Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
justme
Mon Mar 02 2015, 01:20PM

Registered Member #2073

@giurgiuveanul
Corect: nu exista anonimat pe internet. Pe mine, sincer, nu ma intereseaza cine sunteti. Puteti fi colonelul Apostol, KWI, seful fortelor geostrategice aerospatiale rusesti sau directorul NSA, ca pe forum tot aia e. Nu identitatea ne intereseaza, ci ARGUMENTELE si ATITUDINEA celor care scriu aici. Iar cand un user ameninta, chiar voalat, cu anchete si pedepse, inseamna ca insasi libertatea forumului este amenintata si suntem nevoiti sa luam masurile de rigoare.
E singurul avertisment.

P.S. Nu degeaba isi striga oamenii aici nemultumirile. Nimeni nu posteaza chestii d-astea cand ii este bine.
Back to top
1 User said Thank to justme for this Post :
 magirus (02 Mar 2015, 14:03)
lege_si_ordine
Mon Mar 02 2015, 01:33PM
Registered Member #10015

Celebrul interviu din giurgiuveanul.ro cu domnul colonel Apostol a disparut. Asta dupa ce a fost postat pe pagina nou infiintata de facebook. Chiar daca am spus si imi mentin parerea ca nu sunt de acord cu acea pagina de facebook, nu pot decat sa il intreb pe domnul giurgiuveanul cum e cu "anonimatul" si ascunderea dupa fuste atunci cand vezi ce amploare iau niste declaratii sa le spunem cel putin nefericite. E frumos asa, sa nu ne mai asumam ce declaram in interviuri si sa cerem publicatiei sa stearga articolul cu interviul?
Adica sa fim intelesi bine, doresc o parere a domnului cu nickname-ul giurgiuveanul, nu sustin ca acesta ar fi domnul colonel Apostol.

[ Edited Mon Mar 02 2015, 01:39PM ]
Back to top
1 User said Thank to lege_si_ordine for this Post :
 magirus (02 Mar 2015, 14:03)
alexandru alex
Mon Mar 02 2015, 02:01PM
Registered Member #10062

Pe aia care au schimbat programul si nu vor sa ne plateasca orele suplimentare,sa ii gaseasca si sa-i ancheteze. Nu pe x sau pe y ca posteaza pe net. Au muncit pe branci si dupa 3 saptamani au scos un rahat de metodologie, pe astia ii urmareste cineva?
Back to top
wearenotstupid
Mon Mar 02 2015, 03:12PM
Registered Member #10119

Interviul a disparut de pe situl giurgiuveanul.ro dar exista google.ro obtiunea de webcache. Interviul il gasiti in linkul
LINK
Back to top
1 User said Thank to wearenotstupid for this Post :
 Klaus (02 Mar 2015, 19:05)
wearenotstupid
Mon Mar 02 2015, 03:57PM
Registered Member #10119

citez : "Legea nr. 284/2010 a salarizarii unitare. "Art. 3 Sistemul de salarizare reglementat prin prezenta lege are la bază următoarele principii: c) echitate şi coerenţă, prin crearea de oportunităţi egale şi remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală, pe baza principiilor şi normelor unitare privind stabilirea şi acordarea salariului şi a celorlalte drepturi de natură salarială ale personalului din sectorul bugetar". Perfect! Oamenii muncii incluzand si militarii, sunt repartizati in 15 trepte de salarizare si primesc "remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală". Exemplu: locotenent vs. bibliotecar, acelasi coeficient de salarizare 2,96. Remuneratie este egala, dar in realitate pentru locotenent s-a incheiat cu "munca de valoare egala". In timp ce bibliotecarul isi incaseaza remuneratia pentru un volum de munca fix de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana, locotenentul isi incaseaza remuneratia in functie de astre. Intrucat prin aceeasi lege, Anexa nr. VII, Cap. 2, Sectiunea a-2, art. Art. 92 (1) "Cuantumul zilnic al soldei lunare cuvenite personalului militar se determină prin raportare la numărul zilelor calendaristice corespunzătoare fiecărei luni a anului". Doamna ministru Campeanu intr-una din desele aparitii ale dumneaei in postura de justitiar convins in probleme de legislatia muncii, ar trebui sa faca opinia publica sa inteleaga cum e posibil sa existe "remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală", in conditiile in care locotenentul poate fi obligat sa lucreze 7 zile din 7 si 24 de ore pe zi, pentru aceeasi remuneratie precum bibliotecarul pentru cele 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana? De ce sa nu aiba si militarii acelasi regim de munca de exemplu precum bibliotecarii, daca tot sunt declarati "oameni ai muncii" remunerati si pensionati "unitar"? De ce militarii trebuie sa fie tratati in mod descriminatoriu, de exemplu fata de poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special si carora cuantumul zilnic al salariului lunar "se determină prin raportare la numărul de zile lucrătoare din luna respectivă (...)?" Sau fata de personalul de la fisc. Sau fata de oricine altcineva!"
LINK

[ Edited Mon Mar 02 2015, 04:01PM ]
Back to top
1 User said Thank to wearenotstupid for this Post :
 alexandru alex (02 Mar 2015, 18:49)
alexandru alex
Mon Mar 02 2015, 06:36PM
Registered Member #10062

Pai legea e proasta rau. Ce treaba are militarul cu bibliotecarul?? Pentru militari trebuia o lege clara a salarizarii,separata de restul bugetarilor. Cu drepturi bine stabilite. Nu cum vine x din civilie si zice ca si militarul e muncitor. Militarul e militar. In caz de alarma nu vine bibliotecarul de acasa sau nu stiu ce casier de pe la finante. Vine militarul se duce unde e trimis si executa ordinele,se duce la inundatii,se duce la dezastre,se duce la razboi. Cand e de majorat salariul zice ca nu se aplica codul muncii la militari,doar la unii bugetari. Cand vrem si noi drepturi scrise in codul muncii,la fel nu se aplica ca suntem militari. Iar daca locotenentul e bibliotecar inseamna ca sergentul major e "femeie de servici". De ce drak mai avem tribunale militare,parchete militare cand astia incearca sa ne faca muncitori.
Back to top
Klaus
Mon Mar 02 2015, 07:05PM
Registered Member #3279

Klaus wrote ...
Domnul Arafat jongleaza cu niste termeni si face cateva afirmatii in interviul dat in agendapompierului.ro LINK drept pentru care eu cred ca ori nu este bine informat, ori dezinformeaza dansul, prin deformarea unor adevaruri. Asa ca pe baza celor declarate de dansul (imi) pun cateva intrebari retorice.

...un pompier... va avea, în afara perioadei de concediu, perioade de zile libere, dar și, bineînțeles, cele două zile libere, între turele de 24 de ore. - extraordinar... s-a redescoperit focul, roata si apa calda! Cum adica, dupa 24 ore de serviciu in tura va avea 2 zile libere, intre ture!!! Ca si cum ar fi un favor ca li se da zilele alea libere. La ce arma din MAI ati mai gasit dumneavoastra asa program? Aha, nu s-a reusit la Ministerul Sanatatii deblocarea unor posturi sau suplimentarea lor (inclusiv la SAJ), in schimb ati gasit la IGSU/MAI locul in care sa introduceti SMURD-ul la greu (cu folosirea lui si cand nu sunt situatii de urgenta), cu aceeasi oameni in schema... Normal ca nu mai ajung si pentru echipajele de la interventie. In cele 24 ore de prezenta in unitate pompierul de la interventie este la dispozitia angajatorului (conform definitie din Codul Muncii) cat pentru 3 zile fata de cei care lucreaza la 8 ore, dar nu i se recunoaste si dreptul de a avea si 3 zile de repaus, ci numai 2.
Apropo, mai acum cateva seri admiram o straveche APCA (MAI 22761) siroind pe un bulevard, fara sa fie ceva incendiu in zona. Am crezut ca s-a oprit sa realimenteze de la un hidrant, dar nu, echipajul de (numai) 4 pompieri misuna pe langa o salvare alba, care adusese acasa un batran pe targa si trebuia urcat in apartament (bloc de 4 etaje, fara lift) cu un scaun. Persoana respectiva nu stiu daca avea 50 kg... hai 60, deci nu era supraponderal. Soferul civil se agita pe langa pompieri, dand indicatii, nu am vazut daca mai era cineva de la SAJ. Este normal sa scoti din dispozitiv (zis, pompos, de lupta) o autospeciala pentru ca echipajul sa urce un bolnav netransportabil? Spitalele si SAJ-ul nu au posturi de brancardieri? Daca in timpul asta chiar era nevoie de APCA la un incendiu, iar echipajul era trimis la carat cu carca?
Da stiu, pompierii si asa stateau degeaba in unitate, au iesit sa-si perfectioneze pregatirea fizica...

[ Edited Mon Mar 02 2015, 10:26PM ]
Back to top
6 User said Thank to Klaus for this Post :
 lege_si_ordine (02 Mar 2015, 19:23) , Cristian2002 (02 Mar 2015, 20:18) , Ionica H (02 Mar 2015, 21:17) , justme (02 Mar 2015, 22:18) , JohnyBoy (03 Mar 2015, 13:19) , redfire1981 (08 Mar 2015, 00:00)
Klaus
Mon Mar 02 2015, 07:30PM
Registered Member #3279

ISU Constanta (84 subofiteri) si ISU Giurgiu (74 subofiteri) au dat anunturi pentru rechemarea in activitate pentru subofiteri disponibilizati de IGSU LINK si LINK

Din citirea pe diagonala a anunturilor nu rezulta ca se limiteaza accesul la concurs numai pentru candidatii din respectivele judete, deci inteleg ca poate participa orice fost subofiter IGSU, din orice judet, dupa care, daca intra, poate cere indemnizatia de chirie pentru a se muta in localitatea si judetul ales.
Nu rezulta (sau nu am inteles eu) nici daca subofiterii dati afara in urma unor hotarari judecatoresti au dreptul de a se inscrie la concurs, ei nefiind disponibilizati, ci concediati, ca urmare a anularii actelor de admitere la incadrarea initiala.

De la constanteni mi se par amuzante unele precizari:
- vechime in munca/ din care in MAI: 0 ani/ 0 ani - mai sa fie, adica au calificari de pomieri si vechime 0 ani???
- vechime in specialitatea structurii: 0 ani - iar 0 ani???
- sa aiba varsta de minim 18 ani impliniti - pai si atunci de unde calificarile cerute, avand si studii liceale cu diploma de bacalaureat?
- sa nu dobandeasca, prin incadrare, grade militare mai mici decat cele avute in rezerva - nu mai sunt functiile de subofiter prevazute cu gradul de la sergent major la plutonier adjutant principal?

Ca se incepe cu evaluarea performantelor fizice... inteleg, ca se da un test scris pentru verificarea cunostintelor necesare indeplinirii atributiilor postului... incerc sa inteleg, desi nu vad rostul sa intrebi pe cineva care nu a mai profesat din 2011 nustiuce prevedere din nustiuce regulement sau instructiune... Dar ce rost are interviul pe subiecte profesionale... asta chiar nu inteleg. Oamenii astia nu sunt soareci de birou, sa li se verifice performantele oratorice sau capacitatile de comunicare, ci sa faca activitati lucrative. De ce nu li se da o proba practica, sa fie dusi in poligon si sa intinda o linie, sa regleze presiunea, sa faca un releu sau orice altceva ce face la mai fiecare interventie (cand nu cara in spate bolnavii pentru SAJ). Asta este munca lor, nu sa ii incurce ca nu au pus virgula unde trebuie sau ca se exprima mai greu sau incoerent. Mai ramanea sa li se ceara si un eseu in limba engleza pe o teme data si tacamul era complet.

[ Edited Mon Mar 02 2015, 08:24PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 redfire1981 (08 Mar 2015, 00:01)
Gilica
Mon Mar 02 2015, 07:47PM
Registered Member #10071

Amenintarile d-le giurgiuveanul sunt expresia neputintei!De ce amenintati?De ce spuneti ca ......o sa se afle cine e ala sau "celalalt?".Sunteti la fel ca mine o persoana care isi spune o parere sub un nickname.Nu vad unde e marea problema?Am instigat impotriva sistemului?Am instigat impotriva institutiei?Am instigat oamenii sa iasa in strada?Nu!Mi-am exprimat opinia...drept garantat prin constitutie!Ce observ eu, este ca am deranjat prin sinceritatea mea!Observ ca am deranjat spunand adevarul, lucru care trebuie ascuns!Observ ca neajunsurile armei pentru care muncesc, nu trebuie exprimate liber, nu trebuie sa le afle si altii!Provoc teama?Nu trebuie!Sunt un simplu user, un simplu militar care isi exprima parerea sincer!Sunt inainte de toate, un cetatean Romaniei care are garantat prin Constitutie, dreptul la libera exprimare!Slujesc cetateanul, slujesc Patria, am depus un juramant, iar tara si-a asumat angajamente fata de mine!Am drepturi care nu imi sunt respectate!Cei care ne conduc au invatat ca dreptul fundamental al militarului este "Am inteles!".Stiu ca avem grade, stiu ca trebuie sa le respectam, stiu ca avem nevoie de sefi, de lideri si ca ei trebuie respectati!Dar trebuie sa invete sistemul ca inainte de a cere, trebuie sa oferi!Nu vreau sa fiu eu exemplu negativ, dar sunt convins ca in toata tara sunt situatii de gen : "Trebuie reparata o masina, punem bani", "Trebuie sa facem un acoperis la garaj"- fac subofiterii ca ISU nu are bani, trebuie izolat un garaj, o anexa, o cladire- fac subofiterii, nu avem sculele necesare, aduc subofiterii de acasa, se strica, aia e.Mergem la exercitii, aduc subofiterii de acasa masini, platforme, remorci, etc.Subofiterul este tamplar, fierar, inginer...etc.Orice se poate face, daca e la ordin!In schimb i se arata poarta daca cumva a indraznit sa comenteze ceva legat de sistem!Va intreb eu pe voi:Cei care ne conduc, sefii din centru, cei care ne reprezita la Bucuresti....pentru ce isi iau banii?Eu stiu pentru ce imi castig banii!Eu merg la munca si imi sare inima din piept cand suna un telefon langa mine stiind ca poate fi o interventie!Cei care ne reprezinta au parte de acest sentiment?Cand?Poate la stirile de la ora 19:00 cand vad procurorii DNA, arestand fel si fel de politicieni!Nu cer nimic, nu instig pe nimeni, dar am o intrebare : Va veni ziua cand voi vedea un IS care sa mearga si sa "dea cu pumnul in masa?".Sa zica ..."pana aici"!Probabil ca nu, cat va exista "frica de fotoliu".O seara frumoasa!
Back to top
2 User said Thank to Gilica for this Post :
 Cristian2002 (02 Mar 2015, 20:19) , F.A.D (02 Mar 2015, 21:19)
para_medic
Mon Mar 02 2015, 09:30PM
Registered Member #10125

@giurgiuveanul
Inainte de a declansa vanatoarea de vrajitoare, intrucat imi dati impresia ca sunteti un "decident", va propun urmatorul exercitiu de imaginatie:

Sunteti IS la ISU "Vascautii Marii" din Dealul Spirii, iar in 15.02.2016 primiti la mapa un raport de genul:

Dle IS

Intrucat perioada de referinta pentru "programul pilot 24/48" implementat prin nota raport nr..... s-a terminat, iar in urma acestui program am acumulat un nr de 200 de ore suplimentare fata de TNL, va rog sa dispuneti a mi se acorda timpul liber corespunzator, sau plata acestor ore conform legislatiei in vigoare.
Precizez in perioada 10.02.2015-10.02.2016, conform Registrului cu organizarea... am efectuat 100 de ture/2400 de ore, iar 150 de ore, mi-au fost remunerate, conform documentatiei contabile cu 175%. TNL in aceasta perioada a fost de 2050 de ore.

Fata de cele............

Precizez, asa cum am spus si in alte postari, ca diferente intre TL si TNL sunt prezente si in planificarea model a IGSU, acolo fiind 176 de ore neregasite nici la plata, nici la liber.

Poate daca ati fi pus in fata unei astfel de evidente, v-ati gandi de zece ori daca sunt bune dezbaterile de aici sau nu. Totodata, daca reusiti sa oferiti un raspuns argumentat juridic, cred ca veti reduce topicul asta la traficul de acum o luna...

[ Edited Mon Mar 02 2015, 09:44PM ]
Back to top
2 User said Thank to para_medic for this Post :
 Ionica H (02 Mar 2015, 22:06) , lege_si_ordine (02 Mar 2015, 22:22)
Ionica H
Mon Mar 02 2015, 10:10PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 06:56PM ]
Back to top
ex-ad
Tue Mar 03 2015, 08:11AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

bushes wrote ...

giurgiuveanul wrote ...

In incheiere, mai curand decat se asteapta unii o sa apara surprize. Cine viseaza ca sub un nickname ca militar poti sa injuri, sa ameninti, sa jignesti sa instigi etc se afla in mare eroare.
Sa va spun secretul lui Polichinelle: Nu exista anonimat pe internet. Cine vrea sa te gaseasca te gaseste repejor si o sa aflam asta cu totii mai curand decat viseaza unii.
Servus!

i-auzi : nu exista anonimat pe internet !
s-o fi votat pina la urma legea declarata neconstitutionala de ccr ... sau nu ?

pina se voteaza legea ,cer interventia oficiala a unui moderator pentru a-l pune la punct pe mascariciul asta ,care ne ameninta aici in locul in care ne spunem problemele de atitia ani stiind ca sintem la adapost de toate porcariile diferitelor servicii si organe ;

din moment ce posteaza aici ,el declara ca semper fidelisul e un loc nesigur si pentru asta astept o bannare minima de cel putin 6(sase) luni

ce-o fi patit bietul apostol cind pe forumul asta isi ducea razboaiele alea de jaf si cotropire ca sa mai urce o treapta in ierarhie ? si jignea si ameninta si instiga la insubordonare ?
cum? a fost avansat? deci doar coloneii au voie ,de la politie, sa-si atace superiorii anonim pe internet ,asta cu onoarea militara si aia cu regulamentele nu se aplica ofiterilor ,sau doar unora ?

adevarul e ca exista o mare deosebire intre a-ti apara niste drepturi si a-ti sapa sefii iar in igsu asta cu aparatul drepturilor e un tabu de zeci de ani ,in rest totul e permis ....

1. eu am spus moderatorilor sa nu intervina, iar eu, la rindu-mi, nu am intervenit din motive de sanatate, nu de altceva.. dar acum sint aici...
2. da, nu exista anonimitate pe internet, insa presupunind prin absurd ca cineva ar obtine un mandat pentru datele de pe acest site (lucru pentru care ar trebui sa existe motivatie extrem de serioasa), acel cineva ar sta si s-ar benocla la datele respective, punind faianta-n baie... nimeni n-a dat pe goarna vreun document clasificat sau a incalcat cumva prevederile legale in vigoare...de aceea nu am oprit discutiile si nici nu le voi opri... oamenii au dreptul sa-si spuna parerea... mai mult, din astfel de discutii pot aparea si solutiile....
3. incearca, bushes, sa nu ma scoti din sarite, asa cum obisnuiai... prin comentariul tau vrei sa spui ca noi, asociatia, am sustinut un om care vroia sa urce in ierahie, nu un om haituit?... adica intreg serialul prin care au fost devoalate abuzurile din sistem, in special ale lui Dudus, a fost o facatura, iar noi sintem niste idioti care am pus botul la o poveste falsa?... astept scuze sau parasirea acestui forum, fiindca ai intrecut masura de data asta.

[ Edited Tue Mar 03 2015, 08:23AM ]
Back to top
ex-ad
Tue Mar 03 2015, 08:19AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

para_medic, stii care era traficul acum o luna?..... sa inteleg si eu la ce te referi....

nota: in prima coloana sint inregistrate IP-urile unice... cu alte cuvinte, daca o institutie iese prin proxy, in spatele unei singure contorizari pot sta si o mie de terminale...

[ Edited Tue Mar 03 2015, 08:21AM ]
Back to top
para_medic
Tue Mar 03 2015, 08:41AM
Registered Member #10125

Ma refeream la nr de postari din acest topic, nu la traficul propriu-zis....
Back to top
alexandru alex
Tue Mar 03 2015, 10:54AM
Registered Member #10062

Sa revenim la metodologie. Sambetele, duminicile si sarbatorile legale se platesc cu 75% sau cu 75%+100% din ziua respectiva? Iar sambetele,duminicile si sarbatorile legala lucrate in plus fata de norma de lucru au spus ca se platesc cu 175% sau cu 175%+100% din ziua respectiva. Ca nu e specificat clar. Si nimeni nu stie,cred ca nici Arafat.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF