Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Manuale de proceduri si operatiuni
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
von Clausewitz
Tue May 23 2006, 03:14AM
Registered Member #100

Salutare,forumistilor.
Tocmai m am intors din Israel unde am urmat un curs de initiere in protectie executiva si interventie contraterorista,in cadrul scolii deschise civililor-contra unei sume bunicele-de la Hertzelya.Cursul deschis de fosti militari ai politiei,ai Magav si de asemenea cred unii din Sayeret M.
Am cules foarte multe informatii si documente.
Cei din structurile interesate pot sa ma contacteze daca sunt interesati ca sa discutam.
Astept.
Back to top
colonelul
Tue May 23 2006, 01:09PM

Registered Member #20

Fara a avea acceptul Danielei, care este coordonatorul principal al Asociatiei, te invit sa fii un participant activ la proiectatul seminar al Asociatiei dedicat serviciilor de securitate privata. Poate ne vizitezi la sediul Asociatiei! Fii binevenit si succes in afaceri. Aici poti intilni oameni cu temeinice cunostinte si experienta in domeniul tau de interes. Unul dintre acestia, col(r) Vlad Dumitru, fost ofiter SPP, cu activitate de mare responsabilitate in Sudan, este membru fondator al Asociatiei! Aceeasi invitatie, de implicare si participare la acest seminar il lansez tuturor celor interesati ca acest domeniu sa fie un real PARTENERIAT PUBLIC-PRIVAT, sa profesionalizam acest domeniu. Este o invitatie neoficiala, iar cele oficiale vor urma la momentul oportun!
Back to top
terese
Tue May 23 2006, 08:35PM
Registered Member #48

BINE AI VENIT! Sunt de bun augur postarile din partea membrilor cu pregatire in domeniu. Noi ne cunoastem "destul de bine" pe aici pe forum asa ca voi fi un pic mai direct (doar pentru a te ajuta sa te integrezi mai repede in atmosfera) si cu voia ta as dori sa ma clarifici cu anumite aspecte.
Este cunoscut faptul ca scoala israeliana de protectie este una dintre cele performante. Dar tot ei sustin cu infocare pregatirea separata a oamenilor pentru protectie fata de interventie deoarece necesita tactici, proceduri, comportamenete diferite. Deci cum ti s-a parut pregatirea asta comuna? Ce deosebiri ai constatat?
Oricum apreciez ca ai facut un curs de interventie CT, curs care de obicei se organizeaza doar pentru echipe speciale din cadrul guvernului sau pentru diverse firme cu vechime in "security" (dupa parerea mea nu prea se justifica un asemenea curs daca nu poti implementa ce ai invatat in cadrul unei echipe), adik eu personal nu prea vad rostul (si iau in calcul si aspectele financiare- din ce stiu scolarizarea ajunge pe la 300 dolari ziua de pregatire, 1 luna pt protectie , 1 luna pt interventie destul de multicel).
Dar hai ca am divagat de la subiect trebuie sa fii destul de tare daca ai putut sa faci asa ceva. Inainte de acest curs ai mai lucrat cu asa ceva? Ce o sa vrei sa implementezi aici sau la ce crezi ca o sa iti foloseasca?
Back to top
von Clausewitz
Wed May 24 2006, 12:32AM
Registered Member #100

BlackWater Corp.
Back to top
von Clausewitz
Wed May 24 2006, 12:37AM
Registered Member #100

Sef curs:col.Lior-seful dispozitivului la incidentele din aprilie 2002 de la Nativity Church,Bethlehem.
Back to top
ex-ad
Wed May 24 2006, 10:27AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

wow! Sa nu pleeeeci!
Back to top
ex-ad
Thu May 25 2006, 11:33AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

N-am mai actualizat de mult pagina de link-uri. Pina o sa am timp sa ma ocup de ea, postez aici daca vine vorba de manuale si proceduri.

LINK

Cine doreste sa puna la dispozitia publicului manuale, proceduri, alte documente, acest site va sta la dispozitie. Nu prea pot sa acopar singura tot, fratilor.....

[ Edited Thu May 25 2006, 11:38AM ]
Back to top
mariusd.
Thu May 25 2006, 10:12PM
Registered Member #46

Stai ca nu am priceput...Acum ai facut un curs de INITIERE in protectie si interventie si vrei sa deschizi un centru de pregatire? Hai sa fim seriosi!
Ori nu spui tot adevarul ori in spatele acestei idei sunt alte persoane....Sa nu faci greseala sa subestimezi pregatirea baietilor nostri.
Indiferent de numele celor care au condus cursul secretul unei astfel de meserii este unul singur "TRANSPIRATIA". Nu mi-o lua in nume de rau , e doar o parere.
Back to top
mariusd.
Thu May 25 2006, 10:26PM
Registered Member #46

LINK
LINK
LINK
LINK
LINK
LINK
De studiu pentru cind nu aveti ce face
Back to top
von Clausewitz
Fri May 26 2006, 01:00AM
Registered Member #100

nu stiu cine sunt baietii vostri dar tu in mod cert nu ai auzit de BlackWater.Am lucrat in aceasta corporatie care este cel mai mare contractor militar din lume.Si am lucrat in domeniul mai inainte precizat.Transpiratie a curs si nu numai climei.
Daca esti in sistem ,hai sa vb ,nu veni cu afirmatii .
si a propos,nick ul imi place fiindca capodopera scrisa de german imi este carte de capatai.

Back to top
me
Fri May 26 2006, 11:41AM
me
Registered Member #11

romain> in general sunt de acord cu ceea ce ai postat dar nu avem ce studia de pe linkurile alea. nu amesteca actiunile militare cu cele CT ca "e" doua chestii total diferite (am mai scris si in alta parte). iar linkuri de genul Florida swat association sunt ca frectia la piciorul de lemn.
Back to top
mariusd.
Fri May 26 2006, 05:57PM
Registered Member #46

Am "inima vrajita" dar tot vreau sa ma lamuresti: daca ai mai lucrat in domeniu de ce a trebuit sa faci cursuri de initiere?
Poate ne oferi mai multe amanunte asupra programului de pregatire la care ai participat dar nu de genul numelui sefului de curs ....Cum se impaca protectia cu interventia? Din ce am mai citit si eu in sistemul israelian difera foarte mult si de obicei nu se agreeaza ideea pregatirii unei persoane pt ambele genuri de misiuni.
Fii mai explicit si nu te mai zgirci la vorbe? Nu vreau sa fiu tendentios dar prin felul tau de exprimare lasi loc la foarte multe interpretari.
Back to top
mariusd.
Fri May 26 2006, 06:14PM
Registered Member #46

pt ME - ai perfecta dreptate dar merg pe ideea ca pt a diferentia trebuie in primul rind sa cunosti. iar linkuri de genul SWAT Florida promoveaza competitii internationale intre fortele speciale .
Cit despre natura ultimelor actiuni militare am putea sa filosofam destul de mult. Cred ca in ultimul timp putem vorbi de o urbanizare a locului de desfasurare a actiunilor militare. Cred ca soldatul care sapa un transeu si astepta atacul inamicului s-a lasat la vatra de foarte mult timp. Acum vedem soldati din ce in ce mai bine echipati, tehnologizati nevoiti sa lupte intr-o lume pestrita, plina de copii, femei, teroristi, atentatori sinucigasi. Acum este tot mai greu sa diferentiezi o tinta ostila de una neutra.
Din discutiile purtate cu oameni care mai au habar in domeniu se observa o tendinta a armonizare a pregatirii majoritatii fortelor armate cu tacticile de lupta specifice SWAT. Bineinteles fiecare isi pastreaza specificul dar baza de plecare le este comuna.
Dupa parerea cine poate fi un model de urmat si daca se poate argumenteaza un pic?
Back to top
batranu
Mon Jul 03 2006, 11:19PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

pt. von Clausewitz - Mestere, achiesez la ce a spus ROMAIN. pt. israelieni protectia si interventia sunt lucruri total diferite. daca tu spui ca le-ai facut impreuna, esti tare, dar da-mi voie sa nu te cred.
Back to top
batranu
Mon Jul 03 2006, 11:23PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

am avut intamplator ocazia sa lucrez cu unii care spuneau la fel ca sunt f.f.f. tari. unul chiar era fost bodyguard al unui mare prim ministru (din pacate asasinat). nu preau au avut ce sa explice, dar sa mai si arate. as fi tare curios sa ii vad la lucru.
sa nu mai vorbim, cum zicea si colegu' de preturile cursurilor la ei. cineva a zis o vorba mare. respectivul, si nu era orisicine, spunea ca ii respecta pe israelieni pentru ca stiu sa scoata bani din ceva ce nu cunosc. cu alte cuvinte, ei vand nestiinta la preturi foarte mari
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF