Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Saber Dawn 2010
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
hozarares
Mon Jul 26 2010, 01:58AM
rares
Registered Member #3184

Aproximativ 400 de militari aparţinând României, Statelor Unite ale Americii şi Republicii Serbia participă, în perioada 28 iunie – 09 iulie 2010, la exerciţiul “SABER DAWN 10".

Exerciţiul este organizat de Forţele Terestre Române în cooperare cu Forţele Terestre Americane (USAREUR) şi Forţele Terestre Sârbe şi are ca scop creşterea gradului de cunoaştere a doctrinelor celor trei armate, a metodelor de operare, a tehnicilor, tacticilor şi procedurilor, precum şi creşterea încrederii reciproce şi întărirea cooperării trilaterale.
Activităţile de antrenament al militarilor naţiunilor participante se desfăşoară în garnizoana Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, în Poligonul Babadag, judeţul Tulcea, şi pe suprafeţe din Zona Largă de Manevră din imediata vecinătate a poligonului.
Instrucţia în comun vizează, în principal: cunoaşterea şi familiarizarea reciprocă cu armamentul individual din dotarea structurilor de instrucţie; instrucţia tragerii cu armamentul individual; cunoaşterea tehnicilor, tacticilor şi procedurilor specifice luptei în mediul urban; acordarea primului ajutor; exerciţii tactice cu şi fără trageri de luptă la nivelul grupei de infanterie; trageri cu aruncătoarele de calibrul 120 mm.
Militari români care participă la exerciţiu în Poligonul Babadag cunoscuţi şi sub denumirea de "Scorpionii Negri" fac parte din Batalionului 20 Infanterie "DOLJ" din compunerea Brigăzii 2 Infanterie "ROVINE".

Sarbii stramba din nas cand e vorba despre romani deoarece nu ne mai considera "fratii lor" si ii urasc cu toata fiinta lor pe americani.Romanii fac pe prostii si privesc catre IUESEI cu zambetul larg si dintii sclipitori.Pe americani ii doare`n cot de toti ceilalti....parerea mea.
Cum comentati acest exercitiu avand in vedere ca Serbia si IUESEI sunt in razboi politico-economic cu ajutor romanesc pro-american.
Back to top
apkah
Mon Jul 26 2010, 09:36AM
arcan
Registered Member #566

Imi pare ceva impotriva naturii...cum ii cunosc pe sarbi , nu imi prea vine sa cred ca vor privi la americani altfel decat prin prisma bombardamentelor de acum cativa ani...
IAr pe romani au si de ce sa ii urasca pentru modul in care i-au tradat in timpul razboiului...
Back to top
Ultra'
Mon Jul 26 2010, 10:19AM
Registered Member #2406

Nu romanii i-au tradat ci politicienii romani, in frunte cu lesinatul de Constantinescu! Doar in ultimul an am mers de 2 ori la Belgrad si am vb despre acest lucru cu oameni de pe acolo (cu necunoscuti) si am fost surprins sa aflu ca ei isi dau seama ca nu asta a fost vointa romanilor, ca totul a fost politic.
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF