Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Deko
Mon Feb 23 2015, 02:32PM
Registered Member #10079

Exact asa scrie in ordin
1 tura libera reprezintă 24+8+8 (40 de ore)
Back to top
1 User said Thank to Deko for this Post :
 Cristian2002 (23 Feb 2015, 22:08)
lege_si_ordine
Mon Feb 23 2015, 02:39PM
Registered Member #10015

What?? Tu vb serios? Incredibil!
In primul rand, orele care se recupereaza prin liber au fost lucrate. Codul muncii spune clar ca cele ore se considera lucrate si sunt platite ca atare. Prin urmare 24 de ore suplimentare lucrate corespund unei ture de serviciu data liber si considerata LUCRATA. Daca se considera lucrata ei ii revine automat un numar de 2 zile libere. Vreau sa vad la ce program de lucru poti face in 3 zile 40 de ore in mod legal pentru ca ei sa iti calculeze ca in 3 zile ti-au dat liber 40 de ore.

[ Edited Mon Feb 23 2015, 02:43PM ]
Back to top
2 User said Thank to lege_si_ordine for this Post :
 militar 84 (23 Feb 2015, 17:33) , Cristian2002 (23 Feb 2015, 22:08)
Deko
Mon Feb 23 2015, 02:44PM
Registered Member #10079

Foarte serios.l-am citit cap coada.scrie exact ce ziceai tu mai sus cu concediile ca nu primim liber si nici nu se scade tura libera din timpul lunar normal

[ Edited Mon Feb 23 2015, 02:45PM ]
Back to top
lege_si_ordine
Mon Feb 23 2015, 02:54PM
Registered Member #10015

Asta e. Lucrurile nu vor ramane insa asa. Cineva va trebui sa raspunda pentru ilegalitatile astea. Am citit si eu procedura dar nu asa amanuntit si nu am observat si chestia cu 24+8+8. E o ineptie fara margini.
Domnilor, calculul este extrem de simplu oricat ar incerca ei sa ne spuna ca orice zi vor ei ne-o considera ca data liber. Numarul de ore lucrate-nr de ore din norma legala de lucru reprezinta ore suplimentare. Oricate zile spun ei ca vem liber, acestea nu conteaza pt ca la calcul acestea ies ca date liber din liber. Cand ai asa zisul luber nu esti la serviciu, evident, deci nu aduni acele ore. Dar cand esti la serviciu acele ore reprezinta ore lucrate. Totalitatea lor reprezinta nr total de ore lucrate.

[ Edited Mon Feb 23 2015, 02:57PM ]
Back to top
1 User said Thank to lege_si_ordine for this Post :
 magirus (23 Feb 2015, 15:02)
alexandru alex
Mon Feb 23 2015, 03:15PM
Registered Member #10062

Oare cine a facut metodologia asta? Cine o semneaza? Cine o aproba? Eu inca nu am apucat sa o vad. Iar daca se dovedeste in instanta ca este un abuz,o sa avem macar satisfactia
Ca acea persoana o sa raspunda in fata legii.
Back to top
Deko
Mon Feb 23 2015, 03:48PM
Registered Member #10079

E semnată de vreo 5 - 6 persoane, nu am fost atent la asta si apare inclusiv numele Arafat in ea
Back to top
superbase2014
Mon Feb 23 2015, 04:03PM
Registered Member #9970

Acum ati inteles ca avem in conducere niste demagogi si incapabii,niciodata aceasta arma nu va avea un viitor pt ca acei conducatori calca si pe morti sa isi tina de scaun,Sper ca sa sesizeze cineva din afara sistemului, parchetul militar pt abuz in servici
Back to top
2 User said Thank to superbase2014 for this Post :
 Cristian2002 (23 Feb 2015, 16:41) , magirus (23 Feb 2015, 16:55)
militar 84
Mon Feb 23 2015, 07:33PM
Registered Member #10050

Nu am vazut acest ordin dar daca e asa cand iti da liber 24+8+8 atunci cand stau acasa dupa tura ar trebui sa fiu pontat cate 8 ore nu?eu cred ca trebuie facut raport pana se ajunge la Parchetul Militar si mai departe pana o sa cada cei care dau astfel de ordine pentru abuz in serviciu !
Back to top
bibi
Mon Feb 23 2015, 07:43PM
Registered Member #10102

Un fleac.ne-au ciuruit...
Back to top
1 User said Thank to bibi for this Post :
 magirus (23 Feb 2015, 22:28)
anotherfireman
Mon Feb 23 2015, 08:07PM
Registered Member #10024

LINK
Back to top
anotherfireman
Mon Feb 23 2015, 08:08PM
Registered Member #10024

camelia petre la 23 februarie, 16:32 a spus:
Raed Arafat fostul meu coleg repetent in anul 3 la UMF Cluj Napoca,actual ministru secretar de stat este un impostor si mare lucru sa nu descopere DNA-ul magarii si in curtea lui.Omul este milionar in euro de unde?Noi nu castigam decat salariu ca medici la urgenta,nu vine nimeni cu spaga cand este adus cu targa iar sporurile sun nesemnificative.Iar el ce salariu a avut la minister?Deci nu-si poate justifica averea.ANI CE FACETI?Nu va sesizati si in cazul domnului doctor impostor?................................uite asa mai aflam cine ne conduce!!
Back to top
1 User said Thank to anotherfireman for this Post :
 JohnyBoy (25 Feb 2015, 01:54)
anotherfireman
Mon Feb 23 2015, 08:22PM
Registered Member #10024

Ma intreb cum de s-a aciuat domnul arafat la MAI/IGSU?Ce l-a atras oare? Nu cumva..."Cine se aseamana se aduna"???
Back to top
Klaus
Mon Feb 23 2015, 08:45PM
Registered Member #3279

Vad ca IGSU este bagat la inaintare in achizitia unor echipamente de protectie impotriva Ebola. De ce IGSU? Pentru ca este mai simplu, astia nu cracnesc, dau din coada cand li se da ceva de facut... Ministerul Sanatatii este plin de bube in domeniul asta, al achizitiilor, asa ca hai sa le dam la IGSU. Sunt in competenta de achizitie a IGSU, apare pe vreo tabela de inzestrare asa ceva, au lucratorii IGSU cunostinte in a le folosi? Daca sunt de domeniul medical, de ce nu le achizitioneaza Ministerul Sanatatii, pentru personalul propriu, iar daca vor baga in zona afectata si paramedicii, atunci sa le distribuie si lor la nevoie! Ca functie de sprijin epidemiile si pandemiile sunt in responsabilitatea Ministerului Sanatatii potrivit HG nr. 2288/2004, MAI si IGSU neavand roluri de prim-jucatori, cu personal de interventie in zonele afectate, medicii MS sunt cei care hotarasc ce si cum, iar personalul medical calificat aplica masurile specifice, noi doar suntem cu CNSU (secretariatul tehnic), CON-ul si alte centre (mai mult sau mai putin focale), ordine si siguranta, anuntare, coordonare, evacuare (ca doar avem SMURD), instalare ceva spitale de campanie (ca pompieri doar ne pricepem la orice) etc. Echipamentele astea odata cumparate intra in evidenta contabila + gestiune la IGSU. Ce sa faca lucratorii IGSU, adica subofiterii talpasi/paramedici, cu ele?
In tinerete am vazut + revazut de cateva ori un film/comedie care la acea vreme mi s-a parut super - Pompierul atomic. Nu stiam ce semnificatie va avea dupa ceva ani - pompierii romani sunt pompieri atomici, se pricep la toate cele... Inclusiv la Ebola

LINK

IGSU vrea să cumpere echipamente de protecţie împotriva Ebola în valoare de aproape 6 milioane de lei

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) intenţionează să cumpere echipamente de protecţie împotriva Ebola în valoare de aproape şase milioane de lei, potrivit anunţului postat pe e-licitatie.ro.

IGSU a anunţat că doreşte să cumpere "bunuri pentru combaterea infecţiilor cu virus hemoragic Ebola", în valoare totală de 5.729.032 de lei, mai exact 3.000 de bucăţi - "Echipamente individuale de protecţie medie pentru personal" şi 100 de capsule - "Complete individuale de protecţie înaltă".

Achiziţiile vor fi făcute prin licitaţie deschisă, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat pentru MEDIAFAX că achiziţia de echipamente are loc ca urmare a unei decizii a Comitetului Naţional Ebola, înfiinţat în octombrie anul trecut, după izbucnirea epidemiei în vestul Africii.

Din Comitetul Naţional Ebola fac parte reprezentanţi cu funcţii de decizie din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Transporturilor, precum şi instituţii din subordinea acestora.

[ Edited Mon Feb 23 2015, 08:51PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 anotherfireman (23 Feb 2015, 21:13)
lege_si_ordine
Mon Feb 23 2015, 08:53PM
Registered Member #10015

@anotherfireman
Categoric. Dealtfel asta a fost visul lui, sa puna mana pe o arma de care isi poate bate joc. Sa utilizeze resursele materiale dar mai ales umane ale IGSU pentru imaginea SMURD, adica oentru imaginea dansului. Pentru ca, orice ar spune oricine, daca intrebi 100 de oameni de pe strada, pentru 99 dintre ei SMURD este sinonim cu Arafat. De SAJ nu s-a putut lua pentru ca au sindicat, de asistenti nu s-a putut lua pt ca si ei au sindicat si a gasit pompierul, angajat pompier si ajuns sa faca taxi pe masinile rosii pentru a satisface dorinta "sa creasca mai mult si mai mult numarul de interventii SMURD".
Din pacate isi bate joc de onoarea militarilor, de carierele lor, de notiunea de camaraderie si de comanda militara. Respect si stima deosebita pentru inspectorii sefi (cei 7) care au avut curajul de a spune NU, respect deosebit pentru cel care acum ceva timp a avut curajul de a spune " e destul, pana aici".
Nu e nicio problema, juramantul nostru este pentru tara si intr-u credinta in Dumnezeu. Care e acolo sus si i-a vazur si pe altii care si-au batut joc de amaratul asta de popor si acum parca nu-i mai vedem aparand la tv cu sictir ci ii vedem cu bratari. Timpul trece, dar faptele nu se uita si nu se iarta cand sunt facute cu intentia clara de a-ti bate joc de oameni. Si inca de ce oameni, de cei cu cea mai mare incredere din partea populatiei, de cei care poarta o haina militara si care stii ca nu se pot apara decat cu foarte mare greutate pentru ca nu are cine sa le apere drepturile. SIPI si MAI dorm linistiti si multumiti ca fac o economie de doi lei batandu-si joc de niste oameni care si-asa au veniturile cele mai mici din minister.

[ Edited Mon Feb 23 2015, 09:04PM ]
Back to top
2 User said Thank to lege_si_ordine for this Post :
 superbase2014 (23 Feb 2015, 21:01) , DANI-EL (23 Feb 2015, 22:04)
anotherfireman
Mon Feb 23 2015, 09:02PM
Registered Member #10024

Daca tot a aparut si metodologia i-as ruga pe cei care au cunostinte juridice sa posteze structurat toate aspectele ilegale ale acesteia, precum si calea de urmat pe parte militara cat si civila pentru a ne putea cere drepturile!! Poate asa ne "profesionalizam" si noi!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF