Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
mihaimihai
Mon Jul 06 2015, 01:41AM
Registered Member #5247

inca o discutie interesanta ar mai fi despre asa numitele vouchere de vacanta ,domnul ministru a spus ca pentru bugetari acestea sunt obligatorii dar la cum s au agitat sindicatele politistilor se pare ca noi nu o sa primim .....acuma intrebarea mea ii : daca atunci cand se taie 25 % la bugetari suntem bugetari , de ce cand se dau bani de vacanta nu suntem?
Back to top
1 User said Thank to mihaimihai for this Post :
 adrenaline (06 Jul 2015, 16:54)
Klaus
Mon Jul 06 2015, 07:15PM
Registered Member #3279

@mihaimihai - cateodata ai dreptate, cateodata nu.
In acest caz, al voucherelor de vacanta, nu cred ca ai dreptate. Nici bugetarii civili nu au dreptul la norma de hrana (care nu se compara cu bonurile de masa primite de unii, nu toti) sau la 2 foi de drum (fizic ori contravaloarea lor daca se aduce ordinul de serviciu vizat de cel mai indepartat ISU sau post de politie). Sa mai zic si de numarul efectiv de zile de CO + COS pe an? Astea sunt cateva drepturi numai ale militarilor asa, la prima strigare.
Nota - daca esti personal contractual angajat la ISU da, ar trebui sa ai dreptul la voucherele alea, depinde si ce scrie in Contractul Colectiv de Munca/MAI.

In ce priveste perioada de referinta de un an, da, imi mentin parerea. Ce te faci daca in luna ianuarie si februarie vei sta in recuperari, pentru ca pe 10 februarie sa ai media de 48 ore/saptamana in perioada mentionata si cele 8 ore/saptamana muncite in plus platite la zi, sau cel putin notificata suma la care ai dreptul si care iti va fi achitata pe masura ce sunt primiti banii in trezorerie? Daca nu se va intampla asta, atunci esti indreptatit sa dai in judecata ISU, dar ai grija sa ai si un raport personal (inregistrat) prin care sa faci dovada ca ai cerut inspectorului sef sa intre in legalitate, raspuns pe care il astepti in exact 30 + 15 zile (parca atata se poate prelungi termenul de raspuns). Dupa care tusti la judecatoria pe raza careia ai domiciliul cu Chemarea in judecata pregatita din timp. Da bine la judecator faptul ca s-a incercat rezolvarea situatiei pe cale administrativa/amiabila.

[ Edited Mon Jul 06 2015, 11:16PM ]
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 DANI-EL (06 Jul 2015, 19:40) , mihaimihai (06 Jul 2015, 22:45)
masca
Mon Jul 06 2015, 11:25PM
Registered Member #3157

!

[ Edited Thu Mar 01 2018, 02:58PM ]
Back to top
F.A.D
Tue Jul 07 2015, 07:15AM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

am 15 ani vechime dar in ultimii 5 ani am vazut atatea schimbari si atata instabilitate si nesiguranta ....ma uimeste IGSU.ul . daca nici institutiile statului nu respecta legea, atunci cine ? asta inseamna sa fim condusi de civili imbracati in haine militare !
Back to top
1 User said Thank to F.A.D for this Post :
 Klaus (07 Jul 2015, 20:50)
Klaus
Tue Jul 07 2015, 08:50PM
Registered Member #3279

masca wrote ...
klaus ce vreti sa spuneti cu cele 2 foi de drum? sugerati ca avem dreptul la decontarea a doua ordine de serviciu pentru co?

Nu 2 ordine de serviciu, unul (pe an), si pe baza lui se pot lua 2 foi de drum (dus-intors), care nu se justifica nicicum. Mai am si acum cateva foi de drum emise inainte de '89 si pe care nu le-am consumat, banuiesc ca nu mai sunt valabile. Decontarea in bani se poate face la distanta (teoretic) parcursa (localitate de resedinta - de unde se ia stampila), in cuantum de 7,5 litri carburant/100 km.

[ Edited Tue Jul 07 2015, 08:51PM ]
Back to top
F.A.D
Wed Jul 08 2015, 03:58PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

dragi colegi operatici faceti un mic calcul simplu pe ultimele 5 luni cate ture aveti muncite ×24 de ore si apoi scadeti timpul normal de lucru al acestor 5 luni si.....eu am constatat ca am 200 de ore in plus , adica peste un salariu in plus de primit sau ,,furat,, de domnii cu metodologia in brate. sunt curioa la anul in februarie cand voi avea peste 400 de ore cum fac,,domnii,,???stau acasa 2 luni sau imi dau cel putin 2 salarii in plus. dar la modul cum mint fara nerusinare nu cred ca vad nimic.apropo am auzit un indemn spus la o adunare ,,cine nu e cu noi e impotriva noastra ,, poate domnul klauss a auzito.
Back to top
Klaus
Wed Jul 08 2015, 06:40PM
Registered Member #3279

mihaimihai wrote ...
...d-voastra d le klauss ...

F.A.D wrote ...
... poate domnul klauss ...

klauss este nick-ul altui user. Eu am nick-ul Klaus. Daca as fi fost James Bond, as fi zis...
.

Altfel, traiasca prim-adjunctul. Ce stie (mai bine), aia face

[ Edited Wed Jul 08 2015, 06:41PM ]
Back to top
F.A.D
Wed Jul 08 2015, 09:41PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

ahaaa inseamna ca ati fost la adunarea aceea
Back to top
alexandru alex
Fri Jul 10 2015, 01:56AM
Registered Member #10062

Igsu are o echipa manageriala condusa de un doctor colonel Nicolae Cornea si de un ajutor Daniel Marian Dragne si un alt colonel inginer Eugen Visan. Geniile astea au vrut sa revolutioneze IGSU-ul. Si din cauza acestor lepre care tac malc si au niste salarii babane si sporuri enorme noi trebuie sa muncim 40 ore ca sa beneficiem de o tura libera. Nu sunt in stare sa dea un raspuns la un raport personal. Si ei sunt managerii din IGSU. Baaaa manageriii bip, bip, bip (editat de moderator). Furtune pe masini nu avem. Casti nu avem. Nomexuri nu avem . Masinile le reparam noi in curte. Nu mai zic de hartie pentru fax xerox pixuri ,maturi ca sa facem sectoarele. Lopeti sa dam zapada ca vine iar iarna cum zice Ghita in reclama. Si multe alte lucruri de care acesti manageri nu au auzit in viata lor.

[ Edited Fri Jul 10 2015, 10:36AM ]
Back to top
1 User said Thank to alexandru alex for this Post :
 F.A.D (10 Jul 2015, 12:38)
Pârvu Florin
Sat Jul 11 2015, 10:03PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

alexandru alex wrote ...

Nu sunt in stare sa dea un raspuns la un raport personal.

Se poate mai multe detalii?
Back to top
AlxFireX
Mon Jul 13 2015, 06:48PM
Registered Member #10139

Aprox 120 de lei vom primi in plus incepand cu aceasta luna

[ Edited Tue Jul 14 2015, 07:42PM ]
Back to top
Homefire
Tue Jul 14 2015, 08:07PM
Firefighther
Registered Member #4438

Vine şefu’, pleacă şefu’… de jumătate de an

Începând de ieri, locotenent-colonel Daniel Petrov a fost împuternicit inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.

Mandatul acestuia este valabil pentru o perioadă de şase luni. Petrov este absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Facultatea de Pompieri - promoţia 2001. Anterior, Daniel Petrov a ocupat mai multe funcţii în structurile operative din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea.

Fantoma accidentului de elicopter de pe Lacul Siutghiol încă bântuie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. La sfârşitul anului trecut, colonelul Victor Jianu, comandantul acestei unităţi, a fost demis pentru modul în care au fost coordonate operaţiunile de salvare a celor patru persoane aflate în pericol pe Lacul Siutghiol, după prăbuşirea elicopterului SM.U.R.D. Aceasta a fost prima misiune mai gravă din timpul şefiei sale, dar nu i-a făcut faţă.

În locul său a fost numit interimar colonelul Gheorghe Constantin, din cadrul I.G.S.U., care şi-a încheiat mandatul pe 6 iulie a.c. L-a urmat prim-adjunctul inspectorului-şef al I.S.U. Dobrogea, lt.col. Ion Vlăduţ, care a ocupat scaunul cel mai înalt pentru un timp foarte scurt. Mai exact până ieri când, prin Ordin al inspectorului general al I.G.S.U., lt.col. Daniel Petrov a fost împuternicit inspector-şef al I.S.U. „Dobrogea“ al judeţului Constanţa.

Prin Ordin al inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, locotenent colonel Daniel Petrov a fost împuternicit inspector şef al ISU „Dobrogea”, începând cu data de 13 iulie 2015, pentru o perioadă de şase luni. “Absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Facultatea de Pompieri – promoţia 2001, locotenent colonel Petrov Daniel a ocupat, anterior, mai multe funcţii în structurile operative din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea, având experienţa gestionării a sute de intervenţii”, informează ISU Dobrogea.

Noul şef al ISU Dobrogea, Daniel Petrov, are 36 de ani şi intenţionează să-i conducă pe pompierii constănţeni până când postul de inspector şef va fi scos la concurs. Este prematur să se gândească dacă va candida pentru ocuparea permanentă a funcţiei de comandă. “Deciziile pe care le voi lua în acest interval sunt în limita atribuţiilor pe care le am. Nu pot face modificări în structura organizatorică a ISU Dobrogea, este atributul Inspectoratului General. Aşa că lt col Vlăduţ Ion rămâne primadjunctul ISU Dobrogea” a declarat, pentru EVZ, Daniel Petrov.

LINK

Ps Trupa de tălpași din ISU Constanta...au inceput sa vada luminita de la capatul tunelului ....dupa 3 ani de intuneric .

[ Edited Tue Jul 14 2015, 08:08PM ]
Back to top
Cristian2002
Fri Jul 17 2015, 01:09PM
Registered Member #10061

Azi era la știri pe antena 1 informația că românii muncesc cel mai mult din UE, adică 40 de ore pe săptămână. Francezii erau pe la 37 parcă. 40 cică e mult auzi....
Back to top
wearenotstupid
Tue Jul 21 2015, 10:42AM
Registered Member #10119

am inteles ca sa revenit cu un nou ordin asupra modului de acordare a orelot libere, adica 24/24 nu mai este 40/24. stiti ceva?
p.s. ce se mai stie de dosarul pe litigii de munca deschis, parca, de cei de la Targoviste?

[ Edited Tue Jul 21 2015, 03:39PM ]
Back to top
kj
Tue Jul 21 2015, 11:37PM
Registered Member #10161

Nu stiu nimic de noul ordin, liberele se acorda tot dupa ordinul 40/24. Poate le-a venit mintea la cap, desi nu cred.:)
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF