Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
criss-cross
Thu Feb 19 2015, 05:16PM
Registered Member #4853

Domnilor pompieri ( si poNpieri, ca sunt si d-astia ....),am toata stima pentru cei care isi tocesc genunchii si coatele prin foc si apa....si,zau asa, chiar nu-mi pasa daca striga ,,st-ai acol-o, nu te misca ca vin sa te salvez acusica",daca e capabil sa ma salveze din pericol.....Mai greu ar fi sa accept un pompier venit sa-mi inspecteze dotarile( ) PSI,daca scrie in procesul verbal :,,a-m luat la cunostinta de neregulile existente si a-m dat un termen de remediere...."
Acu',treaba asta cu scris- cititul tine de bun simt intelectual si de echilibru intre a face si a spune ce-ai facut...pentru unii, e bine sa faca; pentru altii, sa faca si sa spuna; pentru altii, sa spuna doar ce fac altii...ceilalti se multumesc sa nu faca, sa nu spuna: doar sa constate.
In ordinea ideilor dezbatute in ultimele 30000 de cuvinte/ secunda, cu greseli,fara greseli, cu nervi sau mai cerebrali, nu uitati ca toti suntem victimele acelorasi documente emise fara ratiunea practicii;se pare ca important este numarul paginilor si schimbarile care trebuie sa dea senzatia de innoire,inovare,evolutie....
Back to top
3 User said Thank to criss-cross for this Post :
 vasilica (19 Feb 2015, 18:19) , Homefire (19 Feb 2015, 19:06) , alonso (19 Feb 2015, 21:06)
anonymuss
Thu Feb 19 2015, 06:00PM
Registered Member #10088

Referitor la schimbarea programului la 24/48 si plata orelor de sambata, duminica si a sarbatorilor legale,(despre orele suplimentare nu se specifica nimic in ordin);

Extras din Ordinul nr. 4/2015:

(3) Pentru activitatea care se desfăşoară în cadrul timpului normal de lucru, inclusiv în ture sau schimburi, în zilele de sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbători legale, în cadrul duratei normale a timpului de lucru, majorarea calculată potrivit alin. (2) se plăteşte prin adăugare la drepturile salariale cuvenite în luna în care se efectuează plata.
(4) Pentru activitatea desfăşurată peste durata normală a timpului de lucru, în zilele de sâmbătă, duminică, precum şi în zilele de sărbători legale, indiferent de modul de organizare a programului de lucru, majorarea calculată potrivit alin. (2) se plăteşte prin adăugare, după caz:

a) la drepturile salariale plătite în luna următoare expirării termenului prevăzut la art. 122 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă pentru munca efectuată în zilele de sâmbătă şi/sau duminică peste durata normală a timpului de lucru a fost acordat timp liber corespunzător;

b) la drepturile salariale plătite în luna următoare expirării termenului prevăzut la art. 122 din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi la drepturile salariale corespunzătoare activităţii desfăşurate în zilele de sâmbătă şi/sau duminică peste durata normală a timpului de lucru, dacă pentru munca astfel prestată nu a fost acordat timp liber corespunzător;

c) la drepturile salariale plătite în luna următoare expirării termenului prevăzut la art. 142 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă pentru munca efectuată în zilele de sărbători legale peste durata normală a timpului de lucru a fost acordat timp liber corespunzător;

d) la drepturile salariale plătite în luna următoare expirării termenului prevăzut la art. 142 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi la drepturile salariale corespunzătoare activităţii în zilele de sărbători legale peste durata normală a timpului de lucru, dacă pentru munca astfel prestată nu a fost acordat timp liber corespunzător.

Ce parere aveti de urmatoarea interpretare:

-orele de sambata si duminica din cadrul programului normal de lucru (aproximativ 7 ture) platite cu 75% conform art.3, adica luna urmatoare;

-orele de sambata si duminica din afara programului de lucru (daca ai norocul sa prinzi, dar in principiu sunt pana in 24h)recompensate prin liber+75%,conform art.4, lit a, dupa 60 zile;

-orele de sambata si duminica din afara programului de lucru (daca ai norocul sa prinzi, dar in principiu sunt pana in 24h) platite cu 175% daca nu ai luat liber,conform art.4, lit b, dupa 60 zile;

-orele prestate in sarbatorile legale(diferit de sambata si duminica)in afara programului de lucru(daca ai norocul sa prinzi) recompensate prin liber si 100%, conform art 4, lit.c, dupa 30 zile;

-orele prestate in sarbatorile legale(diferit de sambata si duminica)in afara programului de lucru(daca ai norocul sa prinzi) platite cu 200%, daca nu ai luat liber, conform art 4, lit.d, dupa 30 zile;

Am gresit cu ceva in interpretare? Astept opinii.

Back to top
lege_si_ordine
Thu Feb 19 2015, 06:10PM
Registered Member #10015

Ce ordin e asta si cand a venit? Asta e celebra metodologie la care se tot lucreaza de 2 saptamani? Cum e posibil sa nu se spuna nimic de celelalte ore suplimentare?
Cum se calculeaza programul normal de lucru si zilele de weekend din cadrul acestuia? Primele 7 ture din luna? Astfel ce ii va impiedica sa iti spuna la un mom dat: gigele, ai marti si vineri liber pt zulele de x si y iar x si y te yrezesti ca ti le-a ales ca fiind tocmai pastele si o alta zi de weekend sau oricare 2 zile de weekend, lasandu-ti ca "suplimentare fara liber" zile din timpul saptamanii?!
Ce inseamna libere corespunzatoare pt o zi de sambata normala? Inseamna ca daca imi da liber intr-o zi de marti adio sporul de 75% pt acea zi? In mod normal ziua libera se da pt ca e zi suplimentara, si atunci sporul trebuie dat. In ce conditii nu-ti mai plateste acel spor? Cand iti da o zi liber si inca trei sferturi din alta zi? Vai de capul nostru. Cred ca doar un avocat specializat in legislatia muncii, cu cazuri concret castigate ne poate lamuri.

[ Edited Thu Feb 19 2015, 06:23PM ]
Back to top
vasilica
Thu Feb 19 2015, 06:21PM
Registered Member #10008

@anonymuss asta e metodologia ?

[ Edited Thu Feb 19 2015, 06:28PM ]
Back to top
vasilica
Thu Feb 19 2015, 06:26PM
Registered Member #10008

lege_si_ordine wrote ...

Ce ordin e asta si cand a venit? Asta e celebra metodologie la care se tot lucreaza de 2 saptamani? Cum e posibil sa nu se spuna nimic de celelalte ore suplimentare?
Cum se calculeaza programul normal de lucru si zilele de weekend din cadrul acestuia? Primele 7 ture din luna?

programul normal de lucru = fondul lunar de lucru

pe care poti sa l faci in 6 , 7 sau 8 ture , depinde de fondul lunar si de cand prinzi prima tura de seviciu din luna 1,2 sau 3 ale lunii
Back to top
lege_si_ordine
Thu Feb 19 2015, 06:39PM
Registered Member #10015

Eu am intrebat din care ture va fi format nu cate ture intra in programul normal.
Si nu se mai calculeaza pe baza a 6,7 sau 8 ture pt ca nu mai exista notiunea de program normal 24/72. Durata programului normal este de 168 ore pe luna, sau 40 pe saptamana daca calculam la saptamani. Intrebarea mea era care vor fi acele ore de program normal? Primele in ordinea efectuarii turelor?
Back to top
anonymuss
Thu Feb 19 2015, 06:51PM
Registered Member #10088

Asa s-a dat de inteles...programul normal de lucru 160,168 sau cate or fi in primele ture lucrate
Back to top
Dared3vil
Thu Feb 19 2015, 07:30PM
Registered Member #10096

programul normal de lucru = numarul de zile lucratoare din luna x 8

Ordinul 4 / 23.01.2015 face referire la modalitatea de plata a orelor acumulate in week si sarbatori legale. Pe luna ianuarie, din cate stiu, s-au platit orele acumulate in week si sarbatori legale, din timpul normal de lucru. Programul nu s-a modificat in baza ordinului 4, ci in baza notei raport prezentata in posturile anterioare de pe forum.
Back to top
2 User said Thank to Dared3vil for this Post :
 Homefire (19 Feb 2015, 19:32) , Klaus (19 Feb 2015, 20:20)
par_amedic
Thu Feb 19 2015, 07:35PM
Registered Member #10038

vasilica wrote ...

@anonymuss asta e metodologia ?

Acesta e OMAI care aduce lamuriri privind plata orelor suplimentare. La metodologia IGSU inca se lucreaza. E posibil sa izbucneasca un incendiu in Banu Dumitrache de la atatea minti incinse!
Back to top
vasilica
Thu Feb 19 2015, 07:36PM
Registered Member #10008

lege_si_ordine wrote ...

Eu am intrebat din care ture va fi format nu cate ture intra in programul normal.
Si nu se mai calculeaza pe baza a 6,7 sau 8 ture pt ca nu mai exista notiunea de program normal 24/72. Durata programului normal este de 168 ore pe luna, sau 40 pe saptamana daca calculam la saptamani. Intrebarea mea era care vor fi acele ore de program normal? Primele in ordinea efectuarii turelor?

Pai cred ca atunci fiecare si-ar dori sa-si faca fondul lunar din turele prinse in cursul saptamanii si turele din zile nelucratoare sa fie ca ore suplimentare nu?
normal ca de la data de 1 a lunii..
Program normal 24\72 sau 12\24 12\48 sau 24\48 sau zilnic la 8 ore.... Nimic nu e anormal , e vorba de fondul lunar si de ore suplimentare indiferent de program totul se raporteaza la fondul lunar .

[ Edited Thu Feb 19 2015, 07:43PM ]
Back to top
lege_si_ordine
Thu Feb 19 2015, 07:45PM
Registered Member #10015

M-am mai linistit, credeam ca asta e metodologia.
Eu chiar nu-i inteleg ce i-a apucat pt 8 ore in plus pe luna. Cat de mult personal castigi la 8 ore in plus pe luna fata de tevatura care se va crea si lipsa oamenilor cand va trebui sa le dai liber. Ca sa nu mai vorbim de nebunia de la financiar, de nuneroasele rapoarte in care se va cere detaliat calculul salariului, de numeroasele greseli inerente in lipsa unui soft adecvat, de numeroasele rapoarte de contestare a calculelor, eventual de numeroasele rapoarte si/sau procese in civil pt recuperarea orelor sau plata acestora etc. Chiar nu inteleg.
Back to top
vasilica
Thu Feb 19 2015, 07:48PM
Registered Member #10008

lege_si_ordine wrote ...

M-am mai linistit, credeam ca asta e metodologia.
Eu chiar nu-i inteleg ce i-a apucat pt 8 ore in plus pe luna. Cat de mult personal castigi la 8 ore in plus pe luna fata de tevatura care se va crea si lipsa oamenilor cand va trebui sa le dai liber. Ca sa nu mai vorbim de nebunia de la financiar, de nuneroasele rapoarte in care se va cere detaliat calculul salariului, de numeroasele greseli inerente in lipsa unui soft adecvat, de numeroasele rapoarte de contestare a calculelor, eventual de numeroasele rapoarte si/sau procese in civil pt recuperarea orelor sau plata acestora etc. Chiar nu inteleg.

e vorba de 24h luna nu 8 si cand o sa se dea liber o sa fii putin mai multi ca la 24\72 si financiarul nu-l vaita ca nu mai e cu plaivasul acum au softuri si nu trebuie sa bage decat niste date in pc .

PS.... si nu astepta prea multe de la mult asteptata metodologie , treburile deja sunt aproape clarificate .

[ Edited Thu Feb 19 2015, 07:51PM ]
Back to top
vasilica
Thu Feb 19 2015, 07:55PM
Registered Member #10008

lege_si_ordine wrote ...

Astfel ce ii va impiedica sa iti spuna la un mom dat: gigele, ai marti si vineri liber pt zulele de x si y iar x si y te yrezesti ca ti le-a ales ca fiind tocmai pastele si o alta zi de weekend sau oricare 2 zile de weekend, lasandu-ti ca "suplimentare fara liber" zile din timpul saptamanii?!

Sa inteleg ca ti-ai dori sa vii de paste la servici?

Nu se stie daca o sa fie loc sa primesti liber pentru orele suplimentare din timpul saptamanii de unde loc de liber pentru zilele de sarbatori ?

[ Edited Thu Feb 19 2015, 08:05PM ]
Back to top
lege_si_ordine
Thu Feb 19 2015, 08:08PM
Registered Member #10015

Ba sunt 8 pt ca restul se dau libere obligatoriu. Si tocmai asta era ideea, cand se vor da libere vor fi mai putini decat la 24/72. De asta nu inteleg de ce atata tevatura.
Cat priveste pastele, e pe vrute? Naiba stie cum vor pica turele cu libere si alte alea. Inca o chestie foarte urata care deriva din tevatura asta e ca nici macar nu-ti stii un program exact de la o luna la alta, sa stim si noi cum facem in familie, care si cum isi ia libere si cand, avem copii avem obligatii si in familie nu doar la serviciu.
Back to top
Klaus
Thu Feb 19 2015, 08:20PM
Registered Member #3279

Am facut trimitere intr-un post anterior la componenta Departamentului pentru Situatii de Urgenta.
Potrivit Bilantului pe anul 2014 prezentat de secretarul de stat Arafat, la capitolul Management Resurse Umane se mentioneaza ca DSU are 2 consilieri medici (angajati cu jumatate de norma), 2 ofiteri IGSU (detasati) si 12 angajati in cadrul Directiei Generale pentru Monitorizare, Control Operational si Inspectia activitatilor serviciilor de ambulanta si UPU/CPU.
LINK

Astia sunt cei care ghidoneaza IGSU, nu era destul ca pentru orice problema (care tine de situatii de urgenta) structura militara IGSU trebuia sa obtina OK-ul de la politisti, adica priceputi in ale lor, ale politiei (ordine si siguranta), s-a mai bagat un filtru numit DSU, eminamente civil.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF