Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MJ, MP

<< Previous thread | Next thread >>
Haos in justitie
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
om simplu
Fri Jan 09 2009, 12:05AM
Registered Member #298

Si acu'un an (inainte sa se marite Bulgaru'si sa-si zica Stuparu si sa nasca luna viitoare un copil care peste 30 de ani sa lucreze inca la dosarul Vladescu-Tariceanu-Nastase - etc) ziceai ca nu e bine sa zicem ca justitie mai pupam doar afara ca inlauntru nu intra .... ca-i norica, ca-i macovei, ca-i grivei tot cu jalba'n bat ne ducem "afara" sa ne cautam de vreo dreptate, ca la noi nu putem de hoti si lasi si dobitoci ce ne suntem cu drag si mindrie patriotica a unor fanarioti manechinizati si curlandisti ....
Back to top
truepride
Fri Jan 09 2009, 12:39PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Haos...ii putin spus.
Noul cod penal votat in 2006 a fost amant pt intrarea in vigoare in 2007 apoi in septembrie 2008 apoi in martie 2009 acum....amanat in noiembrie 2009.
Actualul cod penal plus modificari este in vigoare din 1967...Mai am ce spune?
Back to top
ex-ad
Mon Sep 14 2009, 04:55PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

oameni buni, fiindca tot sint dezbateri la greu in privinta grevei magistratilor, imi permit sa aduc si eu solutie:

pentru fiecare proces pierdut la CEDO in toti astia 20 de ani, magistratii sa verse la stat, din salariile lor, suma echivalenta plus o penalitate de 20-30%... va dati seama ce suma s-ar stringe?
Back to top
un jandarm
Mon Sep 14 2009, 08:54PM
un jandarm
Registered Member #1163

Exact!
Neefectuarea actului de Justitie,refuzul ei de implicare in viata Societatii trebuie sanctionate de Societate.
Si sanctiunile trebuie sa vina prin penalitati financiare.
Cum este posibil ca zeci de mii de procese sa fie anulate,amanate la un termen care nu se mai cunoaste?
Cine mai reprezinta Statul si obliga la respectarea legilor?
Cei ce le incalca?
Back to top
free sky
Thu Sep 17 2009, 07:24PM
Registered Member #4

LINK

LINK

Alo, baietii din Justitie, vreti salarii marite si sporuri? Daca justitia din Romania se numeste justitie( nu merita sa scriu cu litera mare), eu is Papa de la Roma

[ Edited Thu Sep 17 2009, 07:26PM ]
Back to top
un jandarm
Thu Sep 17 2009, 07:39PM
un jandarm
Registered Member #1163

Sa nu spuna cineva ca domnul Judecator tatal si unchiul nu au facut trafic de influenta ca sa isi apere odrasla de la prima fapta de acum 6 ani,sau celelalte fapte.
Degeaba il apara Consiliul de Onoare al Magistraturii,Codul Deontologic nu i iarta nici pe tata nici pe unchi.
Ce conduita morala si educatie au avut fata de familie?
Au tolerat incalcarea legilor si au favorizat neluarea masurilor legale .
Nu sunt primii magistrati...

[ Edited Thu Sep 17 2009, 07:39PM ]
Back to top
justme
Sun Sep 20 2009, 01:24AM

Registered Member #2073

Mofturile magistratilor paralizeaza Romania
-- Toate instantele bucurestene care au avut ieri Adunari Generale au decis continuarea grevei

Mai multe judecatorii, Tribunalul Bucuresti, dar si Curtea de Apel Bucuresti au decis continuarea protestelor. Instante din tara au adoptat aceeasi masura, in ciuda apelurilor de revenire la normalitate lansate de presedintele Traian Basescu, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, sau ele procurorului general, Laura Codruta Kovesi. Ieri, comunitatea oamenilor de afaceri a aratat ca protestele magistratilor afecteaza grav mediul de afaceri romanesc si aduc pierderi la buget.

Adunarea Generala a Curtii de Apel Bucuresti a decis, ieri, sa continue protestele si sa le suspende numai atunci cand va fi semnat un pact pe Justitie cu Guvernul, a declarat judecatorul Curtii de Apel, Viorica Constiniu. Aceasta a mai spus ca reprezentanti ai instantelor, inclusiv ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ai CSM, asociatiilor magis­tratilor, vor cere, marti, dupa adunarea generala a ICCJ, o intalnire cu premierul si cu presedintii celor doua camere din Parlament. Costiniu a precizat ca magistratii vor face o scrisoare pentru opinia publica, pentru a explica motivele protestului. De asemenea, Judecatoriile Sectoarelor 2, 5 si 6 au decis continuarea protestelor. Mai mult, magistratii Judecatoriei Sectorului 5 i-au cerut lui Emil Boc demiterea ministrului Justitiei. Si magistratii Tribunalului Bucuresti vor continua protestele. In tara, instante din Constanta, Alba, Suceava, Dolj, Olt, Tulcea, Valcea, Brasov, Targu Mures, Oradea, Pitesti, Iasi, Galati au luat aceeasi decizie. Magistratii sunt nemultumiti ca guvernantii nu au luat in calcul celelalte revendicari ale lor privind trecerea bugetului instantelor la inalta Curte de Casatie si Justitie incepand cu 1 ianuarie 2009, alocarea, pe viitor, a unui procent de cel putin 1% din PIB si trecerea de urgenta a taxelor de timbru si a veniturilor provenind din timbrul judiciar de la bugetele unitatilor administrativ teritoriale la bugetele instan­telor. Joi, membrii CSM au decis sa recomande adunarilor generale ale instantelor sa suspende protestele. Procurorul general Laura Codruta Kovesi i-a atentionat pe magistrati sa tina cont sa nu afecteze drepturile justitiabililor. "Ca juristi, ca cetateni, nu o sa ma convingeti niciodata ca incalcand legea vom obliga sa ni se respecte drepturile", a spus Kovesi.

Greva mascata ca "protest"
Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, AOAR, a spus ca protestul magistratilor afecteaza comunitatea de afaceri de la infiintari de firme si fuziuni de companii, pana la operatiuni complexe de recuperare de creante si procese comerciale. Parvan a comentat si afirmatiile magistratilor si anume ca le revin 200 de dosare pe sedinta: "Daca luam in consideratie ca o zi de munca are opt ore, adica 480 de minute, asta inseamna ca revin cam doua minute de dosar.
In acest timp, este exclus sa fie cineva judecat. Deci, daca am dispune de informatiile publice pe care ar trebui sa le avem, am vedea ca 99 la suta din asa-zisele judecati ale magistratilor, sunt de fapt termene de amanare, pronuntate dintr-un motiv sau altul".

Pierderi la buget
Prelungirea grevei magistratilor si intreruperea judecarii proceselor agentilor economici aduce grave pierderi la bugetul de stat, a declarat si Ioan Cezar Coraci, prese­dintele UGIR-1903."Blocarea litigiilor economice in urma carora statul trebuia sa re­cupereze diferite creante de la agentii economici duce la pierderea unor importante sume la bugetul de stat, buget din care sunt alimentate salariile bugetarilor, deci inclusiv ale personalului din Justitie", sustine Coraci.

Cu balanta-n doua luntri
Daca intra in greva, medicii sau asistentii medicali au datoria, chiar obligatia, sa asigure asistenta medicala pentru cazurile de urgenta. La fel ceferistii, sau siderurgistii, iar exemplele pot continua. Magistratii respecta reguli similare, in cadrul protestului, judeca o parte dintre cauzele penale (in special acelea care privesc prelungirile mandatelor de arestare) si cele civile (plasamentul minorilor). In rest, nu prea mai judeca nimic, de o luna de zile! Oamenii in roba sustin insa, cu tarie, ca nu sunt in greva. De ce spun asta? Pentru ca Legea conflictelor de munca le-o interzice: "Nu pot declara greva: procurorii, judecatorii, personalul Ministerului Apararii ...". Magistratii sustin insa ca nu sunt in greva, iar refuzul de a mai judeca vreo cauza (cu exceptiile mentionate mai sus) este o forma de protest, dar nu o greva! Nici macar judecatorii, altfel iscusiti in manuirea expresiilor legale, nu au putut gasi o alta definitie protestului lor. Singurul cuvant cunoscut care defineste "incetarea organizata a activitatii in urma sau mai multe institutii" este "greva" (DEX 1998). (Catalin Antohe)

Adrian Nicolae Popescu - -email-

Ziua LINK
Back to top
justme
Sun Sep 20 2009, 01:35AM

Registered Member #2073

Ei hotarasc ce este drept si ce nu...sunt competenti in toate, inclusiv in medicina. Nu avem dreptul sa le contestam competenta, Doamne fereste...
Ei spun ca este protest, desi pe actiunea lor scrie, mare cat casa, GREVA si SALARII.
Nu-i intereseaza soarta celor din impozitele carora isi ridica salariile frumusele.
Nu-i intereseaza ca si amaratii au dreptul la justitie, salariile lor sunt inainte de orice. Nu i-am auzit cerand decat sporuri si salarii marite. Nu legi mai clare si mai putin stufoase, ca astea nu prezinta interes.
Asta este justitia in Romania: un surogat care merge pe urmele politicului, tragand multi bani de la buget si strigand in gura mare ca nu-i de-ajuns...
Nesimtire.
Back to top
un jandarm
Sun Sep 20 2009, 06:29AM
un jandarm
Registered Member #1163

@just me ...asta este cuvantul corect...nesimtire!
De ce nu isi cauta "justitiarii"astia salariile in taxele de timbru,in taxele de judecata si cer de la toti,absolut toti contribuabilii bani?
Ce au nevoie cetatenii cinstiti de jUSTITIE?
Ce nevoie am eu ca cetatean de Justitie mai ales ca este nedreapta si favorizeaza pe multi infractori,anuleaza amenzi si de prea multe ori face nedreptate?
Ar trebui ca pentru fiecare zi de amanare de proces sa se ceara taxe de catre cel ce cere...
Orice derogare de la executarea proceselor ar trebui platita de cel ce cere.
De acolo sa isi ia banii"justitiarii"...
Back to top
truepride
Sun Sep 20 2009, 11:20AM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Situatia lui Covei este intradevar o constanta sfidare a cetateanului de rand.Iar faptul ca fac greva este poate cea mai mare aberatie legala din 89' in prezent.
Problema este ca exista un mijloc de sanctiune a acestui comportament.
Back to top
Altair
Sun Sep 20 2009, 01:08PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Eu zic sa se faca din cazul asta un precedent.Nimeni sa nu mai fie arestat sau judecat si condamnat decat dupa ce i se intocmesc in prealabil 6 dosare penale.
Cand sa te salte mascatii zic: ho cu tata! am numa 5 dosare.mai asteptati si voi putin.
Back to top
un jandarm
Sun Sep 20 2009, 03:53PM
un jandarm
Registered Member #1163

@Altair...
Pai un exemplu sunt cei 6 infractori voiajori din Calarasi condusi de Vlad Costel,Nastase Nicolae...mai toti cu antecedente ptr omucideri...au fost prinsi la Curtea de Arges...
Stiati cate teancuri de rapoarte informative s-au scris despre astia in ultimii 10 ani?
Nu era fapta,furt local in care sa nu fie implicati.
Lumea nu se mai ducea la Politie sa caute bunul furat ci acasa la Taganu...
"Domn' Costelush...sa iti dea Dumnezeu sanatate...mi s-a furat mama butelia si scuteru'la copil din curte...ajuta-ma mama sa le primesc inapoi...ca sunt necajita rau..."
Asa au fost scene in orasul nostru.
Cum scrii tu a trebuit si la noi sa se intample multe ca sa se apuce Politia de treaba...
Am fost cu colegii mascati la multe "procese din justitie"ale indivizilor astia...
Refuzau sa se prezinte,amanau si erau acceptate amanari,vorbeau la per tu cu judecatorul...sfidau si contestau Politia,actiunile ei erau toate declarate neadevarate si admise de Instanta...
Individu' ala Taganu...a primit pentru injunghierea unui batran 8 ani de puscarie...si a executat 5...era cardiac si nu suporta detentia...era si cap de familie...intretinator unic...avea o pozitie sociala locala importanta ca lider...
Instanta a apreciat ca mortul a venit catre masa unde statea Taganu si a cazut in cutitul pe care acesta il tinea in mana...
Numai eu am scris de peste 20 fapte comise de grupul lui si uite cine mai lucreaza in MAI...se cheama DGIPI...este meritul lor.
Dar ce facem cu indivizii plini de antecedente?
Ii lasam la mana unor judecatori care-i iarta?
Mai este nevoie de Justitie in Tara unde se face dreptate nu in salile Instantelor ci direct pe Strada(vezi Giurgiu,Craiova,Slobozia,etc...)?
Nu Hotararea Judecatoreasca mai conteaza ci pistolul,sabia,cutitul,bata...banii si relatiile...
Si domnii magistrati au pretentia sa fie bine platiti.
Pai actul lor mai are vreo contributie la stabilitatea sociala?
Back to top
AKM
Mon Sep 21 2009, 09:47AM
Ne-ati bagat in cap de mici ideea ca nu avem drepturi !
Registered Member #768

Initial imi parea ca au dreptate in demersul lor. Mi-a placut si ca i-au dat peste bot tradatorului din fruntea statului ( BOULE, UN POPOR A AVUT INCREDERE IN TINE SI TI-AI BATUT JOC, TALHAR INGRAT !). Dar deja mi se pare mai nimerit sa li se inceteze plata salariilor si sa li se desfaca contractele de munca. Daca voiau cu adevarat pana acum fortau celelalte puteri in stat sa le ofere unelte legislative bune, dar ei acum s-au rasculat pentru ca au fost atinsi la salarii, nu ca mor de grija amaratilor care isi pierd timpul pupandu-le talpile prin salile de judecata.

[ Edited Mon Sep 21 2009, 09:48AM ]
Back to top
justme
Mon Sep 21 2009, 10:35AM

Registered Member #2073

@ AKM
Subscriu total la chestia cu interesul (a se citi nesimtirea) judecatorilor
Back to top
un jandarm
Mon Sep 21 2009, 07:21PM
un jandarm
Registered Member #1163

Din peste 2700 infractori prinsi pe strazile patriei prin actiunea TUNETUL,decat 411 infractori au fost retinuti de Justitie.
Cum comentati?

[ Edited Mon Sep 21 2009, 07:21PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF