Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Wed Sep 02 2015, 10:35PM
Registered Member #3279

Daca-i lege nu-i tocmeala
As vrea sa fie alegeri in fiecare an, daca nu, cel putin o data la 2 ani. Imi place introducerea din alta sursa a stirii - Ca urmare a demersurilor viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, anunță că norma de hrană destinată militarilor şi poliţiştilor va creşte începând cu luna octombrie a acestui an. LINK

Norma de hrană pentru militari şi poliţişti creşte cu 7 lei, la 32 de lei pe zi

Norma de hrană pentru militari şi poliţişti va creşte de la 25 de lei pe zi la 32 de lei pe zi, iar pentru personalul civil din domeniul securităţii naţionale norma se va majora de la 19 lei pe zi la 25 de lei pe zi, începând din octombrie.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), norma de hrană destinată militarilor şi poliţiştilor va creşte începând cu luna octombrie a acestui an.

Astfel, norma de hrană pentru militari şi poliţişti va creşte de la 25 de lei pe zi la 32 de lei pe zi, iar pentru personalul civil din domeniul securităţii naţionale de la 19 lei pe zi la 25 de lei pe zi.

”Demersul de recalculare a normei de hrană a fost realizat de către specialiştii din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, conform prevederilor legale”, menţionează MAI.

Conform sursei citate, Ordonanţa de Urgenţă din 26 din iunie 2015 a eliminat interdicţia de recalculare şi punere în plată a normei de hrană pentru angajaţii sistemului de securitate naţională.

LINK

[ Edited Wed Sep 02 2015, 10:43PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Fri Sep 04 2015, 09:50AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

@ceasul rau...

Sunt doua lucruri pe care vreau sa ti le spun, unu, ce te sfatuiesc pe tine sa faci, si aici e simplu de tot: lasa-te pagubas si impaca-te cu ideea ca ala-i un smecher si tu esti un fraier, si doi, ce as face eu daca as fi in locul tau, si aici e ceva mai mult de povestit.

Inainte de orice, baiatul ala are o mama, mama pe care as fi cautat-o si i-as fi povestit ce prost a iesit din vintrele ei, si-as mai fi intrebat-o daca atunci cand a fost mic asta l-a invatat ea sa faca si asta a vazut prostul in casa in care a crescut.
Apoi as face raport, si m-as duce cu raportul ala pana la Dumnezeu, si dupa ce si Dumnezeu m-ar trimite la plimbare (asta fiindca stiu sigur ca asa s-ar intampla!) as lua la rand toate televiziunile, radiourile si ziarele care m-ar asculta.

Last but not least, as cauta un moment favorabil si i-as invineti ochii, iar a doua zi cand ar veni la slujba, i-as atrage atentia ca a uitat sa se demachieze dupa petrecerea de pederasti la care a participat cu o noapte inainte.

Dar ma rog, eu sunt eu si tu esti tu... si stii cum se spune, sfaturile sunt date sa fie date, nu sa fie urmate.

Daca te decizi totusi sa o faci pe ultima, dar vrei sa o faci cu mainile curate, da un semn, stiu oameni care stiu alti oameni din Braila, care pentru zece milioane iti aduc degetul mic de la mana dreapta a fraierului...

Util ar fi sa ne tii si la curent cu mersul evenimentelor.

Toate cele bune!
Back to top
Klaus
Thu Sep 10 2015, 06:35PM
Registered Member #3279

Punct de lucru SMURD, deschis la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) are, începând de joi, un punct de lucru SMURD în cadrul centrului de primiri urgenţe, dotat cu ambulanţă de terapie intensivă care deserveşte pacientul critic, a anunţat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"Există un plan privind creşterea capacităţii de intervenţie, de urgenţă, în Bucureşti, atât la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, cât şi la SMURD. Aici la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti avem primul echipaj care va funcţiona permanent cu plecare de la o altă unitate de primiri urgenţe decât cea din Floreasca. Coordonarea este unitară şi rămâne la Floreasca, dar începem să amplasăm puncte care sunt deservite de alţi colegi din UPU decât cei din Floreasca", a explicat Raed Arafat.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), începând de joi cazurile critice din zona Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti vor fi preluate de medicii din UPU a acestei unităţi sanitare, care au la dispoziţie o maşină de terapie intensivă mobilă.

"De acum pentru cazurile critice va pleca de aici, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, maşina de terapie intensivă mobilă pentru zonele mai apropiate. Este un punct care va deservi zonele de lângă spital, echipajele vor merge fie pe intervenţie primară, adică primii sosiţi la caz, fie vor merge în sprijinul acelor echipaje, cum ar fi cele de prim-ajutor cu asistent de la serviciile de ambulaţă, dar chiar şi în sprijinul paramedicilor, care intervin la urgenţe cu motociclete. Maşina are pe ea echipament de terapie intensisvă complet, este la standarde europene şi vine în completarea echipajelor SMURD pe care le avem", a precizat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai arătat că la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov s-a înregistrat o creştere de personal cu 100 de posturi, care urmează să fie ocupate până la sfârşitul anului. De asemenea, Arafat a menţionat că deschiderea acestui centru UPU SMURD va creşte rapiditatea intervenţiei la cazurile critice, care poate fi asigurată prin maşina de terapie intensivă.

Totodată, secretarul de stat a explicat care sunt termenele legale pentru ajungerea la cazurile grave.

"Vorbim de opt minute în 90% din cazuri pentru echipajele de prim-ajutor şi 15 minute pentru echipajele de terapie intensivă. La acestea, se dă peste tot în lume, un procent pentru că întotdeauna există câteva cazuri, mici, este adevărat, în care nu poate fi respectat timpul şi acesta se prelungeşte", a mai spus Raed Arafat.

Autorităţile intenţioneză să deschidă alte două puncte UPU SMURD cu echipaj de terapie intensivă la spitalele Elias şi "Bagdasar Arseni".

"Intenţionăm să deschidem alte puncte cu echipaj de terapie intensivă la Elias şi Bagdasar Arseni, atunci când vom avea suficient personal instruit, pentru că activitatea cu personal de la SUUB a început cu mai mult timp în urmă. Personalul UPU trebuie instruit, ei trec printr-un proces de instruire prespital", a declarat doctorul Bogdan Oprişa, coordonatorul SMURD Bucureşti.

Medicul mai precizat că este nevoie ca în Bucureşti să existe un număr mai mare de echipaje de terapie intensivă sau echipaje de urgenţă C1 ale Serviciului de Ambulanţă, pentru cazurile grave.

"Era nevoie de încă un punct, iar cel de la spitalul Universitar modifică semnificativ activitatea în prespital. Diferenţa este de la SUUB se va putea pleca acum cu maşinile de terapie intensivă la cazurile grave, până acum se putea pleca numai de la Spitalul Floreasca", a mai spus Opriţă.

LINK

Nu ma prea pricep intr-ale SMURD-ului, dar faptul ca se deschid puncte de lucru pe langa UPU mi se pare deja o magarie, sau, exprimat mai academic, o parazitare a IGSU-ului...
Prin insasi denumire, aceste echipaje ar avea si latura de descarcerare, care cei de la SAJ nu o au. Cat mai conteaza acest aspect acum... vad ca nu prea. In numele interventiei de urgenta SMURD-ul a ajuns sa faca deja concurenta SAJ-ului, daca nu chiar sa-i preia din competente. De ce spitalele mari, zise si de urgenta, nu au in dotare maşini de terapie intensivă mobilă, fiind nevoie sa le asigure pompierii, cu echipaje proprii, eventual medici de la UPU? Cu personal la nivel de paramedici, adica nescoliti cat asistentii de pe ambulantele SAJ (acum trecuti prin UMF-uri - Bucuresti, Iasi, Sibiu Constanta, Cluj si care or mai fi LINK scot asistenti), pompierii au ajuns sa fie folositi ca mana ieftina de lucru. Adica la fel ca inainte de '89, cand taranii nu-si puteau (sau nu aveau chef) sa stranga recolta, sa vina armata (plus elevi si studenti). Cand au fost ceva interese (de partid), au bagat militari in mine, desi nu erau mineri, i-au bagat pe santiere, mai mult ca muncitori necalificati, pana si actualul sediu al Parlamentului este construit si cu sudoarea militarilor. Si uite ca roata s-a invartit, de au ajuns militarii sa suplineasca (si chiar inlocuiasca) munca celor de la SAJ, ca doar sunt pompieri militari, cu ei nu sunt probleme de sindicat, cu plata orelor suplimentare, invoiri si alte cele, ei sunt obisnuiti sa execute... si daca va fi nevoie, pompierilor li se va baga pe gat program de 24/24, ca la 24/48 nu a murit nimeni - citat dintr-un clasic in viata retras in parohia lui

Ce avea daca echipajul era dispus la Grozavesti sau Mihai Voda si nu la Spitalul Universitar? Si mai au in plan sa deschida inca la 2 spitale din Bucuresti asa puncte de lucru. Bravo pompierilor, fiti mandri... noroc cu doctorii medici civili sa va conduca... De altfel, Oprita vorbeste de SUUB, care este a lui, nu de SMURD, care este al IGSU.

Ca spectator am experienta stationarii indelungate, in mai multe zile/nopti diferite, in zona unui spital judetean, unde SMURD-ul cara cu voiosie pacienti care nu pareau striviti in ceva accidente lasate cu descarcerare. Bine a scris un user despre SMURD ca taxiuri medicale rosii... Chiar am remarcat ca erau la un moment dat 4 ambulante rosii si 3 albe in zona UPU.

[ Edited Thu Sep 10 2015, 09:49PM ]
Back to top
3 User said Thank to Klaus for this Post :
 IDLH (10 Sep 2015, 20:47) , mereu _loial (10 Sep 2015, 22:56) , bushes (12 Sep 2015, 12:56)
Pârvu Florin
Fri Sep 11 2015, 11:37AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Gand la gand cu bucurie, domnule Klaus!

Tocmai pregatesc un material pentru prima pagina a Semperfidelis referitor la declaratia din 18 august de pe pagina de Facebook a domnului Arafat, citez:

Deja a inceput pregatirea inclusiv a paramedicilor in accesul intravenos asa cum era prevazut in planul de dezvoltare a personalului paramedical. Primii instructori au finalizat pregatirea la Targu Mures acum cateva zile. Lucrurile progreseaza si nu stau pe loc.

material in care o sa explic in ce fel se incalca legea si ce implicatii are o astfel de situatie pentru paramedicii care vor absolvi acel curs si care vor efectua nemijlocit acea activitate.

Si de data aceasta, asa cum am procedat cu articolul in care am afirmat ca Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta e condus de un mincinos LINK , ca sa nu se mai planga domnul Arafat ca se scriu lucruri despre activitatea dumnealui fara sa i se ceara un punct de vedere, inainte de a-l publica o sa-l trimit la Departamentul pentru Situatii de Urgenta, iar daca au un punct de vedere o sa-l inserez la sfarsitul articolului.

Sunt insa aproape sigur ca, asa cum a fost si in cazul articolului citat mai sus, cei de la DSU nu vor dori sa comenteze in nici un fel.

[ Edited Fri Sep 11 2015, 03:15PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 bushes (12 Sep 2015, 12:57)
Pârvu Florin
Fri Sep 11 2015, 03:07PM

Registered Member #1287

Fiindca e vineri si fiindca peste cateva zile e Ziua Pompierilor, sa le dorim acestora sa stinga cat mai multe astfel de incendii si sa le multumim pentru ce fac pentru noi.

Autospeciala din spatele lui "Limba" , personajul din fotografia de mai sus, e cea pe care, cu curaj si devotament imi place sa cred, am servit alaturi de unii dintre fostii colegi cativa dintre anii pe care i-am petrecut la pompieri.
Back to top
AlxFireX
Fri Sep 18 2015, 01:24PM
Registered Member #10139

Tehnica de intervetie e de pe vremea lu' bunicu dar de controale peste controale sunt bani. Fiecare ofiter cu drept de control se plimba prin subunitati de cel putin 2 ori pe luna.
Greu de inteles care este scopul acestor controale .Sa fie de intimidare din cauza unora care au c-am depasit limitele pe facebook acum ceva timp? Si chiar daca ar fi asa se justifica cheltuielile inutile cu ele?..
...doar ma intreb si eu ...
Back to top
Klaus
Fri Sep 18 2015, 05:15PM
Registered Member #3279

alinx wrote ...

Tehnica de intervetie e de pe vremea lu' bunicu dar de controale peste controale sunt bani. Fiecare ofiter cu drept de control se plimba prin subunitati de cel putin 2 ori pe luna.
Greu de inteles care este scopul acestor controale .Sa fie de intimidare din cauza unora care au c-am depasit limitele pe facebook acum ceva timp? Si chiar daca ar fi asa se justifica cheltuielile inutile cu ele?..
...doar ma intreb si eu ...

Ti-ai raspuns singur - ofiterii (cu drept de control) isi indeplinesc atributiile trecute in fisa postului, una dintre ele fiind controlul la subunitati
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Illusionist (20 Sep 2015, 00:00)
johnny.b
Fri Sep 18 2015, 05:25PM
Registered Member #10117

Exista un ordin dat de IG acum vreo luna, in urma unei note raport, referitor la sporirea numarului de controale de tot felul. Explicatia este ca trebuie sa se corecteze unele nereguli gasite intr-un timp rezonabil. Asta teoretic, practic insa... aveti grija, pompieri din toata tara!
Back to top
F.A.D
Sat Sep 19 2015, 05:15PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

daaaa , le-am simtit !!! si ce daca, ce poate sa faca ? mie unul imi ia boii de la caruta si ma enerv putin , atata tot . colegul care a murit la Constanta oare avea caietul cu programul scris ??? sau aproape 300 de ore suplimentare neplatite ?
Back to top
1 User said Thank to F.A.D for this Post :
 JVC (22 Sep 2015, 23:51)
bibi
Sun Sep 27 2015, 07:42PM
Registered Member #10102

Incepand cu data de 1 octombrie Norma 12 B creste de la 2 lei la 5 lei. SURSA SNPPC. ?????
Back to top
Klaus
Wed Sep 30 2015, 06:45PM
Registered Member #3279

Cum este vorba aia la romani? Bine faci, bine gasesti

LINK

Bărbat scăpat în cap, de pompieri, într-o fântână. Dedesubturile unei morţi suspecte cu salvatori acuzaţi de omor

Condiţiile neclare în care au murit doi cumnaţi i-au determinat pe apropiaţii acestora să facă plângere către Poliţia ieşeană prin care să acuze o intervenţie defectuoasă a pompierilor ieşeni pe data de 7 august.
Mihai Coteţ (37 de ani) şi Cezar Iuşcă (23 de ani) au murit luna trecută, după ce au încercat să cureţe de depuneri o fântână din localitatea Coada Stâncii, comuna Ungheni. Bărbaţii s-au intoxicat cu monoxidul de carbon emanat de motopompa cu care au intrat în fântână în jurul orei 20.00. Cei doi tineri au leşinat în puţ şi nu au mai avut şanse de supravieţuire.
Rudele ieşenilor spun că au sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112, însă pompierii au ajuns cu întârziere şi s-au comportat neprofesionist. „Au ajuns aici fără echipamentul necesar, fără curele, şi la început niciunul nu voia să intre în fântână să-I scoată. În cele din urmă a intrat un pompier şi l-a ridicat pe cumnatul meu, însă când aproape să-l scoată la suprafaţă, l-a scăpat în cap peste fratele meu. A doua oară nici nu mai voiau să încerce şi a venit soţul meu să intre după ei. Până la urmă tot pompierii i-au scos, pe unul mort şi pe celălalt aproape mort”, a spus Ana-Maria Mărguţa, sora lui Mihai Coteţ. Acesta a murit la faţa locului, procedurile de resuscitare fiind realizate fără succes. Tată a trei copii minori, Mihai s-a stins la 37 de ani.
Spusele rudelor celor decedaţi sunt susţinute inclusiv de edilul comunei, care precizează că prima victimă decedată a fost scăpată peste cealaltă din cauza pompierului. „A fost dificil de intervenit pentru că era târziu, se însera, iar gazul greu, emanat de motopompă, se menţinea jos, acolo unde erau cei doi leşinaţi. Pompierii au venit în 15 minute de la apel şi l-au prins pe primul bărbat de un brâu care în urcare s-a rupt. Victima a căzut peste bărbatul care a decedat, iar la final, din cauza gazului, inclusiv pompierului i s-a făcut rău şi a leşinat”, a relatat Iulian Marcu, primarul comunei Ungheni.
Condiţiile în care a decedat bărbatul sunt în prezent cercetate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ). „În acest caz este deschis dosar penal pentru moarte suspectă. Momentan se fac cercetări şi ulterior vom dispune măsurile necesare”, a precizat Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt IPJ. Cea de-a doua victimă a murit după aproape trei săptămâni în care a fost monitorizat în comă la Spitalul „Sf. Spiridon”.
Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), martorii au solicitat ajutor prin 112 după ce au încercat să-i salveze prin forţe proprii pe cei doi tineri. „Maşinile noastre toate sunt dotate corespunzător, deci nu se poate spune că pompierii nu aveau instrumentele necesare cu care să intervină. În plus, nu angajatul nostru care a încercat să-l salveze a fost cel care l-a scăpat pe bărbat iar în fântână, ci a fost vorba despre cineva din rândul celor care au sărit să-i ajute”, a precizat col. Dan Paul Iamandi, şeful ISU Iaşi.

[ Edited Wed Sep 30 2015, 06:47PM ]
Back to top
Coffeeman
Thu Oct 01 2015, 11:41AM
Glamdring
Registered Member #2685

Din cauza oamenilor de tipul asta și a situațiilor asemănătoare mă bate gândul de demisie din ce în ce mai des. Asa fac mulți "eroi" de colț de stradă și când nu le iese arunca vină în cârca altuia. Tare sunt curios de finalul acestei anchete.
Back to top
Klaus
Thu Oct 01 2015, 09:55PM
Registered Member #3279

@Coffeeman - este deja inceputa ancheta interna - LINK

Anchetă la ISU

Conducerea Insectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că intervenţia este momentan în atenţia unei comisii care anchetează modul de acţiune al pompierilor. Totuşi, potrivit col. Dan Paul Iamandi, salvatorii au mers la faţa locului echipaţi corespunzător, iar victima scăpată în fântână nu a căzut în timp ce era ajutată de pompier, ci atunci când martorii au încercat să o ajute prin forţe proprii.

„Intervenţia din cazul de faţă se află în analiză. Totuşi, maşinile noastre toate sunt dotate corespunzător, deci nu se poate spune că pompierii nu aveau instrumentele necesare cu care să intervină. În plus, nu angajatul nostru care a încercat să-l salveze a fost cel care l-a scăpat pe bărbat, iar în fântână, ci a fost vorba despre cineva din rândul celor care au sărit să-I ajute. Pe de altă parte, noi am fost sunaţi după 25-30 de minute din momentul în care victimele au leşinat pentru că apropiaţii au încercat să-i salveze prin forţe proprii“, a arătat col. Dan Paul Iamandi, şeful ISU. În cazul de faţă, IPJ a deschis dosar penal de moarte suspectă.
Back to top
Klaus
Fri Oct 02 2015, 02:20PM
Registered Member #3279

Sunt 17 propuneri ale sindicatelor LINK de a se modifica prevederi din Codul Muncii, printre care:
4. Munca suplimentara va fi compensata prin ore libere platite in urmatoarele 30 de zile, nu in urmatoarele 60 de zile (ca in prezent) si in plus se va acorda in mod automat si obligatoriu si un spor de cel putin 75% din Salariul de baza.
...
16. In anumite domenii de activitate, se vor putea efectua ore suplimentare saptamanale in cuantum mai mare decat inainte:
- activitatile de securitate si supraveghere ce necesita prezenta permanenta in scopul de a proteja bunuri si persoane (gardieni, paznici, firme de paza si securitate);
- activitatile care implica nevoia de continuitate a serviciilor/productiei (servicii medicale, mass media, agricultura, transportul de calatori);
- sectorul transporturilor feroviare.

Daca nu se scoate prevederea actuala, cu regularizarea ca medie in cel mult un an, cu titlu de exceptie, este OK. Daca se scoate, este de rau.
Back to top
palmas
Fri Oct 02 2015, 04:12PM
Registered Member #9956

Directiva Europeana primeaza care stabileste clar cu derogari pana la 1 an, legislatia Ro trebuie armonizata in baza acestei directive dealtfel termenul de referinta derogatoriu de 1 an este in baza acestei directive(legislatia Ro nu prevede acest termen de referinta de 1 an). O fi de bine o fi de rau "om traii si om veghe"!!!Dar sindicatele cred ca vor binele angajatilor nu fac propuneri contra intereselor acestora. O zi buna!!!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF