Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Agentiile de paza privata
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
spk
Tue Apr 29 2008, 10:41PM
primum non nocere

Registered Member #537

apropo de swat, am vazut masini(cielo) vopsite in stilul black&white (adica masina de politie americana),nu mai vorbesc de firme care se numesc SSP,SRY, Delta Force,parca simt un "fior" cand ii vad pe strada

[ Edited Tue Apr 29 2008, 10:47PM ]
Back to top
truepride
Wed Apr 30 2008, 05:20PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Ar trebui luata o masura privind aceste denumiri: SSP SRY si Delta Force sau SWAT...
Ca totul in tara asta...se face in bataie de joc...
Back to top
Altair
Thu May 01 2008, 12:54AM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Traiasca manelele....TTTT!!!!
Restul e tacere....
Back to top
cpt.gabriel
Thu May 01 2008, 02:14PM
cpt.gabriel
Registered Member #171

Sint citeva lucruri care trebuie luate in seama apropo de paza cu firmele private:
- in lg.333/2003 sint aratate in functie de importanta obiectivelor categoriile de personal care asigura paza. exista , din punctul meu de vedre o reglementare de bun simt caci ce rost ar avea sa cheltuiesti niste sume importante cu paza la niste obiective care prezinta o nevoie de siguranta redusa;
- paza cu personal contractual specializat("badigarzii") este mai ieftina si poate permite , directionarea personalului propriu specializat folosit in misiuni de paza in alte sectoare cu deficit de personal sau dirijarea fondurilor alocate pazei in alte sectoare. Sa va dau un exemplu: de ce sa asigur paza unui GAZ al unei unitati militare cu personal militar, care presupune cheltuirea unor sume importante pt. salarii, echipament, beneficii, transport etc cind pot sa asigur, in conditiile legii, paza cu firma privata economisind cam 40% din sumele pe care le-as fi cheltuit eu ? Daca am mai multe obiective de felul asta dau paza la privati, retrag personalul meu in unitate si il pot folosi la alte activitati unde duc lipsa de personal si unde intr-adevar am nevoie de personal specializat.
Discutia asta poate genera si alte controverse cum ar fi descentralizarea unor servicii, cum ar fi de exemplu: ce rost are sa tin 10 contabili condusi de un contabil sef la o unitate de 250 oameni, care costa cam 10.000 eur/luna cind pot sa angajez o firma de contabilitate care in nici un caz nu ma costa 120.000 eur /an face aceeasi treaba si in plus are o responsabilitate mai mare decit angajatii mei. Normal insa ca, daca as fi comandantul unitatii, mai bine mi-as angaja o nepoata jurist cu grad de maior si un salariu brut de ~3000 ron decit sa fac un contract de consultanta cu un avocat consacrat caruia sa-i platesc jumate !
Dar astea sint vorbe...
Back to top
truepride
Thu May 01 2008, 09:31PM

Registered Member #996

In principiu de acord DAR:
Ce se intampla daca si acele obiective, de minima securitate, cand sunt puse in pericol, respectiva agentie nu isi face "datoria"-daca o putem numia asa in cazul lor.
Ar putea fi si "reducerile do cost" o problema - mai ieftin nu inseamna mai bun.
Back to top
spk
Thu May 01 2008, 09:51PM
primum non nocere

Registered Member #537

sau mai de incredere
Back to top
truepride
Fri Jan 16 2009, 11:31PM

Registered Member #996

Reinvii topicul acesta pt a va povesti o intamplare:
Astazi am fost in gara unui mare oras al Romaniei pt a astept un fost coleg de facultate de care ma starnge o prietenie extrem de indelungata. Ma duc in gara si constat prezenta unui agent de paza si prezenta mai multor tigani sacandalagii.
In mai putin de 3 minute observ ca vine o masina cu inca 4 agenti de paza care in aproximativ cateva minute a pus la punct nu numai tiganii scandalagii dar si randurile de oameni care stateau la bilete. Pe cuvantul meu de onoare ca nici la apelul de dimineata nu am vazut atata ordine cat au reusit indivizii aceia sa faca in cateva minute.
In principiu nu pot lua in serios un tip caruia ii scrie cu litere de o schioapa cum se spune mai sus, SWAT pe veston si am o perceptie execrabila privind aceste "firme de paza privata" dar acesti indivizi prezentau niste uniforme simple, decente, sobre doar cu doua inscriptii clare si concise pe umar si pe spate. Fara tampenii kitch-oase pe haine fara agenti de peste 60 de ani fara gorile lipsite de neuroni...
Cum i-au pus la punct pe cetatenii dezorganizati si pe tiganii scandalagii? Simplu prin fermitate atat in prezenta fizica cat si in modul franc dar politicos de adresare.
Se poate deci... desi parerea mea tot nu se schimba deoarece cu o floare...nu se face primavara.
Off-topic
Mergand spre masina cu fostul meu coleg mi-a traznit o idee prin cap:
Gara, ca sucursala cfr este o institutie PUBLICA... fiind o institutie publica si de maxim interes public... politia(locala sau nationala) ce dracu face... garile in "sectorul" cui naiba sunt... care din cele 3 politii?
Platim 3 politii... si a 4-a privata pentru asigurarea ORDINII PUBLICE?...mama ei de treaba...

[ Edited Fri Jan 16 2009, 11:32PM ]
Back to top
2mail
Sat Jan 17 2009, 04:07PM
Registered Member #1343

In gara exista Politia Transporturi(MAI).dar intru cat garile sunt in administrarea CFR nimeni nu-i opreste pe administratori sa angajeze o firma privata pt. a pastra ordinea si paza.
Cei de la transporturi nu cred ca sunt mai mult de 5,6 pe schimb, le este imposibil sa faca totul acolo.
Back to top
truepride
Sat Jan 17 2009, 04:32PM

Registered Member #996

Stiu de Politia transporturi si stiu carui minister ii apartine insa este inadmisibil ca o institutie publica sa fie pazita de o firma de paza privata...
Citeste tot topicul si ai sa mai gasesti cateva institutii PUBLICE pazite de asemenea firme printre care amintim: centre MILITARE judetene...
Back to top
2mail
Sat Jan 17 2009, 09:58PM
Registered Member #1343

In Bucuresti Centrele Militare sunt pazite de Politia Comunitara, dar am vazut la o U.M. pe sos. Magurele daca-mi aduc bine aminte o firma specializata de paza.
Back to top
Altair
Sat Jan 17 2009, 10:58PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Sunt unitati militare care sunt pazite de firme private.
Back to top
spk
Sun Jan 18 2009, 12:04AM
primum non nocere

Registered Member #537

academia fortelor terestre si navale sunt pazite de firme private
Back to top
JC Denton
Sun Jan 18 2009, 08:21AM
Addict
Registered Member #1332

Din cate stiu eu, cam peste tot in lume, unitatile militare, scolile militare sunt pazite de personalul propriu, firmele private n-au competenta de a pazi asa ceva.
Back to top
truepride
Sun Jan 18 2009, 12:23PM

Registered Member #996

Jc Denton, daca zici bine...zici bine.
Ceea ce se intampla este inadmisibil. Statutar paza unor obiective de interes militar sau a unor obiective militare este prin excelenta misiunea Politiei Militare. Inteleg ca avem o problema in Constanta , Sibiu, Cluj , Alba Iulia sau alte orase deoarece structuri de PM exista doar in Bucuresti(2 batalione), Iasi(un batalion) si Tg Mures (un batalion) - astfel paza obiectivelor militare in orasele fara PM se face mai greu dar sa ajunga pe mana unor firme private... execrabil.
Solutia: crearea unor noi structuri de pm PM si detasarea lor la cerere sau o intelegere cu MAI pentru paza tuturor obiectivelor militare folosind structurile existente ale jandarmeriei(model ce functioneaza de pe vremea lui Napoleon I in Franta).
Culmea nesimtirii:
Centrul militar zonal a unui judet vizitat de mine recent este pazit de o firma privata desi la aproximativ 150 de metri se afla o unitate de jandarmi iar la cam aprox 500 de metri se afla Inspectoratul Judetean de Jandarmi. Ulterior aflu ca firma care pazeste nici macar nu este din orasul respectiv ci din imediata apropiere. Oarecum iritat de aceasta priveliste intreb pe un responsabil al CMJ in despre aceasta situatie, zicandu-i ca greu le este la cativa jandarmi sa treca drumul, si individul imi raspunde: "aaaaaa...pai domnu meu..da firma de paza este a lu' fostu sef de aici colonelul X (tipu o iesit la ordonata si o luat o caruta de bani)..."
Back to top
spk
Sun Jan 18 2009, 02:27PM
primum non nocere

Registered Member #537

uite un motiv in plus sa se mute jandarmeria in mapn si sa se "lipeasca" cu politia militara, oricum pe vremuri,daca nu ma insel, erau una si aceeasi structura
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF