Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Logout
Sun Feb 15 2015, 10:15AM
logout
Registered Member #10017

@offtopic
Celor ce au coborat sub standardele forumului si au inteles sa atace persoane si nu ideile lor le raspund, pe langa reportul facut administratorilor forumului cu un citat:

Drepturile şi libertăţile fundamentale
ARTICOLUL 30
Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
Constitutia Romaniei

Eu am dreptul sa gandesc si sa imi exprim credintele dincolo de frustrarile sau ura pe care unii o revarsa pe aici impotriva unor persoane. Atacul la persoana arata o lipsa grava de educatie democratica si de respect, reprezentand o incalcare a regulilor acceptate in societate.
Este greu sa folositi argumente rationale fara a ataca un user sau altul? este greu sa accepti ca pe lumea asta exista oameni care gandesc diferit si ca este o forma de educatie sa accepti si parerile contrare fara a-i da in cap celui ce are tupeul sa spuna altceva??
Pentru unii se pare ca este foarte greu...

[ Edited Sun Feb 15 2015, 10:15AM ]
Back to top
mihaimihai
Sun Feb 15 2015, 10:39AM
Registered Member #5247

d-le giurgiuveanul eu nu am atacat pe nimeni la persoana , doar argumentele acelei personae , daca doar atat s a inteles din postarea mea imi pare rau , cat despre intelectul meu prefer sa nu comentez . daca va deranjeaza o discutie contradictorie dati mi voie sa ma retrag si sa va urez o zi buna .
Back to top
Logout
Sun Feb 15 2015, 11:05AM
logout
Registered Member #10017

giurgiuveanul wrote ...

lege_si_ordine wrote ...

..sa spui ca 12/24 12/48 e mai rau ca 24/48 imi arata ceea ce este foarte trist, ca sunt subofiteri in tara care se duc la serviciu doar pentru a se duce pentru ei mersul la serviciu reprezinta doar drumul.
Imi pare rau sa o spun, dar cu o astfel de mentalitate nu putem decat sa-i inraim si mai tare pe cei de la conducere.
Faptul ca unii au un alt job si se mai si lauda (da, am intalnit eu astfel de oameni care se laudau in public) ca el se duce la servici sa se odihneasca pentru a putea munci urmatoarele 3 zile, nu trebuie generalizat.
Personal mi-ar conveni mult mai mult 12/24 12/48 chiar si decat 24/72, pentru ca numai eu stiu cum imi vine sa-mi iau campii uneori din cauza oboselii.
Nu stiu de unde ai tras dumneata concluzia ca e "mult mai rau decat 24/48".

Va respect opinia si se pare ca dorinta dumneavoastra de a se trece la 12/24/12/48 reprezinta dorinta majoritatii pompierilor in contextul actual.
Programul cu ture de 24 de ore este epuizant si obositor pentru angajat, tura de 12 ore va fi solutia la aceasta problema fiind masura care respecta integral drepturile invocate si nu are niciun contraargument de natura legala.
Indiferent de ce cred unii programul la 24/72 nu cred va mai exista vreodata si nu a existat dupa stiinta mea generalizat la alte arme decat la pompieri.
Solutia legala este 12/24/12/48 conform Codului muncii si Constitutiei.
Sunt uimit sa constat ca aceasta forma legala de desfasurare a programului care asigura respectarea drepturilor si libertatilor angajatilor este privita ca o amenintare,razbunare sau alte expresii care ma minuneaza.

Discutia ramasese aici si ca sa revenim la ideile anterior exprimate pot spune fara a gresi ca IN OPINIA MEA programul 12/24/12/48 este programul care imbina cel mai bine drepturile angajatului cu nevoile angajatorului.
Avand in vedere toate aspectele de nelagalitate mentionate pe zeci de pagini pe aici, probabil ca dupa o perioada de o luna,doua programul-pilot 24/48 va fi inlocuit cu superlegalul 12/24cu 12/48, program agreat de multi pompieri care prefera ture mai scurte si mai putin obositoare de 12 ore si inlocuirea turei de 24 de ore care este cam la limita rezistentei fizice in conditiile unui program extrem de solicitant si stresant cu cate 10-15 interventii pe zi, asa cum in mod extrem de corect puncteaza domnul lege si ordine in postul citat mai sus.

[ Edited Sun Feb 15 2015, 11:06AM ]
Back to top
1 User said Thank to Logout for this Post :
 lege_si_ordine (15 Feb 2015, 12:10)
par_amedic
Sun Feb 15 2015, 11:38AM
Registered Member #10038

[quote]
Astept argumente legale, care sa fie folosite impotriva introducerii 12/24/12/48, argumente folosind legislatie nationala, europeana, mondiala sau de alta natura si care sa fie opozabile deciziei IGSU de a implementa acest program ca alternativa la 24/48.
Eu nu am amenintat pe nimeni, eu discut spete si ipoteze cu probabilitate mare de infaptuire.
Cu alte cuvinte: Ce ar putea opri IGSU sa treaca la 12/24/12/48. Argumentat legal daca se poate.

Incep argumentul cu un proverb: Razbunarea e arma prostului!
Acest program este intru totul legal, cu conditia recuperarii sau platirii cu 175% a orelor suplimentare.
Dpdv moral, acest program creste cu inca 50% accidentele de munca produse pe timpul deplasarii la si de la serviciu,tinand cont ca, asa cum se specifica in nota raport, 75% din pompierii bucuresteni fac naveta, plus cati or mai fi in tara. Cred ca trebuie sa adaugati cateva pagini la ordinele pe care le trimiteti pentru informare SSM, tinand cont ca va creste nr colegilor morti sau schiloditi. Poate ar trebuie sa faceti o paralela intre cati mor in timpul interventiei si cati in accidente rutiere spre si de la munca.
Dpdv financiar, vor creste cheltuielile unui ISU pentru ca in loc de 7 predari, vor fi 15, deci se va dubla consumul normat de carburanti,precum si dublarea uzurii asp si utilajelor rezultate din norma reglementata prin NERC pentru desfasurarea acestei activitati.
Vor creste cheltuielile cu utilitatile, pentru ca nu poti desfasura instructie cu cele doua neoane chioare existente acum in curtea unitatii.
Va creste nr orelor suplimentare, tinand cont ca schimbarea garzii dureaza 30',iar insumat pentru toate turele efectuate intr-o luna, iese aproape o zi de munca. Plus ca dubland numarul turelor, se dubleaza si posibilitatea ca la sfarsitul programului de lucru sa fii prins intr-o interventie si sa acumulezi alte ore suplimentare. Acestea sunt aspecte pe care acum pompierii le trec cu vederea si muncesc benevol, dar, orice actiune, presupune reactiune pe masura.
Dar , oricum, ce am detaliat in primul alineat, ar trebui sa excluda din start o astfel de optiune. Mereu trebuie sa pui pe primul loc siguranta salvatorului, iar comandantul este dator sa se asigure ca nu-si pune oamenii in pericol. Bine, asta e valabil cand vorbim de COMANDANTI, ceilalti fac cum ii duce capul.
P.S. pentru cei care nu fac naveta, ar fi un program super ok, tinand cont ca se vor contabiliza orele suplimentare detaliate mai sus, plus ca majoritatea lunilor au o SL, rezulta ca se pot lua si doua libere, daca nu chiar si trei intr-o luna. Spre exemplu pe luna ianuarie, calculand doar suplimentarele adunate la 24/72, ies vreo 32 ore. Daca am aduna si schimbarile 4 ore, exact 3 ture de 12 liber.
Si inchei tot cu o vb: Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se implineasca!

[ Edited Sun Feb 15 2015, 11:39AM ]
Back to top
1 User said Thank to par_amedic for this Post :
 Cristian2002 (15 Feb 2015, 12:26)
Logout
Sun Feb 15 2015, 11:48AM
logout
Registered Member #10017

par_amedic wrote ...

Acest program este intru totul legal

Multumesc pentru precizare.
12/24 cu 12/48 este un program legal, 24/48 inteleg ca nu.
Concluziile le vom trage impreuna dupe una-doua luni cand vom afla impreuna ce program va ramane definitiv.
Personal cred ca tura de 24 este extrem de nociva pentru sanatatea lucratorilor in conditiile unui program solicitant si ma astept sa se treaca la tura legala de 12 ore,tura care am mai spus-o si vad ca nu sunt contra-argumente, respecta intocmai si milimetric toata legislatia in vigoare.

[ Edited Sun Feb 15 2015, 11:49AM ]
Back to top
koko
Sun Feb 15 2015, 12:10PM
Registered Member #4488

Ce pacat ca nu putem vota
Back to top
par_amedic
Sun Feb 15 2015, 12:26PM
Registered Member #10038

[/quote1423993310]
Multumesc pentru precizare.
12/24 cu 12/48 este un program legal, 24/48 inteleg ca nu.
Concluziile le vom trage impreuna dupe una-doua luni cand vom afla impreuna ce program va ramane definitiv.
Personal cred ca tura de 24 este extrem de nociva pentru sanatatea lucratorilor in conditiile unui program solicitant si ma astept sa se treaca la tura legala de 12 ore,tura care am mai spus-o si vad ca nu sunt contra-argumente, respecta intocmai si milimetric toata legislatia in vigoare.
[/quote1423995705]
Poate ar trebui infiintata inca o comisie de analiza care sa faca o paralela intre 24/72 si 12/24 si care sa argumenteze ce si cum. Dar poate cerem prea mult....

Back to top
lege_si_ordine
Sun Feb 15 2015, 12:33PM
Registered Member #10015

Exista ISU unde se contabilizeaza schimbarea?!
Wow, ala da sef corect.
Asa cum am prezentat eu mai sus, precum si domnul giurgiuveanu si alt coleg care face EPA, tura de 24 de ore poate fi infernala si mult mai periculoasa in privinta accidentelor de munca. Imi place ca se discuta de acc de munca in timpul drumului, cand teoretic esti odihnit la venire si mult mai putin obosit la plecare, fata de accidentele de munca care se pot intampla dinncauza oboselii accentuate nu doar la plecare ci chiar in timpul misiunilor. Vedem atatea ambulante implicate in accidente, marea majoritate e drept, din culpa altora, dar totusi este logic ca un sofer de ambulanta care are peste 10 misiuni pe tura este mult mai predispus la acc de munca din cauza oboselii excesive.
Totusi exista solutii si la programul de 24/72, se pot da in ozu 2 echipaje care sa faca pe o ambulanta, echipaje care sa se schimbe dupa 12 ore, se poate tine cont de ce echipaje au fost la un incendiu iar seful de tura sa mearga cu alt echipaj la un incendiu ulterior, o echilibrare mai buna si mai deasa a raportului prezenta/munca efectiva pentru a se elimina cazurile de acum cand unul vine si face Neonat si are o interventie pe luna sau chiar la 2 luni daca are si putin noroc. Totul este sa se vrea, iar supararea cea mai mare a subofiterilor nu este atat programul ci doua aspecte: unul ca se incearca sa fim considerati tampiti cu fel de fel de calcule interpretate si incalcite pentru a nu ni se plati orele suplimentare cand ele de fapt sunt extrem de simple, si al doilea ca in nota raport se spune de studiile facute. Care studii? Pe cine? A venit cineva sa ma intrebe ceva? A venit vreodata domnul doctor sa ne intrebe ce lipsuri, ce probleme avem? A venit IS sa intrebe si apoi sa expuna problemele mai departe?

[ Edited Sun Feb 15 2015, 12:37PM ]
Back to top
bushes
Sun Feb 15 2015, 12:38PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

@giurgiuveanul
De ce nu o comisie care sa analizeze prostiile aruncate spre public de col. Apostpol ? Atita timp cit igsu nu-l sanctioneaza inteleg ca el expune punctul de vedere oficial sau oficios al igsu-ului ?

Nu va mai lasati atrasi in prostii colaterale gen program 12/24 , realizarilii unora si altora (cu poze ) si limbi catifelate care spala arama destul de murdara a unora , dupa ce au facut prostia de si-au dat-o pe fata si bine au facut

Pentru a intelege ce se asteapta sau cum o sa se actioneze pe viitor trebuie sa aflam ce se vrea in prezent , de aia am propus un sondaj in care sa aflam daca oamenii vor bani, libere sau acelasi program ... dupa ce o sa stim ce vrem o sa ne dam seama ce trebuie sa facem pe viitor ... sau nu

[ Edited Sun Feb 15 2015, 12:40PM ]
Back to top
1 User said Thank to bushes for this Post :
 militar 84 (15 Feb 2015, 16:22)
lege_si_ordine
Sun Feb 15 2015, 12:49PM
Registered Member #10015

Un astfel de sondaj trebuia facut de cei care ne conduc, trebuia sa faca parte din "studiile efectuate".
Este irelevant ce isi doresc 10-20 de oameni pe un forum, raportat la numarul de angajati.
Dar fie si sondaj.
Eu imi doresc fie 24/72 fie 12/24 12/48. Viata si sanatatea mea sunt mai importante pentru familia mea decat 2-3 milioane in plus la salar. Acele 2-3 mil deja le iau pe zilele de weekend si alte sarbatori.

[ Edited Sun Feb 15 2015, 12:57PM ]
Back to top
1 User said Thank to lege_si_ordine for this Post :
 Klaus (15 Feb 2015, 13:17)
Klaus
Sun Feb 15 2015, 01:30PM
Registered Member #3279

giurgiuveanul wrote ...
Indiferent de ce cred unii programul la 24/72 nu cred va mai exista vreodata si nu a existat dupa stiinta mea generalizat la alte arme decat la pompieri.
Solutia legala este 12/24/12/48 conform Codului muncii si Constitutiei.

Conform art. 8, alin. (6), lit. a) si b) din Contractul Colectiv de Munca inregistrat cu nr. 11 pe data 15.01.2015, in MAI este legal programul in ture atat in format 12/24+12/48, cat si 24/72. LINK Iar daca este legal la civilii (cu sau fara statut special) din MAI, nu vad de ce nu ar fi valabil si pentru militari.
Cat despre trimiterea la Codul Muncii si la Constitutie, poate precizezi la ce articole te referi cand afirmi ca solutia legala este 12/24+12/48.

[ Edited Sun Feb 15 2015, 01:34PM ]
Back to top
Logout
Sun Feb 15 2015, 01:34PM
logout
Registered Member #10017

bushes wrote ...

Nu va mai lasati atrasi in prostii colaterale gen program 12/24

Programul 12/24 12/48 nu este o prostie colaterala ci un program de munca care implementat asigura respectarea legilor atat de mult invocate si solicitate de toata lumea.
Un program 12/24/12/48 ce respecta intocmai Codul muncii, drepturile omului, cerintelor de medicina muncii,Constitutia este de dorit oricand pentru a inlocui hulitul 24/48 si nu are cum sa fie numit "prostie colaterala".
O parere doar.
Back to top
koko
Sun Feb 15 2015, 01:50PM
Registered Member #4488

PĂRÉRE, păreri, s. f. I. Opinie, punct de vedere, concepție, idee, credință. ♦ Expr. A fi de părere = a crede, a socoti, a considera. A (-și) da cu părerea (ori câte o părere) = a opina; a crede, a considera, a aprecia. A fi de aceeași părere (cu cineva) = a fi de acord (cu cineva). A fi de altă părere = a crede altceva, a nu fi de acord. Părere de bine = bucurie, satisfacție, mulțumire. Părere de rău = mâhnire, căință, regret, invidie. 2. Iluzie, închipuire. ◊ Loc. adv. într-o părere = într-o doară; la întâmplare. ♦ (Concr.) Arătare, nălucire, vedenie, fantomă. 4 Expr. O părere de... =o cantitate infimă de... – V. părea.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
Back to top
koko
Sun Feb 15 2015, 01:55PM
Registered Member #4488

Noi, românii, suntem o lume în care, dacă nu se face ori nu se gândește prea mult, ne putem mândri că cel puțin se discută foarte mult. Asta e frumos din parte-ne — să lăsăm încolo orice modestie; căci e știut că din discuție răsare scânteia adevărului. Nu e vorba, adesea discutăm cam pe de lături; dar asta o facem tocmai pentru că voim să alimentăm continuarea discuției; dacă n-am da pe de lături, ar înceta poate discuția prea degrabă: ei! atunci de unde ar mai țâșni adevărul?

Așa, de exemplu, multe ilustrațiuni literare au discutat vreo cinci ani cu înaltă căldură asupra întrebărilor:

Artă pentru artă? sau artă cu tendență??

Rezultatul aprigei lupte a fost că fiecare dintre polemiști a rămas să împărtăsească până la urmă opinia sa proprie. De ce? Pentru că și atunci s-a vorbit despre toate, despre toate, afară de un singur lucru, care, după părerea mea, ar trebui și el pomenit măcar în treacăt.
Back to top
Klaus
Sun Feb 15 2015, 02:15PM
Registered Member #3279

Pompieri, stati linistiti, o sa aveti de muncit, si inca pe rupte. Normal ca pe aceeasi bani, nu? Dupa ce ca faceti concurenta SAJ-urilor la greu cu SMURD-ul, o sa lasati fara obiectul muncii si firmele de deszapeziri sau CNADR-ul.
Citeam zilele astea apetitul unor CJ-uri in a cumpara autofreze pentru zapada, care vor ajunge ghici in curtea cui si de cine vor fi deservite. Corect, la ISU-uri!!! Cu ce oameni vor fi deservite? Scria pe undeva ca vor fi folositi pompieri cu experienta (de unde si in ce?), daca nu sunt destui vor fi scolarizati. La asta s-o fi referit fostul IG, Lucaciu, cand s-a exprimat public Destul, si asa avem prea multe de facut? Mai ramane sa se cumpere autogunoiere, iar autospecialele de stins incendii sa fie folosite ca autovidanje, sa nu rugineasca stand degeaba, nu?
Mda, se practica la greu cumulul de functii, sa nu zic practicarea de n meserii, cum scria cu ceva timp in urma un coleg de SF. Nu vreti sa facem un concurs, care este numit pe mai multe autospeciale si cu mai multe specialitati (cu sau fara curs de formare/calificare)? Ca asa este la pompieri, pe langa servant trebuie sa mai fii si scafandru, si alpinist utilitar, si paramedic, si brancardier pentru supraponderali, si pirotehnist, si descarcerare, si motopompist, si motopropulsorist, si mecanic grup electrogen, si salvator din fantani, si recuperator de cadavre, si imblanzitor de animale (incepand de la albine si terminand cu vaci si cai, dar daca vre-un elefant va evada de la gradina zoologica sau circ si va cadea intr-o rapa tot pompierii il vor recupera), si ADP-ist (maturator resturi de pe carosabil dupa accidente)... scuze daca am uitat alte activitati.

LINK
LINK
LINK
LINK

Ma amuza cand afirma Gabita ca pentru situatiile de urgenta sunt pregatiti sa intervina x politisti, y jandarmi si z pompieri. Ca si ativitati specifice primele 2 arme sunt cu linistea si ordinea, ultimii... cu carca. Adevarat, la inundatii si inzapeziri ii mai baga la lopata si pe jandarmi.
Cam asa se traduce diviziunea muncii in MAI...

[ Edited Sun Feb 15 2015, 03:40PM ]
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 bushes (15 Feb 2015, 14:31) , DANI-EL (15 Feb 2015, 15:54)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF