Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Un moment de curaj si demnitate în istoria moderna a României: luptatorii anticomunisti din munti
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
justme
Fri Aug 14 2015, 06:07PM

Registered Member #2073

Reactia unui jurnalist la legea respectivă. Articol publicat pe 5 august 2015.

Ce se ascunde în spatele legii antilegionare / Mircea Vulcănescu, de la decoraţia Majestăţii Sale Regele Mihai, la interzicerea de către Institutul Elie Wiesel

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat deunăzi Legea nr. 217/2015, cunoscută ca Legea antilegionară.

Legea a fost controversată încă de la naştere, numai că puţini au băgat de seamă atunci. Acum însă, mai mulţi istorici, jurnalişti şi cercetători susţin că este o lege proastă şi bizară.

Cum s-a născut această lege? Simplu, cu ajutorul Institutului Elie Wiesel, care, potrivit surselor mele, a trimis-o gata făcută, căutând doar parlamentari români care să şi-o asume. Şi a găsit.

La momentul respectiv, în urmă cu doi ani, am scris un text intitulat – „Domnule Crin Antonescu, îmi pemiteţi să vorbesc cu Paul Goma?”, în care îi spuneam domnului Antonescu (unul dintre iniţiatori), pe care n-am făcut un secret că îl respectam, că preocuparea sa ar trebui să se îndrepte, ca preşedinte al unui partid istoric, către soarta şi recunoaşterea foştilor deţinuţi politici, mulţi dintre ei adevăraţi eroi.

De Holocaust are cine să se ocupe şi o fac bine de atâţia ani, de „Holocaustul” comunist nu se ocupă nimeni.

Legea însă a fost votată şi, cum ştiţi deja, şi promulgată.

Dar care sunt, pe scurt problemele acestei legi:
1. În premieră, încă din titlu, este adăugat cuvântul legionar.
Titlu: „Interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi FAPTELOR cu caracter fascist, LEGIONAR, rasist sau xenofob”

2. La articolul 3 se introduce o sintagmă foarte periculoasă, şi anume: o persoană este vinovată nu numai dacă a fost condamnată definitiv de o instanţă, ci şi prin ORICE hotărâre. Adică a cui ar putea să fie hotărârea dacă nu a unei instanţe? A unui institut, ONG, persoană?
„Prin persoană vinovată de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii se înţelege orice persoană condamnată definitiv de către o instanţă judecătorească română sau străină, SAU PRIN ORICE HOTĂRÂRE recunoscută în România”.

3. Se introduce un articol nou, care cataloghează mişcarea legionară ca fiind de sorginte fascistă. Problema este că nu istoricii spun acest lucru, ci un deputat PSD turnător la Securitate, pe numele lui Ciprian Nica. Acesta decide să spună într-o LEGE că legionarii sunt FASCIŞTI, deşi istoricii de la Academia Română spun invers. Dar cine sunt Dan Berindei sau Radu Ciuceanu?
„Prin Mişcarea legionară se înţelege o organizaţie fascistă care a activat în perioada ‘27-‘41 sub denumirile de Legiunea Arghanghelului Mihail, Garda de Fier şi partidul Totul pentru Ţară”.(articolul patru)

4. Un alt articol bizar este care se referă la idei şi concepţii promovate în PUBLIC.
“FAPTA persoanei de a promova, în public, IDEI, CONCEPŢII, sau doctrine fasciste , legionare, rasiste sau xenofobe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani”. (articolul cinci)

5. Alte două articole vor da multă bătaie de cap de acum încolo. Unul dintre ele interzice ridicarea sau MENŢINEREA în locuri publice a unor statui, plăci comemorative, ale legionarilor – simpatizanţi, membri etc., iar cel de-al doilea interzice denumirea unor străzi sau fundaţii cu numele acestora.
Aici apar şi mai multe întrebări – Petre Ţuţea, nume de stradă sau nu? Mircea Vulcănescu, bust pe spaţiul public sau nu? Ion Gavrilă Ogoranu, nume de fundaţie sau nu? Nichifor Crainic, plăcuţă comemorativă sau nu?
Din păcate, ştim deja răspunsul de la şeful Elie Wiesel.

6. Şi poate cea mai importantă întrebare este aceasta – cine a decis că Ţuţea, Vulcănescu, Ogoranu, Gheorghe Brătianu, Gafencu sunt VINOVAŢI? Nu cumva Tribunalul POPORULUI, acelaşi care l-a condamnat şi pe Iuliu Maniu şi pe toată elita României?

Cu regret am citit faptul că domnul Florian, şeful institutului Elie Wiesel, a şi deschis şampania când a văzut că a scăpat de toţi eroii României, că le va scoate plăcuţele de pe clădiri, numele din cărţile de istorie, poate şi cărţile din librării. Şi iată ce a grăit:
“Nichifor Crainic are placă pusă de Academia Română cu aprobarea Primăriei pe strada Vasile Conta, Nichifor Crainic care a făcut parte din guvernarea Antonescu; mai este un bust al lui Mircea Vulcănescu în sectorul 2, fost subsecretar de stat la Ministerul de Finanţe şi condamnat pentru crime de război în baza Legii 312/1945 cu modificările ulterioare. Menţionez că legile în baza cărora au fost condamnaţi sunt şi azi în vigoare, iar deciziile definitive sunt şi astăzi valabile. Toţi cei care le pun în discuţie minimalizează o legislaţie care a fost recunoscută de către trupele Aliate — SUA, URSS, Marea Britanie — perfect legală şi astăzi”.

Aşadar, judecătorii Republicii Populare România au dat sentinţe corecte, drepte, când au umplut temniţele comuniste cu prim miniştri, miniştri, preoţi, scriitori, jurnalişti, toţi anticomunişti, domnule Florian?

Bine că măcar ştim.

Aş vrea să dau doar un umil exemplu, pe care l-am găsit într-un articol al Ioanei Diaconescu despre Deţinutul K 9320: Mircea Vulcănescu.
„La fila 9 a dosarului citim o notă a corpului de filaj cu două afirmaţii contradictorii: una este: „Mircea Vulcănescu funcţionar de carieră nu a făcut politică” şi alta: „Mircea Vulcănescu făcea parte din Guvernul Antonescu, care la 22 iunie a declarat război Rusiei sovietice şi este socotit criminal de război”.

Dar cine a fost Mircea Vulcănescu?
Din iunie 1935, a deţinut funcţia de director general al Vămilor pînă în septembrie ’37, cînd a fost demis după ce a descoperit contrabanda cu băuturi şi ţigări făcută de Eduard Mirto, fost ministru al Comunicaţiilor. Totuşi, a fost numit director al Datoriei Publice în Ministerul de Finanţe. A mai fost în 1940–1941, director la Casei Autonome de Finanţare şi Amortizare şi preşedinte al Casei Autonome a Fondului Apărării naţionale, şi subsecretar de stat la Finanţe, pînă la 23 august 1944.
În această perioadă, a fost asistent onorific la catedra de Sociologie a profesorului Dimitrie Gusti.

Mircea Vulcănescu a reuşit, între 1941 şi 1944, să obţină pentru Banca Naţională a României 8 vagoane de aur (confiscate de URSS) şi înzestrarea Armatei a 4-a cu echipament militar german nou etc. (M. Vulcănescu, „Ultimul Cuvânt”, Humanitas, 1992, pp.15-16 şi de la p.68).

Regele Carol al II-lea şi ulterior Regele Mihai I i-au conferit distincţii şi mari ordine naţionale, în semn de recunoaştere pentru serviciile aduse statului român.
La 9 octombrie 1946 a fost condamnat la opt ani temniţă grea.
Închis la Aiud, alături de majoritatea elitei româneşti, Mircea Vulcănescu a ţinut o serie de conferinţe considerate subversive de torţionari, pentru că le menţinea oamenilor moralul. A fost izolat, dezbrăcat în pielea goală şi lăsat într-un frig cumplit, neavînd paturi sau scaune pe care să şadă. Epuizat, unul dintre deţinuţi a căzut din picioare iar Vulcănescu s-ar fi aşezat pe ciment ca o saltea, sub el, salvîndu-i viaţa.
A murit pe 28 octombrie 1952, bolnav de plămâni, din cauza tratamentului inuman la care a fost supus.
Avea 48 de ani şi a lăsat un îndemn: „Să nu ne răzbunaţi!”.

Cam pe acesta vrea domnul Florian de la Elie Wiesel să-l interzică în România. Poate a făcut domnul Florian mai multe pentru această ţară? Sau poate domnul Florian este el însuşi o instanţă – de unde şi sintagma adăugată în noua lege.

Ce să ne facem atunci cu Martin Heidegger sau Gunter Grass, cunoscuţi pentru angajamentul sau simpatiile lor fasciste? Sau să înţeleg că ne interesează doar eroii acestei ţări, pe care vrem să-i ascundem ca în anii 50?

LINK

[ Edited Fri Aug 14 2015, 06:07PM ]
Back to top
Boribum
Fri Aug 14 2015, 07:27PM
boribum
Registered Member #2395

De notat ca toti cei care se exprima (public) sunt indignati -pe buna dreptate- de legea asta,toti mentioneaza "Elie Wiesel" si pe acest domn Florian dar nimeni nu se intereseaza despre cine sunt parlamentarii care au propus legea asta strâmba si nimeni nu pare suparat pe cei care au promulgat-o,ci pe cei care au scris-o. De votat,însa,au votat-o suficient de multi încât sa devina lege. Multumiti-le !

Poa' sa scrie si Boribum o lege care sa interzica gravitatia în România între orele 07H00 si 13H00 : da' nu e vina lu' Boribum daca cineva chiar ia propunerea în serios,si nici daca se gasesc niste minti ascutite care s-o promulge. Ca de obicei,efectele ne orbesc iar cauzele nu ne privesc.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (15 Aug 2015, 08:47)
Boribum
Fri Aug 14 2015, 07:29PM
boribum
Registered Member #2395

justme wrote ...

Ce se ascunde în spatele legii antilegionare

O gramada de cretini incompetenti,bine platiti de societate. Ca de obicei,pe-o gura de plai,pe-un picior de rai.
Back to top
Ragman
Fri Aug 14 2015, 09:15PM
Registered Member #10237

@Boribum Nu, nu-s minor dar chiar la o varsta frageda ca a mea nu am dreptul sa imi exprim opinia, nu am dreptul sa fiu antisemit si/sau rasist ? Da, sunt pro-legionar nu am acest drept,am avut legionari in familie si nu mi-e frica nici rusine sa recunosc

[ Edited Fri Aug 14 2015, 09:16PM ]
Back to top
Boribum
Fri Aug 14 2015, 11:34PM
boribum
Registered Member #2395

Ba da,ai dreptul sa fii si rasist,si antisemit,si orice vrei tu. Îti doresc mult succes în viata. Cu asemenea bagaj,e imposibil sa nu reusesti.
Back to top
djebel
Sat Aug 15 2015, 08:47AM
Registered Member #3603

Ba, Boribum, pe mine ma intereseaza cine a votat legea asta si cum a fost trecuta pe sest prin cele doua camere, basca promulgarea, totul fara nicio dezbatere publica. Da, oricine poa sa propuna orice, da' eu ma indoiesc de competentele celor din comisiile parlamentare. Insa problema majora e marea masa a parlamentarilor carora (imi cer scuze pentru trivialitate) le cam iese balegarul printre degetele de la picioare si care voteaza cu doua maini orice se propune. Ca orice lege din ROU, si asta este gaunoasa, extrem de interpretabila si care te face sa crezi ca vor disparea Tutea, Eliade, Eminescu, etc, lucru de care totusi ma indoiesc. A disparut cumva Nietzsche?
Back to top
Ragman
Sat Aug 15 2015, 11:06AM
Registered Member #10237

@ Boribum, am intrebat doar daca pot sa fiu nu am spus ca sunt, sunt doar pro-legionar, nu trag niciun bagaj dupa mine
Back to top
chimistul
Sat Aug 15 2015, 09:08PM
Registered Member #1234

djebel wrote ...

Ba, Boribum, pe mine ma intereseaza cine a votat legea asta ....

Îi puteți vedea aici LINK

Mai multe aici LINK și aici LINK

P.S. În România iar se face un experiment ....un punct de vedere.
Back to top
2 User said Thank to chimistul for this Post :
 djebel (15 Aug 2015, 23:07) , Boribum (16 Aug 2015, 02:11)
IoanS
Sat Aug 15 2015, 10:55PM
Registered Member #10285

Cum este posibil ca Romania sa fie guvernata de un "institut" arondat guvernului, iar conducatorul "institutului" sa fie fiul unui kominternist ? De ce au murit cei din puscariile comuniste ? De ce au murit cei din 1989 ?

LINK

[ Edited Sat Aug 15 2015, 10:57PM ]
Back to top
djebel
Sat Aug 15 2015, 11:15PM
Registered Member #3603

IoanS wrote ...

... sa fie fiul unui kominternist ? De ce au murit cei din puscariile comuniste ? De ce au murit cei din 1989 ?

Tot asa cum Romanica asta a fost condusa de aceeasi fii: Iliescu/Roman&Co...
Back to top
Boribum
Sun Aug 16 2015, 02:40AM
boribum
Registered Member #2395

chimistul wrote ...

djebel wrote ...

Ba, Boribum, pe mine ma intereseaza cine a votat legea asta ....

Îi puteți vedea aici LINK

Mai multe aici LINK și aici LINK

P.S. În România iar se face un experiment ....un punct de vedere.

Interesant,nu a votat nimeni împotriva.
Case closed,cum zicea un militian.

Acuma,e drept ca eu sunt partinitor (printre altele si pentru ca sotia e evreica...).Citind însa ce scriu unii si altii,aici si aiurea,nu pot decât sa ma minunez : 16 milioane de evrei (atâtia sunt worldwide,de la copilul de gradinita la batrânul muribund din spital) conduc,cica,destinele a 7,3 miliarde de oameni. Chuck Norris e copil !

Back to top
Boribum
Sun Aug 16 2015, 02:46AM
boribum
Registered Member #2395

IoanS wrote ...

De ce au murit cei din 1989 ?

Întrebarea asta e pusa perpetuu,de la ala prins fara bilet în autobuz la senatorul care a vândut hectare de paduri care nu-i apartineau. Au murit pentru ca au crezut în ce faceau. De-aia au murit. Nu-i mai amestecati în toate prostiile pe care le facem de un sfert de secol încoace.
Back to top
djebel
Sun Aug 16 2015, 07:31AM
Registered Member #3603

Boribum wrote ...

Interesant,nu a votat nimeni împotriva.

Legea asta s-a votat la pachet cu legea prin care parlamentarii si-au mărit lefurile?
Nu ma uit decat la prezenta (302 din 307, adica 99% prezenta), la faptul ca nu a votat nimeni impotriva si nu au fost decat trei abtineri.

PS: Boribum, la asta cu codusul lumii eu zic sa ne limităm doar la lumea creștină, ca n-am vazut evrei cu ochii oblici.
Back to top
IoanS
Sun Aug 16 2015, 12:27PM
Registered Member #10285

Boribum wrote ...

IoanS wrote ...

De ce au murit cei din 1989 ?

Întrebarea asta e pusa perpetuu,de la ala prins fara bilet în autobuz la senatorul care a vândut hectare de paduri care nu-i apartineau. Au murit pentru ca au crezut în ce faceau. De-aia au murit. Nu-i mai amestecati în toate prostiile pe care le facem de un sfert de secol încoace.

Eu am fost acolo si am supravietuit ! Pai ii "amestec" pt ca aceia NU s-au jertfit pt ca Romania sa fie condusa de un "institut" ! Nu credeti ca-i timpul sa actionam pt ca acest "institut" sa dispara din subordinea guvernului ? Parca conducatorii "institutului" n-ar fi descendentii unor kgb-isti, iar noi n-am fi in NATO ?! Mai sunt cumva descendentii acestor kgb-isti in slujba Moscovei ? Asa "gariesc" sursele pe net...
Eu vad ca "institutul" incita la antisemitism ! Iata ca romanii devin antisemiti fara ca in Romania sa existe o minoritatea evreiasca ! NU credeti ca acestia ar trebui sa incape pe mana serviciilor de informatii/politiei ? Ma tot gandesc la noul tip de razbel, cel asimetric, dus de Moscova..Dar poate vorbeste gura fara mine , ca orice nepriceput intr-ale sigurantei nationale ?! Mai exista delictul de opinie ? S-a reinstaurat ?

[ Edited Sun Aug 16 2015, 03:29PM ]
Back to top
Boribum
Sun Aug 16 2015, 01:41PM
boribum
Registered Member #2395

1. N-ati murit la Revolutie (ceea ce e foarte bine) dar sunteti departe de a fi singurul care ar fi putut muri atunci. Mortii aceia trebuie respectati si lasati în pace.

2. Institutul "E.W" ,ca orice alt ONG sau ascociatie,poate face miliarde de propuneri despre orice. Daca va uitati însa pe lista celor care au agreat propunerea respectiva (buna sau nu,asta nu conteaza) vedeti ca sunt români,nu evrei,nu martieni. N-au votat cu pistolul la cap. Întrebati-i pe aceia de ce voteaza legi prost alcatuite,caci problema e la ei,nu la Institutul "E.W".

3. Nu mai generalizati ("românii devin antisemiti"). Care români ? Dvs. ? Eu ? Baiatul de mai sus,care simpatizeaza cu "idealurile" legionare ? Daca totusi e asa cum spuneti si ca "românii devin antisemiti" atunci e bine totusi ca exista legi împotriva chestiei asteia.

Ce cauta NATO în ciorba asta ? Nu mai faceti amalgamuri dintr-astea,cu mortii Revolutiei,legi semite sau antisemite,NATO si servicii speciale,ca e datator de dureri de cap si nici treaba cu realitatea nu are. La câti doctori si master-i în securitate nationala are România pe m² si la ce parte din PIB au alocate serviciile speciale,sunteti în deplina siguranta.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF