Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
mihaimihai
Sun Feb 08 2015, 10:03AM
Registered Member #5247

O sa vedem destul de repede daca or sa ni se plateasca orele suplimentare , luna ianuarie a avut doar 160 de ore lucratoare ,ore pe care le am depasit bine.Februarie are cred ca tot 160 de ore iar dupa noul program este imposibil sa le recuperam pe cele din ianuarie.Asa ca dupa 30 sau 60 de zile adica prin martie asteptam si plata orelor suplimentare din luna ianuarie .
Back to top
schmen
Sun Feb 08 2015, 10:15AM
Registered Member #4609

nu o sa se plateasca orele suplimentare si nici libere nu se vor da.
Back to top
Pârvu Florin
Sun Feb 08 2015, 10:27AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

mereu _loial wrote ...

Cred ca lumea inca are nevoie de noi.

Poți să fi sigur de asta. În contextul schimbărilor climatice și al dezastrelor din ce în ce mai dese care vor lovi România și Europa, oamenii vor avea întotdeauna nevoie de salvatori competenți și motivați.

mereu _loial wrote ...

Ideea e ca nimanui nu i place schimbarea programului si trebuie sa vedem daca putem sa facem ceva.

Schimbarea programului e ilegala, și da, puteți face ceva, dar pentru asta e necesară o schimbare radicală a modului în care vă raportați la profesie, și când spun asta mă gândesc la un profesionalism exemplar urmat de solicitarea respectării tuturor drepturilor voastre.
Pentru asta beneficiați de un context nou și mai favorabil decât în urmă cu câțiva ani, și sunt toate premisele să reușiți.

În legătură cu discuția despre Codul Muncii, articolul 1 alineatul 2 zice că

(2) Prezentul cod se aplica si raporturilor de munca reglementate prin legi speciale, numai in masura in care acestea nu contin dispozitii specifice derogatorii.
LINK

Legea specială, în cazul vostru, e Legea 80, și una din obligațiile cadrelor militare stipulate prin Legea 80 e să respecte regulamentele militare. Dacă te duci la RG 1, la capitolul legat de programul de lucru, o să constați că există acolo anumite dispoziții specifice derogatorii de la Codul muncii, cum ar fi asta cu munca suplimentară fără acordul angajatului, iar dacă o să urmărești evoluția paralelă în timp a Codului Muncii și a RG 1, o să constați că RG 1 a fost adaptat după fiecare modificare a Codului muncii, totul cu obiectivul ca legislația națională să fie armonizată cu legislația europeană relevantă în domeniu.

mereu _loial wrote ...

Din cate vad eu si in Polonia se lucreaza 24 cu 48 in limita a 216 ore.

Raportul respectiv a fost publicat în 2006, iar informațiile despre pompierii polonezi sunt din 2001, înainte de intrarea în vigoare, în 2003, a Directivei europene privind timpul de lucru.
LINK

[ Edited Sun Feb 08 2015, 10:33AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 siver65 (08 Feb 2015, 10:35)
mereu _loial
Sun Feb 08 2015, 12:27PM
Registered Member #3545

Poti sa fii un pic mai explicit cu articolele din RG 1 referitor la derogari? Nu l am la indemana sa l studiez.
Back to top
Pârvu Florin
Sun Feb 08 2015, 12:33PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Prietene, am plecat de la pompieri de mai mult de trei ani.
Nu crezi totuși că îmi ceri cam prea mult, și nu crezi totuși că problemele tale ar trebui să ți le rezolvi tu?
Back to top
mereu _loial
Sun Feb 08 2015, 01:35PM
Registered Member #3545

Eu nu le pusesem toate aspectele cap la cap.Daca am fost prea insistent ma scuzi.Nu transformam forumul intr o polemica intre noi.Dar daca tot ai plecat de la pompieri de trei ani...
Back to top
mereu _loial
Sun Feb 08 2015, 01:38PM
Registered Member #3545

Care ajungeti maine la munca postati ce noutati mai aflati.Parca tot nu mi vine sa cred...
Back to top
DANI-EL
Sun Feb 08 2015, 02:00PM
Registered Member #9986

Ce noutati???Deja maine intru in a doua tura de24/48(vineri a fost prima).
Despre bani/libere pt orele in plus NIMIC...ori nu stiu ori nu vor sa ne spuna.
Back to top
Pârvu Florin
Sun Feb 08 2015, 02:21PM

Registered Member #1287

@mereu_loial

RG 1 LINK

Articolul 77 e cu orele suplimentare in armata, si ma surprinde faptul ca nu cunosti principalul regulament dupa care functioneaza o institutie militara.

Pentru reglemantari legate de serviciul in ture, cauta RG 2.
Back to top
mereu _loial
Sun Feb 08 2015, 02:22PM
Registered Member #3545

Pai despre libere sau bani.Sa stim si noi pt ce muncim
Back to top
HaiCoane
Sun Feb 08 2015, 03:34PM
Registered Member #10003

Pentru tara ....
Back to top
bonduelo
Sun Feb 08 2015, 03:37PM
Registered Member #10027

LINK

incercati si asa ....
Back to top
mereu _loial
Sun Feb 08 2015, 03:40PM
Registered Member #3545

Din pacate nu le pot da raspunsul asta celor din familie cand plec de acasa mai des pe aceeasi bani.Nu suna credibil...Cred ca ar trebui sa primim un raspuns mai bun de la cei care ne conduc
Back to top
Logout
Sun Feb 08 2015, 05:47PM
logout
Registered Member #10017

Atentie la diversele chestii care pot fi interpretate ca asociere sau rapoarte colective sau orice alta actiune desfasurata in afara cadrului regulamentelor militare.
Riscati sa fiti protagonistii unor cercetari disciplinare sau chiar penale.
Modul de rezolvare a solicitarilor si nemultumirilor este STRICT si LIMITATIV reglementat in regulamentele militare(vezi link Parvu Florin de mai sus)

"ART. 126
(1) Orice militar poate solicita sprijinul comandanţilor pentru rezolvarea problemelor personale şi are dreptul să facă un raport personal în legătură cu acţiunile unor comandanţi sau cu dispoziţiile pe care le consideră nelegale.
(2) Rapoartele personale care conţin propuneri, sesizări, reclamaţii sau cereri pot fi verbale ori în scris. Cele scrise trebuie semnate; cele care nu conţin datele de identificare nu vor fi luate în considerare, fiind socotite nule, indiferent de conţinutul lor.
ART. 127
Raportul personal trebuie să fie făcut în limitele politeţii militare, să se refere numai la problemele care pot fi probate cu dovezi şi să privească strict persoana militarului în cauză.
ART. 128
(1) Militarii prezintă rapoartele personale comandanţilor nemijlociţi. Dacă obiectul raportului personal depăşeşte competenţa comandantului nemijlocit, solicită ca el să fie înaintat şi comandanţilor ierarhici sau să fie scoşi la raportul acestora. Niciun comandant nemijlocit sau direct nu are dreptul să interzică subordonatului să iasă la raportul comandantului ierarhic imediat superior, fiind obligat să îi îndeplinească această solicitare.
(2) Raportul personal care conţine reclamaţia împotriva unui comandant se face în scris şi se adresează comandantului imediat superior celui reclamat.
(3) În raportul personal scris trebuie să se menţioneze toate datele necesare care să îi permită comandantului să ia o hotărâre fără să mai fie nevoie să îl cheme pe solicitant la raport. Dacă este necesară o cercetare amănunţită, în vederea clarificării unui caz complicat, comandantul poate chema militarul la raport.
ART. 129
(1) Comandantul este obligat să primească rapoartele personale prezentate de militari şi să acorde toată atenţia rezolvării legale a acestora, manifestând înţelegere şi solicitudine. Atunci când problemele la care se referă militarul nu se încadrează în prevederile legilor şi regulamentelor în vigoare, comandantul trebuie să îi explice motivele pentru care cererea sa nu poate fi soluţionată favorabil.
(2) Comandantul care audiază rapoartele personale comunică rezolvarea lor direct militarilor în cauză, iar problemele de ordin general le poate aduce la cunoştinţa întregii unităţi/subunităţi.
ART. 130
(1) Comandantul nemijlocit este obligat să analizeze raportul personal al subordonatului şi să ia măsuri pentru a-l rezolva. Dacă raportul personal nu este de competenţa sa pentru rezolvare, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare îl va înainta organului competent, comunicându-i despre aceasta şi militarului în cauză.
(2) Se interzice trimiterea raportului personal pentru rezolvare/cercetare persoanelor ale căror acţiuni l-au provocat.
ART. 131
(1) Răspunsurile asupra modului de rezolvare a rapoartelor personale se comunică, verbal sau în scris, celor interesaţi, de către comandantul în competenţa căruia revine soluţionarea acestora, în termen de 30 de zile de la data prezentării.
(2) În mod excepţional, pentru anumite rapoarte personale cu caracter de propuneri, sesizări sau reclamaţii ce nu pot fi soluţionate în timpul stabilit, comandantul poate prelungi cu maximum 15 zile termenele de soluţionare şi are obligaţia de a aduce acest lucru la cunoştinţa autorului.
ART. 132
(1) Militarul care nu a primit răspuns la raportul său în termenul prevăzut are dreptul să se adreseze, verbal sau în scris, comandantului nemijlocit celui căruia i-a adresat raportul personal.
(2) Dacă a primit răspunsul la raport, dar acesta nu îl satisface şi este convins că problema nu a fost analizată pe baza legilor şi reglementărilor în vigoare, militarul poate să se adreseze, cu un raport personal, comandantului nemijlocit celui căruia i-a adresat raportul personal anterior, menţionând şi răspunsurile primite de la eşaloanele ierarhice cărora li s-a adresat."

[ Edited Sun Feb 08 2015, 05:48PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Feb 08 2015, 08:37PM

Registered Member #1287

Excepțională postare a userului tulumba49 in topicul dedicat schimbării programului de pe forumul pompierilor:

In rest vad ca peste tot e plin de civili imbrati in haine militare.
Fiti demni si comportati-va si actionati ca militarii nu ca precupetele care se vaicaresc in piata.
Militarii au dreptul sa faca raport si sa ajunga pana la ministru, militarii pot da in judecata ca orice cetatean institutia care -in opinia lor- nu le respecta drepturile...dar sa nu uitati ca aveti si obligatii.
Angajatorul, oricare ar fi el, are dreptul de a modifica programul de lucru oricat se tavalesc unii pe jos. Considerati ca nu e legal??? dati-l in judecata si terminati cu vaicarerile feminine.
Cei care lucrati si in alta parte ati cerut aprobare pt asta si ati mentionat si subliniat ca nu va afecteaza programul ca militari. Acum cand statul schimba programul si ne afecteaza al doilea job care de fapt e primul (pt ca la pompieri venim doar de 7 ori pe luna si dincolo de doua ori mai mult) facem scandal.
Imi plac si apreciez militarii care lupta barbateste pentru drepturile lor. Faceti-o legal, sub semnatura prin raport sau chemare in judecata. In rest vaicareli fara rost de civili imbracati in haine militare.

[ Edited Sun Feb 08 2015, 08:38PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 djebel (09 Feb 2015, 17:06)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF