Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Proba medicala!
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Hard John
Sat Jan 03 2015, 03:20PM
Mezmerize the simple minded Propaganda leaves us blinded
Registered Member #9896

Dar uite, in noiembrie cand am fost iar la CMJ, domnul care s-a ocupat de mine mi-a spus ca au mai fost baieti care aratau perfect sanatosi, nu ziceai ca au nimic dar dupa ce au fost la medicale...unu s-a gasit cu rinichiul deplasat, altul avea un rinichi uscat, ma gandesc ca la tinerete nu simti...nu cred ca a mintit persoana care mi-a spus.
Si da, in timp iti dai seama ca apar, dar eu ma refeream inainte la incadrare, ca mai apoi nu te mai "doare" nimic.
Back to top
andyy
Sat Jan 03 2015, 03:37PM
andyy
Registered Member #3496

Hai sa intelegi cum stau lucrurile nu stiu daca cei de la CMJ au doctori in componenta biroului tu probabil ai fost la BIR care ei iti pun in fata niste conditii de angajare printre care apt medical.
Ca sa fi apt medical trebuie sa primesti apt de la toate cabinetele medicale care sunt scrise pe fisa medicala de incadrare, aici apare problema pentru ca doctorul de la cabinetul medical are o carte care se numeste bareme medicale militare (ceva de genul) si in functie de arma,functia etc.pe care urmeaza sa te incadrezi cartea decide daca tu esti apt/inapt.
Probleme grave precum cele mentionate de tine dupa parerea mea nici nu trbuia sa te gandesti la o cariera militara , este imposibil sa nu sti ca ai o problema grava de sanatate ...ca te duci la noroc poate este sau nu depistata asta este alta problema.
Back to top
1 User said Thank to andyy for this Post :
 Hard John (03 Jan 2015, 16:24)
Hard John
Sat Jan 17 2015, 10:50PM
Registered Member #9896

Am primit Inapt la Oftalmologie saptamana asta cand am fost la Spitalul militar si mi-a spus doamna ca sa-mi iau gandul jos de la armata(in visele ei voi face eu asa ceva), joi deja mi-am facut control la mine in oras iar pe luni deja am ochelari. Medicul oftalmolog de la mine din oras(cel mai renumit) mi-a spus ca am cele mai mici dioptrii, 0,75 si cred ca 0,65/0,45 si ca nu ar trebui sa fie o problema, plus ca in timp se remediaza, nu stie exact in cat. Ultima optiune e sa fac operatie cu laser, daca nu se remediaza cu ochelari.

Care ma poate ajuta, nu inteleg aici la baremul medical notele de la capitolul XII - Afectiuni Oftalmologice / pagina 25-26 nr paragraf 191 si mai jos la pagina 28 sunt notele. Pana la urma care puncte sunt pentru Apt sau Inapt?
243528282-omj-2587-c-2014-bareme-medicale.pdf

[ Edited Sat Jan 17 2015, 10:52PM ]
Back to top
AndreeaElena
Tue Jan 20 2015, 07:07PM
Registered Member #9934

Deci, din cate inteleg, pentru MApN:la afectiunea miopie, la Institutul Medico-Militar si Academia Tehnica Militara este maxim pana la -3, cu Acuitate Vizuală = 1 si corectie cu lentile. Pentru celelalte institutii din MApN este maxim -2, cu exeptia armelor menţionate in nota. Pentru punctul marcat cu *, ar fi ca pentru M.A.I. si S.T.S. este maxim -3, la fel cu AV=1, iar pentru **, la agenţii pentru Penitenciare, e declarat Inapt. Pentru S.R.I., ar fi un maxim de -2 (desi stiam ca e -1,5), pentru elevi si studenti. Sper sa fi inteles bine. Mulţumesc pentru postarea baremului!
Back to top
1 User said Thank to AndreeaElena for this Post :
 Hard John (20 Jan 2015, 22:45)
Lupul Moralist
Sun Mar 08 2015, 09:30PM
Registered Member #10142

In primul rand va spun "Sa traiti!" la toti domnii de pe acest forum din cadrul militar cu mare respect.Am cautat despre acest topic pe tot site-ul..si nu am gasit un raspuns concret despre aceste intrebare frecvent pusa de multi care doresc o cariera militara "Daca am ochelari sunt respins?/Care este dioptria maxima admisa?.Sunt nou pe acest forum si imi cer scuze daca am omis sa gasesc acest topic pe site.O sa incerc sa relatez cat mai scurt..De mic am visat la o cariera militara,cand a venit timpul si am implinit varsta minima admisa,am "tras in plug" pentru a fi pregatit fizic pentru probe,si am optat pentru SGV..Problema este ca eu port ochelari(-2.50 dioptriile),la Biroul de informare din orasul meu, cand am intrebat, mi-au spus ca nu o sa am probleme la ochi.Ajung la Spitalul Militar din Craiova,intru pe usa si direct doamna imi spune "Tu nu intrii deoarece porti ochelari"Va dati seama ca am fost bulversat incat nici nu am mai apucat sa ii cer explicatii.Doamna doar mi-a dat motivul "in caz de razboi pe campul de lupta daca iti cad ochelarii nu mai vezi pe cine impusti" de parca as fi fost orb fara acei ochelari,fara macar sa ma puna sa vada daca pot citi acel tabel fara ochelari.Acasa am intrebat din nou pe domnii de la biroul de informatii despre aceasta problema ei raspunzandu-mi "Imposibil..nu exista asa ceva.."Nu mai stiu pe cine sa cred,am mai purtat discutii cu oameni din cadrul militar dar la fel acelasi raspuns "Nu se poate asa ceva,avea sa bage pe altcineva in locul tau"..Am intrebat in toate partile..Nu mai stiu ce sa cred si ce sa inteleg..Va rog frumos daca se poate sa va rapiti putin din timp si sa ma ajutati cu anumite pareri/raspunsuri daca se poate.Multumesc anticipat si imi cer scuze din nou daca s-a mai vorbit despre aceasta problema in alt topic si nu am gasit.
Back to top
Mese
Sun Mar 08 2015, 10:20PM
Registered Member #1078

Salutare
Daca ai primit inapt la fisa medicala acolo exista si o motivare. Ce scrie la motivarea respectiva? Este un articol si un paragraf din regulament. Nu iti poate pune inapt fara acea justificare.
Back to top
1 User said Thank to Mese for this Post :
 narcis ionut (09 Mar 2015, 09:25)
Pârvu Florin
Sun Mar 08 2015, 11:24PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Dacă spui că ai -2.5, ai miopie sau astigmatism, deci viciu de refracție, si cred că în cazul tău se aplică punctul 190 de la pagina 26 din baremul postat de Hard John mai sus, iar la pagina 28 din barem, la "Notă" se poate citi:

Candidaţii pentru examenul de admitere la Institutul Medico-Militar şi Academia Tehnică Militară pot prezenta vicii de refracţie de maximum 3d, inclusiv pentru persoanele care urmează să fie chemate/rechemate în rândul cadrelor militare în activitate, pentru Universitatea Naţională de Apărare de maximum 4d, iar pentru celelalte instituţii militare de învăţământ, inclusiv pentru soldaţi/gradaţi profesionişti de maximum 2d.

Acest paragraf este valabil numai pentru M.Ap.N.

Pentru specialităţile aviaţie, marină, tancuri, apărare antiaeriană şi radiolocaţie, infanterie, vânători de munte candidaţii cu vicii de refracţie care trebuie corectate cu lentile aeriene nu sunt admişi.

Oricum, rupe-ți și tu de la gură un o sută-o sută jumate de lei, mergi la un oftalmolog civil cu baremul, vezi dacă e așa cum spun eu, dacă nu e așa contestă decizia de inaptituine, iar dacă e, fie împacă-te cu situația și caută-ți altă meserie, fie strânge bani și operează-te cu laser, după care prezintă-te din nou la examen.

Mult succes orice ai alege!

[ Edited Sun Mar 08 2015, 11:40PM ]
Back to top
Mese
Sun Mar 08 2015, 11:55PM
Registered Member #1078

Indiferent cum ar fi, medicul oftalmolog de la smu are intaietate. Dar dupa acest lucru, daca inapt-ul nu este urmat de motivare, decizia poate fi atacata la comisia de expertiza medicala de la smu-ul respectiv. Care o sa termine examinarea cu o decizie care are titlu executoriu. Si oamenii aia nu se joaca cu inapt-apt. Daca te incadrezi in barem este ok, daca nu nu. Daca nu te incadrezi, fa cum zicea @parvu si opereaza-te cu laser sau orice altceva. Dar nu purta lentile de contact.

PS. Una sunt lentilele pe care le ai tu la ochelar, si alta este ceea ce vezi la panou fara ele. Se pune vazutul la panou. Si se mai pune apoi si masuratorile care le faci la aparatul de la cabinetul de oftalmologie, care iti scoate apoi o hartie pe care sunt trecute valorile indicilor de refractie in cazul tau. Care pot fi si ele verificate.
Back to top
Lupul Moralist
Mon Mar 09 2015, 12:47AM
Registered Member #10142

La motivare nu mai stiu ce a scris..nu mai stiu unde am pus fisa,acest caz a avut loc acum 2-3 ani.Va multumesc pentru sfaturi si pentru atentia acordata.Va salut cu respect!

[ Edited Mon Mar 09 2015, 12:49AM ]
Back to top
Hard John
Mon Mar 09 2015, 03:27AM
Registered Member #9896

Scapi de ochelari, altceva nu e de facut, adica operatie. Sunt in aceeasi dificultate dar ma conformez si-mi voi face operatie.
Am auzit ca in ziua de azi se pot face special ochelari militari care sa aiba dioptriile necesare dupa caz direct in ei, dar la noi nu am idee cum se procedeaza sau daca macar se poate.
Back to top
Lupul Moralist
Mon Mar 09 2015, 01:08PM
Registered Member #10142

Hard John wrote ...

Scapi de ochelari, altceva nu e de facut, adica operatie. Sunt in aceeasi dificultate dar ma conformez si-mi voi face operatie.
Am auzit ca in ziua de azi se pot face special ochelari militari care sa aiba dioptriile necesare dupa caz direct in ei, dar la noi nu am idee cum se procedeaza sau daca macar se poate.

La noi e ca la nimeni...
Back to top
Mese
Mon Mar 09 2015, 01:37PM
Registered Member #1078

@hard... sincer eu nu stiu nimic de asemenea ochelari. Si militari pe deasupra. Un link?
Back to top
Lupul Moralist
Mon Mar 09 2015, 02:16PM
Registered Member #10142

@Mese am auzit si eu de asemenea ochelari.Am citit un articol despre un baiat care a intrat in Legiunea Straina si avea ochelari.Baiatul relata ca atunci cand a fost declarat admis,i-au dat 2 perechi de ochelari "militari" pentru dioptriile lui ( o pereche care era speciala pentru a se purta pe sub masca de gaze si cealalta pentru purtare permanenta)..Nu stiu sigur daca sunt povesti sau nu..spun decat ce a scris respectivul
Back to top
Resboiu
Mon Mar 09 2015, 03:00PM

Registered Member #2526

Am vazut la un prieten de-al unui prieten o ciudatenie de ochelari cu "bretea" care se purtau peste ochelarii normali. Cei de care zic aveau si "sticla" schimbabila.

Numai ca purtatorul era intr-o structura civila. Nu stiu daca ce am vazut eu este agreat sau nu in armata.
Back to top
Hard John
Mon Mar 09 2015, 06:08PM
Registered Member #9896

http://en.wikipedia.org/wiki/Ballistic_eyewear
Era sub nasul nostru hehe
In partea dreapta a paginii sunt doua poze in care da exemplu de goggles care pot avea lentile cu prescriptie aprobate de armata lor.

[ Edited Mon Mar 09 2015, 06:10PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF