Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
F.A.D
Mon Mar 16 2015, 10:33PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

zici ca a dat dracu in ei ! si la noi e la fel numai tunete si fulgere, ne asculta ca la scoala indatoririle si daca te balbai imediat ti-ai luat sanctiunea . daca imi vine si mie randul ma jur ca ma duc la DNA ! la sipi are cotizatie , aia nu-i fac nimic

[ Edited Mon Mar 16 2015, 10:35PM ]
Back to top
1 User said Thank to F.A.D for this Post :
 Ionica H (16 Mar 2015, 23:02)
Klaus
Mon Mar 16 2015, 10:40PM
Registered Member #3279

lege_si_ordine wrote ...

Da mai multe din casa. L-a depus ca asa a vrut el sau a fost "sfatuit" sa si-l depuna? E cumva cel in locul caruia s-a semnat in metodologie cu per? Iar din punctul meu de vedere era cea mai importanta semnatura?
Nu prea ma incanta. Oamenii care au putere de decizie si responsabilitate pot face mult mai mult daca sunt corecti si sesizeaza ilegalitati si abuzuri, nu sa isi ascunda lasitatea printr-o iesire la pensie. Dealtfel chiar legea si regulamentele ii obliga sa semnaleze ordinele ilegale. Sau poate ne pregateste o surpriza si, in calitate de rezervist, va lupta pentru cei de rand si pentru abuzurile impotriva lor.

Nu am (de) ce, din motive lesne de inteles nu-i pot da numele. Da, nu. Nu. Nu.
In IGSU sunt si ofiteri de executie, iar unii au lucrat in sistem 24/72, dar acum sunt si ei la 24/48. Nu toti ofiterii din IGSU sunt cu functii de comanda si tari in semnatura. Iar cand ai posibilitatea de a iesi la pensie (cu reducere din conditii deosebite/speciale) pentru ca nu mai esti multumit de conditiile de munca, nu vad de ce ar fi o lasitate pentru un militar (ofiter sau nu).
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 F.A.D (16 Mar 2015, 22:47) , Ionica H (16 Mar 2015, 23:02)
lege_si_ordine
Mon Mar 16 2015, 10:46PM
Registered Member #10015

In cazul asta mii de scuze si cred ca stiu cine este. Daca e vb de cei pe care ii stiu eu ca muncesc pe branci cele 24 de ore atunci jos palaria si bravo lui ca a luat decizia asta.
M-as fi mirat ca unul tare-n semnatura sa se pensioneze pt ca l-ar durea undeva de programul celor mici.
Back to top
2 User said Thank to lege_si_ordine for this Post :
 Klaus (16 Mar 2015, 22:51) , Ionica H (16 Mar 2015, 23:02)
firefire
Tue Mar 17 2015, 09:43PM
Registered Member #10158

Despre decontarea navetei nu prea spune nimeni nimic. Sunt subofiteri care primesc bani pentru naveta ?
Back to top
bushes
Tue Mar 17 2015, 09:57PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

cum vad altii programul 24/48 ;

Probleme la unitatea de pompieri din Tr. Măgurele: nu mai ajung paturile! - comentariul săptămânii

04 Martie 2015, 00:03

Cititorii noştri, care sunt mai inteligenţi decât ai altora, ne scriu des despre diversele probleme din Turnu Măgurele. Încercăm să ţinem pasul cu aceste comentarii şi le publicăm mai des decât am crezut că e nevoie atunci când am intitulat rubrica noastră "comentariul săptămânii". De această dată, un cititor ne scrie despre problemele de la unitatea de pompieri din Turnu Măgurele, probleme cauzate nu de incendii sau alte intervenţii ci ... de lipsa paturilor. Vă lasam să parcurgeţi comentariul, pentru că este savuros şi pune în discuţie activitatea pompierilor turneni. Iată comentariul:

"Scandal mare la pompierii din Turnu, nemulţumiţi de programul 24 cu 48 !!! De ce ? Pentru că se vaietă că nu le mai ajung paturile să doarmă! AUZIŢI, sunt mai mulţi pe tură decât paturi. Dorm pe mese în club sau unesc 2 paturi să doarmă câte 3. Nu credeţi, treceţi după ora 23.00 prin faţa clădirii şi .....e totul în beznă. Nu vă convine, sunt locuri de vânzători la tarabele de la Central. La 10,15 intervenţii pe lună, câte aveţi, aritmetic nu cade nici una pe tură." LINK
Back to top
JJAACCKK80
Wed Mar 18 2015, 11:09AM
Registered Member #8739

Dezamagitor,asemenea specimene ne fac de ras...auzi la ei ca nu se ajung cu paturile,pe langa ca nu au nimic in cap, se mai si lauda in presa de anumite lipsuri..

in rest STIMA
Back to top
WinstonSmith
Wed Mar 18 2015, 11:16AM
Registered Member #10156

Din nefericire aceasta e impresia la foarte multa lume. Cum ca o batem in cap cat e ziua de lunga ,luam o caruta de bani si mai avem si mult timp liber.Mai rau e ca si superiorii nostrii,care ar trebui sa stie mai bine,considera la fel.Unii se minunau cum de presa nu spune nimic ca doar suntem la nustiucat la suta in sondaje.Acum stiti ce cred multi cetateni despre noi(nu toti e drept).Astept cu interes infierarea cu manie proletara din partea presei(la comanda celor de sus)a trantorilor de pompieri care iau salariul degeaba.Eventual sa se mai reduca si acela proportional cu timpul liber.
Back to top
lege_si_ordine
Wed Mar 18 2015, 11:39AM
Registered Member #10015

Ce vina au superiorii in cazul de fata? Am scris si mai demult, cunosc cazuri concrete cand in public unii se laudau ca se duc la serviciu ca sa se odihneasca si apoi sa poata munci celelalte 3 zile. In public adica in fata unor prieteni comuni. Iar mie imi venea sa-i scot 2 dinti cand il lua gura pe dinainte cand stiam cat muncesc si cat de farmat de oboseala ajungeam acasa. Ce sa faca sefii cand niste indivizi care se lauda ca au 20 de ani de "cariera" din care 10 erau soferi pe vremea soldatilor si alti 10 pe aci sau neonato ca au venit prospaturi sa munceasca, nu gandesc si ii ia gura pe dinainte? Pai daca el zice public ca se odihneste la serviciu seful ce ar trebui sa spuna, ca nu e asa? Impresia asta e lasata tot de oameni. Vorba circula si nu e vina altora ca unii nu-s in stare macar sa-si tina gura. Trist este ca din cauza asta toti sunt priviti la fel. Luati-va gandul ca societatea civila va lua vreodata atitudine in favoarea noastra. E o vorba in popor: ce-ti faci cu mana ta...

[ Edited Wed Mar 18 2015, 11:41AM ]
Back to top
1 User said Thank to lege_si_ordine for this Post :
 redfire1981 (18 Mar 2015, 17:57)
gica
Wed Mar 18 2015, 12:28PM
Registered Member #10128

Nu cred ca are relevanta parerea unora ce nu sunt implicati in mod direct in activitatea ce o desfasuram noi in cadrul MAI.Singurul lucru ce conteaza este respectarea legii! Cred unii ca stam degeaba..sa-si dea foc la case si au rezolvat problema ! Ca stau 24 h in unitate sau ca merg la interventie imi este egal. Eu vrea doar respectarea legii !
Back to top
WinstonSmith
Wed Mar 18 2015, 12:45PM
Registered Member #10156

Ma refeream la faptul ca unii superiori ne vad la fel(anume ca nu ne meritam banii) si asta e una din cauzele pentru care nu vad ca programul actual sa se schimbe prea curand.
Articole ca acesta ma fac sa inteleg ca noi ne supraapreciem importanta.Si ca meserie si ca oameni. Degeaba explici lui badea Gheorghe ca daca tu chiar daca te odihnesti noaptea,cand suna alarma la ora 3noaptea ai sarit in bocanci si dupa 2 minute esti pe drum la interventie, cu pulsul 150..El tot nu va vedea mai departe de paturi. Asta nu-i scuza pe cei care lasa sa se inteleaga ca ar fi un rasfat total la pompieri si acestea ar fi problemele arzatoare .
Back to top
lege_si_ordine
Wed Mar 18 2015, 02:58PM
Registered Member #10015

Eu nu am negat importanta odihnei pe timp de noapte. Modul in care o "explica" unii colegi lasa de dorit. Asa ca ai dreptate ca degeaba ii explici lui badea Gheorghe o realitate daca un alt coleg de-al tau i-o explica ca pt el odihna respectiva este importanta ca sa poata munci celelalte 3 zile. Iar sa aduci in discutie ca principala problema a programului faptul ca nu ai pat pentru somn e cel putin hilar. Cand de fapt problemele principale sunt altele.
Back to top
para_medic
Wed Mar 18 2015, 06:39PM
Registered Member #10125

lege_si_ordine wrote ...

Eu nu am negat importanta odihnei pe timp de noapte. Modul in care o "explica" unii colegi lasa de dorit. Asa ca ai dreptate ca degeaba ii explici lui badea Gheorghe o realitate daca un alt coleg de-al tau i-o explica ca pt el odihna respectiva este importanta ca sa poata munci celelalte 3 zile. Iar sa aduci in discutie ca principala problema a programului faptul ca nu ai pat pentru somn e cel putin hilar. Cand de fapt problemele principale sunt altele.

Desi pare hilar ca te plangi de pat, eu cred ca e inca o dovada ca s-a facut un program pe picior, fara a se lua in calcul macar un pic partea de personal. Nu-mi poate iesi din cap ca se constata in nota raport (prima) ca personalul va fi expus mai mult la accidente de munca datorita navetei, dar asta nu a reprezentat o problema. Cu alte cuvinte: mai bine plange masa, decat mama.
Ce se poate face? Fiecare SOTIE sa faca sesizare, in calitate de CETATEAN, catre Comisia de munca si protectie sociala, catre parlamentari (vizatii in primul rand pe cei din colegiul vostru si mai ales pe cei din PNL), in care sa ceara parerea despre timpul normal de lucru si timpul maxim de lucru, precum si in ce conditii se poate "deroga de la lege". Plangeti-va ca sunteti simpli cetateni, muncitori la un agajator oricare si ca vi s-a impus programul de lucru respectiv(cu recuperarea de 40, de ore cu tot) si intrebati daca e corect. Sotiile pot face orice, inclusiv de a se plange in presa, ele nu denigreaza pe nimeni, iar apoi, cu raspunsul primit pot face sesizari si catre IGSU, MAI, Prim Ministru, Presedinte, Avocatul Poporului, FACIAS,Romania te Iubesc etc.
Daca e bal, bal sa fie!
Unde nu exista drum, deschidem unul!
Back to top
para_medic
Wed Mar 18 2015, 06:52PM
Registered Member #10125

Daca are cineva o problema cu MULTUL TIMP LIBER la 24/72, sa faca 12/24,12/48, dar sa respecte legea, pentru ca pompierii s-au saturat, desi sunt primii in sondaje, sa fie considerati si tratati ca ultimii fraieri din MAI.
Asigurati dlor conditii adecvate de pregatire si evaluari obiective! De ce s-a renuntat la proiectul CUBULUI lui Lucaciu? De ce bagati pe toata lumea in aceeasi oala de subofiteri operativi principali? Ce interes am sa ma pregatesc, cand vad ca altii care sunt "atenti" o duc mai bine? Cu ce ma ajuta pe mine daca stiu sa lucrez pe tot ce misca in unitate? Aaa, voi fi trimis "in prima linie", pentru ca cutarica nu se pricepe si ISU nu se poate face de ras, dar ISU i-a dat b sau fb la sf anului lui cutarica, la fel ca mie....
Back to top
1 User said Thank to para_medic for this Post :
 Cristian2002 (18 Mar 2015, 21:58)
gica
Wed Mar 18 2015, 08:49PM
Registered Member #10128

Apropo de program de lucru la pompieri...un coleg mi-a spus ca la ei in inspectorat sunt 4 subofiteri ce incadreaza masina de permanenta ce lucreaza la un program deosebit : 24/72 5 ture , apoi restul turelor lucreaza 16/80 , astfel incat sa nu depaseasca timpul normal de lucru pe o luna !
Back to top
Fire
Wed Mar 18 2015, 09:26PM
Registered Member #3803

Precizări prealabile, punct de vedere al Pro Lex:

:

- Un angajat este fie la serviciu, fie în timpul liber. Aşa-zisa permanenţă la domiciliu nu este reglementată de lege, angajatul fiind în timpul liber.

- Un angajat se află în serviciu când se află în timpul programului normal de muncă sau în afara programului normal de muncă atunci când desfăşoară ore suplimentare.

- Desfăşurarea de activităţi peste durata normală a programului de lucru, ca ore suplimentare, se face numai din dispoziţia scrisă a şefului unităţii. Numai în această situaţie angajatul are protecţia legii (în cazul cercetării penale, răspunderii materiale, accidentelor de muncă) şi dreptul la plata/compensarea orelor suplimentare.

OMAI nr. 577/2008

Art. 8. (2) În situaţii neprevăzute, care impun desfăşurarea de activităţi peste durata normală a programului de lucru, şeful unităţii dispune în scris, cu justificarea temeinică a hotărârii sale, efectuarea de ore suplimentare.
Pentru situaţiile neprevăzute care impun desfăşurarea activităţii peste programul normal de lucru şeful unităţii/şeful nemijlocit dispune, în scris, cu justificarea temeinică a hotărârii sale privind efectuarea orelor suplimentare.
(7) Efectuarea orelor suplimentare peste limita stabilită potrivit art. 25 alin. (2) din prezentul acord este interzisă.

(8) Orele suplimentare se compensează cu timp liber corespunzător acordat în următoarele 60 de zile fără a fi afectate drepturile salariale, în condiţiile legii.
În practică au existat cazuri de poliţişti cercetaţi penal pentru faptul că nu au avut dispoziţia scrisă a şefului unităţii de a desfăşura activităţi profesionale în afara programului normal de muncă;
Back to top
1 User said Thank to Fire for this Post :
 joker (18 Mar 2015, 21:54)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF