Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
bushes
Sun Feb 22 2015, 06:08PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Nu prea..
n-ar indeplini-o pe aia cu 48 liber din care 24 la permanenta

Chiar daca turele alea 3 in plus s-ar da liber (deci acelasi program , practic) ele. ar fi puse aleator si nu planificat ca pina acum, de aceea spun ca principalul lucru care s-a dorit a fost distrugerea liberului de 72 de ore

Cornea omulet din provincie , cunoscind oamenii si nevoile lor a mizat corect pe faptul ca la auzul cistigurilor de 5,6,7 sute de lei unora le vor iesi ochii din cap .

La noi cel putin 70% asteapta bani ( deja cistigati prin sporul de 75%) nefacind un calcul simplu prin care suma in plus(fara aia 75%) e de maxim 150 lei
Back to top
5 User said Thank to bushes for this Post :
 superbase2014 (22 Feb 2015, 18:10) , palmas (22 Feb 2015, 18:23) , Ionica H (22 Feb 2015, 20:15) , Klaus (22 Feb 2015, 20:31) , Unde-i lege. (22 Feb 2015, 20:36)
Logout
Sun Feb 22 2015, 06:09PM
logout
Registered Member #10017

V-as adresa rugamintea clarificam cateva lucruri:
1. eu nu am jignit pe nimeni, am avut eleganta sa nu intru in polemici, am folosit argumente in sustinerile mele si nu am atacat niciun user sub niciun motiv inchipuit sau neinchipuit
2. nu am asociat numele de user cu nicio persoana reala intrucat acest aspect incalca regulamentul forumului.Am dat report postarii anterioare in care username-ul meu este asociat cu o persoana aspect ce il consider lipsit de eleganta si folosit pt a ataca persoana nu ideile, indiferent de un nume sau altul.
3. Cand argumentele nu exista apare atacul la persoana ca x face si drege ca e draculsaulacul
4.subiectul care se discuta este programul de lucru si tot ce am postat a fost sustinere cu argumente a opiniei mele fara a ataca alti useri cu pareri diferite.
5.programul 24/48 in formele prezentate pana acum nu respecta prevederile legale
6.Programul pompierilor din Europa in cvasimajoritate este in ture de 12 ore si am aratat asta dand citate si linkuri de pe paginile oficiale ale departamentelor de pompieri din orasele sau tarile mentionate pentru ca pe forum se spuneau MINCIUNI referitor la programul de munca
7.programul 12/24 cu 12/48 nu este sperietoare ci este un program super-legal care indeplineste cerintele europene si foloseste tura de 12 ore asa cum este in toata lumea
8.nu e treaba mea cine si de unde face naveta si nu ma intereseaza nici cat negru sub unghie. Este dreptul fiecaruia sa-si aleaga domiciliul oriunde in Romania si sa faca cati km are chef pana la serviciul pe care si la ales
9. habar nu am daca 12/24 cu 12/48 va fi urmatorul program de lucru dar spun ca in opinia mea acesta trebuie sa fie...lucru sustinut si de alti pompieri de pe forum

Concluzie: tura de 12 ore in seriile mentionate este solutia legala care sa raspunda cerintelor legale si in consecinta sa satisfaca nevoile angajatilor. Nu inteleg de ce unii spun ca e sperietoare. Este un program care respecta Codul muncii...!

[ Edited Sun Feb 22 2015, 06:28PM ]
Back to top
superbase2014
Sun Feb 22 2015, 06:21PM
Registered Member #9970

Ne asteptam de la "iubiti nostri faurari pt calauzirea nostra spre stele" sa vina cu alte programe pilot ca noi santem intariti pt a efectua ori ce program (72/24..48/24...24/24...sau raminem la munca tot timpul....... si aducem pe calauzitori acasa la familile noastre
ps...sa vina si cu salarul (solda)

[ Edited Sun Feb 22 2015, 08:02PM ]
Back to top
bushes
Sun Feb 22 2015, 06:29PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Uitasem

Scrie undeva prin normele ,, ordinele si metodologiile astea ca recuperarile pentru orele suplimentare se dau doar in zilele lucratoare ? Adica de luni pina vineri?
Back to top
2 User said Thank to bushes for this Post :
 joker (22 Feb 2015, 18:36) , superbase2014 (22 Feb 2015, 19:00)
Laboriosul
Sun Feb 22 2015, 06:44PM
Registered Member #4426

La noi sunt doua tipuri de lideri:
Cei numiti de sefi(lingai...etc,care fac orice spune seful) si o duc bine.
Cei ce se remarca din randul celor de jos,acestia sunt considerati "cu gura mare","comentezi prea mult","instigatori",si sunt "arsi" la orice greseala.

Cand spun lider inseamna si inspector sef, inspector general, secretar de stat. Inteleg ca din aceasta zona de lideri a plecat schimbarea programului de lucru.Facand un exercitiu simplu si anume, diferenta salarila dintre pompieri si politisti este de 400 lei (fara ture, ore de noapte,etc), credeti ca ar mai fi cineva deranjat de program daca ar incasa un venit situat in plaja 3200-3500 lei?
Back to top
vasilica
Sun Feb 22 2015, 07:06PM
Registered Member #10008

tyrakke wrote ...

Asteptam sa ne spuna giurgiuveanul(cel mai probabil Apostol in persoana)si despre conditiile de lucru ale pompierilor din tarile enumerate de el:daca au asigurari de viata,cum le este asigurata protectia muncii,daca sunt siliti sa contribuie din propriul buzunar pentru intretinerea tehnicii de inteventie,pentru renovarea unitatilor,pentru materialele de intretinere si pentru orice alte cheltuieli inerente.Nu in ultimul rand am dori sa stim despre salarizarea acestora si despre cati bani cheltuiesc in medie pe transport.
Giurgiuveanul incearca o manipulare ieftina,aratand pisica cu programul 12/24,12/48,dar nu tine,maestre,nu suntem chiar asa "prosti "cum ne cred unii,chiar daca facem parte din "prostime".Se bazeaza pe faptul ca majoritatea colegilor sunt navetisti si implicit pe costurile mari cu deplasarea la/de la locul de munca.Chiar daca ar fi implementat "programul sperietoare" sugerat de giurgiuveanul,macar ar fi un program legal,nu ca cel de acum,dar nu este un program viabil,asa cum s-a dovedit in trecut si nu este adaptat conditiilor socio-economice din Romania.Ne spuneti domnule giurgiuveanul,daca tot vedem ca le stiti pe toate,care este ponderea cheltuielilor cu transportul din total salariu a colegilor pompieri din alte tari?Asteptam si detalii despre conditiile de munca...
Si va rugam lasati manipularea ieftina!

Dadu-si cu muci in fasole Cum ar fi daca toata lumea de aici ar spune unul despre altul ca ala e "x" sau ala e "y"
Citeste si invata regulile forumului inainte sa postezi flacau .

Ce ar fi daca eu as spune despre tine ca esti Gheorghe( sper sa nu fie niciunul) de pe PA Piptanari ? A? Nu crezi ca i as face rau omului degeaba ?
Vai de capul tau.........

[ Edited Sun Feb 22 2015, 10:43PM ]
Back to top
DANI-EL
Sun Feb 22 2015, 07:09PM
Registered Member #9986

Lider inseamna cineva care iti stie ofurile,nevoile,lipsurile si nemultumirile si incearca (pe cat posibil) sa le spuna mai departe-CDT.DET.-INSP.SEF.-IGSU.,incercand sa le rezolve .
Avem noi lideri???
Toti tac,la toate nivelurile,la sedinte,bilanturi...etc.
Astept vremea cand o sa avem "lideri" in adevaratul sens al cuvantului,pana atunci avem doar Sefi.
Back to top
Laboriosul
Sun Feb 22 2015, 07:21PM
Registered Member #4426

Tocmai in acest sens am spus ca atunci cand nu ai un lider, trebuie sa aderi la un sindicat care sa-ti ceara anumite drepturi, ca de obligatii... , nu duce lipsa nimeni.
Back to top
1 User said Thank to Laboriosul for this Post :
 DANI-EL (22 Feb 2015, 20:56)
justme
Sun Feb 22 2015, 08:36PM

Registered Member #2073

@mihaimihai, @tyrakke
Va rog nu asociati username-ul cu un nume real.
Multumesc.
Back to top
1 User said Thank to justme for this Post :
 mihaimihai (22 Feb 2015, 21:07)
superbase2014
Sun Feb 22 2015, 08:54PM
Registered Member #9970

Nu asociati nume reale....dar daca din curiozitate vizitati sau scrieti ,domnilor care aveti functii de decizie,acei ce aplicati legea,plecati urechea,uitativa in garaje,si cind luati pozitia de drepti spuneti ce pasuri sint prin inspectorate,luati atitudine,curaj,pt mersul institutiei corect si in temei legal
Back to top
2 User said Thank to superbase2014 for this Post :
 alonso (22 Feb 2015, 21:57) , Klaus (22 Feb 2015, 22:30)
mereu _loial
Sun Feb 22 2015, 08:55PM
Registered Member #3545

LINK
Back to top
mereu _loial
Sun Feb 22 2015, 08:56PM
Registered Member #3545

Ar fi culmea...
Back to top
Fire
Sun Feb 22 2015, 08:56PM
Registered Member #3803

ex-had a avut dreptate cand a spus ca Arafat isi va face bagajele. Nu a precizat unde pleaca.
Pofta lui Raed Arafat pentru achiziții și o întâmplare din 1998
Secretarul de stat Raed Arafat a intrat și el în vizorul DNA. Știrea vine de la Cluj, de la jurnalistul Liviu Alexa. Despre tot ce a descoperit acesta cu privire la afacerea cu ambulanțe cumpărate de Arafat pentru Ministerul Sănătății puteți citi în ediția de print a Evenimentului zilei de mâine. E important de reținut că, după publicarea anchetei jurnalistice, Liviu Alexa a fost dat în judecată de Raed Arafat și ziaristul a câștigat la prima instanță.
În paralel, însă, DNA a deschis propriul dosar, încercând să afle dacă licitația și achiziția de ambulanțe SMURD au fost corecte din punct de vedere legal.
Cu toții ne dorim ca sistemul de sănătate publică să fie performant, să avem salvări bune și aparatură nouă, însă toate dotările să fie făcute fără încălcarea legii sau în beneficiul unor firme apropiate vreunui personaj care patronează, vremelinic, bugetul Sănătății sau are influență asupra cuiva din structurile guvernamentale, cu putere de decizie. Și uite așa ne-am apropiat de umbrele ascunse ale domnului Arafat, omul care a creat celula SMURD, care a performat în sistemul de urgență, care a sărit în ajutorul pacienților, care a fost premiat și decorat pentru munca susținută, dar căruia i-au plăcut prea mult achizițiile preferențiale. Acesta e păcatul său și, în curând, procurorii DNA ne vor spune dacă e vinovat Raed Arafat sau că nu a încălcat legea atunci când a atribuit prietenului său din Cluj un contract pentru vreo 200 de ambulanțe, dând un suflu consistent afacerii amicului.
Eu n-am avut norocul lui Liviu Alexa ca, în urma anchetei mele jurnalistice, niște procurori să-și bage nasul și să cerceteze ce însemna o achiziție de elicoptere cu garanții guvernamentale. Era însă în anul 1998, la scurt timp după izbucnirea scandalului ”Țigareta II”, când totul sărise în aer și când procurorii n-aveau libertatea de decizie și de mișcare pe care o au azi cei de la DNA. Politicul apăsa prea tare asupra Justiției. Evident, nici legi care să le permită procurorilor să trimită oameni în arest doar în baza unor denunțuri. Dar despre acest ultim aspect mă voi exprima cu altă ocazie.
Era iunie 1998 când am demarat o anchetă jurnalistică și apoi am publicat-o în ”Libertatea”, ziar care la vremea aceea nu era tabloidul de astăzi. Prinsesem un fir, apoi niște faxuri primite la Guvern de un consilier al premierului Victor Ciorbea care relevau demararea unei achiziții de opt elicoptere pentru SMURD Tg Mureș și alte câteva județe limitrofe. Consilierul pe probleme de sănatate era medic, patron de clinică privată, dezvoltată în locul unei vechi policlinici de stat și lucrase cu Ciorbea la Confederația Sindicatelor. Nu am să-i dau numele ca să nu fiu acuzată că îi prejudiciez acum imagina clinicii care prosperă. Probabil că nu aș mai fi scris vreodată de această afacere, pe care am stopat-o prin publicarea articolului, dacă cel de-al doilea personaj implicat nu era doctorul Arafat.
Consilierul lui Victor Ciorbea m-a dat în judecată pentru calomnie, negând evidența. Iar matorul invocat în instanță a fost medicul Raed Arafat, cel cu care fusese în Germania la firma care comercializa elicoptere produse în America, ca să poarte negocieri. Faxurile primite la Guvern de la firma respectivă se refereau clar la achiziția de elicoptere, existau informații că se pregătea o hotărâre de guvern prin care se vor acorda garanții guvernamentale, reprezentanții firmei fuseseră la Palatul Victoriei și la Târgu Mureș, la dr. Arafat. Consilierul și medicul Arafat spuneau, însă, că inițiaseră doar un proiect de prestări de servicii, pentru șase luni, și nu ar fi cumpărat opt elicoptere, ci ar fi închiriat unul. SRI, unde am ajuns cu investigațiile mele, avea informații contrare celor doi.
Procesul cu mine a durat până în anii 2000-2001, când și ultima instanță mi-a dat câștig de cauză: nu am calomniat, iar ceea ce am prezentat nu erau minciuni. În schimb, așa cum am spus, nimeni din Parchet nu a mers pe firul afacerii. Medicul Raed Arafat a învățat, în timp, care-i mersul în sistem și cât de mult contează sprijinul politic și mediatic. Să vedem ce va spune acum DNA despre achiziția de ambulanțe. Căci distincția dintre cele două SMURD-uri a făcut-o Traian Băsescu, în 2012, când a spus că avem un SMURD al statului și unul privat, adică o fundație înființată de Arafat la Târgu Mureș.
LINK
Back to top
2 User said Thank to Fire for this Post :
 superbase2014 (22 Feb 2015, 21:32) , bushes (22 Feb 2015, 21:40)
mihaimihai
Sun Feb 22 2015, 09:16PM
Registered Member #5247

Imi cer scuze pentru ca repet o intrebare : Stie cineva , conform metodologiei , care vor fi orele suplimentare dintr o luna . Exemplu : februarie are 160 de ore lucratoare , eu conform turelor o sa fac 192 . Care sunt cele 32 de ore suplimentare ?
Back to top
bushes
Sun Feb 22 2015, 09:39PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Calculeaza incepind cu prima tura 160 ore , asta e timpul normal de munca ,restul sint suplimentare
Back to top
1 User said Thank to bushes for this Post :
 mihaimihai (22 Feb 2015, 22:07)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF