Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
F.A.D
Mon Aug 31 2015, 06:36PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

cunoastem astfel de comportament, doar ca Lica al nostru nu mai bea !!!
Back to top
Marcel pompieru
Tue Sep 01 2015, 12:50AM
Registered Member #10411

ceasul rau... wrote ...

Pârvu Florin wrote ...

ceasul rau... wrote ...

Fiind prima mea postare pe acest forum, vreu ca mai intai sa salut toti membrii acestuia.

Te salut și eu, ca membru mai vechi al acestui forum!

ceasul rau... wrote ...

Urmaresc acest forum de ceva vreme...

De cat de multa vreme? Intrebarea nu e intamplatoare si chiar are legatura cu problema ta, si ma va ajuta sa te indrum pe un drum sau pe altul, in functie de raspunsul tau.

Urmaresc acest forum, de vreo doi ani...
Referitor la ce povesteam anterior, controlul facut de un ofiter beat, revin cu amanunte...
Domnul Capitan n-a mers sa faca nani, ci in aceeasi seara a mai facut inca doua controale...Adica instructie de front, si nu orice instructie ci finalizata cu cateva salturi inainte, sa stie subofiterul, cine e mare sef... Asta intre orele 20-24... Se pare ca IS a luat la cunostinta de aceste controale, ma indoiesc sa nu fi aflat si faptul ca respectivul ofiter era beat, asa ca ar trebui sa existe si ceva urmari.
Ofiterul beat,Capitanul Constandache, e Comandant de Detasament, la ISU Braila...

Salut. Desi sunt mai nou decat "colegul" meu pe accestì forum, si trebuie sa imi cer scuze pt ora tarzie la care postez simpt si eu nevoia sa imi exprim punctul de vedere, mai ales ca suntem colegi la aceeasi garda. Il rog respectuos pe colegul meu sa precizeze cat de beat era ofiterul in cauza si cum si-a dat el seama pt ca am fost si eu acolo si nu pot spune acelasi lucru, doar as putea preciza ca era foarte supărat pe unii dintre noi, si asta pe buna dreptate. Asta ar fi un aspect sa nu mai vorbim despre motivul "controlului". Dar sa continuam (nu sa barfim), de ce a condus instructia asta "denigranta" "soferul", care, apropos, din cate stiu nu e in mod obisnuit sofer (mai ales k la noi nu exista sofer al comandantului de detasament) ci chiar sef Garda la detasament? Nu cumva pt ca seful Garda de pe tura noastra nu purta nici macar grade pe umerii lui "garboviti" de atatea griji cum ar fi sa ne jecmaneasca pe noi de tigari? Despre acest lucru stiu sigur ca i-a atras atras atentia chiar acelasi ofiter "betiv". Ar mai fi multe de spus dar ma opresc aici fara a intentiona sa laud vreun ofiter, mai ales de la noi din ISU (dar sincer asta era primul si singurul de criticat? avand in vedere ca a fost singurul care ne-a luat apararea la orice, mai ales la prostia asta de program cred ca da). Sper ca am fost înțeles si de colegii care sunt mai vechi pe acest forum "Hai sa gândim înainte sa etichetam" P.S. Nu sunt un pupincurist al nimănui! (după cum sunt sigur k o sa fiu etichetat de mulți)

[ Edited Tue Sep 01 2015, 01:31AM ]
Back to top
Marcel pompieru
Tue Sep 01 2015, 01:40AM
Registered Member #10411

Deasemenea l-as ruga pe colegul sa spună ce a fost așa denigrant? Ca dacă îmi aduc bine aminte nu a fost revoltat pe vremea altor ofiteri mai vrednici care făceau numai instructie "denigranta" cu noi toată ziua. Si aia chiar era caprarie dacă îmi aduc bine aminte. Dar pe atunci el nu era deranjat din postul lui caldut
Back to top
F.A.D
Tue Sep 01 2015, 07:29AM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

beat sau treaz la ora aceea nu avea ce instructie sa faca !asta da dovada de caprarie din partea unuia complexat. ce cauta soferul sa faca instructie ? un om treaz isi dadea seama de ceea ce face ,dar cred ca era prea beat sa gandeasca. asa ca respectul nu asa se castiga.
Back to top
ceasul rau...
Tue Sep 01 2015, 08:39AM
Registered Member #10407

[/quote1441057802]
Salut. Desi sunt mai nou decat "colegul" meu pe accestì forum, si trebuie sa imi cer scuze pt ora tarzie la care postez simpt si eu nevoia sa imi exprim punctul de vedere, mai ales ca suntem colegi la aceeasi garda. Il rog respectuos pe colegul meu sa precizeze cat de beat era ofiterul in cauza si cum si-a dat el seama pt ca am fost si eu acolo si nu pot spune acelasi lucru, doar as putea preciza ca era foarte supărat pe unii dintre noi, si asta pe buna dreptate. Asta ar fi un aspect sa nu mai vorbim despre motivul "controlului". Dar sa continuam (nu sa barfim), de ce a condus instructia asta "denigranta" "soferul", care, apropos, din cate stiu nu e in mod obisnuit sofer (mai ales k la noi nu exista sofer al comandantului de detasament) ci chiar sef Garda la detasament? Nu cumva pt ca seful Garda de pe tura noastra nu purta nici macar grade pe umerii lui "garboviti" de atatea griji cum ar fi sa ne jecmaneasca pe noi de tigari? Despre acest lucru stiu sigur ca i-a atras atras atentia chiar acelasi ofiter "betiv". Ar mai fi multe de spus dar ma opresc aici fara a intentiona sa laud vreun ofiter, mai ales de la noi din ISU (dar sincer asta era primul si singurul de criticat? avand in vedere ca a fost singurul care ne-a luat apararea la orice, mai ales la prostia asta de program cred ca da). Sper ca am fost înțeles si de colegii care sunt mai vechi pe acest forum "Hai sa gândim înainte sa etichetam" P.S. Nu sunt un pupincurist al nimănui! (după cum sunt sigur k o sa fiu etichetat de mulți)
[/quote1441085208]

Nu cred ca esti coleg de tura cu mine, desi se pare ca stii cate ceva. Nu-mi dau cu presupusul cine esti,asa cum faci tu, nu ma intereseaza, iti respect insa opinia. Nefiind de fata, nu ai cum sa stii starea in care se afla ofiterul caruia vrei sa-i speli onoarea. Am spus ca era beat si imi sustin afirmatia. O voi sustine si daca cineva va dori sa afle adevarul, indiferent de riscuri. Cat de beat, nu pot sti, nu i-am luat alcoolemia. Sa presupunem ca nu era beat, sa presupunem ca ai fost de fata..Spune-mi te rog, parea macar baut ?
Pierzi insa din vedere un aspect, sunt prea multi care l-au vazut si ma gandesc ca nu li s-a parut tuturor. Faptul ca postez prima data pe forum,pentru a semnala acest caz, spune ceva despre gravitatea acestui fapt, cel putin in opinia mea. Nu m-am plans de program, de salariu, etc...
Desigur ca in opinia ta, grav nu e ca un ofiter vine beat in control ci ca un amarat de subofiter are curajul sa semnaleze acest fapt.

[ Edited Tue Sep 01 2015, 08:46AM ]
Back to top
1 User said Thank to ceasul rau... for this Post :
 F.A.D (01 Sep 2015, 11:40)
WinstonSmith
Tue Sep 01 2015, 01:53PM
Registered Member #10156

In ultimele doua luni au murit 2 colegi. Ma intreb oare programul acesta nu a contribuit si el ,prin oboseala deja cronica acumulata ,la faptul ca colegul din Constanta poate nu a luat decizia corecta cu acea butelie - sa o fi lasat naibii sa arda? Ma intreb si eu.....
De explozia de la ISU Calarasi s-a mai aflat ceva?
Back to top
1 User said Thank to WinstonSmith for this Post :
 Klaus (01 Sep 2015, 19:09)
bibi
Tue Sep 01 2015, 07:57PM
Registered Member #10102

Ce stiti de infiintare faimoasei agentii nationale pt situatii de urgenta?
La art 15 :Se aprobă un număr maxim de posturi în cadrul ANSU şi a structurilor subordonate de maxim 60000 posturi,angajat cu normă întreagă şi maxim 30000 posturi,angajat cu normă redusa.
Daca se aproba proiectu,urmeaza disponibilizari din randul talpasilor???pt ca de aia de la birouri nu se atinge nimeni .

[ Edited Tue Sep 01 2015, 07:58PM ]
Back to top
Marcel pompieru
Tue Sep 01 2015, 11:36PM
Registered Member #10411

Faptul ca unora dintre noi, cei de fata, l-i s-a părut ca era băut nu poate nici confirma nici afirma spusele tale. Si eu îți respect părerea doar te-am întrebat pe ce îți bazei afirmatia. Si dacă tot a-i deschis subiectul (eu nu îmi dau cu părerea si nici nu spal onoarea nimănui, dar nici nu îmi place sa vad pe cineva acuzat pe nedrept așa cum ne fac alții noua) detaliaza te rog colegilor de forum ce comportament a avut pana acum fata de noi acest ofiter "beat", ce comportament au avut alții (inclusiv șefii garda), cam ce comportament avem noi între noi si nu in ultimul rând de ce a venit in controlul ăla așa capraresc in acea zi ( ca îmi amintesc ca a mai venit tot pe tura noastră si nu a procedat deloc așa, ba din contra a vorbit cu noi si ne-a explicat atâtea de cred ca s-a plictisit si el). Nu am zis niciodată ca e grav sa semnalezi ceva atunci când spui adevarul, mai ales dacă e complet, așa ca adu-ți aminte de discuțiile de pe tura după ce a plecat. Nu zic nici ca mie mi-a plăcut sau mi s-a părut corect mai ales ca nu mă simpt vinovat de cauza controlului si cred ca știu cine sunt vinovatii. In încheiere as dori sa te rog sa îmi răspunzi la întrebarea de ce nu ai semnalat cazul asta grav imediat la IS ( fara sa îți dezvalui identitatea dacă tu așa considerai ca e mai bine) ca acesta sa fie "obligat" sa ia măsuri imediat si dacă îl prindea băut atunci sa îl sanctioneze iar noi sa nu mai avem nedumeriri si discuții pe aceasta tema si sa scăpam si de ofiterul "betiv", "caprar" etc. Si poate astfel reveneau ceilalți care au fost înainte, mai corecti si mai intelegatori, ca sa îți fie si tie din nou bine la caldurica in timp ce îți " raportezi" colegii la mai marii adunarii ca sa poți sta tu linistit.

[ Edited Tue Sep 01 2015, 11:42PM ]
Back to top
Marcel pompieru
Tue Sep 01 2015, 11:53PM
Registered Member #10411

P.S. Dacă tot ai curaj si îți sustii afirmatia de ce nu procedezi cum a spus un coleg de forum după prima ta postare. Mai ia doi colegi cu tine, mergeți la IS cu rapoartele si atunci se va rezolva cazul. Știi de ce cred ca nu faci asta? Pt ca in primul rând nu ai pe ce sa îți bazei afirmatia si in al doilea rând tu nu încerci decât sa denigrezi ep cineva pt ca te-a deranjat din starea de stat degeaba care caracterizează pe mare parte dintre noi. Hai mai bine sa facem noi tot ce ne sta in putinta sa demonstram ca noi suntem buni in ceea ce facem si cred ca atunci respectivul nu va mai avea " tupeul" sa facă un control de acel gen.
Back to top
Fire
Wed Sep 02 2015, 07:30AM
Registered Member #3803

Un articol bun

Pompierul greşeşte o singură dată

"Cu ceva vreme in urma, conversam cu Mihai pe mail si mi-a sugerat sa scriu ce inseamna sa fii pompier. Am tot amanat… nu e simplu sa descrii ce e pompierul. Poate pentru ca a fi pompier nu se incheie la finalul programului, cand ajungi acasa.
Pompierul este cel care pleaca dimineata, fara a sti cand si daca se va intoarce. De multe ori paseste dincolo de limite, pentru a infrunta pericolul sau cel putin o provocare majora. Este cel chemat la datorie pe canicula, ger sau furtuna, in caz de accident grav, inundatii si incendiu. Ca pompier faci orice e nevoie sa te adaptezi situatiei. Dar a fi pompier nu e cel mai greu lucru. A fi sotie/sot de pompier- si a trai cu frica pentru cel de langa tine- este infinit mai greu.
Picii ne indragesc si chiar multi vor sa “creasca si sa se faca pompieri”. Dar adolescenta, de cele mai multe ori, intrerupe visul copilariei.
Multi oameni au impresia ca putem ajunge pentru interventie in cateva secunde. Si chiar daca ajungem intr-un timp scurt (2-3 minute) tot suntem intrebati de ce am ajuns asa greu. Nimeni nu pune problema traficului, a conditiilor meteorologice sau a distantei.
Pompierul e un paradox. E muncitorul care inlatura molozul pentru a ajunge la foc; e chimistul de la o scurgere de materiale toxice; e medicul de la un accident serios; e consilierul de dupa un incendiu sau un deces; e profesorul care tine un curs la scoala despre pericolele in caz de incendiu sau cutremur; e tamplarul care repara una-alta prin statie; e mecanicul care pune la punct masina de interventie; e filosoful focului; e glumetul echipei; e instructorul cadetilor; e cel care tine echipa unita; e fratele/sora celorlalti pompieri.
Toti pompierii se plang cand sunt prea multe solicitari, dar se ingrijoreaza cand nu primesc nici macar una. Sunt “experti” in aproape orice. De la constructii, pana la circuite electrice; de la chimie, la medicina; de la mecanica, la sisteme de comunicatii radio si electronica; de la automobile si camioane, la trenuri si vase maritime; de la caini, la pisici.
Un pompier poate repara aproape orice, dar in acelasi timp poate strica mai mult decat pot multi sa repare. Nu sta niciodata departe de telefon sau pager si e cel care ajunge in timp util cand apare vreo problema. E omul realist dar si cel credincios. Are nevoie de credinta, ca sa infrunte provocarile la capacitate maxima, in timpul unei interventii. Indiferent de situatie, stie ca orice s-ar intampla cei dragi nu vor fi singuri.
Dupa ore de lupta cu flacarile si caldura, primul lucru care il poate “racori” sunt cateva simple cuvinte: “totul e sub control”. Sunt primii care ajung si ultimii care pleaca. Sunt cei care incearca sa lase ordine in urma lor, cei care mereu vor scoate oamenii din situatii dificile sau chiar stupide.
Pompierul este cel care spera sa nu fie nevoie sa infrunte focul, dar trebuie sa se antreneze pentru cel mai groaznic incendiu. Poate petrece peste 100 de ore antrenandu-se pentru ceva ce se intampla o singura data in viata. Se pregateste fizic si mental pentru situatii grave si mereu spera ca nu va fi nevoie de experienta antrenamentelor, dar stie ca intr-o zi va fi esentiala.
Pompierul greseste o singura data. Prima eroare este, de obicei, si ultima.
Viata de pompier e un zig-zag intre prea mult zgomot si prea multa liniste. Intre prea multi oameni sau mult prea putini. Dar indiferent de numar, misiunea trebuie dusa pana la capat.
As putea spune ca suntem optimisti incapatanati. Exact ca un taran, care isi pune semintele cu gandul ca cel de sus nu-l va lasa fara recolta, la fel si un pompier traieste de la o alarma la alta, pentru ca Dumnezeu inca mai are nevoie de el. Se duce sa se lupte cu focul, desi stie si simte ca la un moment dat o alarma ar putea fi ultima.
Pana sa aplic pentru voluntariat, ma intrebam de ce ar vrea cineva sa devina pompier. Vazusem un echipaj alergand spre o cladire in flacari in timp ce toti ceilalti, inclusiv sobolanii, alergau afara. Cred ca e nevoie de o doza de nebunie pentru a fi pompier. Cred ca de asta raspundem la alarme, desi mental ne nastem programati sa evitam pericolul.
Pentru ca ne pasa!"
LINK
Back to top
1 User said Thank to Fire for this Post :
 Klaus (02 Sep 2015, 19:23)
bushes
Wed Sep 02 2015, 09:36AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

vorbe goale...
daca citesti comentariile iti dai seama ca autorul e pompier in anglia...
pai daca as avea eu salariul ,dotarea , asigurarile si tratamentul din partea superiorilor asemanator celor din UK m-as apuca sa fac si eu eseuri despre frumusetea vietii de pompier ...

atit timp cit in conducerea IGSU-ului se afla cea mai reactionara si mai rau-intentionata echipa manageriala , fata de lucratorii operativi ,de la infiintare (in functii doar pentru ca i-au promis lui arafat ca-i fac rost de oameni fara angajari), nu stiu ce ar mai fi de comentat...

raspunsul la toate sesizarile, rumorile ,comentariile negative in privinta ilegalitatilor in plina desfasurare privind noul program ,s-a materializat in faimoasa nota-raport prin care din nou sintem obligati sa venim in uniforma la serviciu ...

apropos : nimeni in lumea asta ,nu se sacrifica pe gratis , doar fanaticii
Back to top
Coffeeman
Wed Sep 02 2015, 12:00PM
Glamdring
Registered Member #2685

bushes wrote ...

etc etc..

apropos : nimeni in lumea asta ,nu se sacrifica pe gratis , doar fanaticii

Gresesti, sunt unii fanatici care se sacrifica pentru cela 72 de virgine si/sau glorie eterna.
Back to top
bushes
Wed Sep 02 2015, 03:46PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

ma gindeam la fanatici ai ideologiilor ...

cu ce dracu' il incalzeste pe un mort ,ca pe lumea cealalta il asteapta ori 72 de fecioare ,ori echipa IGSU-ului ca sa-l faca sublocotenent? ca tot mort e
Back to top
2 User said Thank to bushes for this Post :
 F.A.D (02 Sep 2015, 18:22) , Klaus (02 Sep 2015, 19:24)
Klaus
Wed Sep 02 2015, 07:31PM
Registered Member #3279

Poveste cu Itzic:
Odata, la un rabin, vestit pentru intelepciunea cu care judeca pricinile si cu care impartea dreptate, se duce si Itzic sa asiste la o judecata.
Il asculta rabinul pe intaiul impricinat, se gandeste si-i raspunde:
- "Ai dreptate."
Il asculta si pe al doilea impricinat si zice:
-"Si tu ai dreptate."
-"Rabi, zice atunci Itzic, dar nu se poate sa aiba si unul si altul dreptate."
-"Si tu ai dreptate", ii raspunde rabi lui Itzic.

Precum in poveste, au dreptate si @Fire, si @bushes

[ Edited Wed Sep 02 2015, 07:31PM ]
Back to top
masca
Wed Sep 02 2015, 09:43PM
Registered Member #3157

Am citit azi un articol care spunea ca incepand cu luna octombrie norma de hrana va creste de la 25lei la 32lei pt militari, politisti... ordin de ministru
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF