Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Fri Jan 23 2015, 01:15AM
Registered Member #3279

In interpretarea mea DIRP din MAI a facut o eroare cand a dat un comunicat prin care a precizat ca subofiterii disponibilizati in primavara lui 2014 de la ISU Constanta se pot prezenta la concursul pentru incadrarea celor 84 posturi de subofiter. Printre conditiile de recrutare din sursa externa in IGSU pe LINK sunt si urmatoarele 2 situatii:
- să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
- să nu fi fost trecuţi în rezervă în condiţiile art. 85 lit. d), i), j), k) şi ale art. 87 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare.

Nu am nimic cu nici-unul dintre cei 156 subofiteri concediati (si nu disponibilizati) ca urmare a sentinței definitive a magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție LINK , dar prin anularea a 192 foi de concurs falsificate eu consider ca li s-a anulat inclusiv statutul de cadre militare in rezerva, calitate obtinuta prin frauda in opinia ICCJ. Cei disponibilizati in 2011 da, nu au avut vreo vina, s-a redus numarul de posturi, dar cei din 2014??? Aceiasi situatie si la ISU Giurgiu, cei disponibilizati in 2011 no problem, cei concediati prin hotarare judecatoreasca nu prea...
Ce mi se para hilara este si precizarea celor de la ISU, cum ca statut de cadre militare in rezerva au si fostii jandarmi, politisti de frontiera sau militari. Pai se incadreaza pompieri militari, iar la examen se pot da si probe practice specifice posturilor pe care vor fi incadrati, nu intrebari din RDM, RSI sau Legea nr. 80/1995. Iar sa se faca scolarizare la locul de munca? De unde sa stie un fost politist de frontiera cum se intinde o linie, care este furtun tip B, C sau D si la ce se foloseste fiecare, cum se face alimentarea autospecialei din vad, care este diferenta de organizare dintre un modul de alimentare tip releu si altul tip naveta etc., etc.

LINK

Cine are prioritate la posturile ce vor fi scoase la concurs la ISU Dobrogea

Pompierii constănţeni ce au fost disponibilizaţi, anul trecut, în baza hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, se vor putea înscrie la concursul pentru ocuparea a 89 de posturi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

Direcţia Informare şi Relaţii Publice de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a transmis către „Cuget Liber” faptul că „ocuparea posturilor vacante de execuţie, aflate sub incidenţa prevederilor statutului cadrelor militare, se va realiza, în condiţiile legii, cu prioritate prin rechemarea în activitate a cadrelor militare în rezervă, care corespund cerinţelor postului”.

Iar, după cum ne-au precizat reprezentanţi ai ISU Dobrogea, cei aproximativ 200 de pompieri disponibilizaţi anul trecut sunt în prezent cadre militare în rezervă.

Dar, de asemenea, este important de precizat că din rândul cadrelor militare în rezervă ce vor avea prioritate la ocuparea locurilor respective sunt şi foşti jandarmi, poliţişti de frontieră sau militari, şi ei cadre militare în rezervă.

Cât priveşte restul condiţiilor pe care vor trebui să le îndeplinească cei interesaţi, acestea vor fi făcute publice în timp util de reprezentanţii ISU Dobrogea, pe pagina web a instituţiei şi prin mass-media.

Precizăm că, din cele 89 de posturi, cinci sunt pentru ofiţeri, iar 84 pentru subofiţeri; de asemenea, în cel mai scurt timp, vor fi organizate concursuri şi la ISU Giurgiu, pentru ocuparea a 90 de posturi (şase ofiţeri şi 84 subofiţeri) şi la ISU Mureş, pentru un post de ofiţer.
Back to top
Klaus
Fri Jan 23 2015, 11:40PM
Registered Member #3279

Ca tot se serbeaza 24 Ianuarie, actualul presedinte a decorat o serie de angajati MAI (de ce oare numai din MAI???). Printre ei Botos, general cu 4 stele (din decembrie 2014) - Ordinul „Steaua României” în grad de Ofiţer, seful politiei romane - Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler, seful Oficiului Român pentru Imigrări Ordinul Naţional - Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer, seful jandarmeriei si seful politiei de frontiera - ambii cu Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, iar sefului IGSU si sefului ISU Bihor - Ordinul Naţional ”Pentru Merit” în grad de Cavaler. Este o ierarhie a ordinelor care spune ceva. Nu mai zic ca a fost decorata si sefa de cabinet a lui Gabita la fel ca si seful politiei romane... LINK
Interesant (pentru mine) este ca seful IGJR si primul sau adjunct sunt decorati in conditiile in care ei sunt cercetati penal (pentru infractiunile de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals si purtare abuzivã apropo de Pungesti). IG la IGJR Olaru a fost scos de sub urmarire penala pentru ca a devenit general intre timp, dosarul sau fiind disjuns. LINK Acuma si prim-adjunctul a devenit general, deci alta scoatere de sub urmarirea penala...
Ba mai mult, in decembrie 2014, cand a plouat cu stele de general si trese de chestor prin vointa presedintelui de atunci, Ovidiu Vasilica, prim-adjunct al IG si Şef al Statului Major al Jandarmeriei Române a fost avansat general de brigada, deci pe timpul cat era cercetat penal!

Alt lucru curios este ca IGJR are un IG si 3 adjuncti, iar IGSU are un IG si 2 adjuncti, desi din cunostintele mele pompierii sunt vreo 28.000 militari, iar la nivel de MAI sunt vreo 53.000 militari pompieri+jandarmi, deci ceva-ceva mai multi pompieri. Ca jandarmii au 2 generali in conducere iar IGSU niciunul, asta este alta poveste. De 1 Decembrie putea fi facut si IG IGSU general, o problema mai mult reprezentativitate.

Cand ziceam ca IGSU este ultima gaina in cotetul numit MAI, @ex-ad m-a tras de urechi, ca am o parere gresita...
Inca un argument ca locul IGSU nu este in MAI...
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Costica J (24 Jan 2015, 08:33) , bushes (27 Jan 2015, 09:49)
Fire
Sat Jan 24 2015, 12:29PM
Registered Member #3803

De acord cu tine Klaus. Pe cine si cu ce incalzeste ca "Mai bine de opt din zece participanți la anchetă spun că sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți de activitatea Pompierilor din anul 2014. " Nu pot sa inteleg de ce trebuie sa fim "ultima roata la caruta" ministerului.

LINK

[ Edited Sat Jan 24 2015, 12:30PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sat Jan 24 2015, 12:34PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Ieri am fost în audiență la inspectorul general în legătură cu vizita medicală periodică a militarilor din ISU Dâmbovița.

Trei constatări:

se tem de semper și îi deranjează ce se scrie aici,
oamenii aceia trăiesc într-o lume a lor care nu prea are legătură cu realitatea,
sunt convins că la anul pe vremea asta, dacă voi trăi și dacă voi fi sănătos, o să merg din nou în audiență la inspectorul general pentru aceeași problemă.

Mai multe despre subiect, după ce voi primi răspunsul lor.
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Costica J (24 Jan 2015, 14:45)
Klaus
Sat Jan 24 2015, 05:40PM
Registered Member #3279

Pârvu Florin wrote ...

Ieri am fost în audiență la inspectorul general în legătură cu vizita medicală periodică a militarilor din ISU Dâmbovița.

Trei constatări:

se tem de semper și îi deranjează ce se scrie aici,
oamenii aceia trăiesc într-o lume a lor care nu prea are legătură cu realitatea,
sunt convins că la anul pe vremea asta, dacă voi trăi și dacă voi fi sănătos, o să merg din nou în audiență la inspectorul general pentru aceeași problemă.

Mai multe despre subiect, după ce voi primi răspunsul lor.

Nu vad motivul pentru care cei din IGSU ar fi deranjati de ce se scrise pe SF. Eu as lua-o ca o modalitate de a afla niste realitati care, de cele mai multe ori, nu ajung la ochii si urechile cui trebuie. Cand stii ce tensiuni si nemultumiri sunt, poti lua masuri daca nu pentru rezolvarea lor, macar sa se explice personalului cauza situatiilor respective - lipsa reglementare (ca vrei sau nu trebuie facut asa si nu altfel), fonduri, oameni specializati etc. etc. Iar cei care scriu aici sunt sigur ca nu o fac din rautate si impotriva sistemului, ci tocmai pentru ca le pasa si ar dori ca lucrurile sa mearga mai bine.

Mai zilele trecute bantuiam pe Net si am gasit ce a zis fostul IG Lucaciu la Salaj sau Cluj, nu mai retin unde, apropo de disponibilizarile din 2011 - statul s-a cautat in buzunare si a descoperit ca nu mai are atatia bani, asa ca trebuie sa mai reducem din efective, citat aproximativ. O exprimare plastica, dar reala pe fond, motivul pentru care IGSU a pierdut in 2011 peste 10.000 posturi (in primavara radiere peste 8.000 functii neocupate, dupa care taiere cam 2.100 functii ocupate si disponibilizare oameni, cea mai mare hemoragie de personal din cadrul unei arme tinute ca a 5-a roata de la caruta MAI).

PS - cele scrise pe SF si pompierii.info pot fi legaturi intre lumea proprie a IGSU si realitate. De cele multe ori in relatiile institutionalizate oamenii prefera sa fie niste yesmeni.

[ Edited Sat Jan 24 2015, 06:54PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sat Jan 24 2015, 06:05PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Aveți totală dreptatate în ce spuneți, și poate nici cuvintele mele nu au fost tocmai fericit alese.

Când am scris asta am avut în vedere spusele domnului colonel Dănăilă, șeful serviciului Control, potrivit cărora ar fi mai fericit dacă nemulțumirile mele nu ar mai fi exprimate public în spațiul virtual, ci m-aș adresa direct conducerii IGSU, aceasta având întreaga disponibilitate de a încerca să rezolve problemele ridicate de mine.

[ Edited Sat Jan 24 2015, 06:07PM ]
Back to top
F.A.D
Sun Jan 25 2015, 07:26AM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

nu se incurajeaza ,, destainuiri ,, virtuale intrucat si cei care citesc pot fi ,,destainuiti,, de altii, cred ca nu mai e nimeni curat in IGSU. parerea mea...deocamdata nu gasesti mare lucru pe SF dar dca ar fi cel putin 2 useri din fiecare judet ne-am speria de ceea ce am putea citi
Back to top
justme
Mon Jan 26 2015, 04:34PM

Registered Member #2073

Mut aici intrebarea lui Iorgu A

Mon Jan 26 2015, 08:55AM
Registered Member #9983

Sunt subofiter la pompieri si am si eu o intrebare daca exista baza legala sa vii la 8 ore cand in fisa postului este specificat 24 cu 72
Speta este urmatoarea :
Tocmai am aflat ca am fost mutat pe alta tura de serviciu bineinteles nu de la sefi (cdt. det.) ca ei nu te anunta. Incepand cu luna februarie, luna in care figuram in planificarea concediilor cu concediul de odihna 16 zile.
Ce sau gandit ei.....sa ma mute pe tura urmatoare sa imi acorde concediul conform planificarii sa vin o zi la 8 ore (pe tura pe care sunt incadrat momentan) iar ziua urmatoare 24 de ore pe tura de serviciu (cea pe care voi fi mutat)
Intrebarea mea...... este legal ?????
[ Edited Mon Jan 26 2015, 08:57AM ]
Back to top
F.A.D
Mon Jan 26 2015, 08:13PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

pai de ce dracu nu ti-au mai dat o zi de concediu...mor de ciuda pe magariile astea ieftine!
Back to top
Klaus
Mon Jan 26 2015, 09:25PM
Registered Member #3279

@Iorgu A - pentru a aprecia corectitudinea incadrarii in timp trebuie mai multe date, precum cand ai terminat ultima tura din sistem 24/72, cate libere ai avut dupa tura, cand a fost prima zi de CO, cand este prevazuta sosirea la subunitate.
Organizarea oamenilor pe ture este o treaba interna, comandantul isi manageriaza oamenii cum crede el ca este mai bine, nu trebuie sa le ceara acordul, doar comunica ordinea de bataie. In functie de nevoi, daca dupa sosirea din CO in prima zi lucratoare nu se nimereste o tura in care sa te tina permanent, atunci mergi la program 8 de ore, o zi, sau 2, sau cate este nevoie, pentru a face pontaj la program (sa aiba motiv financiarul sa te plateasca), dupa care intri la 24/72 ore cand comandantul considera ca acolo ar fi gaura potrivita. Ca este vechea tura sau alta, depinde de comandant, daca vrea se explica, daca nu, nu, functie de stilul lui de lucru.
Ca scrie in fisa postului program de 24/72 asta nu inseamna ca nu vei avea niciodata si zile tampon de 8 ore, functie de nevoile subunitatii. Daca s-ar merge strict pe acest principiu aritmetic, fie vei face mai multe ture decat ar trebui, fie ai avea gauri la pontaj, ca ai facut prea putine ore. Pentru asta exista si ziua de 8 ore, pentru a jongla in pontaj.

@F.A.D. - daca omul a avut 16 zile de CO, i s-au dat 16, care este problema. Celelalte sunt planificate in alta/e perioada/e, poate de vara (la Aquaba, pe malul Marii Rosii), poate de toamna (la shopping in Dubai), fiecare si le planifica dupa dorinta si, uneori, le executa si dupa nevoile serviciului.

Parerea mea, sper sa nu gresesc prea mult.
Back to top
bushes
Tue Jan 27 2015, 09:48AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Oricum ati calcula tot o sa faca mai multe ore decit colegii de pe noua tura. Exact o sa faca cu 8 ore mai mult , adica ziua asta cind e chemat inutil la munca.... care ar fi nevoile subunitatii de trebuie sa vina un om de pe intterventie la 8 ore ?

Daca esti in concediu mai mult de 30 zile esti obligat sa participi la o instruire legata de protectia muncii ,parca ..

Mi se pare ca exista o recomandare ( ordin?) prin care baietii de pe interventie sa nu aiba mai mult de 3 zile liber ,, de-aia se si aproba schimburile de tura cu foarte mare greutate ( pai daca unii de sus cu program de 8 ore au deja ulcer pentru faptul ca interventia are 3 zile liber , sa vii tu acum sa vrei 4 zile e deja blasfemie , vrei sa se umple orasele cu sunete de-ale salvarilor ? )

De ce nu incerci sa faci un schimb de tura ,astfel incit sa vii la munca cu o zi mai devreme ,sa scapi de programul de 8 ore ?

Back to top
DANI-EL
Tue Jan 27 2015, 08:43PM
Registered Member #9986

Se poate si mai rau(apropo de venit la 8 ore)Faci schimb de tura,din motive personale,si foarte greu,tu vii la 8 ore pe tura ta,apoi la 24,iar colegul cu care faci schimb vine la 8 ore inainte de a intra pe tura lui(asa s-a procedat fooarte mult timp )

[ Edited Tue Jan 27 2015, 08:44PM ]
Back to top
b@b@e
Wed Jan 28 2015, 05:23PM
Registered Member #9947

Gabriel Oprea: „Vor fi demarate procedurile de încadrare a 180 de pompieri pentru judeţele Constanţa şi Giurgiu”

Detalii pe site: LINK

Back to top
F.A.D
Thu Jan 29 2015, 06:00PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

stie cineva exact ce facem cu schimbarea asta de program !!! toata lumea asteapta dar culmea nu stie nimeni nimic. calculez de cateva ore cum va fi noua organizare si mie imi iese ca vom tot atatia insi pe o tura din momentul cand se vor da liberele

[ Edited Thu Jan 29 2015, 06:54PM ]
Back to top
Root
Thu Jan 29 2015, 07:44PM
Registered Member #4834

Am oarece rezerve ca ar putea fi cineva atat de prost in IGSU incat sa isi asume cu buna stiinta incalcarea codului muncii. Dar daca o face solutia este simpla ....actionat in instanta (asa cum ar fi trebuit sa facem si pentru norma 12 B neplatita ani de zile ...si pentru orele suplimentare neplatite sau care nu au fost recompensate prin ore libere platite , pentru lipsa efectuarii analizelor anuale gratuite asa cum prevede legea etc) sa explice judecatorului dupa ce legi functioneaza aceasta institutie. In loc sa caute solutii pentru obtinerea de fonduri pentru imbunatatirea tehnicii de lupta si conditiilor de pregatire, de gasirea unor solutii pentru a putea face asigurari oamenilor care participa la interventii etc ei gasesc de cuviinta sa faca cel mai prostesc lucru si asta cu incalcarea legilor nationale si a prevederilor europene privind timpul de munca ,sanatatea si securitatea in munca>.PS in 2011 la restructurari nu s-a gandit nimeni ca o sa aiba probleme de personal ? Sau nu a avut "sange in instalatie "sa raporteze?:)))))
Back to top
1 User said Thank to Root for this Post :
 Coffeeman (29 Jan 2015, 19:47)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF