Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Sat Jan 01 2011, 10:21PM
Registered Member #3279

fire.chief wrote ...

se cauta comandant LINK

Btw, zic unii ca Ungureanu a primit NUP ...
Back to top
Coffeeman
Sun Jan 02 2011, 09:18PM
Glamdring
Registered Member #2685

Din punctul meu de vedere, o sa ramana Câtea. Mi-a fost intructor timp de doi ani, este unul dintre cei mai competenți pentru ceea ce se întâmplă acolo.
Back to top
Klaus
Sun Jan 02 2011, 10:06PM
Registered Member #3279

Aha, se deschide bursa pariurilor... Un posibil am auzit ca este si Teodorescu
Back to top
Pârvu Florin
Tue Jan 04 2011, 01:02PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

A fi cercetat de DNA (sau orice alta structura abilitata) nu este o vina in sine, in masura in care nu rezulta fapte imputabile de orice natura - functioneaza prezumtia de nevinovatie.

Teoretic asa e, aveti dreptate. Dar principiul asta lucreaza intr-o tara normala cu justitie functionala. In Romania principiul care functioneaza este "Cine poate, oase roade..." asta cu atat mai mult cu cat eu cunosc si cazul Diaconita....

Deci raspunsul meu este:

"Daaaaa!!!... si marmota invelea ciocolata in staniol!"

Klaus wrote ...

Ce ar face userul Parvu Florin?

Primul lucru pe care l-ar face userul Parvu Florin, inainte de orice altceva, ar fi sa angajeze niste baieti de-aia destepti, nu "destepti!", eventual de-afara, grupati intr-o firma de consultanta, niste baieti de-aia care castiga la inceput de cariera 3-4 mii de euro, pentru un program de juma de an-un an, baieti care sa faca un audit profesionist al IGSU, dupa care, si acum urmeaza partea cea mai dureroasa, as fi urmat punct cu punct indicatiile lor. Va asigur ca banii platiti lor ar fi fost cei mai bine cheltuiti bani posibil, dar asa cum am subliniat, cu conditia ca rezultatele auditului sa fie si folosite pentru eficientizarea institutiei!

Asa cum stau lucrurile acum, imi dati voie sa cred ca restructurarea asta, nu numai in IGSU ci chiar in MAI e praf in ochii fraierilor, si peste trei-patru ani ne vom intoarce de unde am plecat, fara a profita de momentul extrem de favorabil pentru schimbare?

In domeniul a ceea ce poarta denumirea pompoasa de "Managementul resurselor umane" (caci daca in alte domenii in IGSU lucrurile de bine de rau functioneaza, in bransa asta schioapata rau de tot!) alte cateva pe care le-ar mai fi facut userul Parvu Florin ar fi:

-incadrarea a cat mai multe dintre functiile operative cu SGV, functiile de subofiteri fiind limitate la maximum 6-7 la un detasament, si 3-4 la o garda. Subofiterul trebuie sa fie lider de echipa, nu al mai prost executant din curtea scolii!!!

-modificarea modalitatii actuale de acces in corpul subofiterilor, in sensul ca as desfiinta filiera directa, iar accesul in scoala de subofiteri sa se faca numai daca ai cel putin doi ani vechime ca SGV.

-durata maxima a scolii: juma de an. Aici, nu sunt asa de sigur ca nu gresesc si astept reactii si din partea altora, dar eu ma bazez pe experienta pe care am avut-o la armata, cand eu, subofiter care proveneam din MAC radeam de cei de pe filiera directa ca au invatat baioneta timp de o luna...

-elaborarea unui ghid al carierei militare realist, functiile sa fie de genul "sergent major-plutonier" si nu ca acum "sergent major-plutonier adjutant sef", corelarea functiilor cu varsta si capacitatea reala de efort. Cred ca sunteti de acord cu mine ca nu e normal ca la dispecerat sa fie un sergent major care nu a tinut niciodata in mana teava de refulare, cum la fel de anormal este ca la interventie sa mearga oameni de 50-55 de ani, cu nenumarate probleme medicale... Acum lucrurile nu sunt inca atat de rele, dar va inchipuiti fazele ridicole care vor incepe peste vreo 10 ani, cand o sa vedeti la interventie servanti de 50-55 de ani. Pentru neavizati, inchipuiti-va ca ati merge la un spectacol de balet cu balerine de varsta a II-III...

-niste cursuri care sa raspunda nevoilor reale ale institutiei si angajatilor ei si nu pierderea aia de timp si risipa de bani de la Orastie din momentul asta.

-verificarile, de orice natura ar fi ele, ca sunt fizice sau teoretice sa se dea pe bune, si cei care nu reusesc sa treaca de baremele alea, care si asa sunt jalnice si au tot fost modificate ca sa nu mai fie hiperridicole, sa zaca la opt ore pan' se vor plictisi si se vor decide sa puna mana sa slabeasca si sa invete!

Edit: dar pentru asta, trebuie ca examinatorii insisi...

-aaa, inca ceva, daca userul Parvu Florin ar fi cel care decide, ar scoate tampenia aia prin care functiile sunt ocupate prin concurs si le-ar ocupa prin numire directa. Sa fim sinceri, oricum de cele mai multe ori iese cine trebuie, dar macar atunci comandantii nu ar mai avea scuza ca nu au colaboratorii pe care si-i doresc!

Edit: si in privinta functiilor de ofiteri userul Parvu Florin ar face o multime de chestii si as incepe cu

-transformarea a jumatate din functiile de ofiter in functii de subofiter, si nu-mi spuneti ca subofiterii nu ar putea face fata, caci m-ati putea provoca sa spun lucruri care ar pune in ipostaze jenante anumite persoane...

Apropo, imi poate spune cineva de ce la unele inspectorate purtatorul de cuvant este colonel si la altele sergent major?

Cam asta e ce imi vine in minte asa...la prima strigare...si pe toate astea userul Parvu Florin le-ar fi facut cu mult timp inainte, dar stiti cum se spune: "Mai bine mai tarziu..."

De fapt, dincolo de detalii, cred ca cel mai important lucru pe care il putem face , comandanti si subordonati, este sa avem o imagine cat mai exacta a ceea ce suntem si ceea ce putem, sa stabilim realist ce vrem sa fim si ce vrem sa putem, sa ne stabilim foarte clar pasii pe care ii avem de facut sa ajungem acolo unde ne-am propus, sa ne tinem de drumul pe care ne-am propus sa-l parcurgem si mai presus de orice sa ajungem sa avem incredere unii in altii, sa nu ne mai ascundem unii de altii, sa nu mai incercam sa ne tragem in ..... unii pe altii, fiindca ne place sau nu, va trebui sa mergem impreuna pe drumul asta plin de incertitudini care ne asteapta...

...sau asa cum ii spun eu fii-mi: "Increderea se castiga in ani si se pierde in secunde."

Acum, userul Parvu Florin o sa va spuna CE NU AR FI FACUT sub nici o forma:

-ca fost cercetas, unde cuvantul de ordine era "Noi nu ne parasim ranitii!" userul Parvu Florin nu s-ar fi gandit nici macar o singura secunda sa-si indeplineasca planul la disponibilizari pe seama celor bolnavi, asta in contextul in care nici in proiectul de lege nu se face nici cea mai mica referire la un astfel de criteriu.

Daca userul Parvu Florin a ajuns intr-un loc in care cuvantul de ordine este "Fiecare pentru sine!" ii dati voie sa creada ca facut una dintre cele mai proaste alegeri ale vietii lui, si ii mai dati voie sa creada ca nu va iesi la pensie de pompieri? Intrebare retorica....

-daca userul Parvu Florin s-ar fi gandit totusi la o astfel de eventualitate, n-ar fi pus-o niciodata in aplicare, iar daca totusi, prin cine stie ce absurd, ar fi pus-o in aplicare, atunci sigur, sigur, sigur, n-ar fi vorbit despre ea unui reporter...

Imaginea conteaza...

Klaus wrote ...

col. Burlui Ion de la Suceava (febletea userului Parvu Florin)

...nothing personal, just business!...

Aaaaa, peste cateva zile e ziua dumnealui!

La multi ani! si va primi si o felicitare!

Klaus wrote ...

Btw, zic unii ca Ungureanu a primit NUP ...

Oare de ce tata mare tribunalele militare si Curtea militara de apel nu au fost conectate la sistemul ala care permite urmarirea mersului proceselor pe internet?

[ Edited Thu Jan 13 2011, 01:21PM ]
Back to top
Coffeeman
Tue Jan 04 2011, 02:26PM
Glamdring
Registered Member #2685

Teodorescu, s-ar putea intoarce ca si comandat acolo, dar este prea tarziu:) l-am regretat multi cand a plecat, era unul dintre cei mai buni instructori de specialitate si un om in primul rand. Deja se saturase de toate mancatoriile de acolo; chiar si de cele de jos, nu neaparat la nivelurile mai inalte.
@Parvu: In tribunalele alea nu se judeca persoane ca Ungureanu sau altele cercetate de DNA/DGA si cine stie cum scapa si alte procese mai serioase decat astea. Pentru ca oricum, internetul si ceea ce se publica prin net/web 2.0/3.0 la momentul de fata, este destul de vulnerabil.

La partea cu durata scolii/pregatirii sa fie mai mica,iar accesul sa se faca dupa o experienta de cel putin 2 ani in bransa( ma refer la pompieri), nu crezi ca i-ai limita pe cei care se bazau pana acum pe vechile trepte de acces in institutie( adica pe cei care terminau un liceu si doreau sa faca ceva care sa le asigure un loc de munca sigur?).

[ Edited Tue Jan 04 2011, 02:31PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Tue Jan 04 2011, 03:56PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

In conditiile in care traim nu al treilea, ci probabil al patrulea val (vezi Alvin Toffler- The third wave, LINK asta, loc de munca sigur, e o iluzie de care e necesar sa scapi cat mai repede daca vrei sa-ti fie cat mai bine!

Si chiar daca nu ar fi asa, care e problema?

Omul termina 12 clase, da examen, se angajeaza ca SGV, lucreaza doi ani, (poate fi si un an, pot fi si trei ani, habar n-am, am zis doi ani asa...fiindca intervalul asta de timp mi s-a parut rezonabil...si poate nici nu intra din prima la scoala!...) dupa care, daca e capabil si destept se duce la scoala si invata sa fie lider, nu invata meserie, fiindca se presupune ca asta deja o stie, invata oleaca de legislatie, invata oleaca de administratie, invata oleaca de psihologie, de sociologie, ma rog... de-astea!...

Dupa asta, avansarea sa se faca conditionat de absolvirea unor cursuri de cariera, dar niste cursuri serioase si utile... nu simulacrele de acum!

De fapt, cred ca trebuie o abordare complet diferita fata de ceea ce se intampla acum a ceea ce inseamna "curs" si "nevoie de pregatire a personalului", dar despre asta, cu alta ocazie...

Revenind la potentialul candidat la gradul de sergent major, daca nu e capabil sau nu vrea, ramane servant simplu pana i se termina contractul si comandantul nu mai vrea sa i-l prelungeasca sau pana implineste varsta maxima pe care o poate avea un SGV.

Care-i problema? E bine pentru toata lumea! Contractul de munca al SGV e mult mai flexibil decat al unui cadru militar, SGV, spre deosebire de cadrul militar, beneficiaza de somaj cand este disponibilizat, si da-mi voie sa cred ca nu e normala situatia in care te culci civil fara stagiul militar satisfacut si te trezesti subofiter, nu mai zic sa te trezesti locotenent, si mai da-mi voie sa cred ca baza de sustinere a unei institutii militara nu trebuie sa o reprezinte sergentul major ci trebuie sa o reprezinte soldatul...

Evident, la tot ce am spus se pot gasi o multime de contraargumente, dar trebuie sa recunosti macar ca ceea ce am spus e de bun simt... ori poate-or fi frustrarile mele de fost MAC timp de aproape 10 de ani....!?

[ Edited Mon Jan 10 2011, 10:38AM ]
Back to top
fire.chief
Wed Jan 05 2011, 06:27AM
nihil sine deo
Registered Member #2854

o poveste frumoasa:
Meşterii crucilor de gheaţă LINK

[ Edited Wed Jan 05 2011, 06:27AM ]
Back to top
112
Wed Jan 05 2011, 05:46PM
112
Registered Member #3580

Stie cineva care este data la care vor intra in vigoare noile organigrame ale ISUJ ?
Back to top
Pârvu Florin
Wed Jan 05 2011, 11:47PM

Registered Member #1287

Amice, domnul ministru Igas si domnul Inspector general Secara, chiar daca poate mai citesc din cand in cand ce se mai scrie pe aici, nu cred ca vor posta niciodata in forumul asta... Asadar, ia-o usor, nu te mai stresa, ca o sa te imbolnavesti de inima!

Cu valoare de opinie, o sa-ti spun ca eu cred ca lucrul asta se va intampla undeva prin februarie-martie, dar e doar o opinie si mai e si neautorizata, asa ca ia-o cu rezerva maxima...

Tot cu valoare de opinie o sa spun si ca eu cred ca organigramele alea nu vor insemna in nici un caz ceea ce crezi tu si altii ca vor insemna...

Sa auzim numai de bine!
Back to top
fire.chief
Thu Jan 06 2011, 09:58PM
nihil sine deo
Registered Member #2854

Back to top
dalen
Fri Jan 07 2011, 09:54AM
Registered Member #3075

Va salut!
Nu am vrut sa "stric" acest topic, asa ca am deschis altul aici LINK

Va multumesc,
Doru

[ Edited Fri Jan 07 2011, 09:55AM ]
Back to top
bendar
Fri Jan 07 2011, 10:25AM
bendar
Registered Member #2021

Pun si eu o intrebare stupida. Ce conteaza ATAT DE MULT imaginea in cazul ISU din moment ce asta e primul lucru pe care si-l propune sa-l imbunatateasca?
Back to top
truepride
Fri Jan 07 2011, 05:29PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Parvu Florin wrote ...

-incadrarea a cat mai multe dintre functiile operative cu SGV, functiile de subofiteri fiind limitate la maximum 6-7 la un detasament, si 3-4 la o garda. Subofiterul trebuie sa fie lider de echipa, nu al mai prost executant din curtea scolii!!!

-modificarea modalitatii actuale de acces in corpul subofiterilor, in sensul ca as desfiinta filiera directa, iar accesul in scoala de subofiteri sa se faca numai daca ai cel putin doi ani vechime ca SGV.

Apropo, imi poate spune cineva de ce la unele inspectorate purtatorul de cuvant este colonel si la altele sergent major?[/i]

Oare de ce tata mare tribunalele militare si Curtea militara de apel nu au fost conectate la sistemul ala care permite urmarirea mersului proceselor pe internet?

Am citit cu interes, sunt de parere ca ideile dvs sunt foarte bune si realizabile in mare parte tocmai din aceste motive nu vor fi aplicate niciodata.
Ma opresc in schimb la cateva incercand astfel sa raspund:
-de acord cu privire la SGV-isti, nu am inteles nicodata de ce MAI-ul se fereste de acesta categorie de personal, insa nu in coditile actuale. SGV-istii sunt un paradox al sistemului militar in prezent.Desi atributile si responsabilitatile sunt asemnatoare cadrelor militare ei nu fac parte din randul cadrelor militare.Usor de inteles de ce daca exista serviciu militar obligatoriu imposibil de inteles daca militari sunt prfesionisti.
Prin modificarea statului cadrelor militare si integrarea sgv-istilor in acest statut putem rezolva favorabil problema.
-eu as plusa la partea cu scoala, minim un an experienta ca sgv pana poti da admitere la scoala de sof sau chiar academie.Nici ofiterii nu ar trebui sa fie scutiti de munca de baza.Fara aceasa baza zic eu un ofiter chiar si cu Academia in spate una are autoritatea morala de a comanda.
-la purtatorii de cuvant situatia depinde de normele interne privind posturile.Eu sunt de parere ca abilitatea de a comunica eficient este un talent, fapt ce ar indica spre lipsa oricaror conditii cu exceptia celei sus mentionate in exercitarea functiei de purtator de cuvant.Daca omul este eficient si abil nu ar trebui sa mai fie vreo problema legata de grad.
-pai tribunalele militare la fel ca oricare institutie publica curnt subfinantata nu au un serviciu tehnic.Curtea de apel in schimb are:

LINK

[ Edited Fri Jan 07 2011, 05:34PM ]
Back to top
Klaus
Fri Jan 07 2011, 06:00PM
Registered Member #3279

bendar wrote ...

Pun si eu o intrebare stupida. Ce conteaza ATAT DE MULT imaginea in cazul ISU din moment ce asta e primul lucru pe care si-l propune sa-l imbunatateasca?

Cred ca este o intrebare atat de profunda incat nu am inteles-o

Referitor la purtatorii de cuvinte , la toate structurile, mai putin la IGSU, din cate stiu eu sunt activitati prin cumul, de aici si gradele diferite. Asa ca sunt pusi militari (nu am vazut inca nici-un civil) buni de gura, sa nu le zic comunicatori.

[ Edited Fri Jan 07 2011, 06:09PM ]
Back to top
WikiLeaks
Fri Jan 07 2011, 07:38PM
Registered Member #3607

Buna seara,
Urmaresc de ceva timp acest forum, insa nu am vrut sa intervin pana acum fiindu-mi suficiente comentariile si parerile voastre. Apreciez foarte mult calitatile unor utilizatori de valoare de aici, precum MOROCANOSUL, care te incanta mai ales prin raspunsurile pline de diplomatie si la obiect pe care le posteaza si care, incearca sa dezvăluie "arta comportamentului militar" şi de a-l ascunde pe "artist". Am incercat sa ma pun la curent cu discutiile de pe aici si imi cer scuze daca anumite topicuri le-am ratat.
Observ o foarte buna gestionare a forumului prin aparitii foarte rare si eficiente ale administratorilor, care nu abuzeaza in a comenta toate postarile utilizatorilor, lasand astfel loc liber discutiilor dintre acestia. Am facut aceasta remarca pentru a face diferenta intre ce am gasit aici si un alt forum al pompierilor, care se vrea a fi promovat , unde administratorii de acolo , pe langa faptul ca la inregistrare mai aveau putin si-mi cereau si copie de pe CI, posteaza tot felul de informatii eronate, documente si acte normative ABROGATE, ducand utilizatorii in deriva.
Pentru cei interesati pot confirma acest aspect, prin printscreenurile adunate.
. Cu deosebit respect, paramy!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF