Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Incadrarile directe vs. rechemarea in activitate
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Wed Feb 03 2016, 09:36AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

MAI doreste sa ocupe 2500 de locuri de politisti cu oameni adunati de pe strada sau dintre rubedeniile si familiile prietenilor smecherilor din minister. Acest lucru in ciuda prevederilor legale care spun ca prioritate au fostii politisti care, din diverse ratiuni, au fost disponibilizati.

APSF se va adresa ministerului si guvernului pentru explicatii, dar intre timp putem discuta subiectul aici, pe forum.
Back to top
1 User said Thank to ex-ad for this Post :
 Daniels (06 Feb 2016, 15:32)
chimistul
Wed Feb 03 2016, 12:31PM
Registered Member #1234

Acum să vedeţi ...amante ,nepoate,nepoţi şi de ce nu amanţi în timp ce cei de la instituţiile de profil trag ca proştii, nu mai spun de deprofesionalizare.
Am spus că nu ne mai scapă nimeni din marasm am spus dar ce folos...deci rămâne cum am stabilit ....haos bine făcut...
Cu scuzele de rigoare imi permit să o completez pe ex-ad - ştirea este şi aici : LINK
Back to top
1 User said Thank to chimistul for this Post :
 Bendis (03 Feb 2016, 17:23)
chimistul
Wed Feb 03 2016, 12:37PM
Registered Member #1234

chimistul wrote ...

Acum să vedeţi ...amante ,nepoate,nepoţi şi de ce nu amanţi în timp ce cei de la instituţiile de profil trag ca proştii, nu mai spun de deprofesionalizare.
Am spus că nu ne mai scapă nimeni din marasm am spus dar ce folos...deci rămâne cum am stabilit ....haos bine făcut...
Cu scuzele de rigoare imi permit să o completez pe ex-ad - ştirea este şi aici : LINK

Up date: O reacţie LINK
Back to top
ex-ad
Wed Feb 03 2016, 01:38PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

reactia e postata inca de dimineata pe prima pagina
Back to top
Hannibal
Wed Feb 03 2016, 03:38PM
.
Registered Member #1460

Draga Dana, intr-adevar, e o aberatie ca un civil sa ajunga ofiter cu cateva luni de scoala. Da` te intreb altceva: de ce nu se poate acoperi deficitul asta prin transferul de personal de la celelalte insitutii din SNApOPSN?
Pentru ca unu` cu ceva armata in spate sigur se descurca mai bine decat un civil.
Dar, oricum, masura asta va viza pilosii...99,9%.
Back to top
truepride
Wed Feb 03 2016, 04:48PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Din ce inteleg eu din discutie, agentii pe sursa externa, ofiteri pe sursa interna-> din randul agentilor ce indeplinesc conditile stabilite.
Sa nu fie cu suparare, nu am vazut niciodata problema ca fiind sursa externa/filiera indirecta. Problema ar fi, dupa umila mea parere, acei domni si doamne care accepta ca in locul unei persoane cu vocatie sa vina un recomandat/recomandata.
Managementul resurselor umane nu-i o chestiunea usoara, ce poate fi rezumata la "Nu dom'le din extern" mergand pe ideea ca solicitarea de scolarizare/incadrare vine de la factorul decizional din operativ. Aceasta solicitare vine la nivel macroinstitutional si nu la nivel de UM. Asadar daca operativul cere ca pe anul viitor sa aiba 10 ingineri vorbitori de lb germna - arma politie, 3 genisti vb de limba rusa - arma jandarmi si 18 functionari publici - arma politie vorbitori de italiana, evident ca intr-un an nu poti genera resursele astea.Dinamica de personal nu se poate rezuma la cateva exemple desigur.
Categoric nu's pentru civili veniti de pe strada in sistem, ca nu aveau ce face si s-au gandit si ei sa se "imbrace".
Pe vremuri si sursa asta externa/indirecta insemna, serviciu militar indeplinit si o experienta utila intr-un domeniu... dar alea sunt vremuri de mult apuse...
Back to top
djebel
Wed Feb 03 2016, 04:59PM
Registered Member #3603

@Hanibal, nu e chiar asa simplu: un bun soldat nu e obligatoriu si un bun politist. E valabilă si reciproca.
Back to top
Hannibal
Wed Feb 03 2016, 05:06PM
.
Registered Member #1460

Ma refeream din perspectiva faptului ca omul care vine dintr-un sistem militar e deja obisnuit cu stilul de viata cazon. Sau, de ce sa n-o zic pe fata, cu prostia....
Back to top
2 User said Thank to Hannibal for this Post :
 DANI-EL (03 Feb 2016, 19:25) , Terentius (07 Feb 2016, 18:05)
Klaus
Wed Feb 03 2016, 05:20PM
Registered Member #3279

Problema este mai nuantata, iar presa (civila) o rastamaceste in sens otevistic. Ofiterii sunt practic din sursa interna, prin trecerea in corpul ofiterilor a 1.000 de agenti de politie/subofiteri/maistri militari. Sunt foarte multi cu studii superioare (cu sau fara legatura cu activitatea din MAI, dar se numeste ca are studii superioare, chiar daca sunt pe la tot felul de oficii comerciale de vandut diplome, gen Spiru, Cantemir sau altele asemenea) si ard de nerabdare sa treaca mai sus. Celelalte 1.500 de locuri de agenti de politie/subofiteri/maistri militari sunt din sursa externa si sunt sigur ca foarte multi se vor feri sa faca aranjamente, avand in vedere suspiciunile si procesele care au avut loc.
In plus, nu este in discutie numai Politia, ci si celelalte arme, respectiv Jandarmeria si Pompierii.

Din punctul meu de vedere ar trebui sa se aplice ce s-a promis la disponibilizare - daca ministerul va avea nevoie de oameni, vor fi rechemati in activitate cei dati afara in 2011. Astfel, fiecare arma ar trebui sa-si recheme oamenii, daca vin mai putini de cate locuri sunt scoase la incadrat, reincadrarea sa se faca fara nici-un concurs, daca sunt mai multi, pe baza de teste fizice.
Back to top
FlorinC
Thu Feb 04 2016, 01:19AM
Registered Member #10570

da ce probe o sa se dea ? ) aveti idee ?
Back to top
truepride
Thu Feb 04 2016, 05:51PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Tangential cu subiectul, presa duce o campanie mizerabila pe tematica asta si mai apoi tunul cu noroi este indreptat spre politie - sui generis.
Nu va sta cineva sa intrebe un politist, dar tu pe ce sursa ai venit in sistem?
Evident situatia asta este generata de o problema grava la nivel de RU, ergo nu cred ca poltica de RU a unui minister, fie el MAI/MapN ar trebui talmacita si dezbatuta in public.De parca pricepe "jurnalistu de ancheta" ce greutati profesionale intampina un militar/politist...

Back to top
Daniels
Sat Feb 06 2016, 03:42PM
Registered Member #10619

truepride wrote ...

Din ce inteleg eu din discutie, agentii pe sursa externa, ofiteri pe sursa interna-> din randul agentilor ce indeplinesc conditile stabilite.
Sa nu fie cu suparare, nu am vazut niciodata problema ca fiind sursa externa/filiera indirecta. Problema ar fi, dupa umila mea parere, acei domni si doamne care accepta ca in locul unei persoane cu vocatie sa vina un recomandat/recomandata.
Managementul resurselor umane nu-i o chestiunea usoara, ce poate fi rezumata la "Nu dom'le din extern" mergand pe ideea ca solicitarea de scolarizare/incadrare vine de la factorul decizional din operativ. Aceasta solicitare vine la nivel macroinstitutional si nu la nivel de UM. Asadar daca operativul cere ca pe anul viitor sa aiba 10 ingineri vorbitori de lb germna - arma politie, 3 genisti vb de limba rusa - arma jandarmi si 18 functionari publici - arma politie vorbitori de italiana, evident ca intr-un an nu poti genera resursele astea.Dinamica de personal nu se poate rezuma la cateva exemple desigur.
Categoric nu's pentru civili veniti de pe strada in sistem, ca nu aveau ce face si s-au gandit si ei sa se "imbrace".
Pe vremuri si sursa asta externa/indirecta insemna, serviciu militar indeplinit si o experienta utila intr-un domeniu... dar alea sunt vremuri de mult apuse...

Posturile despre care vorbiți, sunt de agent de poliție și, marea majoritate, sunt la posturile de poliție rurale! Deci, nu geniști în bangladesha, nici vorbitori de belgiană; doar polițiști pentru comune!
Back to top
iceman
Fri Feb 12 2016, 09:48PM
Registered Member #10534

sunt curios daca se pot face transferuri din mapn in mai ca si cadru militar ?
Back to top
Klaus
Fri Feb 12 2016, 10:30PM
Registered Member #3279

@iceman - Teoretic se poate, numai sa ai o specialitate strict necesara MAI-ului sau sa te cheme Gelaledin Nezir

Sau poate Mircea Olaru, in tinerete locotenent VM-ist la Bradu, dupa aia trecut la jandarmi si ajuns inspector general (cu grad de general), iar de saptamana trecuta trecut sef al Direcției Afaceri Europene și Relații Internaționale din cadrul MAI, gradul echivalat in chestor principal de politie.

Acuma se pune problema si ce ti-au prezis ursitoarele cand ai fost mic sau ce ai mancat cand ai fost tot mic, dar ceva mai mare

[ Edited Fri Feb 12 2016, 10:45PM ]
Back to top
ex-ad
Sun Feb 14 2016, 12:32AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

postez si aici, ca voi nu cititi niciodata stirile de pe site-ul asta LINK

[ Edited Sun Feb 14 2016, 12:33AM ]
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF