Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
procesele dintre disponibilizati si mai
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
WikiLeaks
Fri Mar 30 2012, 08:52AM
Registered Member #3607

TRIBUNALUL CLUJ
Numãr unic dosar: 8685/117/2011
CHETA RAUL SEBASTIAN : Intimat
CRET LEONTIN DANIEL : Intimat
FARCAS PAUL IOAN : Intimat
LAPOSI IULIU DANIEL : Intimat
PETEAN OLIMPIU IOAN : Intimat
PETRUS SORIN DAN : Intimat
ROATIS LORIN SEBASTIAN : Intimat
SOMESAN SERGIU DAN : Intimat
SERBAN MIHAI GABRIEL : Intimat
TODOR NICOLAE : Intimat
NEAG EMIL VICTOR : Intimat
INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMERIE CLUJ, UNITATEA MILITARA 0701 : Recurent
INSPECTORUL SEF AL INSPECTORATULUI JUDETEAN DE JANDARMERIE CLUJ : Intimat
MURESAN CONSTANTIN : Intimat
COSTISOR BOGDAN : Intimat
SALAGEAN BIANCA : Intimat
SILVASTEAN MIHAI VALENTIN : Intimat

Solutie: pentru data de 20.12.2011
20/12/2011 admite cererea
Solutie: Respinge exceptia tardivitatii si inadmisibilitatii. Admite cererea de suspendare formulata de Cheta Raul Sebastian s.a., precum si cererile de interventie formulate de Muresan Constantin s.a in contradictoriu cu Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Cluj, Unitatea Militara 0701 si Inspectorul Sef al Inspectoratului Judetean de Jandarmerie Cluj, si-n consecinta: Dispune suspendarea actului administrativ de validare a examenului de ocupare de functii desfasurat in cursul lunii iunie 2011 in cadrul UM 0701 a Inspectoratului Judetean de Jandarmerie Cluj, a actelor administrative de punere a reclamantilor si intervenientilor la dispozitia conducatorului unitatii, precum si a actelor administrative individuale de trecere in rezerva a reclamantilor si intervenientilor pana la solutionarea pe fond a cererii de anulare a acestor acte. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinta publică din data de 12.12.2011.

[ Edited Fri Mar 30 2012, 08:54AM ]
Back to top
2 User said Thank to WikiLeaks for this Post :
 Coffeeman (31 Mar 2012, 10:25) , cipi (30 Oct 2012, 06:28)
Klaus
Sat Mar 31 2012, 11:21PM
Registered Member #3279

Apropo de acest proces, o duduie a incercat un articol pe aceasta tema, folosind ca sursa de inspiratie unul dintre subofiterii disponibilizati. In text se face trimitere la 2 procese castigate, dar nu rezulta explicit ce si cum. Ba mai mult, este bagat in ecuatie si tribunalul militar pentru un viitor proces, care nu prea inteleg ce ar trebui sa faca si pe baza caror probe si nu acuzatii (la nivel de supozitii, pana una-alta, de genul increngatura de pile, sistem mafiot, zugraveli, reparatii si alte asemenea).
La concursurile de angajare subofiteri in IGSU, incepand cu valul 2 la concursurile pentru subofiteri in domeniul logistic se dadeau aceleasi probe ca si cei din interventie (urcat pe scara mecanica, identificat obiecte in in orb in subsol, alergare rezistenta etc.), explicatia fiind ca subofiterul odata angajat poate fi mutat pe orice functie din cadrul institutiei, cu eventuale cursuri de specializare, daca este nevoie. Banuiesc ca si la jandarmi s-a procedat in mod similar, toti subofiterii au dat acelasi concurs de angajare, au acelasi semn de arma si aceeasi uniforma.
Oricum, atata timp cat sunt ocupate toate functiile de subofiter, nu se poate rezolva o nedreptate cu o alta nedreptate (motiv de alt proces, alta decizie favorabila, alta reincadrare s.a.m.d.), adica sa dai afara niste subofiteri pentru a reincadra altii. Fapt pentru care cei 15 sunt incadrati, dar neavand functii libere sunt tinuti la dispozitie (3 luni, plus alte 3 luni cu aprobare de la ministru), chiar si fara a fi facut ceva condamnabil. Iar in lunile alea de punere la dispozitie jandarmeria daca gaseste functii libere, de exemplu la Suceava (Brosteni, Frasin sau Liteni), Gorj (Barbatesti), Arges (Arefu), Mehedinti (Strehaia sau Vanju Mare), Tulcea (Babadag), Olt (Scornicesti, Potcoava sau Osica de Sus), Buzau (Patarlagele), Teleorman (Rosiori de Vede), Arad (Sebis) si Dambovita (Padina), ii poate trimite/numi pe cei 15 subofiteri acolo.
Asta daca nu sunt ocupate, intre timp, de promotia de subofiteri din 2011, aflati in asteptare

LINK

Reforma MAI la Cluj: bucătarii și mecanicii au fost transformați în jandarmi

15 jandarmi au câștigat procesul împotriva Inspectoratului de Jandarmi Cluj, după ce au fost disponibilizați cu ocazia restructurărilor făcute anul trecut. Ei spun că în ciuda hotărârii instanței, nu au fost repuși pe funcțiile inițiale, ocupate de ofiţeri tehnici, adică bucătari, mecanici, zugravi, care au avut pile.

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj (IJJ) a fost dată în judecată anul trecut de 15 jandarmi, după ce aceştia au fost trecuţi în rezervă, cu ocazia restructurărilor făcute în iunie 2011. Tribunalul Cluj le-a dat câştig de cauză şi a obligat unitatea să-i reangajeze pe aceleași posturi, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„Un număr de 43 de jandarmi, subofiţeri operativi, au fost trecuţi în rezervă când au avut loc restructurările din iunie 2011. Doar 15 dintre noi am acţionat în instanţă conducerea IJJ Cluj, iar Tribunalul Cluj ne-a dat câştig de cauză şi a dispus suspendarea actelor de trecere în rezervă. Am fost reangajaţi, dar în loc să ne pună pe funcţii ne-au pus la dispoziţia comandantului unităţii timp de trei luni. Punerea la dispoziţie este o posibilitate în cadrul unităţilor militare, dacă ai făcut ceva greşit. Noi nu am făcut absolut nimic", a declarat, sub anonimat, unul dintre jandarmii care au câştigat procesul cu IJJ Cluj.

Alba - neagra cu repunerea în funcţii

Acesta a mai precizat că prin această decizie, şefii Inspectoratului de Jandarmi sperau ca după trecerea celor trei luni vor putea să-i dea afară din nou.

"Conducerea unităţii, prin generalul Aurel Litan, Eugen Pop şi Doru Popescu, a încălcat toate ordinele militare plus decizia instanţei. Au sperat că după trei luni ne vor da iarăşi afară. Am redeschis un alt proces pe care l-am câştigat şi din nou au fost obligaţi să ne repună pe funcţiile deţinute anterior", a mai precizat jandarmul.

Zugravii, instalatorii, bucătarii şi mecanicii au devenit jandarmi

Jandarmii clujeni acuză conducerea IJJ Cluj că mai mulţi subofiţeri tehnici au fost mutaţi ilegal în iunie 2011 pe funcţiile celor de la Ordine Publică şi Pază şi au fost scutiţi de evaluările pe care fiecare angajat trebuia să le facă.

„Mai mulţi ofiţeri tehnici au trecut pe operativ, adică bucătarul, mecanicul auto, zugravul, fochistul sau instalatorul unităţii au trecut pe posturile noastre de ofiţeri operativi. Ei au fost numiţi pe locurile noastre, pe când noi am dat examen să ocupăm acele posturi. Sunt oamenii lor, îi folosesc, de asemenea, să le zugrăveasca casa personală sau să le repare diferite chestii. Ne-au ocupat posturile şi bineînţeles că nu îi vor da afară, de accea am decis să ne adresăm şi Tribunalului Militar. Ce se întâmplă acuma acolo nu mai are nicio legătură cu o unitate militară, este o încrengătură de pile, un grup mafiot", a mai precizat bărbatul.

Conducerea IJJ Cluj: "Funcţiile lor au fost radiate, au fost angajaţi pe posturi echivalente"

Contactată de reporterii Adevărul, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, a explicat că în urma restructurărilor de anul trecut posturile acestor jandarmi au fost radiate şi acele funcții nu mai există în organigrama unităţii.

„Ei au fost încadraţi pe funcţii echivalente celor pe care le-au ocupat. Funcţiile lor au fost radiate. Aceleaşi funcţii nu mai există, nu mai aveam cum să-i încadrăm pe ele. Ei nu au pierdut nimic. Noi respectăm întru totul hotărârea instanţei", a explicat Mariana Tecar, purtător de cuvânt la IJJ Cluj.

Întrebată dacă se confirmă faptul că bucătarii, şoferii, zugravii sau instalatorii au luat locul ofiţerilor operativi aceasta a declarat: „Nu avem nimic de adăugat".
Back to top
WikiLeaks
Tue Apr 17 2012, 07:09PM
Registered Member #3607

Un jandarm a câștigat si el procesul împotriva Inspectoratului de Jandarmi Teleorman, după ce a fost disponibilizat in urma restructurărilor făcute anul trecut.

DECIZIA TRIBUNALULUI TELEORMAN a fost:

17/04/2012 Admite cererea
Solutie: Admite cererea. Anulează Ordinul nr. 2171803/14.09.2011 emis de pârât şi dispune reintegrarea reclamantului în funcţie. Obligă pârâtul la plata drepturilor băneşti cuvenite reclamantului începând cu data de 15.09.2011 până la reintegrarea în funcţie şi la 1.000 lei cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi 17.04.2012.
Bineinteles ca jandarmul castigator nu a fost reprezentat de "avocatul" Teodorescu Nicusor, cum s-a intamplat cu cei aproximativ 20 de jandarmi si pompieri Teleormaneni disponibilizati.

confirmarea o gasiti pe LINK

[ Edited Tue Apr 17 2012, 07:11PM ]
Back to top
Homefire
Thu Apr 19 2012, 06:34AM
Firefighther
Registered Member #4438

Jandarmii constănţeni disponibilizaţi îşi vor şi ei joburile înapoi...
34 de jandarmi constănţeni au ales să se judece cu Jandarmeria Română şi cer în instanţă reîncadrarea în funcţiile deţinute anterior trecerii în rezervă şi plata drepturilor salariale indexate şi reactualizate la zi, începând cu data emiterii deciziei contestate şi până la reintegrarea efectivă în muncă. Ei fac parte dintre cei disponibilizaţi în toamna anului trecut în baza unei decizii emise de Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Cei 34 de militari fac obiectul dosarului nr. 13308/118/2011, care a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa, Secţia comercială şi de contencios-administrativ. Pentru că patru dintre reclamanţi, Constantin Crăciun, Valentin Drosu, Georgeta Gorea şi Valentin Manea, au făcut parte din Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanţa, magistraţii de la Tribunal au decis să disjungă cauza în ceea ce îi priveşte, spre competentă soluţionare, judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa. De asemenea, pentru a da posibilitatea pârâţilor, respectiv Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, prin Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, să ia la cunoştinţă de înscrisurile primite, s-a acordat un nou termen de judecată în proces pentru data de 4 mai.

Si nu numai ....
Interesante sunt postările "postarticol"
@ANONIMUS :
De ISU. Constanta de ce nu scrieti domnilor jurmalisti de la Cuget Liber. Si noi am actionat in instanta ISU si cerem aceleasi lucrui k si colegi de la Jandarmerie. Ei au dat examen pt disponibilizare in schimb la noi lista a fost facuta dupa pile; au ramas aia cu abateri disciplinare spagari din 2007 care nu au stagiu militar ; DNA`ul ia repus pe functii pe inculpati din dosarul angajarilor frauduloase din 2007 ( 3000, 4000 de euro pt un loc la ISU.Constanta).Domnilor jurnalisti scrieti si despre spagarii de la ISU.Constanta( Ofiteri facuti la apelul bocancilor) , duduie orasul , se vorbeste peste tot de acesti impostori care fac de ras haina militara. DNA cu vizorul pe ISU.Constanta ; disponibilizarile au fost facute ilegal , nu sau respectat criteriile impuse de minister, nu a fost sustinut examen pentru stabilirea persoanelor pentru disponibilizare. Au plecat din sistem cei angajati in 2006 care nu au dat spaga, in schimb angajati spagari in 2007 snt ocrotiti de lege. Spagarilor ne intoarcem inpoi in sistem.

Si...
@ giogini :
Mare adevar , asa este disponibilizarile la ISU au fost facute dupa criteriile pilelor. Spagrii angajati in 2007 snt chiar orotiti de legea spagilor. De la birourile neamurilor nu sa atins nimeni . Nevestele, nepoatele, ficele au ramas cu curul de 90 de kg pe saune. Daca le pui sa alerge 10 m le ia Zmurdul .Rusine DNA ati repus pe functie inculpati din dosarul angajarilor frauduloase din 2007; Cuget Liber scrie tata si de Spagari de la ISU, prin tot orasul se vb de acesti indivizi. Ne cautam drepatea in instanta si vom castiga. Rusine ISU.Consanta, Rusine Ofiterilor spagari ..... betivilor

Oare au dreptate ? Se întrepătrund cele două "evenimente" ....angajările si disponibilizările ?

LINK
Back to top
1 User said Thank to Homefire for this Post :
 backdraft (19 Apr 2012, 22:49)
Homefire
Wed May 02 2012, 06:55AM
Firefighther
Registered Member #4438

Angajari ...disponibilizări ...cu cântec si voie bună !...procese ...perocese ...

Verdictul în cazul „ISU Dobrogea" se dă pe 9 mai...după trei ani de proces !În mai puţin de trei ani de când a fost trimis pe rolul instanţei, dosarul ISU Dobrogea, în care conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a fost acuzată de fapte de corupţie, a ajuns la final. După termene rapide şi audieri la foc continuu, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat pronunţarea unui verdict în cauză pentru data de 9 mai.

LINK

Pompierii disponibilizaţi, la judecată cu ISU Constanta ....
Urmând modelul jandarmilor disponibilizaţi în toamna trecută, care au dat în judecată instituţia la care au fost angajaţi, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” daţi afară în luna octombrie 2011 au acţionat în instanţă unitatea constănţeană. În prezent, 47 de foşti pompieri se judecă cu ISU „Dobrogea”, solicitând instanţei anularea actului administrativ prin care le-au fost încetate raporturile de muncă şi reîncadrarea pe funcţiile deţinute înainte de a fi trecuţi în rezervă. Procesele lor se află pe rolul Tribunalului Constanţa şi au termene de judecată luna acesta.

LINK

K.O. ?ISU Constanta in corzi !....reuşeste să iasa din clinci sau o sa fie facut K.O. ?

Dacă, în urmă cu câţiva ani, era bătaie pe posturile scoase la concurs de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, situaţie înregistrată, de altfel, în toată ţara, motiv pentru care mulţi dintre şefii care conduceau atunci aceste unităţi au „călcat pe bec” şi au „vândut”, practic, posturile pe pile ori pe bani grei, în prezent, situaţia este cu totul alta.
„Bătaia” pentru un post la ISU Dobrogea avea motive serioase în spate. Printre acestea: salariile bune faţă de alte domenii de activitate şi programul lejer. Interesul crescut a făcut ca banul, sau „ochiul dracului” - cum i se spune în popor, să întunece minţile şi să-i determine pe unii şefi ai ISU „Dobrogea” de la vremea respectivă să-şi mânjească mâinile şi carierele.
Dosarul de corupţie care a dus la arestarea unor persoane cu funcţii importante a rămas în pronunţare abia săptămâna trecută, după aproape trei ani de proces, astfel că rămâne de văzut ce pedepse vor fi aplicate militarilor cu funcţii şi grade înalte de la ISU „Dobrogea” care
şi-au folosit poziţiile pentru a angaja pe pile ori pe sume frumuşele zeci de persoane în sistem.
În toţi aceşti ani care au urmat scandalului şpăgilor, interesul oamenilor pentru a ocupa un post în cadrul acestei arme a scăzut enorm. Mai mult, disponibilizările ce au afectat, la fel ca în Poliţie ori Jandarmerie, şi acest domeniu cu un rol extrem de important în siguranţa şi salvarea oamenilor, au creat un nou val de nemulţumiri. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că salariile au fost micşorate, iar odată cu zecile de disponibilizări cei care au rămas au fost nevoiţi să preia din atribuţiile celor care au fost daţi afară. Prin urmare, în prezent, nu mai este nicio „halviţă” să fii angajat la ISU „Dobrogea”!

Zeci de angajaţi acuză că au fost daţi afară pe nedrept
Totuşi, zeci de angajaţi şi-au pierdut posturile, anul trecut, în toamnă, în urma ordinului venit de la centru. Disponibilizările au afectat, aşa cum spun gurile rele, tot pe cei fără pile ori care nu au „cotizat”, la un moment dat, ori nu au „uns” corzile sensibile din Inspectorat.
Lucru cert este că, în prezent, zeci de disponibilizaţi au ales să dea în judecată Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.
Mai exact, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Paula Anghel, 41 de foşti angajaţi se judecă în prezent cu ISU „Dobrogea”, contestând decizia luată în ceea ce îi priveşte şi cerând judecătorilor anularea actului administrativ prin care le-au fost încetate raporturile de muncă.

41 sau 47 ? ...dar ce mai contează !

LINK

"Minimalizarea induce opiniei publice impresia nesemnificativului prin eliminarea accentelor, dar "nu iese fum fără foc"
"

Back to top
Pârvu Florin
Tue May 08 2012, 09:45PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

LINK

A ramas solutie in pronuntare...
Va spun de pe acum ce se va intampla, vor pierde, si nu fiindca ar fi avut un avocat slab sau fiindca nu ar fi avut dreptate...

Mai sap un pic (nu de alta, dar daca spun niste minciuni sau prostii, macar sa o fac atat de argumentat incat sa fiu crezut! ) si o sa va spun de ce! Am un vag sentiment ca urmatoarea postare despre subiect va fi in topicul ...injustie, porcojustitie...
Back to top
Klaus
Tue May 08 2012, 10:02PM
Registered Member #3279

@Parvu Florin - 17 fura disponibilizati la Dambovita? De ce @PF nu este printre ei?
De curiozitate, se poate, ca ordin de marime, suma cheltuita pentru un asa proces?

Edit: deci 1 milion lei vechi/reclamant, inseamna 17 milioane... bani siguri... cu procentele mai negociem... Stiu ca nu se plateste taxa de timbru si banuiesc ca au un singur avocat angajat, nu fiecare cu al lui... Ex-primarul Apostu de la Cluj-Napoca zicea ca pentru 50.000 Euro nu ma dau jos din pat - LINK . Oare ce avocat face treaba asta pentru nici macar 400 de Euro?

[ Edited Tue May 08 2012, 10:30PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Tue May 08 2012, 10:18PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Au fost mai multi, nici nu mai stiu cifra exacta, cred ca undeva mai sus de 25, dar doar acestia 17 si acesta LINK au decis sa conteste ordinele de trecere in rezerva.
Parvu Florin este printre cei disponibilizati, dar nu este printre cei care au dat in judecata inspectoratul din vreo cateva motive: Parvu Florin nu da doi bani pe viitorul lui la pompieri, Parvu Florin nu da doi bani pe banii pe care i-ar putea castiga in urma procesului, Parvu Florin nu da doi bani pe justitia din Romania.
Cel putin la nivel declarativ, si cred ce imi spun baietii astia, cate un milion de cap de pompier disponibilizat si procent din pielea ursului din padure, cand aceasta va ajunge in podul vanatorului. Cat anume e acel procent, mi-au spus, dar am uitat.

[ Edited Tue May 08 2012, 10:37PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Wed May 09 2012, 10:44PM

Registered Member #1287

LINK

Ati vazut cat de putin a durat?
Back to top
Homefire
Sun Jun 17 2012, 11:13AM
Firefighther
Registered Member #4438

La ISU Constanta ..."unii" se pregătesc de plecare ...iar "alţii" se pregătesc sa revină

Numãr unic dosar: 15396/118/2011
Înregistrat în data de: 12.12.2011
Obiect dosar: anulare act administrativ
Materia juridicã: Contencios administrativ şi fiscal
Stadiu procesual: Fond
Părţi: ISĂICĂ GABRIEL : Reclamant
INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ DOBROGEA : Pârât
M.A.I. - INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ : Pârât
22/03/2012 Amână cauza
Solutie: Termen:03.05.2012, pentru a se lua cunoştinţă de întâmpinare,
03/05/2012 Amână cauza
Solutie: Termen: 07.06.2012,Pentru a oferi posibilitatea reclamantului de a lua cunoştinţă de conţinutul întâmpinării şi înscrisurilor comunicate
07/06/2012 Amână pronunţarea
Solutie: Inch.Amână pronunţarea la 14.06.2012
14/06/2012 Admite in parte cererea
Solutie: Hot. Respinge excepţia inadmisibilităţii.Admite în parte acţiunea. Dispune anularea ordinelor contestate.Dispune reintegrarea reclamantului în funcţie. Obligă pârâtul la plata drepturilor salariale.

Numãr unic dosar: 13306/118/2011
Înregistrat în data de: 13.10.2011
Obiect dosar: anulare act administrativ
Materia juridicã: Litigii de muncă
Stadiu procesual: Fond
Părţi: COSTANDACHI ZOIA LAURA : Reclamant
INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ "DOBROGEA" : Pârât
14/11/2011 Amână cauza
Solutie:
12/12/2011 Amână cauza
Solutie:
30/01/2012 Amână cauza
Solutie:
12/03/2012 Amână cauza
Solutie:
23/04/2012 Amână pronunţarea
Solutie: Amână pronunţarea la 30.04.2012
30/04/2012 Amână pronunţarea
Solutie: Amână pronunţarea la 7.05.2012.
07/05/2012 Amână pronunţarea
Solutie: Amână pronunţarea la 11.05.2012.
11/05/2012 Amână pronunţarea
Solutie: Amână pronunţarea la 14.05.2012
14/05/2012 Admite in parte cererea
Solutie: Respinge excepţia tardivităţii formulării contestaţiei, invocată de pârât, ca nefondată. Admite în parte cererea formulată de reclamanta Costandachi Zoia Laura în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,, Dobrogea” Constanţa. Anulează Ordinul nr. 13533/I/29.08.2011 emis de Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,, Dobrogea” Constanţa, de încetare a contractului individual de muncă al reclamantei. Obligă pârâtul Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,, Dobrogea” Constanţa să reintegreze pe reclamanta Costandachi Zoia Laura în funcţia deţinută anterior concedierii, cu plata unor despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat aceasta, pentru perioada cuprinsă între momentul concedierii şi cel al reintegrării efective în postul deţinut anterior.Pronunţată în şedinţă publică azi 14.05.2012.

PS Din surse ale fostilor "colegi " ...urmeaza si altii să se reîntoarcă !
"Justiţia este adevăr în acţiune." - Joseph Joubert

Back to top
Klaus
Sun Jun 17 2012, 10:50PM
Registered Member #3279

Varza a la Cluj cu jandarmi (re)incadrati dar nu prea...
Pacat, il stiam pe Litan un tip coerent, ori ce explicatie a dat nu se prea potriveste cu ce reclama cei 15. Eventual nu a inteles bine cine a scris articolul, scris oricum cu picioarele, nu se prea intelege nimic. Litan afirma ca au fost disponibilizati toti subofiterii, cei 15 fosti sustin ca nu

LINK

Scandalul „jandarmilor bucătari”: cei 15 jandarmi care au câştigat procesul cu IJJ Cluj ar urma să fie daţi luni afară

Cei 15 jandarmi care au câştigat procesul împotriva Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Cluj, după ce au fost disponibilizaţi cu ocazia restructurărilor făcute anul trecut, ar urma să fie daţi afară, luni, când expiră punerea lor la dispoziţia comandantului unităţii.

Cu toate că au două sentinţe favorabile date de instanţele clujene, prin care IJJ Cluj a fost obligat să-i reprimească înapoi, luni expiră termenul de trei luni în care au fost puşi la dispoziţia comandatului unităţii militare.

Curtea de Apel Cluj judecă de mai bine de cinci luni recursul înaintat de Inspectoratul de de Jandarmi Judeţean Cluj la decizia Tribunalului Cluj de repunere pe funcţii a celor 15 jandarmi daţi afară anul trecut cu ocazia restructurărilor făcute în iunie 2011. Jandarmii acuză judecătorii că tărăgănează luarea unei decizii, acuzând presiuni din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, având în vedere că acest caz de la Cluj este unic în ţară. Curtea de Apel Cluj va tranşa această problemă miercuri.

„Se fac mari presiuni în instanţă să se dea o sentinţă favorabilă MAI-ului, dar toate actele prezentate de noi în instanţă sunt împotriva lor. Am prezentat în instanţă faptul că, în ciuda hotărârii primei instanțe, nu au fost repuși pe funcțiile inițiale, care sunt acuma ocupate de ofiţeri tehnici, adică bucătari, mecanici, zugravi, care au avut pile. În 20 decembrie 2011 am fost puşi la dispoziţia comandantului unităţii pe o perioadă de trei luni de zile, care a expirat în 19 martie. Dar, în 27 februarie 2012, printr-un ordin MAI, ni s-a prelungit cu încă trei luni punerea la dispoziţia comandatului, perioadă care expiră în 18 iunie. După expirare, noi ar urma să fim daţi afară, cu toate că avem două hotărâri judecătoreşti care obligă IJJ Cluj să ne reangajeze pe aceleaşi funcţii deţinute înainte de restructurările din iunie 2011", a explicat unul dintre jandarmi.

Aurel Litan, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, a precizat că nu este vorba de două puneri la dispoziţie cum precizează jandarmii şi că ordinul MAI din februarie 2012 nu este o punere la dispoziţie, ci este tocmai decizia de reîncadrare pe funcţii.

„Băieţii aceştia au fost reîncadraţi în decembrie 2011. În februarie 2012 a venit de la Minister o suplimentare de funcţii. I-am pus pe funcţiile lor, pe care trebuia să-i pun în luna decembrie. Nu este vorba de o prelungire a punerii la dispoziţie. Eu nu am făcut altceva decât să respect nişte ordine şi hotărâri judecătoreşti. Ei spun că nu au fost puşi pe aceleaşi funcţii. Când a avut loc reorganizarea singurele posturi care au rămas au fost posturile de conducere. Restul funcţiilor au căpătat o altă denumire, ei au primit alt număr. Dacă Curtea de Apel Cluj va decide să anuleze recursul făcut de noi ei vor rămâne în continuare angajaţi. Dacă recursul ne va fi favorabil nouă, Inspectoratului, cei 15 jandarmi vor fi trecuţi în rezervă. Orice sentinţă va da Curtea o voi pune în aplicare fără nicio rezervă. Nu am făcut nimic împotriva lor, am aplicat doar nişte ordine. Ei au luat notele cele mai mici la evaluare", a declarat pentru Adevărul, Aurel Litan.

Întrebat ce păre are despre faptul că instanţele clujene le-au dat dreptate jandarmilor în două rânduri, Litan a precizat: „Eu am respectat legea, nu discut de ce le-a dat dreptate instanţa".

Alba - neagra cu repunerea în funcţii

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj a fost dată în judecată anul trecut de 15 jandarmi, după ce aceştia au fost trecuţi în rezervă, cu ocazia restructurărilor făcute în iunie 2011. Tribunalul Cluj le-a dat câştig de cauză de două ori şi a obligat unitatea să-i reangajeze pe aceleaşi posturi, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj a explicat că în urma restructurărilor de anul trecut posturile acestor jandarmi au fost radiate şi acele funcţii nu mai există în organigrama unităţii.

Şeful IJJ Cluj, Aurel Litan, a fost de acord să explice, pentru prima dată de la izbucnirea scandalului, cum au decurs lucrurile din 2011 şi până în prezent.

„În aprilie 2011 a fost prima restructurare. Din fericire, nu a fost urmată de o reducere a numărului de funcţii atât de puternică încât să trecem oameni în rezervă. În 15 iunie 2011 a avut loc o a doua restructurare cu reducere de personal, de data aceasta, încât a fost nevoie să trecem în rezervă oameni. Funcţiile care au rămas clare au fost doar cele din comandă: al meu, al inspectorului şef adjunct şi ai unor şefi de serviciu. Restul, toate funcţiile, s-au reorganizat. Numerotarea în structura Inspectoratului a devenit alta, au devenit alte funcţii. Subunităţile s-au reorganizat, au fost structuri care nu s-au mai putut reorganiza că sunt structuri neplătite de MAI ci de beneficiarii lor. Toată unitatea a fost pusă la dispoziţia comandantului în vederea încadrării, nu doar cei 15 jandarmi care au dat instituţia în judecată. M-au acuzat că nu le-am dat bibliografia cu 15 zile înainte de examen. Dar nu am avut timpul fizic să o fac pe data de 15 iunie. La toţi am făcut lucrul acesta cu bibliografia, nu a beneficiat nimeni de niciun avantaj. Toţi au ştiut bibliografia cu trei zile înainte de concurs. Am fost singurul inspectorat din ţară care a propus ca procedura de încadrare să se facă pe baza evaluării obţinute în ultimii trei ani. 75% au fost rezultatele obţinute de ei la evaluăriule anterioare, restul a fost examen, concurs, interviu", a explicat Litan.

Jandarmii clujeni acuză conducerea IJJ Cluj că mai mulţi subofiţeri tehnici au fost mutaţi ilegal în iunie 2011 pe funcţiile celor de la Ordine Publică şi Pază şi au fost scutiţi de evaluările pe care fiecare angajat trebuia să le facă.

„Mai mulţi ofiţeri tehnici au trecut pe operativ, adică bucătarul, mecanicul auto, zugravul, fochistul sau instalatorul unităţii au trecut pe posturile noastre de ofiţeri operativi. Ei au fost numiţi pe locurile noastre, pe când noi am dat examen să ocupăm acele posturi. Sunt oamenii lor, îi folosesc, de asemenea, să le zugrăveasca casa personală sau să le repare diferite chestii. Ne-au ocupat posturile şi bineînţeles că nu îi vor da afară, de accea am decis să ne adresăm şi Tribunalului Militar. Ce se întâmplă acuma acolo nu mai are nicio legătură cu o unitate militară, este o încrengătură de pile, un grup mafiot", a mai precizat un alt jandarm care a câştigat bătălia cu IJJ Cluj.

Jandarmii sunt decişi să depună luni şi o plângere şi la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. Ei cer tragerea la răspundere penală pentru abuz în serviciu a întregii conduceri a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Cluj.

[ Edited Thu Jun 21 2012, 02:33PM ]
Back to top
justme
Thu Jun 21 2012, 12:43PM

Registered Member #2073

Cazul jandarmilor bucătari a ajuns la final: Curtea de Apel Cluj a hotărât, definitiv, reangajarea jandarmilor daţi afară la restructurările din 2011

21 iunie 2012, 12:00 | Autor: Bianca Preda

Magistraţii Curţii de Apel Cluj, au decis, joi, că cei 15 jandarmi care au fost disponibilizaţi cu ocazia restructurărilor făcute în 2011 de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj, să fie reangajaţi pe aceleaşi posturi, şi nu pe posturi echivalente. Decizia de astăzi este definitivă şi vine după ce Tribunal Cluj le-a dat dreptate în alte două procese deschise de aceştia Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj.
Curtea de Apel Cluj a judecat de mai bine de cinci luni recursul înaintat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj la decizia Tribunalului Cluj de repunere pe funcţii a celor 15 jandarmi daţi afară anul trecut cu ocazia restructurărilor făcute în iunie 2011.

„Decizia de astăzi este definitivă în ce priveşte reangajarea pe aceleaşi funcţii deţinute anterior şi nu pe altele echivalente. Prin decizia de astăzi s-a suspendat actul administrativ din 14 septembrie 2011, actul de trecere în rezervă. Noi mai avem un alt proces deschis cu IJJ Cluj de anulare a actului de trecere în rezervă, proces care are termen în luna septembrie. Rămânem la serviciu în continuare, suntem încadraţi până se termină celălalt proces de anulare a actului de trecere în rezervă", au precizat jandarmii.

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj s-a ferit să comenteze prea mult decizia de astăzi a magistraţilor clujeni.

„Ei sunt în continuare încadraţi. Noi nu am luat nicio măsură împotriva lor, nu le-am ridicat armamentul din dotare. Vom pune în aplicare decizia instanţei, nu am ce comenta. Vor rămâne în continuare. Nu s-a întâmplat nimic în relaţia lor cu instituţia pe care o conduc. Eu am respectat legea, nu discut de ce le-a dat dreptate instanţa, instanţa e suverană", a precizat Aurel Litan, şeful IJJ Cluj.

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj a fost dată în judecată anul trecut de 15 jandarmi, după ce aceştia au fost trecuţi în rezervă, cu ocazia restructurărilor făcute în iunie 2011. Tribunalul Cluj le-a dat câştig de cauză de două ori şi a obligat unitatea să-i reangajeze pe aceleaşi posturi, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj a explicat că în urma restructurărilor de anul trecut posturile acestor jandarmi au fost radiate şi acele funcţii nu mai există în organigrama unităţii.

Şeful IJJ Cluj, Aurel Litan, a fost de acord să explice, pentru prima dată de la izbucnirea scandalului, cum au decurs lucrurile din 2011 şi până în prezent.

„În aprilie 2011 a fost prima restructurare. Din fericire, nu a fost urmată de o reducere a numărului de funcţii atât de puternică încât să trecem oameni în rezervă. În 15 iunie 2011 a avut loc o a doua restructurare cu reducere de personal, de data aceasta, încât a fost nevoie să trecem în rezervă oameni. Funcţiile care au rămas clare au fost doar cele din comandă: al meu, al inspectorului şef adjunct şi ai unor şefi de serviciu. Restul, toate funcţiile, s-au reorganizat. Numerotarea în structura Inspectoratului a devenit alta, au devenit alte funcţii. Subunităţile s-au reorganizat, au fost structuri care nu s-au mai putut reorganiza că sunt structuri neplătite de MAI ci de beneficiarii lor. Toată unitatea a fost pusă la dispoziţia comandantului în vederea încadrării, nu doar cei 15 jandarmi care au dat instituţia în judecată. M-au acuzat că nu le-am dat bibliografia cu 15 zile înainte de examen. Dar nu am avut timpul fizic să o fac pe data de 15 iunie. La toţi am făcut lucrul acesta cu bibliografia, nu a beneficiat nimeni de niciun avantaj. Toţi au ştiut bibliografia cu trei zile înainte de concurs. Am fost singurul inspectorat din ţară care a propus ca procedura de încadrare să se facă pe baza evaluării obţinute în ultimii trei ani. 75% au fost rezultatele obţinute de ei la evaluările anterioare, restul a fost examen, concurs, interviu", a explicat Litan.

„Mai mulţi ofiţeri tehnici au trecut pe operativ, adică bucătarul, mecanicul auto, zugravul, fochistul sau instalatorul unităţii au trecut pe posturile noastre de ofiţeri operativi. Ei au fost numiţi pe locurile noastre, pe când noi am dat examen să ocupăm acele posturi. Sunt oamenii lor, îi folosesc, de asemenea, să le zugrăveasca casa personală sau să le repare diferite chestii. Ne-au ocupat posturile şi bineînţeles că nu îi vor da afară, de accea am decis să ne adresăm şi Tribunalului Militar. Ce se întâmplă acuma acolo nu mai are nicio legătură cu o unitate militară, este o încrengătură de pile, un grup mafiot", a mai precizat un alt jandarm care a câştigat bătălia cu IJJ Cluj.

LINK
Back to top
Klaus
Thu Jun 21 2012, 02:45PM
Registered Member #3279

Don'soara Bianca Preda, autoarea articolelor din Adevarul de Cluj, se autociteaza pe larg cand scrie articole pe aceeasi tema. Cel indicat de mine a fost din 17.06, ultimul, indicat de @justme, pe 21.06.
O fi platita la numarul de cuvinte (sau litere)?
Back to top
Homefire
Fri Jun 22 2012, 06:56PM
Firefighther
Registered Member #4438

News
Incă 7 fosti colegi ...vor deveni din nou colegi ! ISU Constanta este în corzi ...angajari ...disponibilizari ...deranj mare nenicule ! Până acum 9 colegi disponibilizati , din 41 care au dat in judecata , au castigat !...urneaza si altii !? La buna revenire !
Back to top
2 User said Thank to Homefire for this Post :
 backdraft (26 Jun 2012, 10:15) , Klaus (26 Jun 2012, 20:45)
cipi
Tue Oct 30 2012, 07:33PM
Registered Member #4742

Salutare dragi colegi, suntem din Suceava 9 jandarmi care am dat în judecata și noi, dar din păcate nu sunt vesti bune .Si am dori un nr. de telefon de la un coleg de la Cluj care a câștigat procesul ori nr.de telefon al avocatului care ia reprezentat în instanta . Răspunsul poate sa fie aici pe forum ori pe adresa de mail "cc_tanasa@yahoo.com " . MULȚUMIM
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF