Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
banii de chirie?!?!?
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Perfectul
Sun Apr 24 2011, 03:31PM
perfectul
Registered Member #3908

Stimabile @klaus aici era vorba de banii la mai mult de 700-1000 persoane era vorba de banii pentru dreptul la transport in concediul de odihna pe anul 2010 au cam ramas pe la august cu decontul. Ce sa mai zicem de diferenta la echipament ca a venit Pastele si am fost nevoiti sa renuntam la carnea de miel. Bataie de joc ce mai .Stiati ca :La Ministerul Apararii s-au platit si bani din drepturile pe 2011 la echipament?
Back to top
Klaus
Sun Apr 24 2011, 10:17PM
Registered Member #3279

La mine in unitate s-au platit drepturile de transport CO/2010, iar diferenta de bani ramasa la drepturi echipament este cunoscuta, se vor plati candva, cand ministerul va gasi bani (nu numai la IGSU, si la jandarmi e la fel).
Back to top
Perfectul
Tue Apr 26 2011, 06:47PM
perfectul
Registered Member #3908

Sigur nu esti la COANA' MARE.
"Muntii nostri aur poarta noi cersim din poarta-n poarta"
Back to top
Klaus
Sun May 29 2011, 08:30PM
Registered Member #3279

Interesant proiectul de statul al politistului in ce priveste durata de acordare a compensatiei de chirie... Pana acum nu retin ca era o limita. Si daca va fi asa la politisti, banuiesc ca se va extinde la toate armele LINK

ART. 29 - (1) Poliţistul care nu deţine, în folosinţă gratuită sau în proprietate, nici el şi nici soţul/soţia sa, o locuinţă ce satisface exigenţele minimale prevăzute de Legea nr. 114/1996 privind locuinţele, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în localitatea în care îşi are sediul unitatea la care a fost numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului, beneficiază pentru o perioadă cumulată de maxim 10 ani pe parcursul carierei de o indemnizaţie lunară de până la 50% din salariul de bază, denumită în continuare indemnizaţie de chirie.
Back to top
Radu89
Tue Nov 06 2012, 05:36PM

Registered Member #918

Postari mutate din topicul : LINK

firejunior LINK
Sun Nov 04 2012, 10:08PM
firejunior wrote ...

va salut! am si eu nevoie de o confirmare sau infirmare a unei nelamuriri cu privire la conditiile de acordare a chiriei: incerc sa-mi cumpar o locuinta, in alta localitate decat cea in care imi desfasor activitatea (unde am in vigoare un contract de inchiriere beneficiind de compensatia lunara aferenta)
. stiu ca o conditie a acordarii compensatiei e nedetinerea unei locuinte proprietate personala in garnizoana si ca odata cu achizitionarea unei locuinte a carei locatii iti permite indeplinirea atributiilor de serviciu trebuie sa renunti la chirie. eu as vrea sa stiu ce inseamna acea locatie, ce conditii trebuie sa indeplineasca sa nu iti afecteze chiria?

Sun Nov 04 2012, 10:16PM
Bendis wrote ...

problema ta e cu dus si cu-ntors. toate datele privind conditiile acordarii de chirii le gasesti in Monitorul Oficial. te poti duce si intreba pe seful RU de la tine. sfatul meu, daca imi permiti, este sa te interesezi deoarece poti avea surprize de genul: sefii tai sa interpreteze legea intr-un mod total nefericit (cum e cazul in majoritatea institutiilor de stat). ca sa scapi de toata bulibaseala (scuze de exprimarea neortodoxa), caci va fi, crede-ma, cumpara locuinta si trece-o pe numele nevestei, mamei etc.

Mon Nov 05 2012, 09:44PM
djebel wrote ...

firejunior wrote ...

...locuinte a carei locatii iti permite indeplinirea atributiilor de serviciu trebuie sa renunti la chirie. eu as vrea sa stiu ce inseamna acea locatie, ce conditii trebuie sa indeplineasca sa nu iti afecteze chiria?

E vorba de numarul de km dintre "locatie" si locul unde iti desfasori activitatea. La mine lucrurile au fost foarte simple: intre locatie si loc de munca erau 150 km.

Mon Nov 05 2012, 10:22PM
andyy wrote ...

firejunior wrote ...

va salut! am si eu nevoie de o confirmare sau infirmare a unei nelamuriri cu privire la conditiile de acordare a chiriei: incerc sa-mi cumpar o locuinta, in alta localitate decat cea in care imi desfasor activitatea (unde am in vigoare un contract de inchiriere beneficiind de compensatia lunara aferenta)
. stiu ca o conditie a acordarii compensatiei e nedetinerea unei locuinte proprietate personala in garnizoana si ca odata cu achizitionarea unei locuinte a carei locatii iti permite indeplinirea atributiilor de serviciu trebuie sa renunti la chirie. eu as vrea sa stiu ce inseamna acea locatie, ce conditii trebuie sa indeplineasca sa nu iti afecteze chiria?

Teoretic este 101 km ce depaseste nu poti face naveta si e gandita astfel: cate minute ai tu pentru prezentare in caz de alarma parca cel mai mult e `90 calculeaza daca te incadrezi in timp daca nu stai cu chirie in garnizoana unde ai locul de munca.
Asa a fost gandita treaba asta cu chiria nu cum zic alti ca e mai ieftin sa stai cu chirie decat sa-ti deconteze naveta
Am sa caut exact reglementarea referitoare la chirie si o postez.

Mon Nov 05 2012, 10:29PM
djebel wrote ...

@Andyy, zici ca iesi mai ieftin cu naveta decat cu chiria? Naveta imi acopera doar 25% din cheltuielile cu transportul.

Mon Nov 05 2012, 10:44PM
andyy wrote ...

Conditiile de acordare a chiriei nu tin doar de km ,Eu sunt din galati si aveam un coleg care avea domiciliu in primul sat peste dunare ,erau vreo 18 km de la unitate pana la el acasa din care 1km dunarea si din cauza ca trebuia sa treaca cu bac-ul (si ala are un anumit program) nu putea ajunge noaptea in caz de alarma, a fost obligat sa stea cu chirie in oras.
Nu am zis cum e mai ieftin ,am zis ca nu are nici o legatura valoare pusa in balanta, tine doar de timpul de prezentare la obiectiv.

Mon Nov 05 2012, 10:50PM
djebel wrote ...

OK, am inteles.

[ Edited Mon Mar 11 2013, 12:35PM ]
Back to top
Klaus
Wed Aug 14 2013, 06:35PM
Registered Member #3279

Ce nu am inteles niciodata (printre multe altele...) de ce indemnizatia de chirie este legata de solda si nu este precum norma de hrana, adica egala pentru toti. Cu ce este mai cu mot un ofiter (eventual si cu indemnizatie de comanda) fata de un servant (sa zicem, de dragul exemplului)? Cum mananca la fel, asa si pot sta in aceleasi conditii. Se pot face oarece diferentieri in functie de categoria localitatii, una este sa stai cu chirie in capitalele de judet, in deosebi care sunt si centre universitare, gen Bucuresti, Timisoara, Brasov, Iasi, Constanta, Cluj Napoca, Craiova etc., unde concurenta este mai mare, si alta este sa stai cu chirie la Gaujani/Giurgiu, Saveni/Botosani, Hida/Salaj, Visina/Dambovita, Baru/Hunedoara si altele asemenea.
Back to top
spk
Thu Aug 15 2013, 09:53PM
primum non nocere

Registered Member #537

Peregrine wrote ...

Va salut...am o nedumerire in legatura cu o problema,si asta pentru ca mi s-au dat doua raspunsuri contradictorii de la doi oameni de la personal din judete diferite.
Pot beneficia de aceasta indemnizatie (de chirie) in orasul in care am domiciliul,avand in vedere ca nu detin,nici eu si nici sotia,locuinta acolo (dar detin parintii)?
Va multumesc!
Back to top
J.A.B.C.
Fri Aug 16 2013, 05:22PM
Registered Member #2445

Klaus wrote ...

Ce nu am inteles niciodata (printre multe altele...) de ce indemnizatia de chirie este legata de solda si nu este precum norma de hrana, adica egala pentru toti. Cu ce este mai cu mot un ofiter (eventual si cu indemnizatie de comanda) fata de un servant (sa zicem, de dragul exemplului)? Cum mananca la fel, asa si pot sta in aceleasi conditii. Se pot face oarece diferentieri in functie de categoria localitatii, una este sa stai cu chirie in capitalele de judet, in deosebi care sunt si centre universitare, gen Bucuresti, Timisoara, Brasov, Iasi, Constanta, Cluj Napoca, Craiova etc., unde concurenta este mai mare, si alta este sa stai cu chirie la Gaujani/Giurgiu, Saveni/Botosani, Hida/Salaj, Visina/Dambovita, Baru/Hunedoara si altele asemenea.

Legea este facuta in favoarea ofiterilor sau in favoarea celor ce au salari/solde mari !
Ei fiind beneficiarii principali, restul ....
Un Cdt Detasament/Sef Zona ia indemnizatie de chirie minim 850 lei iar un servant/agent/subofier 400 lei !
S-a incercat ca indemnizatia de chirie sa fie o suma fixa ( cred ca M.Ap.N._ul a propus ) dar nu s-a reusit !
Tot ofiterii au fost impotriva deoarece nu exista fonduri suficiente pentru ... subofiteri/agenti !
Back to top
spk
Thu Feb 09 2017, 09:22PM
primum non nocere

Registered Member #537

Mihai Ionut Cri wrote ...

imi poate explica cineva si mie cum se interpreteaza :a) nu efectuează naveta la şi de la locul de muncă. Această condiţie nu se ia în calcul în cazul în care naveta se efectuează la şi de la locuinţa închiriată;??? va multumesc!
Back to top
dariusf
Mon May 22 2017, 01:38PM
Registered Member #11175

Salut. Cine ma poate îndruma ce sa fac daca mi-a fost respins raportul care l-am facut catre ISU pentru acordarea chiriei.Se poate face catre IGSU un raport

[ Edited Mon May 22 2017, 06:48PM ]
Back to top
Hannibal
Mon May 22 2017, 04:59PM
.
Registered Member #1460

Doamne...Ce relevanta are ”interesul” tau pentru plata ratelor la creditul ipotecar???
Back to top
Tepes 1
Sat Jun 24 2017, 11:45PM
Registered Member #10014

Cu este la mecanicii de tren in privinta fortei de inertie " folositi forta vie a locomotivei" asa este peste tot " folositi forta pentru a cere drepturile"
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF