Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
mihaimihai
Sun Feb 22 2015, 10:06PM
Registered Member #5247

Mersi mult .
Back to top
alexandru alex
Sun Feb 22 2015, 10:19PM
Registered Member #10062

Februarie e considerata luna scurta cu 160 ore, noi chiar daca muncim mai mult o sa fim platiti tot la 160 ore ,iar daca se mai da si un liber de 5 zile o sa ne mai taie si din sporuri ca am stat acasa si uite asa o sa muncim mai mult si o sa fim platiti mai putin.
Back to top
Root
Mon Feb 23 2015, 08:53AM
Registered Member #4834

LINK
Back to top
Dax
Mon Feb 23 2015, 09:22AM
Registered Member #4284

Metodologia deja a inceput sa apara pe la subunitati ( cel putin la noi a ajuns ). Am retinut urmatoarele: zilele de sambata, duminica si sarbatori legale (s.d.s.l) ,prinse in programul normal de lucru ,se vor plati cu un spor de 75% iar cele incadrate in orele suplimentare cu un spor de 175%; orele suplimentare vor fi compensate prin libere.
Deci doar spor pt. sdsl, pt. ore suplimentare libere ! In metodologie apare si o simulare; un servant cu vechime de 8 ani va castiga ,in cel mai bun caz, aprox. 400 lei
Back to top
JohnyBoy
Mon Feb 23 2015, 09:56AM
Registered Member #10047

giurgiuveanul wrote ...

V-as adresa rugamintea clarificam cateva lucruri:
1. eu nu am jignit pe nimeni, am avut eleganta sa nu intru in polemici, am folosit argumente in sustinerile mele si nu am atacat niciun user sub niciun motiv inchipuit sau neinchipuit
2. nu am asociat numele de user cu nicio persoana reala intrucat acest aspect incalca regulamentul forumului.Am dat report postarii anterioare in care username-ul meu este asociat cu o persoana aspect ce il consider lipsit de eleganta si folosit pt a ataca persoana nu ideile, indiferent de un nume sau altul.
3. Cand argumentele nu exista apare atacul la persoana ca x face si drege ca e draculsaulacul
4.subiectul care se discuta este programul de lucru si tot ce am postat a fost sustinere cu argumente a opiniei mele fara a ataca alti useri cu pareri diferite.
5.programul 24/48 in formele prezentate pana acum nu respecta prevederile legale
6.Programul pompierilor din Europa in cvasimajoritate este in ture de 12 ore si am aratat asta dand citate si linkuri de pe paginile oficiale ale departamentelor de pompieri din orasele sau tarile mentionate pentru ca pe forum se spuneau MINCIUNI referitor la programul de munca
7.programul 12/24 cu 12/48 nu este sperietoare ci este un program super-legal care indeplineste cerintele europene si foloseste tura de 12 ore asa cum este in toata lumea
8.nu e treaba mea cine si de unde face naveta si nu ma intereseaza nici cat negru sub unghie. Este dreptul fiecaruia sa-si aleaga domiciliul oriunde in Romania si sa faca cati km are chef pana la serviciul pe care si la ales
9. habar nu am daca 12/24 cu 12/48 va fi urmatorul program de lucru dar spun ca in opinia mea acesta trebuie sa fie...lucru sustinut si de alti pompieri de pe forum

Concluzie: tura de 12 ore in seriile mentionate este solutia legala care sa raspunda cerintelor legale si in consecinta sa satisfaca nevoile angajatilor. Nu inteleg de ce unii spun ca e sperietoare. Este un program care respecta Codul muncii...!

Sunt convins ca te doare in c.. de unde vin unii colegi la munca, insa nu te gandesti ca rapoartele de mutare nu sunt aprobate decat daca ai pile Mai ti minte acum cativa ani cand se dorea sa se faca economii la bugetul MI ului si s au aprobat toate rapoartele de mutare doar la politie la noi s au facut si au ramas asa Stiu ca sefii ne striga ca de ce am venit la bucuresti Pai am venit ca nivelul de coruptie e mai mic In provincie cu 9.40 am picat si in buc am fost printre primi Cum iti explici Zicea unu Apostol ca el tine si cu aia mici da cand nu i convine ceva ii arata poarta si ii spune ca nu l intereseaza pe el de unde vine
Back to top
1 User said Thank to JohnyBoy for this Post :
 alonso (23 Feb 2015, 16:34)
magirus
Mon Feb 23 2015, 09:56AM
Registered Member #10057

Dax wrote ...

Metodologia deja a inceput sa apara pe la subunitati ( cel putin la noi a ajuns ). Am retinut urmatoarele: zilele de sambata, duminica si sarbatori legale (s.d.s.l) ,prinse in programul normal de lucru ,se vor plati cu un spor de 75% iar cele incadrate in orele suplimentare cu un spor de 175%; orele suplimentare vor fi compensate prin libere.
Deci doar spor pt. sdsl, pt. ore suplimentare libere ! In metodologie apare si o simulare; un j.servant cu vechime de 8 ani va castiga ,in cel mai bun caz, aprox. 400 lei

Care zile sunt peste programul normal de lucru?
Back to top
Dax
Mon Feb 23 2015, 11:04AM
Registered Member #4284

magirus wrote ...

Dax wrote ...

Deci doar spor pt. sdsl, pt. ore suplimentare libere ! In metodologie apare si o simulare; un j.servant cu vechime de 8 ani va castiga ,in cel mai bun caz, aprox. 400 lei

Care zile sunt peste programul normal de lucru?

ex: pt.luna februarie avem 20 zile x 8 ore= 160 ore incadrate ca program normal. Sdsl-urile din aceste 160 de ore se platesc cu un spor de 75 %
tot ce depaseste 160 de ore sunt considerate ore suplimentare! daca ai sdsl in acest interval se platesc cu 175 %
Mai pe romaneste , primele 7 ture din februarie sunt incadrate la program normal iar ultimile 2 ture sunt ore splimentare
Back to top
Root
Mon Feb 23 2015, 11:17AM
Registered Member #4834

Si ultimele 2 ture daca nu pica sambata sau duminica ce se intampla? Nu se mai platesc? Cum s-a inteles la voi ca se da ore libere platite? Cate pe luna ?
Back to top
Dax
Mon Feb 23 2015, 11:35AM
Registered Member #4284

mp23 wrote ...

Si ultimele 2 ture daca nu pica sambata sau duminica ce se intampla? Nu se mai platesc? Cum s-a inteles la voi ca se da ore libere platite? Cate pe luna ?

libere ! unii colegi au luat doua ture libere, altii una , sau deloc daca au avut concediu;
Back to top
Root
Mon Feb 23 2015, 11:41AM
Registered Member #4834

Ce legatura are concediul cu asta? In fiecare luna ar trebui sa avem 2 ture libere daca nu chiar 3.Poti depasi norma de lucru si daca esti in concediu.Din cate se pare nu se plateste nicio ora suplimentare decat sambetele si duminicile iar in conceptia lor daca am de recuperat 2 ture, in luna in care mi le da (recuperare) nu mai fac ore suplimentare ??!!! Cum asa?
Back to top
Dax
Mon Feb 23 2015, 11:54AM
Registered Member #4284

mp23 wrote ...

Ce legatura are concediul cu asta? In fiecare luna ar trebui sa avem 2 ture libere daca nu chiar 3.Poti depasi norma de lucru si daca esti in concediu.Din cate se pare nu se plateste nicio ora suplimentare decat sambetele si duminicile iar in conceptia lor daca am de recuperat 2 ture, in luna in care mi le da (recuperare) nu mai fac ore suplimentare ??!!! Cum asa?

exact! se plateste doar sporul pt. sambete si duminici!
Luna februarie fiind mai scurta au rezolvat-o cu liberele! as vrea sa-i vad cum o scot la capat cu o luna in care facem 11 ture!
Back to top
lege_si_ordine
Mon Feb 23 2015, 12:17PM
Registered Member #10015

Da, se mai incearca 2 lucruri ilegale.
Primul: daca spre exemplu in luna x ai 200 de ore lucrate si norma era de 160 atunci orele suplimentare sunt in numar de 40. In exemplul meu ma refer la ore care nu sunt platite suplimentar, nefiind ore de weekend sau alte zile declarate liber. Daca in luna urmatoare ai cf planificarii tot 200 de ore si ai facut 160 iar restul de 40 ti le-a dat liber, ei considera ca acele 40 sunt libere pt luna anterioara iar in luna in curs nu mai ai ore suplimentare ca ai lucrat doar 160. Total gresit, calculul elementar arata ca norma era de 320 si ai lucrat 360, adica cele 40 raman tot suplimentare pt ca orele suplimentare se recupeteaza din timpul programului normal de lucru nu din alte ore care ar deveni suplimentare. Ca sa nu mai spun ca este la fel de ilegal sa iti fie date liberele respective in zile nelucratoare, adica tocmai in zile de weekend si alte zile declarate nelucratoare cf legii.
A doua ilegalitate crasa este ca in simularile lor, in lunile in care ai concendiu nu mai ai ore suplimenre. Mai exact, daca ai apucat sa faci 160 de ore intr-o luna si restul lunii ai fost in concediu se considera ca nu ai ore suplimentare. Domnii care (n) au citit codul muncii poate au citit si ca din perioada de referinta a calculului orelor legale de program se scad concediile de odihnamsi cele medicale. E si firesc sa fie asa, nicaieri in lumea asta nu iei salariul diminuat la jumatate daca ai fost jumatate de luna in concendiu de odihna si nicaieri in lumea asta nu ti se spune ca daca jumatate de luna ai fost in concediu de odihna cealalta jumatate trebuie sa lucrezi 16 ore pe zi ca sa iti faci norma lunara. Domnii trateaza concediul de odihna ca pe un concediu fara plata, lucru evident ilegal.
Adica iese exact diferenta pe care o sustinea dl Arafat. In loc de 15 tyre libere intr-un an vor iesi 8 ture libere, asa numitele 8 minivacante de 5 zile care de fapt sunt 8 minivacante de 3 zile pt ca primele 2 zile sunt liberele de dupa tura. Evident ca au disparut toate comentariile de pe feiscbuk in care dl Arafat sustinea ca vor fi 16 ture platite cu 175% si 15 ture libere. Si-au dat seama ca daca dau 15 ture libere nu au rezolvat absolut nimic cu nr personalului de pe tura si au invartit o sumedenie de monstruozitati ilegale ca sa iasa doar 8 ture de dat liber, restul fiind... Ia ghiciti din calcule cam ce inseamna diferenta de 6-7 ture care nu mai iese de dat liber?! Ati ghicit, co + cs.

[ Edited Mon Feb 23 2015, 12:39PM ]
Back to top
3 User said Thank to lege_si_ordine for this Post :
 magirus (23 Feb 2015, 12:27) , Klaus (23 Feb 2015, 14:07) , Tepes 1 (23 Feb 2015, 14:24)
Deko
Mon Feb 23 2015, 01:35PM
Registered Member #10079

Si inca ceva foarte ilegal.pentru tura libera acordată ei scad din orele suplimentare 24+8+8 adică 40 de ore deci imi pun la socoteala si orele care le dorm acasa inainte de tura ))) asta e culmea.
Back to top
Deko
Mon Feb 23 2015, 01:37PM
Registered Member #10079

Absolut tot este ilegal.sa nu va mirați daca o sa primim o tura libera la 2 luni muncite.
Back to top
lege_si_ordine
Mon Feb 23 2015, 02:15PM
Registered Member #10015

Deko, cine face asa ceva, sa calculeze 24+8+8 trebuie sanctionat la modul cel mai drastic. Astfel de oameni nu ar trebui sa lucreze in veci in sistem militar, daramite sa mai fie si ofiteri cu functii de conducere. Calculul este foarte clar 8+8+8, aici nu este loc de nicio interpretare. Cand era 24/72, o tura libera se acorda la 32 de ore suplimentare facute pentru ca acolo era clar calculul 8+8+8+8. Dar nu oricum ci doar in zile nelucratoare. Bine, asta cine a prins, am vazut pe aici ca unii comandanti au fost extrem de corecti si au contabilizat si timpul aferent schimbarii.
Eu ma voi interesa la modul cel mai serios la un avocat sa vad cum e cu prescrierea/prescriptia in cazul asta si, daca se poate, cred ca voi cere toate orele supliemntare, pe anii cand codul muncii nu a fost respectat, sa imi fie pllatite sau acordate libere. Cum codul muncii spune ca liberele se dau in urmatoarele 60 de zile calendaristice, probabil "m-as multumi" cu plata lor. Poate asa se conving si domnii colonei, generali, ministri, secretari de stat, ca nu suntem chiar militari in termen si ca sclavagismul l-am revazut doar aseara pe protv in filmul "12 ani de sclavie". Iar amenintarile cu demisia sau datul afara sunt din alt film. Unul cu mascati cum a mai fost unul si la IPJ Timis parca, tot pentru abuzuri in serviciu. Daca nu au fost multumiti ca am lucrat atatia ani fara sa ni se acorde nicio ora libera din cele efectuate suplimentar (nu extrem de multe dar s-au adunat), ca am lucrat weekendurile si sarbatorile legale fara sa avem acel spor introdus anul acesta de domnul minsitru, acum vor vedea ca armata nu e chiar plina de prosti care nu isi cunosc drepturile si nu stiu legile.
Eu chiar nu ii inteleg, chiar refuz sa ma revolt inainte sa incerc macar sa ii inteleg. Parca ar da din buzunarul lor. I-am inteles ca atunci cand politicul a decis sa ne decimeze nu au comentat, doar un idiot isi poate imagina ca unui inspector sef sau insp general ii este usor sa se opuna unor decizii politice. Ii inteleg astfel ca pana se fac noi angajari este necesar la unele inspectorate acest program. Nu ii inteleg insa de ce vor sa ne ia de prosti si sa nu ne plateasca foarte clar orele suplimentare. Nu ii inteleg cum isi pateaza si isi pun in pericol carierele militare de o viata facand proceduri in care si un copil de clasa a patra vede abuzurile grotesti.

[ Edited Mon Feb 23 2015, 02:32PM ]
Back to top
6 User said Thank to lege_si_ordine for this Post :
 Tepes 1 (23 Feb 2015, 14:27) , Root (23 Feb 2015, 14:33) , militar 84 (23 Feb 2015, 15:20) , fatadepompier (23 Feb 2015, 16:10) , superbase2014 (23 Feb 2015, 17:58) , Cristian2002 (23 Feb 2015, 19:56)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF