandate de percheziţie emise pe numele unei persoane înseamnă implicit faptul că respectiva persoană este sub învinuire, însă a adăugat că lui Dan Diaconescu nu i s-a adus la cunoştinţă până în acest moment nicio învinuire.

Dan Diaconescu a fost audiat, în 19 februarie, la DNA ca martor într-un dosar în care primarul unei comune arădene l-a denunţat pe Doru Pârv că i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromiţătoare la adresa edilului, declarau atunci pentru MEDIAFAX surse judiciare. În denunţul primarului arădean se arată că Doru Pârv, care a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV, i-ar fi cerut acestuia peste 100.000 de euro, în mai multe tranşe, prima fiind de 25.000 de euro, pentru a nu face publice, în cadrul emisiunii lui Dan Diaconescu de la OTV, o serie de imagini şi informaţii compromiţătoare legate de afacerile pe care le-ar derula edilul comunei. Primarul nu i-ar fi dat lui Pârv niciun ban din cei ceruţi, în schimb a formulat un denunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie. Astfel, potrivit surselor judiciare, Doru Pârv este cercetat de procurori pentru trafic de influenţă, având calitatea de învinuit în acest dosar.

Potrivit surselor citate, Dan Diaconescu a fost atunci la sediul DNA pentru că apărătorii lui Pârv l-au solicitat ca martor, pentru a se face o confruntare între cei doi, în sensul în care patronul postului de televiziune să spună dacă ştia despre intenţiile lui Pârv.

Avocatul lui Doru Pârv declara atunci că patronul postului OTV este martor în cauză, precizând că nu poate face mai multe declaraţii pentru că acest dosar este în faza de urmărire penală.

LINK
Back to top
SAS
Tue Jun 22 2010, 11:00AM
Registered Member #2168
Joined: Thu Oct 08 2009, 12:16AM

Posts: 1158
Thanked 8 time in 8 post
Procurorii anticorupţie au emis, marţi dimineaţă, ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele patronului OTV Dan Diaconescu şi al prezentatorului unei emisiuni despre clarvăzători, Doru Pârv, pentru şantaj şi complicitate la şantaj.

La ieşirea din sediul DNA, Dan Diaconescua a precizat că este primul jurnalist din România care a fost arestat pentru un promo, susţinând totodată că "a fost tras pe sfoară" de procurori, pentru că l-au ţinut toată noaptea şi au emis ordonanţă de reţinere pe numele său abia în jurul orei 6.00.

La ora 15:00, cei doi vor fi duşi la Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ei sunt acuzaţi că i-ar fi cerut bani unui primar dintr-o comună arădeană, ca să nu facă public un material compromiţător despre acesta.

Avocatul Daniel Fenechiu a declarat, marţi dimineaţă, că este vorba despre un dosar cu substrat politic, îndreptat împotriva lui Dan Diaconescu, clarvăzătorul Daniel Pârv nefiind decât un pion în toată povestea. El a arătat cu degetul spre politicienii aflaţi la putere, spunând că opoziţia nu poate influenţa justiţia. Fenechiu a mai spus că nu a existat o confruntare între Diaconescu şi Pârvu, în condiţiile în care cei doi nu au avut declaraţii contrare.

Avocatul declarase luni că singura probă a procurorilor este un promo difuzat pe OTV înainte de emisiunea lui Diaconescu din 21-22 iulie 2009, în care se anunţau dezvăluiri despre primarul comunei arădene Zărand, Ioan Florin Moţ.

Tot luni, procurorii de la sediul televiziunii OTV, caseta cu înregistrarea promo-ului. De asemenea, procurorii DNA au ridicat, luni, de la sediul televiziunii OTV o casetă cu înregistrarea unei emisiuni a lui Dan Diaconescu, din luna iulie 2009, însă nu l-au găsit acasă pe realizatorul TV, care era plecat din Bucureşti.

Potrivit aceloraşi surse, la casa din cartierul Primăverii a lui Dan Diaconescu se afla doar soacra acestuia, procurorii plecând fără să găsească înregistrările unui material care ar fi fost compromiţător pentru primarul din localitatea arădeană Zărand şi care constituia probă în dosar.

Dosarul instrumentat de procurorii anticorupţie îl viza iniţial pe Doru Pârv, prezentatorul unei emisiunii despre paranormal, de la Oglinda TV. DNA a pus în mişcare acţiunea penală faţă de prezentator, întocmind şi rechizitoriul în cauză, însă a decis, ulterior, să schimbe încadrarea juridică din trafic de influenţă pentru Pârv şi să extindă cercetările faţă de Dan Diaconescu.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Dan Diaconescu, din 18 iunie, se arată că "Dan Diaconescu, în calitate de acţionar şi administrator al SC Oglinda Television, asociat la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a exercitat acte de ameninţare atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Pârv, în scopul de a determina persoana vătămată Ioan Moţ, primar al comunei Zărand, să dea o sumă totată de 200.000 de euro. Sub presiunea acestei ameninţări, din suma pretinsă iniţial, persoana vătămată a plătit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 de lei". Materialul despre Ioan Moţ fusese înregistrat de reporterii televiziunii Oglinda TV.

La rândul său, Ion Moţ declara corespondentului MEDIAFAX că nu a fost contactat de procurorii DNA pentru audieri în legătură cu ancheta de la sediul OTV, adăugând însă că este dispus să se deplaseze la Bucureşti dacă i se va cere acest lucru.

În luna februarie, realizatorul TV Dan Diaconescu s-a prezentat la sediul DNA, unde a fost audiat în calitate de martor, declarau, la acel moment, surse judiciare. Cu toate acestea, Diaconescu a spus, la ieşirea de la DNA, că a venit să facă un interviu, deşi nu era însoţit de o echipă de filmare.

LINK
Back to top
justme
Wed Jun 23 2010, 03:54PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2255
Thanked 196 time in 142 post
DIICOT: Patru bulgari, trimişi în judecată pentru falsificare de carduri bancare

Miercuri, 23 Iunie 2010 10:27

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată patru cetăţeni bulgari, acuzaţi că au instalat pe ATM-uri în Bucureşti dispozitive cu ajutorul cărora au fraudat carduri bancare.
DIICOT susţine că gruparea era coordonată de Dyan Kolev Dimitrova, la care au aderat ulterior Veliko Petrov, Stoyanov şi Nedelina Valkova.

Procurorii precizează că cei patru bulgari au instalat, în perioada decembrie 2009 - ianuarie 2010, pe mai multe ATM-uri din Bucureşti, dispozitive de fraudare a cărţilor de credit, modalitate în care au procedat la copierea neautorizată şi efectuarea de operaţiuni de retragere frauduloasă de bani, pentru un număr de aproximativ 600 de carduri bancare, aparţinând unor cetăţeni români şi emise de unităţi bancare din România.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti. AGERPRES

LINK
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.