Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Alternative la Jandarmerie - slujbe in viata civila
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
admin_cnsas
Mon Jun 09 2008, 09:13PM
Registered Member #496

Poate ca ar fi trebuit creat acest topic de mai bine de un an. Salariile stau pe loc, norma de hrana, sporurile si indicii de asemenea. Ce-i de facut?
Pana acum un an erai nevoit sa mai iei un job, preferabil part-time si cat mai flexibil pt ca in jandarmerie se incalca flagrant codul muncii iar institutiile statului insarcinate, sa vegheze la respectarea acestui cod, asteapa fraieri care spera sa-si castige dreptatea prin instante - de fapt vor fi redusi la tacere prin "mijloace specifice".

Iata ca a venit vremea ca salariile din viata civila sa le ajunga din urma pe cele de la jandarmi. Chiar sa le depaseasca. Va invit in acest topic sa postati exemple de slujbe din care se poate castiga "la fel de bine" ca in jandarmerie.
Back to top
mercurie
Tue Jun 10 2008, 04:27PM
Registered Member #1034

In toata Europa se cer "bodyguarzi". Fie ca te duci singurel , sa zicem in sudul Angliei, unde este zona turistica si o gramada de "obiective" de pazit, fie intr-alta parte, prin intermediul unor firme de "head-hunters". Oameni buni, daca nu intri intr-o asemenea institutie (jandarmerie) si cu pasiune, atunci pleci...
Back to top
Myk
Tue Jun 17 2008, 02:35PM
Registered Member #1107

Perfect adevarat. Salariile au fost ajunse din urma cam de toate domeniile. Nu as vrea sa dau exemplul meu deoarece eu sunt la inceput, fara prea marea vechime, salariu micut.
Va dau un Super Exemplu de ce am gasit in ziar la "Oferte Serviciu". "Angajam sofer vidanjor, carte de munca, bonuri de masa,2000 lei net, program 8 ore / zi". Atentie 2000 lei plus bonurile.Si acum comparatia de care ziceam. Un prieten , plt. adj. la Jandarmerie, 10 ani vechime, 1742 lei net.
Ce ziceti?
Oricum sunt multe joburi care depaesc salariile din MIRA, aproape majoritatea dar asta cu soferul vidanjor mi s-a parut tare. Se castiga cu vreo 400 lei mai mult decat la Jandarmerie, iar fata responsabilitatea principala este ............. (stiti voi ce face un sofer vidanjor).

Stiu ca multi oameni iubesc acest sistem si sunt aici sa isi faca datoria fata de tara (inclusiv eu) si majoritatea nu au venit pentru salariu dar nu trebuie uitat totusi ca dragostea trece prin stomac.
Back to top
Myk
Tue Jun 17 2008, 04:18PM
Registered Member #1107

"REPREZENTANTI vanzari, angajeaza SC, salariu 2.800 L, comision si prime pt. depasirea targetului masina si telefon; 0722.25x.xxx >>> 16 Jun 14:49 "

" SOFER categora C pentru SC din Voluntari 0726.30x.xxx/ 0742.14x.xxx >>> 17 Jun 12:26 1.800L "
Doua anunturi luate dintr-un ziar oarecare.
Oferte ar fi destul de multe.
Atentie, nu vreau sa fiu unul care indeamna la plecarea in masa. Stim bine ca f multi dintre noi nu am venit aici pt salariu.
Dar poate cu aceste "mici ironii" mai atragem atentia asupra conditiilor salariale din MIRA. Este revoltator acel 4% crestere pt 2008.
Probabil se va gasi cineva care sa-mi spuna ca daca nu imi place sa plec ca usa e deschisa.Dar nu asta e ideea. Precum am spus sunt multi care au venit aici pentru onoarea de a-si sluji neamul si tara. Nu pentru bani.
Precum ati vazut se gaseste si mai bine. Numai la nivel de Bucuresti se plang cei din Jandarmerie de un deficit de peste 2000 de oameni (informatie obtinuta la bursa zvonurilor). Si cu ce sunt atrasi cei noi? Cu salarii mai mici si cu cresteri de 4% in conditiile in care inflatia este mai mare. Adica cu alte cuvinte salariul scade anual in loc sa creasca.Noroc ca mai sunt oameni care iubesc onoarea de a fi militar altfel ar mai ramane vreo 100 - 200 de oameni in tot sistemul.
Back to top
AKM
Tue Jun 17 2008, 04:57PM
Ne-ati bagat in cap de mici ideea ca nu avem drepturi !
Registered Member #768

Cei care spun ca sa plecam ca usa e deschisa sunt niste terminati ! Terminatilor, in loc sa faceti ceva bun indemnati lumea sa plece ? Ce fel de miliatri sunteti voi ? Cei care n-au murit cand era cazul ? Roata se intoarce, si nu ma intereseaza ce varsta veti avea atunci, daca raman in Jandarmerie. Cancer, batranete nefericita, sa nu va mai bage in seama fiicele voastre rupte si drogate care isi pierd timpul prin structura, sa nu va mai bage in seama fii vostri cercetati pentru ca s-au increzut prea mult in puterea voastra de a-i scapa atunci cand au avut probleme, moarte voua si celor ce va calca pe urme !!
Back to top
AKM
Tue Jun 17 2008, 04:58PM
Ne-ati bagat in cap de mici ideea ca nu avem drepturi !
Registered Member #768

Sry de off-topic.
Back to top
apkah
Mon Jun 23 2008, 03:06PM
arcan
Registered Member #566

sa va spun eu.am un prieten reprezentant vanzari la o firma cu ermopane.am vazut fluturasul...cu tot cu comisioane din vanzari....5200 in mana...adica 52 000 000 lei vechi...
Back to top
me
Tue Jul 01 2008, 06:12PM
me
Registered Member #11

pai acolo se munceste si trebuie sa ai minte.
va tine cineva cu forta sa faceti foamea in jandarmerie? e comod, nu? trece luna, ai muncit sau nu, vin banii, vine prima, vin banii de haine...
Back to top
Sailor
Tue Jul 01 2008, 08:22PM
Sailor
Registered Member #500

Emotionant! Sincera sa fiu mi-au dat lacrimile cand am citit acest post plin de intelepciune!
Back to top
Myk
Tue Jul 01 2008, 09:39PM
Registered Member #1107

Precum iti spuneam AKM, pana la urma se va gasi un baiat destept care sa ne spuna ca daca nu ne place sa plecam, citez "va tine cineva cu forta sa faceti foamea in jandarmerie?".
Dar poate tu AKM ai mai mare dreptate, citez "Cei care spun ca sa plecam ca usa e deschisa sunt niste terminati ! Terminatilor, in loc sa faceti ceva bun indemnati lumea sa plece ? Ce fel de miliatri sunteti voi ? ........."
Aici ma vad nevoit sa fiu de acord cu AKM.

Sorry pt off topic dar nu am putut rezista, am crezut ca suntem aici uniti ca sa facem ceva nu sa se gaseasca "baieti destepti" care sa se creada ma destepti decat sunt.
Back to top
me
Tue Jul 01 2008, 10:59PM
me
Registered Member #11

e vorba daca esti destul de destept sa faci mai multi bani in alta parte sau esti atat de prost incat sa nu ai alta alternativa la scut si pulan.
eu iti voiam binele, nu ma intereseaza daca stai acolo sau nu, pot doar sa iti spun ca se poate castiga mai mult in civilie decat in sistem.
daca vreti sa fiti uniti, faceti sindicat, daca vreti doar sa va plangeti, mai scrieti pe aici, nu va baga nimeni in seama. eventual va posta daniela un text in care isi va arata dezamagirea in legatura cu nivelul salarial din jandarmerie.
emotionata> ti-au dat lacrimile: esti la ciclu sau te uiti la filme indiene?
Back to top
Sailor
Thu Jul 03 2008, 09:33PM
Sailor
Registered Member #500

Eu am o vorba:rau e sa fii prost in ziua de azi , dar mai rau e sa nu iti dai seama" si eu cred ca ti se potriveste foarte bine, din pacate.Condoleante
Back to top
Twilight
Fri Jul 04 2008, 11:49AM
Registered Member #665

Cei care au alternative cu adevarat nu au nevoie de sugestiile acestui topic sa o faca.
Eventual, putinii care au ajuns conjunctural in sistem si sunt nemultumiti trebuiesc ...ajutati.
Dar cum sa rennti la un asemenea job...salarizare bunicica, statut militar, tu neavand alta treaba decat sa ...zburzi pe topicurile acestui site.
Ma intreb cand o face...in timpul programului de lucru ori in timpl liber. Iar daca o face in timpul liber se considera ore peste program? Vechime in...munca?
In orice caz , atat timp cat e prezenta pe aici, se afla in asentimentul sefilor ei, asta-i clar.
Nu-i usor sa ...scrii din greu. Fie si forma fara fond...lipsa de continut. Important sa stai pavaza si sa veghezi la rotilele scaunelor sefilor. Sa nu fie deranjati de cine stie ce ....elemente de dispozitiv(ca asa suntem vazuti, la modul impersonal) care sufla in front si deranjeaza.
Ca sa concluzionez si sa nu fiu chiar pe langa topic, pot afirma fara sa gresesc ca foarte multi oameni de valoare au parasit institutia si o sa o paraseasca, tocmai pentru ca sunt capacitati si....logic...au alternative.
Au ramas muhaielele, caprarii si suita de pupincuristi ca accesorii indispensabile.
Car priveste ordinul cu interzicerea mutarilor, din pct de vedere juridic e...ZERO.
Se incalca flagrant dreptul la libera circulatie cu tot ce derina din acesta.

Marilu!
GET A LIFE!
Back to top
apkah
Thu Jul 10 2008, 04:35PM
arcan
Registered Member #566

Vis-a-vis de prietenul meu...a lucrat o perioada in armata si a demonstrat contrariu in legatura cu munca si cu mintea.NU stiu cita minte iti trebuie sa mergi la om acasa si sa iei niste masuri...ah mai ai nevoie de minte cind conduci masina de serviciu...
Despre faptul ca aruncati unii cu noroi in altii e de plins dupa parerea mea.
Orice tara are armata si politie si nu cred ca numai prostii si incompetentii lucreaza acolo.
Sa fim seriosi...

Back to top
un jandarm
Tue Sep 09 2008, 08:20PM
un jandarm
Registered Member #1163

Sunt militar de cariera si am f multi ani de vechime militara/de fapt mai am putin pana la pensie.
Nu ma asteptam sa se traiasca asa de prost in Jandarmerie mai ales in ultimii ani este de nedescris.
Comparatiile cu viata civila sau cu alte arme ;gasirea de vinovati este inutila.
Ma uit la tinerii absolventi care imi spun"Nea.....,din seria mea de absolventi ai Scolii militare au plecat prin demisie peste jumatate"....
Este posibil?

[ Edited Sun Oct 05 2008, 08:39PM ]
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF