Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
urtep.
Tue Jan 05 2016, 08:49AM
Registered Member #10018

@Miriapod, mi se pare interesanta impartirea in doua a turei de lucru, cred ca este un lucru care trebuie luat in considerare la nivel de tara. Se pare ca se doreste permanentizarea programului de lucru de 24/48 cu mentiunea ca in fiecare luna sa primesti o tura libera (inafara de lunile in care esti in CO).
Back to top
Coffeeman
Tue Jan 05 2016, 09:38AM
Glamdring
Registered Member #2685

Ce-mi plac teoriile astea ale conspiratiei, unii zic ca s-ar schimba programul, altii au informatii (ei stiu de unde) ca s-ar ramane la acest program, altii ca daca ramanen ni s-ar da o tura libera in fiecare luna etc (chiar daca in anul trecut au fost luni in care am facut mai mult de o tura libera). Ma intreb daca s-a intamplat ceva pana acum, inainte de a veni scris negru pe alb?!
Interesat de urmarit, mai ales ideea domnului doctor care spune ca aia din Franta ( la care dintre ei s-ar fi referit?!) au nu stiu cate ture pe an. Pai poate au, s-ar putea sa lucreze 12/24 si 12/48, eh, atunci chiar daca sunt mai scurte, la final de an, sunt mai multe ca ale noastre. Intr-adevar si salariul cu beneficiile muncii lor sunt mult mai mari/placute decat ce primim noi. Dar, politica e politica si asa se intampla intr-o tara de lingai.

Orice s-ar intampla pana atunci, nu cumva acest program l-au dat pe o perioada de 1 an?! Cred ca cineva va incerca sa-si recupereze timpul si sanatatea dandu-i in judecata. Mai e putin.
Back to top
2 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 joker (05 Jan 2016, 18:43) , JVC (06 Jan 2016, 04:14)
Klaus
Tue Jan 05 2016, 08:55PM
Registered Member #3279

IGSU a publicat lista sponsorizarilor (in bunuri materiale, ca banii se duc la buget daca se dau direct catre ISU-uri). LINK Cele mai amuzante mi s-au parut sponsorizarile catre ISU Dambovita, care a primit Hartie igienica in valoare de 1805 lei (pag. 8), ISU Brasov - Calculator si imprimanta cu valoarea de inventar de 60,0 lei (tot pag. 3) (o fi bun doar pe post de masina de scris la pretul asta...). ISU Caras-Severin donatii de stick-uri de la persoane fizice (banuiesc ca angajatii au donat institutiei stickuri personale pentru a fi inregistrate si apoi folosite tot de ei) (pag. 7), acelasi lucru si la materiale de lucru IT&C (sau calculatoare, imprimante si altele asemenea), donate catre unitate, luate in evidenta si apoi folosite de donatori (pentru ca institutia nu le putea asigura asa ceva - lucru facut si la mine in unitate in trecut), ISU Iasi - Echipament IT casat, cu valoarea de inventar de 0,0 lei (tot pag. 8) etc.
Ce nu inteleg este pentru ce s-au intermediat atatea donatii prin asociatii aflate sub patronajul ISU-urilor, dar imi raspund singur: asociatiile puteau primi bani cash, bagati in contabilitatea proprie, iar apoi, functie de nevoi si (sub)bugetul primit de la IGSU (care, la randul lui, primea de mai sus), cumpara tot felul de bunuri necesare ISU-urilor. Cum altfel se explica donarea de catre asociatii de bunuri de resortul administratiei patrimoniului imobiliar, IT&C/CTI, cazarmament, supraveghere perimetrala, drapel, furnituri birou etc. etc. ISU Teleorman a inregistrat pana si 7 mp gresie donati de o persoana fizica... Vad si ceva frigidere donate de persoane fizice. Adica tot de pompieri, sa-si poata tine vara pachetele cu mancare de azi pe maine. Daca unitatea nu avea fizic, dar avea in Tabele de inzestrare, un asa aparat cadea tocmai bine. Daca este donat intra in evidenta unitatii si poate si alocat la drepturi (consum de curent, eventual si reparatii), daca este personal orice sefulet il poate scoate din priza pe motiv ca nu ai voie cu asa ceva in unitate. Simplu, nu?
Eu zic ca lista asta arata umilinta la care este supus sistemul, care este subfinantat de ani de zile. Si ea, lista, nu este nicidecum completa, ar trebui ca fiecare pompier sa ceara, de acum macar, sa fie luat in evidenta tot ce aduce de acasa fiecare sau ce se cumpara la comun, pentru imbunatatirea conditiilor de munca (de la mici obiecte de inventar pana la tamplarie termopan si obiecte sanitare).

Reiau concluzia mea - o lista rusinoasa nu neaparat pentru IGSU, cat pentru DSU, dar mai ales pentru MAI si Guvernul Romaniei, care arata saracia bazei materiale puse la dispozitia pompierilor militari.

Apropo, astept sa aud ecouri dupa primele interventii la deszapezire cu frezele de zapada. Pe cand si autogunoiere in dotarea ISU-urilor?

[ Edited Wed Jan 06 2016, 07:42PM ]
Back to top
Klaus
Tue Jan 05 2016, 10:00PM
Registered Member #3279

Miriapod wrote ...
Eu unul tind sa-l cred pe Djebel in legatura cu banii facuti cu ajutorul smurdului ..
De ce ne-au pus sa bagam la orice interventie smurd Electrozi EKG ??? fie ca suntem doar taxi sau ca ducem boscheti sau pt orice alta interventie.. "ca cica nu da bine sa apara pe raportul SMURD ca nu folosim Materiale ... " chiar la orice interventie sa bagi nene Electrozi EKG si daca o doare capu si daca duci un nebun la spital la ora 1 noaptea ca nu mai are medicamente ( nu glumesc chiar nebun care a plecat de la spitalul de nebuni de la Jebel ) ... Pai sa ai numai 10-12 interventi x numai 4 elevtrozi la fiecare interventie 48 electrozi , + 1..2 masti de oxigen + ceva comprese sterile.Se strange ceva zic eu ... ca doar nu primim toate astea gratis domnu klaus ?? La sfarsit de luna cand se trage linie la consumabile ies niste bani zic eu . ...

Adevarat ca nu am tangenta cu SMURD-ul, dar din cate stiu sunt ceva protocoale/proceduri de aplicat, functie de pacient, nu tine cu ne-au pus sa bagam... Daca scrie ca la fiecare iesire SMURD trebuie sa justifici un set de electrozi, urmare a efectuarii unei EKG, apai asa faci. Nu scrie pentru betivi, taiati la deget si nebuni, nu faci, pentru ca ti se pot imputa daca consumi materiale in afara normei. Probabil ca ratacitul respectiv are, printre alte sarcini, si centralizarea consumurilor pe SMURD si nu vrea sa ramana fara obiectul muncii, ori are un valet care face asta (pe langa cafele, schimbatul postului la TV sau dusul cosului de gunoi), scos din productie, si nu vrea sa ramana fara el.

Chiar, pot confirma aceasta situatie si alti SMURD-isti?
Daca nu este o problema generalizata, atunci Banatul nu (mai) este fruncea, ci altceva...

Altfel, salutari prietenilor mei din cele 2 sedii ale ISU TM, plus de la Buzias si de la Sannicolau Mare. Asta daca nu cumva @Miriapod este de la ISU CS.

[ Edited Tue Jan 05 2016, 10:04PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Tue Jan 05 2016, 11:33PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Toți cunoscuții de la pompieri mă întreabă cine e Klaus, dar cel mai tare a fost un fost coleg care-mi zice odată:

"Cine e măi, frate, Klaus ăsta? că dacă zice că la doișpe începe ploaia, apoi la doișpe garantat va ploua!"

Mi se pare important sa subliniez faptul ca eu cred ca fostul meu coleg nu are intrutotul dreptatate, sa subliniez faptul ca eu cred ca domnul Klaus mai greseste cand si cand, si cei mai vechi pe forum stiu foarte bine ca am avut momente in care noi doi am fost in complet dezacord, cei mai noi nu au decat sa citeasca topicul asta da capo al fine si sa le gaseasca, cum si eu stiu ca pot gresi, stiu ca tot ce spun aici sau aiurea e adevarul meu, dar dincolo de contrazicerile dintre noi doi, zic eu ca a fost o polemica in care ne-am respectat reciproc si amandoi am aratat disponibilitate la dialog si intelegere fata de un alt punct de vedere.

Apropo de disponibilitatea pentru dialog, sun la DSU si cer sa vorbesc cu responsabilul cu feisbucul DSU de mai bine de doua saptamani si nimic.

Sun la IGSU, la relatii publice, sa incerc sa vad care-i treaba cu faptul ca nu mai pot posta pe feisbucul IGSU si nimic. Si e foarte interesant ce se intampla: sun la numarul afisat pe site-ul institutiei, cer cu doamna Anca Onofrei, centralista imi spune: "Ramaneti!" eu ii multumesc, suna telefonul interior, cineva ridica receptorul dupa care in secunda urmatoare intra tonul de fax.

Bai baieti si fete implicati in povestea asta, pot sa inteleg ca nici dracu in tara asta nu s-a gandit si nu se va gandi ce e de facut daca iau foc simultan toate padurile din Romania decat dupa ce se va intampla, pot sa inteleg ca aveti o gramada de treaba si eu va retin, dar si daca va intreb de ce m-ati blocat imi raspundeti
https://www.youtube.com/watch?v=dvoRm4EN-yo
?

[ Edited Tue Jan 05 2016, 11:36PM ]
Back to top
Coffeeman
Wed Jan 06 2016, 12:19AM
Glamdring
Registered Member #2685

Ce oi vrea tu de la Anca O...? aa, sau tu crezi ca ea se ocupa de administrarea paginii de facebook? sau cumva de relatii publice?!:))
wrote ...
Locotenent Chirca Ovidiu - Cătălin
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
Ai putea incerca cu domnul, poate iti poate spune ceva.
Back to top
Pârvu Florin
Sat Jan 09 2016, 08:21PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Mă gândeam ca-n seara asta să dezgrop niște morți și

1. să aduc în atenția publicului unul din momentele în care am fost în dezacord cu domnul Klaus. Și continui să cred că eu am dreptate și dumnealui greșește.

Și cred în continuare că o condiție necesară dar nu suficientă pentru a fi un bun pompier la intervenție e să ai o foarte bună condiție fizică.

Klaus wrote ...

mp23 wrote ...
Potrivit votului dat de senatori, ofiţerii, maiştrii militari, subofiţerii, soldaţii şi gradaţii în activitate pot fi trecuţi în rezervă sau direct în retragere când nu promovează baremele de pregătire fizică, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului.

Mi se pare o prostie aplicarea stricto senso a unei astfel de masuri.
In primul rand, ca sa ceri ceva trebuie sa asiguri conditii. Afara am vazut UM care au perimetrul unitatii cu pista pentru jogging, sa nu mai vorbesc de dotari specifice pentru practicarea sportului, unele care nu existau, pe vremea aia, nicaieri in Romania, ca tara.
In al doilea rand, cunosc cazul unui subofiter care, din cauza starii de sanatate, dupa ani buni de lucru pe interventie, a trecut la munca de birou (respectiv RU), masura prevazuta si pe linie de SSM, dar si o forma de protectie sociala. Cu ce deranjeaza pe cineva daca militarii care lucreaza in domenii neoperative nu sunt sprinteni sau saritori ca niste cerbi?

Pârvu Florin wrote ...

Klaus wrote ...

mp23 wrote ...
Potrivit votului dat de senatori, ofiţerii, maiştrii militari, subofiţerii, soldaţii şi gradaţii în activitate pot fi trecuţi în rezervă sau direct în retragere când nu promovează baremele de pregătire fizică, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului.

Mi se pare o prostie aplicarea stricto senso a unei astfel de masuri.

Sa zicem ca macar la nivel de principiu ati avea dreptate, dar ce ne facem cu multimea de operativi care la o evaluare serioasa ar pica lamentabil testele la pregatire fizica?

Subiectul a mai fost discutat si rasdicutat, si stiti si dumneavoastra foarte bine ca cel putin un sfert din operativi nu ar trece de probe nici daca le-ai lasa un an in care sa se puna la punct si le-ai spune ca e dincolo de orice indoiala ca isi vor pierde seviciul daca nu trec testele!

Si sa mai stiti ca nu va dau dreptate in ceea ce priveste afirmatia dumneavoastra cu baza materiala si ce-o mai fi...

Cine il opreste pe pompierul caruia-i pasa de conditia lui fizica sa se duca sa alerge in parc sau in padure si sa faca flotari si abdomene in casa, daca de bazin si de sala de forta nu are bani? E numai si numai responsabilitatea lui! Sa stiti ca ce invocati dumneavostra e o falsa problema!

Oricum ar fi, pentru mine povestea asta e inca una din formele fara fond care fac deliciul vietii in Romania. Nimeni, niciodata nu o sa vada un pompier dat afara fiindca nu a trecut de testele la pregatira fizica! Si asta dintr-un motiv extrem de simplu, nu ar mai avea cine sa intervina in situatii de urgenta!

Sunt extrem de curios, și-a pierdut vreun pompier slujba fiindcă nu făcea față baremelor la pregătire fizică?

Nici măcar unul????

Dacă e să mă întrebați pe mine, ăsta e genul de reglementare făcută special ca să crească disprețul general față de lege.

2. să întreb dacă s-a terminat ancheta în cazul pompierilor arși de la ISU Călărași LINK și care e cauza tragediei, nu de alta, dar informația asta ar putea fi de folos și altora, să nu repete aceeași greșeală.

[ Edited Sat Jan 09 2016, 08:47PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Terentius (09 Jan 2016, 21:38)
Klaus
Sun Jan 10 2016, 01:25AM
Registered Member #3279

@Pârvu Florin - imi permit sa vad la fel problema (re)ridicata si imi mentin punctul de vedere. Fiecare are dreptatea lui - eu ma refer la sistem, nu strict la cei din operativ.
Pierderea capacitatii de munca pe timpul si din cauza serviciului militar nu trebuie sa insemne automat si excluderea militarului din sistem. Si Legea nr. 319/2006 privind protectia si securitatea muncii obliga angajatorul sa adapteze munca la om. In plus, Codul muncii prevede ca in cazul in care organe medicale competente constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat (art. 51, lit. c), inainte de a-l concedia angajatorul este obligat sa-i propuna salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii (art. 64, alin. (1)). Deci, in cazul descris de mine, cu ce a gresit angajatorul cand l-a trecut pe subofiter de pe functia de GIS pe alta, la birou? Inteleg, ca operativ trebuia sa se cocoate pe toate acoperisurile si gardurile, pe vant, ploie, fum sau ce o mai fi. Ca lucrator la RU, in dispecerat, gestionar, purtator de cuvinte, sau... mai sunt atatea si atatea posturi, la care fisa nu presupune performantele fizice demne de Batman.

Stiu, intrebarea pusa (și-a pierdut vreun pompier slujba fiindcă nu făcea față baremelor la pregătire fizică) bate spre o anumita stare de lucruri din sistem, unde exceptia nu mai este exceptie, ci doar o bariera formala, care poate fi ocolita sau sarita, cu pretul banalizarii ei, nemaivorbind de afectarea insasi a capacitatii de reactie/interventie.
Poate o sa revin candva in acest sens, era una dintre multele idei cu care venise fostul IG Lucaciu - performanta fizica a celor de la interventie, invocand sistemul de organizare, selectionare si promvare din alte structuri similare, trimiterea fiind facuta englezi si americani (din cate retin). Ma rog, mai voia sa reorganizeze Boldestiul (socotind ca se preda prea multa teorie), s-a mai agitat cu clasificare INSARAG a celor de la USISU, Cubul carierei, fonduri europene etc. etc. Din pacate, nu a fost agreat de politic, asa ca doar cateva proiecte au fost demarate pana sa fie mazilit.

MApN are asa prevederi, a se vedea link-ul de mai jos. Asta nu inseamna ca respectivul subofiter este acum un al doilea Pistorius (in ce priveste probele sportive), ci doar ca are o munca de birou, pe masura posibilitatilor sale. Este un lucru normal zic eu, sa nu-ti abandobezi oamenii aflati la necaz.
Cred ca am mai povestit, dar repetitia este mama invataturii... Inainte de '89 am avut un coleg de s-a mutat comandant de companie la un regiment de infanterie. Noiembrie, viscol, troiene, armata scoasa la deszapezire. Utilajul cu care iesise s-a stricat, au incercat sa-l repare in viscol, nu au reusit, asa ca ofiterul s-a gandit la oamenii lui si de la cativa kilometri (buni) i-a trimis pe jos la unitate, iar el a ramas la fata locului, poate reuseste sa faca ceva, plus sa nu paraseasca masina. A doua zi s-au dus dupa el si l-au gasit inghetat bocna... bagat in spital, cu extremitatile degerate, amputat degetele de la maini, nici-unul nu a mai ramas cu toate falangele. Nu a mai apucat vara, ca a fost trecut in rezerva. Omul ala era militar pursange, plecat din liceul militar si trecut prin toate cele. A fost corect din partea armatei sa-l arunce ca pe o masea stricata la 35-36 de ani? In 2 ani decazuse fizic si psihic complet, dupa care (recunosc ca) mi-a fost rusine sa mai trec pe la el...

LINK

Militarul care şi-a pierdut ambele picioare în Afganistan dar este încă la datorie

Un militar din Bistriţa ne dă o lecţie de voinţă. Vasile Zbâncă şi-a pierdut, în urmă cu patru ani, ambele picioare pe câmpul de luptă din Afganistan. Nu s-a oprit însă din luptă şi este zi de zi la datorie la Batalionul 405. Deşi a fost nevoit să înveţe din nou să meargă, dar cu proteze, militarul aşteaptă Crăciunul cu zâmbetul pe buze alături de familia care i-a fost alături şi i-a dat putere să meargă mai departe.

[ Edited Sun Jan 10 2016, 01:29AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Jan 10 2016, 12:37PM

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

...cu ce a gresit angajatorul cand l-a trecut pe subofiter de pe functia de GIS pe alta, la birou?

Cu absolut nimic, dimpotrivă, e foarte bine că s-a întâmplat asta, și e foarte bine ori de câte ori se întâmplă asta, dar așa cum corect ați intuit

Klaus wrote ...

Stiu, intrebarea pusa (și-a pierdut vreun pompier slujba fiindcă nu făcea față baremelor la pregătire fizică) bate spre o anumita stare de lucruri din sistem, unde exceptia nu mai este exceptie, ci doar o bariera formala, care poate fi ocolita sau sarita, cu pretul banalizarii ei, nemaivorbind de afectarea insasi a capacitatii de reactie/interventie.

e vorba de unii dintre cei de la operativ care arată precum Maradona în vremurile lui cele mai proaste și nu au nici cea mai mică scuză pentru asta.

Oameni fără orgoliu profesional...

Klaus wrote ...

Poate o sa revin candva in acest sens, era una dintre multele idei cu care venise fostul IG Lucaciu - performanta fizica a celor de la interventie, invocand sistemul de organizare, selectionare si promvare din alte structuri similare, trimiterea fiind facuta englezi si americani (din cate retin).

Am mai spus-o, și dumneavoastră mi-ați răspuns, a avut ocazia să pună în aplicare principiul ăsta la disponibilizări și nu a făcut-o, dar povestea asta e istorie deja și motivul pentru care n-a făcut-o nu mai are nici cea mai mică relevanță acum.

Relevant, măcar de dragul discuției, sau cine știe, poate și cu o finalitate practică mai apropiată sau mai îndepărtată, ar fi modul în care domnul colonel Lucaciu vedea rezolvată această problemă, în situația ideală în care n-ar fi depins de reglementările ministerului și în situația reală în care trebuia să le respecte.
Back to top
Pârvu Florin
Sun Jan 10 2016, 02:59PM

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

...să întreb dacă s-a terminat ancheta în cazul pompierilor arși de la ISU Călărași LINK și care e cauza tragediei, nu de alta, dar informația asta ar putea fi de folos și altora, să nu repete aceeași greșeală.

Chiar acum l-am sunat pe domnul plutonier adjutantant Tătăranu, purtător de cuvânt la ISU Călărași, care mi-a spus că ancheta e în continuare în desfășurare și că la sfârșitul ei va fi emis un comunicat de presă în care vor fi făcute publice rezultatele acesteia.
Back to top
Coffeeman
Sun Jan 10 2016, 06:43PM
Glamdring
Registered Member #2685

Ar fi bine sa nu iasa aia cu "mortul e de vina". Nu cunosc conditiile de pastrare ale carburantilor etc de acolo, dar cred ca-s asemanatoare cu altele de prin diferite subunitati. Gen, recipiente metalice vechi, in baraci mmetalice si mai vechi, protectie anti-statica zero etc.
Back to top
palmas
Sun Jan 10 2016, 09:24PM
Registered Member #9956

Pârvu Florin wrote ...

Klaus wrote ...

...cu ce a gresit angajatorul cand l-a trecut pe subofiter de pe functia de GIS pe alta, la birou?

Cu absolut nimic, dimpotrivă, e foarte bine că s-a întâmplat asta, și e foarte bine ori de câte ori se întâmplă asta, dar așa cum corect ați intuit

Klaus wrote ...

e vorba de unii dintre cei de la operativ care arată precum Maradona în vremurile lui cele mai proaste și nu au nici cea mai mică scuză pentru asta.

Oameni fără orgoliu profesional...

Klaus wrote ...

Poate o sa revin candva in acest sens, era una dintre multele idei cu care venise fostul IG Lucaciu - performanta fizica a celor de la interventie, invocand sistemul de organizare, selectionare si promvare din alte structuri similare, trimiterea fiind facuta englezi si americani (din cate retin).

Am mai spus-o, și dumneavoastră mi-ați răspuns, a avut ocazia să pună în aplicare principiul ăsta la disponibilizări și nu a făcut-o, dar povestea asta e istorie deja și motivul pentru care n-a făcut-o nu mai are nici cea mai mică relevanță acum.

Relevant, măcar de dragul discuției, sau cine știe, poate și cu o finalitate practică mai apropiată sau mai îndepărtată, ar fi modul în care domnul colonel Lucaciu vedea rezolvată această problemă, în situația ideală în care n-ar fi depins de reglementările ministerului și în situația reală în care trebuia să le respecte.

D-le Florin d-ta stii ffbine ca la evaluarile la pregatirea fizica sunt stabilite niste grupe de varsta. Ei bine un subof. pe la 48 ani nu o sa fie ca unul iesit din scoala sau chiar unul la 30 ani, corect. Este important sa faca baremele pt, grupa de varsta in care este incadrat si baremele sunt destul de "elegante" la MAI si fff elegante la MApN (verifica te rog). D-l col Lucaciu la momentul disponibilizarilor cand s-au facut criteriile de departajare daca iti aduci aminte, preg. fizica nici nu a fost inclusa, argumentand la acel moment ca preg. fizica nu trebuie sa fie un criteriu de departajare deoarece trebuie mentinuti in sistem "si cei cu muschi si cei cu creier" deci cei mai in varsta nu puteau concura cu cei mai tineri pe acelasi palier dar cred cu tarie ca unul cu o experienta mai mare si cu muschii in parametrii normali chiar daca la limita de jos poate face treaba buna, ajutat de ceilalti mai tineri ca de aia suntem echipaje. Asa ca si cei ca Maradona in zilele mai putin bune dar cu un mental bun si un echipaj la fel de bun face treaba buna, eu asa ma pregatesc si pregatesc pe suborbonati!!!!
Back to top
1 User said Thank to palmas for this Post :
 Klaus (10 Jan 2016, 22:00)
Pârvu Florin
Sun Jan 10 2016, 10:02PM

Registered Member #1287

Vă respect opinia și sunt de acord cu o parte din postarea dumneavoastră, și anume cu partea în care afirmați că baremele sunt extrem de accesibile și că nimeni nu poate avea la 50 de ani condiția fizică de la 25 de ani.

În ce privește partea cu Maradona care... nu! nu sunt de acord și nu pot fi de acord.
În momentul în care arăți că un butoi, și vă rog eu mult de tot, nu mă siliți să caut imagini cu pompieri români care arată așa ca să-mi exemplific spusele, că mă puneți și vă puneți într-o situație penibilă, eu nu trag decât o singură concluzie: ești un delăsător, ești un porc lacom care nu se poate opri din mâncat, ești lipsit de profesionalism, și în ultimă instanță, nu dai doi bani pe cei care îți plătesc solda și se așteaptă ca tu să fi capabil să îi salvezi dacă vreodată vor avea nevoie de tine.

Și mi se pare util în susținerea punctului meu de vedere și

Pârvu Florin wrote ...

Intr-alta ordine de idei, azi, pe stadionul municipal din Targoviste, a fost verificarea la pregatire fizica a celei de-a doua serii a pompierilor de la detasamentul Targoviste.

Bai baieti! aia care va stiti!

Doua tractiuni la bara fixa??????

O tractiune la bara fixa?????????????????????????????????????????????????????????????????

Si dupa aia va duceti la Leana acasa si va bateti cu dansa pe piept ce mari pompieri sunteti voi???

Si purtatorii de cuvinte ne vor povesti despre eforturile voastre in slujba comunitatii??? despre cat de solicitanta e meseria asta??? despre stressul si riscurile la care sunt expusi salvatorii???

Cuvantul "ridicol" e un eufemism pentru situatia asta!!!

danip wrote ...

Ai stat la porti sa vezi ce se intampla inauntru? Sincer cu tot respectul dar problema asta e cam penibila...
oamenii aia cand merg la foc trebuie sa salveze oameni si bunuri sau sa fac tractiuni si flotari?
Am si eu un coleg care face greu flotarile, dar in schimb e foarte bun sofer, ajuta colegii servanti la incendii, intretine bine autospecialele, e mecanic bun, eu un om respectos, acum ce facem cu el? Il dam afara si angajam un un civil care il ia vantul de slab ce e,si el nu stie care e schimbatorul de viteze, dar in schimb face lejer 60 de flotari? cu cine preferi sa mergi la un incendiu, cu un sofer foarte bun,mecanic bun, cu un coleg pe care te poti baza la orice problema intampinata la intervenie, sau pe unul care face 60 flotari dar in rest e varza?

cu un răspuns tardiv pentru danip:

când tu nu poți să faci două tracțiuni la bară fixă, chiar îți închipui că te crede cineva dacă ne spui că ești capabil să iei în spate un om de 100 de kile și să îl scoți dintr-un subsol plin de fum?

Pârvu Florin wrote ...

...pe nici unul dintre cei enumerati de tine nu-l prefer!

Daca ar fi sa aleg ce gen de pompier vreau langa mine, il prefer pe cel care stie si cu reparatii la APCA, si cu covrigul, si cu tractiunile, si cu mersul taras prin labirinturi infinite, si mai cu seama cu atitudinea aceea atat de rara la pompieri: ori murim amandoi, ori traim amandoi!
Vreau langa mine oameni intregi, nu jumatati de oameni!

LINK

Pârvu Florin wrote ...

Cum va puteti inchipui ca examenul ar fi putut fi corect atata timp cat cine avea PCR ar fi putut obtine fara dificultate orice nota care sa-l plaseze deasupra contracandidatului sau mai putin norocos...? Cum ar fi putut fi altfel cand, spre exemplu, unul din candidati a predat foaia de raspuns fara sa fi bifat nici un raspuns?
Stiu asta fiindca unul dintre supraveghetori, probabil strain de masinatiuni, si-a manifestat cu voce tare consternarea ca insul nu bifase nici macar un raspuns! Celalalt supraveghetor, poate ceva mai pus la curent cu dedesubturile, a replicat impaciuitor: "E treaba lui! Lasa-l in pace!".
Pe acelasi om, care mai avea si o burta mai mult decat respectabila, de te facea sa te intrebi cum mama dracului o fi luat asta proba fizica l-am vazut ulterior in curte printre cei admisi...

LINK

Și încă ceva, vă rog să nu uitați că vorbiți cu un fost pompier care a participat la intervenții, și care știe exact cum merg lucrurile.

Edit: în locul unde am fost eu înainte de a fi pompier era o vorbă, cică tăria unui lanț e dat de cea mai slabă verigă a lui, și acolo era o regulă extrem de simplă, nu treci probele, fie și cu calificativul "Corespunzător", zbori!

Așa cum am spus aici LINK , știu un om care a zburat din sistem fiindcă nu a făcut față cerințelor, și știți și dumneavoastră foarte bine că asta nu se întâmplă la pompieri.

[ Edited Sun Jan 10 2016, 11:55PM ]
Back to top
p.s.i.2000
Mon Jan 11 2016, 01:12PM
Registered Member #4075

Sunt pompier din 2001 și nu am crezut niciodată că această nobilă armă va fi tâtâtă într-un derizoriu mai mare ca cel din ziua de azi, de unii oameni sus-puși, care numai de interesul național nu poate fi vorba că-l urmăresc.
Asist cu stupoare cum suntem conduși de o șleahtă de lupi care nu se mai satură să ne „mănânce” din drepturi, considerând că și așa o ducem prea bine. Consider că sub conducerea gen. Crăciun Ionel și a gen. Secară Vladimir pompierii au fost cu adevărat o armă care îți impunea onoare și respect. Acum am ajuns să-mi fie rușine că fac parte dintr-o armă cu oameni care ne fac de râs.
În anii 2006 - 2007 s-au profesionalizat pompierii, prin 2009 a apărut SMURD-ul d-lui doctor (nu-i voi folosi numele), așa zișii paramedici făcuți după un curs de o lună de zile, care au încadrat ambulanțele, luându-se din efectivul turei și lipsindu-te astfel de 3 oameni pe tură. A apărut TIM-ul, altă invenție, luându-ți din nou 2 oameni (pe timp de zi); au apărut alte echipaje și mașini care au mai supt din efectivul turelor, iar efectivul pe autospecialele de lucru cu apă și spumă rămânând tot mai mic.
S-a renunțat la o tură de serviciu ptr că nu este personal, cică provizoriu ! Acum suntem forțați să nu venim la serviciu ca să nu facem ore, deci să nu fim plătiți și dacă tragem o linie, efectivul prezent al unei ture este același cu cel avut înainte ... deci unde este justificarea acestui mizerabil de program gândit de minți necugetate ?
Ați vrut SMURD, care nu sunt decât taxiuri ptr bețivi și nebuni ...serviciul de ambulanță nu mai este bun ... bine, l-ați creat dar trebuia să angajați personal cu adevărat profesionist, cu școli postliceale sanitare, care știu meserie ! Organizați zeci de cursuri fără valoare, zăpăciți de tot oamenii și dvs îi vreți profwesioniști ? Niciodată ... cu cât vrei ca un om să știe mai multe meserii, cu atât nu va învăța niciuna.
S-au făcut achiziții de tehnică de intervenție, este bine, dar de ce nu veniți și realitățile din teritoriu ? Ați cumpărat bărci, 50 - 60.000 euro bucata, adevărate yahturi pe care vreți să le folosim în ape până la genunchi ? Și câte astfel de investiții fără cap iar personalul din ce în ce mai puțin !!! Oare chiar nimeni cu capul pe umeri din conducerea acestei țări nu se uită și în curtea noastră, să vadă câtă nedreptate este ???
Domnilor, de când există pompierii, misiunea lor principală a fost stingerea incendiilor, așadar să lăsăm incendiile pompierilor iar doctorii și asistenții medicali să se ocupe de bolnavi ... Azi-mâine ne trezim că poliția se va ocupa și cu stingerea incendiilor, jandarmii cu salvări din medii ostile vieții și alte asemenea aberații, născocite de minți întunecate ale unor doctori sau vrăjitori.
Ajunge cu bătaia de joc domnilor care ne conduceți, este timpul să nu vă mai înclinați după cum bate vântul, dați dovadă de onoare, demnitate și respect față de voi și față de subordonați !!! Să vă ajute Dumnezeu.
Back to top
3 User said Thank to p.s.i.2000 for this Post :
 george andrei (11 Jan 2016, 16:55) , Klaus (11 Jan 2016, 17:03) , JJAACCKK80 (12 Jan 2016, 17:58)
bibi
Mon Jan 11 2016, 03:56PM
Registered Member #10102

Ai uitat sa specifici de freza ,care abia asteapta sa intre in zapada ,in momentul cand cei de la drumuri,primarii,vor spune ca au fost luati prin surprindere,in mijlocu iernii.Oricum facem de toate.Ar trebui sa mai incadram o masina de pompe funebre ca sa fie meniu complet )))))
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF