Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
superbase2014
Thu Feb 19 2015, 08:56PM
Registered Member #9970

Pai asta e strigator la cer,atunci sa fim trecuti din "militari" in lucratorii cu statut special si se rezolva o gramada de probleme asa cum sint in multe din tarile care "visam" si tragem cu ochiul sa le ajungem di punct de vedere material si legislativ

[ Edited Thu Feb 19 2015, 08:57PM ]
Back to top
2 User said Thank to superbase2014 for this Post :
 Fire (19 Feb 2015, 21:32) , Klaus (19 Feb 2015, 22:07)
vasilica
Thu Feb 19 2015, 09:01PM
Registered Member #10008

lege_si_ordine wrote ...

Ba sunt 8 pt ca restul se dau libere obligatoriu. Si tocmai asta era ideea, cand se vor da libere vor fi mai putini decat la 24/72. De asta nu inteleg de ce atata tevatura.
Cat priveste pastele, e pe vrute? Naiba stie cum vor pica turele cu libere si alte alea. Inca o chestie foarte urata care deriva din tevatura asta e ca nici macar nu-ti stii un program exact de la o luna la alta, sa stim si noi cum facem in familie, care si cum isi ia libere si cand, avem copii avem obligatii si in familie nu doar la serviciu.

timpul normal de lucru este de 40 ore pe saptamana , asta inseamna in medie 168 de ore pe luna , se poate prelungi cu 8 ore pe saptamana asta inseamna 192 ore deci 192-168=24 ore timp suplimentar . Resul de ore se recupereaza prin liber . Ce e asa greu ?
Unde scrie ca restul peste alea 8 ore se dau liber obligatoriu?
Si ca sa fii mai putini pe tura decat la 24\72 asta inseamna sa faci mai putine ture la 24\48 decat la 24\72 logic nu ? atunci de ce e lumea nemultumita ?

[ Edited Thu Feb 19 2015, 09:07PM ]
Back to top
lege_si_ordine
Thu Feb 19 2015, 09:08PM
Registered Member #10015

Da, ai dreptate, ma gandeam la nr ore pe saptamana si am scris aiurea. Ideea de baza ramane, nu sunt asa multe ore incat sa se castige cine stie ce oameni pe tura. Chiar si Arafat spunea ca se castiga 8% mai multi oameni pe tura. Pai la un detasament cu 24 de oameni pe tura ar insemna ca se castiga maxim 2 oameni. Asta in medie, evident, adica potiavea uneori 3 si alte ori numai 1 sau uneori 4 si alta data niciunul sau chiar mai putini decat erau la 24/72. Mi se pare jenant de putin sa faci asta pt 2 oameni in plus pe tura. Eu inclin sa cred ca a vrut in mod special sa strice programul celor care mai aveau un job in timpul liber. Alta explicatie nu este si toate calculele arata ineptia acestei decizii.
LE.
Ca sa fie mai putini ca la 24/72 e suficient sa-i ia valul sa nu dea liberele la timp, sa aiba multi oameni pe tura, si cand trebuie sa le dea obligatoriu fortat se pot trezi cu mai putini oameni decat ar fi avut la 24/72.

[ Edited Thu Feb 19 2015, 09:09PM ]
Back to top
ontari
Thu Feb 19 2015, 09:09PM
Registered Member #10046

LEGEA 53/ 2003

Art. 140
Prin hotarâre a Guvernului se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unitatile sanitare si pentru cele de alimentatie publica, în scopul asigurarii asistentei sanitare si, respectiv, al aprovizionarii populatiei cu produse alimentare de stricta necesitate, a caror aplicare este obligatorie.
Art. 141
Prevederile art. 139 nu se aplica în locurile de munca în care activitatea nu poate fi întrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.
Art. 142
(1) Salariatilor care lucreaza în unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator în urmatoarele 30 de zile.
(2) În cazul în care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata în zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate în programul normal de lucru. Art. 139. (1) Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
- 1 si 2 ianuarie;
- prima si a doua zi de Pasti;
- 1 mai;
- prima si a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 30 noiembrie, Sfantul Apostol Andrei cel Intai Chemat, Ocrotitorul Romaniei;
- 1 decembrie;
- prima si a doua zi de Craciun; Art. 142
(1) Salariatilor care lucreaza în unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator în urmatoarele 30 de zile.
(2) În cazul în care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata în zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate în programul normal de lucru. Art. 122
(1) Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite în urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
(2) În aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru.
(3) În perioadele de reducere a activitatii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere platite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate în urmatoarele 12 luni.

[ Edited Thu Feb 19 2015, 09:27PM ]
Back to top
ontari
Thu Feb 19 2015, 09:10PM
Registered Member #10046

Art. 3. - (1) Majorarea se acorda pentru personalul care desfasoara activitati:
a) in zilele de sambata, duminica, precum si in zilele de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, denumite in continuare zile de sarbatori legale, in cadrul duratei normale a timpului de munca;
b) in zilele de sambata, duminica, precum si in zilele de sarbatori legale, peste durata normala a timpului de munca.
(2) Majorarea se stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat in zilele respective si se determina pe baza raportului dintre solda lunara/salariul de baza prevazut (a) de legislatia in vigoare la data de 31 decembrie 2009 si durata normala a timpului de munca din luna in care s-au desfasurat activitatile.
(3) Pentru activitatea care se desfasoara in cadrul timpului normal de lucru, inclusiv in ture sau schimburi, in zilele de sambata, duminica si in zilele de sarbatori legale, in cadrul duratei normale a timpului de lucru, majorarea calculata potrivit alin. (2) se plateste prin adaugare la drepturile salariale cuvenite in luna in care se efectueaza plata.
(4) Pentru activitatea desfasurata peste durata normala a timpului de lucru, in zilele de sambata, duminica, precum si in zilele de sarbatori legale, indiferent de modul de organizare a programului de lucru, majorarea calculata potrivit alin. (2) se plateste prin adaugare, dupa caz:
a) la drepturile salariale platite in luna urmatoare expirarii termenului prevazut la art. 122 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, daca pentru munca efectuata in zilele de sambata si/sau duminica peste durata normala a timpului de lucru a fost acordat timp liber corespunzator;
b) la drepturile salariale platite in luna urmatoare expirarii termenului prevazut la art. 122 din Legea nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si la drepturile salariale corespunzatoare activitatii desfasurate in zilele de sambata si/sau duminica peste durata normala a timpului de lucru, daca pentru munca astfel prestata nu a fost acordat timp liber corespunzator;
c) la drepturile salariale platite in luna urmatoare expirarii termenului prevazut la art. 142 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, daca pentru munca efectuata in zilele de sarbatori legale peste durata normala a timpului de lucru a fost acordat timp liber corespunzator;
d) la drepturile salariale platite in luna urmatoare expirarii termenului prevazut la art. 142 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si la drepturile salariale corespunzatoare activitatii in zilele de sarbatori legale peste durata normala a timpului de lucru, daca pentru munca astfel prestata nu a fost acordat timp liber corespunzator.

Art. 4. - Timpul liber corespunzator se acorda pentru munca desfasurata in zilele de sambata, duminica si in zilele de sarbatori legale peste durata normala a timpului de lucru si presupune ca pentru numarul de ore lucrate se acorda acelasi numar de ore libere platite.
Back to top
DANI-EL
Thu Feb 19 2015, 09:13PM
Registered Member #9986

lege_si_ordine wrote ...

Da, ai dreptate, ma gandeam la nr ore pe saptamana si am scris aiurea. Ideea de baza ramane, nu sunt asa multe ore incat sa se castige cine stie ce oameni pe tura. Chiar si Arafat spunea ca se castiga 8% mai multi oameni pe tura. Pai la un detasament cu 24 de oameni pe tura ar insemna ca se castiga maxim 2 oameni. Asta in medie, evident, adica potiavea uneori 3 si alte ori numai 1 sau uneori 4 si alta data niciunul sau chiar mai putini decat erau la 24/72. Mi se pare jenant de putin sa faci asta pt 2 oameni in plus pe tura. Eu inclin sa cred ca a vrut in mod special sa strice programul celor care mai aveau un job in timpul liber. Alta explicatie nu este si toate calculele arata ineptia acestei decizii.
LE.
Ca sa fie mai putini ca la 24/72 e suficient sa-i ia valul sa nu dea liberele la timp, sa aiba multi oameni pe tura, si cand trebuie sa le dea obligatoriu fortat se pot trezi cu mai putini oameni decat ar fi avut la 24/72.

Sigur in aceasta perioada vor mai pleca unii colegi din sistem,deci cei 8% in plus vor fi 1-2-3 maxim in plus pe tura.Mare castig...

[ Edited Thu Feb 19 2015, 09:28PM ]
Back to top
1 User said Thank to DANI-EL for this Post :
 Klaus (19 Feb 2015, 22:07)
vasilica
Thu Feb 19 2015, 09:17PM
Registered Member #10008

lege_si_ordine wrote ...

LE.

Indiferent de nr oamenilor dintr-o sub schimbarea programului aduce un castig de 8% . Mai putini pe tura nu ai cum sa fii deoarece o sa primesti liber doar 2 ture din 10 , una o sa lucrezi in plus fata de programul 24\72 si 2 liber . Cdt sigur o sa faca planificarea in asa fel incat sa nu isi i a liber 10 subof azi de ex si in urmatoarele 2 sau 3 ture niciunul .
Iti spun pt ca am experienta programului 24\48 cu recuperare

DANI-EL wrote ...

Sigur in aceasta perioada vor mai pleca unii colegi din sistem,deci cei 8% in plus vor fi 1-2-3 maxim in plus pe tura.Mare castig...

Poate asta a si fost ideea... mai stii ?

1,2 sau 3 pe tura intr-o sub de la vascauti.... La Bucuresti intr-un detasament gras cred ca pot fi si 15 in plus

[ Edited Thu Feb 19 2015, 09:31PM ]
Back to top
vasilica
Thu Feb 19 2015, 09:32PM
Registered Member #10008

Cu riscul de a ma repeta , eu zic sa asteptam metodologia ca nici Dumnezeu nu a facut lumea intr-o zi si poate ne lamurim. Apoi sa treaca cele 60 de zile si daca nu se recupereaza orele neplatite , raport si daca nici asa , instanta .
Back to top
mihaimihai
Thu Feb 19 2015, 10:32PM
Registered Member #5247

Daca tragem linie dupa 6 luni cei 8% care erau in plus pe tura or sa fie plecati prin demisii , iesiri la pensie ....si ce o sa facem atunci ? O sa asteptam metodologia de la 24 / 24 ? Ca s a mai lucrat asa si ,,nu a murit nimeni '' Legat de al doilea job , oare nu s a gandit nimeni de acolo de sus ca al doilea job nu este un moft ci o necesitate ? Al doilea job este unul din putinele ,,rasfaturi'' ale sistemului . Salariul de pompier nu iti asigura decat supravietuirea si asta in situatia in care nu ai rate sau stiu eu ce alte datorii .
Back to top
mihaimihai
Thu Feb 19 2015, 10:50PM
Registered Member #5247

Oare mult ,,apreciata'' nota raport nu trebuie prelucrata ? La mine la lucru inca nu a pomenit nimeni de ea.
Back to top
superbase2014
Thu Feb 19 2015, 11:04PM
Registered Member #9970

Mihai nici un sefut mic(is) nu a distribuit nota raport in totalitate sau deloc, a venit doar o foaie A4 care anunta schimbarea programului semnata de IG
Sintem prea mici pt unii si nesemnificativi pt altii

[ Edited Thu Feb 19 2015, 11:22PM ]
Back to top
Klaus
Thu Feb 19 2015, 11:45PM
Registered Member #3279

superbase2014 wrote ...

Mihai nici un sefut mic(is) nu a distribuit nota raport in totalitate sau deloc, a venit doar o foaie A4 care anunta schimbarea programului semnata de IG
Sintem prea mici pt unii si nesemnificativi pt altii

Ba s-a respectat intocmai ce a aprobat Arafat - s-a comunicat personalului de executie din IGSU documentul in partile care il privesc, respectiv (chint)esenta, schimbarea programului Nu stii care este clasificarea? Sefi, sefuti, fu...ti si rasfu...ti.
Si apoi, il stie toti cei care citesc SF, suficient sa-l comunice si colegilor
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 HollowMan (20 Feb 2015, 12:21) , Unde-i lege. (20 Feb 2015, 18:04)
superbase2014
Fri Feb 20 2015, 07:53AM
Registered Member #9970

Nu este clasificat (nesecret)

[ Edited Fri Feb 20 2015, 09:41AM ]
Back to top
lege_si_ordine
Fri Feb 20 2015, 09:04AM
Registered Member #10015

Se referea la clasificarea "ierarhica". Aia mici trebuie sa stie numai ce vor aia mari sa le comunice.
Back to top
1 User said Thank to lege_si_ordine for this Post :
 superbase2014 (20 Feb 2015, 09:40)
Dumitru Ioan
Fri Feb 20 2015, 10:16AM
Registered Member #10076

Singura solutie >>> LINK
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF