Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
procesele dintre disponibilizati si mai
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
florynn
Wed Dec 14 2011, 02:16PM
Registered Member #4680

la calarsi sunt 26 de procese va tin la curent ce sa intampla deocamdata asteptam probele si toate legile secrete sa ne putem apara si ataca sper ca din ianoarie sa fie treaba buna
Back to top
florynn
Wed Dec 14 2011, 02:18PM
Registered Member #4680

vreau sa mi spuna cei care se mai judecat cu isu daka la in alte orase i-au amanat din cauza ca nu aveau judecatorii certificate ORNISS
Back to top
Klaus
Wed Dec 14 2011, 03:15PM
Registered Member #3279

@florynn - chiar nu-mi inchipui ce documente clasificate au fost folosite la disponibilizare... Poate doar statul de organizare, dar ala se regaseste, fara detalii, intr-o hartie in care se precizeaza cate functii aflate in plata mai raman din septembrie si se cere incadrarea stricta a ordonatorilor de credite in limitele impuse. Nu mai retin daca documentul asta era sau nu clasificat.
Back to top
klausss
Thu Dec 15 2011, 10:02AM
Registered Member #4247

la dj procesele continua,avocatii au cerut desecretizarea tuturor ordinelor prin care s-au facut punerile la disp,numirile directe,trecerea in rezerva,etc....
avocatii sunt optimisti....asteptam sa vdm finalizarea proceselor
circula un zvon ca pana la sf acestei luni vom primi 60% din banii pt echipament,si diferenta aia de la norma de hrana de 1 leu/zi...stiti ceva referitor la asta?
Back to top
ŽELJKO
Thu Dec 15 2011, 11:39AM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

nu se da niciun ban,asa stiu eu.ar fi cazul(copii!)sa nu mai traiti cu vise!
Back to top
Kuji In
Thu Dec 15 2011, 11:03PM
Registered Member #1400

S-a dat restanta la norma de hrana, am luat 27 ron in plus...
Back to top
ShrekIII
Fri Dec 16 2011, 08:50PM
Registered Member #4553

se vor da banii! este dreptul nostru ...oricum Rusine MAI ! Rusine Romania!un minister corupt si capabil doar sa linga posterioarele unor alti lingai care ling la randul lor ...misterul disponibilizarilor se va elucida la intr-un tribunal de peste hotarele Romaniei...
Back to top
cipri
Thu Jan 05 2012, 06:23PM
Registered Member #4656

cum mai merg procesele prin tara ????
Back to top
0406
Fri Jan 13 2012, 09:54AM
Registered Member #408

Anulare act administrativ la Jandarmi

Solutie: Respinge exceptia tardivitatii si inadmisibilitatii. Admite cererea de suspendare formulata de Cheta Raul Sebastian s.a., precum si cererile de interventie formulate de Muresan Constantin s.a in contradictoriu cu Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Cluj, Unitatea Militara 0701 si Inspectorul Sef al Inspectoratului Judetean de Jandarmerie Cluj, si-n consecinta: Dispune suspendarea actului administrativ de validare a examenului de ocupare de functii desfasurat in cursul lunii iunie 2011 in cadrul UM 0701 a Inspectoratului Judetean de Jandarmerie Cluj, a actelor administrative de punere a reclamantilor si intervenientilor la dispozitia conducatorului unitatii, precum si a actelor administrative individuale de trecere in rezerva a reclamantilor si intervenientilor pana la solutionarea pe fond a cererii de anulare a acestor acte. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinta publică din data de 12.12.2011.

LINK
Back to top
Homefire
Tue Feb 14 2012, 06:45PM
Firefighther
Registered Member #4438

Pompier disponibilizat versus ISU Galati ...inceputul bunului simt !
17/01/2012 Admite in parte cererea
Solutie: Admite în parte acţiunea. Respinge cererea de suspendare a Ordinului nr.17074/I din 15.09.2011..Anulează acest ordin. Anulează Ordinul nr.17063/2011. Obligă pârâtul să-l reîncadreze pe reclamant pe ultima funcţie avută anterior trimiterii în rezervă. Obligă pârâtul la plata către reclamant a drepturilor salariale începând cu data trecerii în rezervă şi până la încadrarea efectivă a acestuia. Respinge celelalte capete de cerere ca nefondate. Obligă pârâtul către reclamant la plata în parte a cheltuielilor de judecată, respectiv 2000 lei. Cu recurs.
18/04/2012 Termen preschimbat

Back to top
1 User said Thank to Homefire for this Post :
 joker (14 Feb 2012, 21:36)
WikiLeaks
Sun Feb 26 2012, 09:57AM
Registered Member #3607

Foarte curios in aceste procese, este cum de nu vad onorabilii judecatori faptul ca si pompierii si jandarmii au fost dati afara pe vorbe!!!
Vor deschide oare ochii dupa 15 martie?!
(15 martie este ultima zi cand se mai poate deschide proces pe aceasta tema dupa care totul este tardiv)
Se incearca acoperirea celor care au luat decizia ca aceste cadre militare sa fie date afara pe ADRESE de genul ("Ordin 7093/2011, 7104/2011")????
FOARTE GRAV cum au reusit sa interpreteze comandantii de unitati ca acele ADRESE ar fi fost ordine. Mai grav este ca la data de 15.09 cand au fost trecuti in rezerva folosindu-se de OG 54/2011,acesta NU AVEA NORME DE APLICARE, ele aparand abea pe 13 octombrie sub nr 1007.
MA INTREB OARE CUM VOR RAspunde inspectorii sefi pentru asta??? Ii vor trage dupa ei si pe cei ce au fost numiti prin comisii??? Sau vor lua vina asupra lor!? si .... scapa cu un avertisment sau cu vreo atentioanare de .... 50%!?

MARE ITI E GRADINA DOAMNE!?
CEDO Pregateste-te pentru un proces gen Nurnberg.

[ Edited Sun Feb 26 2012, 10:00AM ]
Back to top
WikiLeaks
Sun Feb 26 2012, 10:36AM
Registered Member #3607

Homefire wrote ...

Eu am o singura nedumerire ...Ordinul inspectorului general din 16.08.2011 are nr.o8o211 iar urmatorele ordine din 16.06.2011 si 21.06.2011 au numarul 7093 si 7104 . Sunt ordine ale inspectorului general ...sau sunt "altceva".Intrebarea este ce sunt ? Pe documentul o8o211 apare titulaura Ordinul Inspectorului General nr... iar pe urmatoarele apare numai CATRE .....
PS Pe la ISU Constanta au început ceva cercetari penale legate de disponibilizări sesizarea fiind făcută chiar de IGSU ...
In altă ordine urmează ( curând ) si primele înfăţişări în contencios administrativ

PENTRU A INTELEGE CE SE INTAMPLA :
Legea 24 /2000 - Publicarea actelor normative
Art. 11
(1) In vederea intrarii lor in vigoare, legile si celelalte acte normative adoptate de Parlament, hotararile si ordonantele Guvernului, deciziile primului-ministru, actele normative ale autoritatilor administrative autonome, precum si ordinele, instructiunile si alte acte normative emise de conducatorii organelor administratiei publice centrale de specialitate se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. (2) Nu sunt supuse regimului de publicare in Monitorul Oficial al Romaniei:
a) deciziile primului-ministru clasificate, potrivit legii;
b) actele normative clasificate, potrivit legii, precum si cele cu caracter individual, emise de autoritatile administrative autonome si de organele administratiei publice centrale de specialitate.
.......
si tot din Legea 24/2000 :
Partile constitutive ale actului normativ
Art. 40
Actul normativ are urmatoarele parti constitutive: titlul si, daca este cazul, preambulul, formula introductiva, partea dispozitiva, formula de atestare a autenticitatii actului.
Titlul actului normativ Art. 41
(1) Titlul actului normativ cuprinde denumirea generica a actului, in functie de categoria sa juridica si de autoritatea emitenta, precum si obiectul reglementarii exprimat sintetic.
(6)Ca element de identificare, titlul se intregeste, dupa adoptarea actului normativ, cu un numar de ordine, la care se adauga anul in care a fost adoptat acesta.

IN CONCLUZIE :
ACESTE DOCUMENTE PRIN CARE S-A REALIZAT COMUNICAREA INTRE 2(DOUA sau mai multe)AUTORITATI, SUNT DENUMITE A D R E S E
Adresele nu sunt acte normative.
AVOCATII STIU DE CE !!
E SUFICIENT !??

Back to top
Pârvu Florin
Sun Feb 26 2012, 02:16PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

WikiLeaks wrote ...

(15 martie este ultima zi cand se mai poate deschide proces pe aceasta tema dupa care totul este tardiv)

14 martie este ultima zi in care poate fi indeplinita procedura prealabila de solicitare a revocarii ordinelor prin care inspectoratatele au trecut in rezerva angajatii, conform alin. 7 art. 7 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ si fiscal.

Art. 7.
(7)
Plângerea prealabilă în cazul actelor administrative unilaterale se poate introduce, pentru motive temeinice, şi peste termenul prevăzut la alin. (1), dar nu mai târziu de 6 luni de la data emiterii actului. Termenul de 6 luni este termen de prescripţie.

iar art. 11 din aceeasi lege alin 1 si 2 statueaza ca

Art. 11. - (1) Cererile prin care se solicită anularea unui act administrativ individual sau recunoaşterea dreptului pretins şi repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la:
a) data primirii răspunsului la plângerea prealabilă sau, după caz, data comunicării refuzului, considerat nejustificat, de soluţionare a cererii;
b) data expirării termenului legal de soluţionare a cererii, fără a depăşi termenul prevăzut la alin. (2);
c) data încheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, în cazul contractelor administrative.

(2) Pentru motive temeinice, în cazul actului administrativ unilateral, cererea poate fi introdusă şi peste termenul prevăzut la alin. (1), dar nu mai târziu de un an de la data emiterii actului.

Altfel, mai spune-ti-ne! ca e de folos!

[ Edited Sun Feb 26 2012, 02:29PM ]
Back to top
WikiLeaks
Mon Feb 27 2012, 10:22AM
Registered Member #3607

Parvu Florin wrote ...

14 martie este ultima zi ....
Altfel, mai spune-ti-ne! ca e de folos!

Thx pentru corectare. Scopul era de a intelege ideea.
Posteaza Ordinul de punere la dispozitie si ordinul de trecere in rezerva, sa putem deslusi ce au facut "baietii destepti".
Pana atunci citeste art.50 eventual litera "g" din OMAI 600/2005.
Si spune-mi si mie ce intelegi tu prin "Conducatorii de unitati APROBA trecerea in rezerva ... a subofiterilor... "
A APROBA = A DISPUNE ???? sunt cumva sinonime si nu stim noi!??
Si, cine a propus trecerea in rezerva!??,
pentru a putea Inspectorul Sef sa APROBE (trecerea in rezerva),"CINEVA" ar trebui sa PROPUNA. Insa eu stiu ca acea comisie de selectie a propus ALTCEVA, respectiv MENTINEREA LA DISPOZITIA UNITATII in vederea INCADRARII sau NUMIREA IN FUNCTIE.

Mi-ar place sa gresesc dar daca logica folisita este corecta, nu mai ramane nimic de spus decat:
DNA deschide-ti portile !

[ Edited Mon Feb 27 2012, 11:40AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Mon Feb 27 2012, 12:48PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Din punctul meu de vedere, una din marile slabiciuni ale modalitatii de a disponibiliza angajatii la ISU Dambovita, il constituie incalcarea prevederilor art.34 din OMIRA 665/2008

Art. 34. -
(1) Concursurile pentru ocuparea posturilor vacante constau in desfasurarea, in ordine, a urmatoarelor probe:
a) test scris, pentru verificarea cunostintelor necesare indeplinirii atributiilor postului;
b) interviu pe subiecte profesionale.
(2) In functie de specificul atributiilor postului vacant, concursul poate consta, in afara probelor prevazute la alin. (1), si in sustinerea a cel putin uneia dintre urmatoarele probe:
a) proba practica de evaluare a aptitudinilor, cu relevanta directa pentru performanta pe post;
b) evaluarea performantei fizice.
(3) Pentru situatiile in care se utilizeaza si proba/probele prevazuta/prevazute la alin. (2), aceasta/acestea se desfasoara inaintea celor prevazute la alin. (1).

Lasa ca s-ar fi impus si aplicarea alin 2, dar chiar si daca trecem peste asta, caci respectivul alineat nu are caracter imperativ, tot ramane problema cu faptul ca nu s-a sustinut decat interviu pe subiecte profesionale si nu si test scris, asa cum de acesta data imperativ prevede ordinul.

Acum, cineva s-ar putea sa-mi spuna ca selectia s-a facut in conformitate cu un OIG, imi scapa numarul acum, dar de unde si pana cand un ordin al OIG e mai al dracului decat unul al ministrului? Nu am pretentia ca ceea ce spun e suta la suta corect, caci nu sunt un cunoscator, sunt doar intrebari pe care le pun si pe care mi le pun...

[ Edited Mon Feb 27 2012, 01:20PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF