Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Cristi72
Wed Mar 09 2016, 08:20PM
Registered Member #10632

Mai duca se naibii toti lingaii lui arafat cu el in frunte si sa ne mai lase in pace cu smurdul si cursurile de doi bani se mai satura omul de atata prostie.
Back to top
savalas
Thu Mar 10 2016, 11:38PM
Registered Member #10065

Cristi72 wrote ...

Parerea mea este ca serviciile de ambulanta sr trebui sa fie dotate la fel ca si amb smurd pt cs oferă servicii de calitate superioare celor de smurd.o spun pt ca lucrez la pompieri pe ambulanta smurd, acolo unde santem pusi cu forta si nu avem pregătirea necesara. Oamenii așteaptă servicii de calitate, nu sa fie transportați la spitale de către niște pompieri. Arafat a creat tot haosul acesta .nu l interesează decât profitul care este unul consistent.

Ce au ambulantele de la pompieri si nu au cele de la SAJ de spui ca ar trebui dotate la fel. Mai bine taceai, nu stiu cum dracu zici ca faci pe smurd ture dar nu cunosti.Nu dezinforma lumea.
Back to top
Cristi72
Fri Mar 11 2016, 11:52AM
Registered Member #10632

Cei de la ambulanta se tot plang de tot felul de neajunsuri echipamente, iar smurd urile au cam de toate in dotare, mai putin oameni care sant total dezinteresati pt ca nu sant motivati sant pusi cu forta
Back to top
Klaus
Fri Mar 11 2016, 01:15PM
Registered Member #3279

Pompieri, si nu numai, luati-va chitantiere la voi, potrivit art. 1, lit. c) din OMAI nr. 47/2016 LINK publicat in M.Of. nr. 183/2016 alaturi de politisti si jandarmi sunteti abilitati sa constatati contraventiile si sa aplicati sanctiunile contraventionale prevazute de Legea nr. 349/2002, modificata si completata (ultima oara cu Legea nr. 15/2016), aia cu fumatul... Atentie, se mentioneaza personalul din cadrul IGSU si ISU, deci inclusiv personalul civil.

Recomand inceperea combaterii fumatului in spatii publice la sediile IGSU si ISU, ca sa se dea exemplu (de aplicare a amenzilor contraventionale)

Sunt curios care va fi primul IS, prim adjunct sau adjunct amendat contraventional de subalterni .
Chiar, in sediile IGSU cine taie amenzi? Isi dau singuri sau vin de la ISUBIf?

[ Edited Fri Mar 11 2016, 11:20PM ]
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Krong (11 Mar 2016, 15:13) , vionora (11 Mar 2016, 20:25)
Coffeeman
Sun Mar 13 2016, 07:18AM
Glamdring
Registered Member #2685

Pentru ca tot e la moda.:)
Back to top
TUNZA
Mon Mar 14 2016, 10:02PM
Registered Member #10183

-De ce s-a lăsat de înțeles că RG.1 nu se mai aplică nouă? Zilele trecute ne-au fost prezentate 2 ordine care făceau trimitere la mai multe articole din RG.1.
Dacă este in vigoare ,probabil, se aplică și articolele urmatoare:

ORDIN M.92 din 17 septembrie 2008 pentru aprobarea R.G.-1, Regulamentul de ordine interioara in unitate

EMITENT: MINISTERUL APARARII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 815 din 5 decembrie 2012
ART. 77
(1) Programul de lucru al militarilor şi personalului civil din armată se stabileşte, în zilele lucrătoare, în limita a 8 ore zilnic. Aducerea acestora la serviciu sau reţinerea în afara orelor de program se face numai cu aprobarea comandantului unităţii militare, orele efectuate fiind recuperate în zilele lucrătoare. Aprobarea se dă în registrul special destinat, unde se specifică ziua şi intervalul orar în care se va efectua recuperarea.
(2) Pe timpul executării exerciţiilor, tragerilor, alertelor, participării la controale, programul de lucru se stabileşte de către persoanele care le-au ordonat; când aceste activităţi se desfăşoară neîntrerupt mai multe zile, durata de muncă stabilită pentru militari şi personalul civil din armată va putea fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă maximă de 3 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.
(3) Prevederile alin. (1) şi (2) se aplică numai militarilor şi personalului civil din armată care execută activităţi pe teritoriul naţional.
Back to top
Krong
Mon Mar 14 2016, 11:09PM
Registered Member #10320

Aceasta limita de 48ore/saptamana nu se aplica celor care muncesc la program, asigurand serviciul de interventie in ture! Pentru cei care asigura serviciul de interventie in ture, se aplica art. 56, din RG2....cel din 2014!

[ Edited Mon Mar 14 2016, 11:37PM ]
Back to top
TUNZA
Thu Mar 17 2016, 09:39AM
Registered Member #10183

Ministerul Apărării Naţionale - MApN
Ordinul nr. 97/2014 pentru aprobarea Regulamentului serviciului interior
În vigoare de la 13.10.2014

Art. 56.
(10) Durata de muncă stabilită pentru militarii care execută serviciul de pază şi serviciul de intervenţie în ture, precum şi pentru personalul ce încadrează dispeceratul tehnic poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 4 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.

Aveți dreptate,se poate depași cu respectarea condițiilor de mai sus.

În perioada 10-feb-2015/10-feb-2016 media orelor pe care le-am lucrat este de 54 de ore /săptămînă.
O fi bine așa?Cum au fost compensate orele suplimentare?
Back to top
Krong
Thu Mar 17 2016, 06:14PM
Registered Member #10320

Ai raportat asta IS? Stii care-ti sunt drepturile? Ti le-ai cerut? Comandantul tau are evidenta orelor compensate prin bani! Evidenta asta ar trebui sa se suprapuna cu orele suplimentare platite cu 100% pe fluturasul tau de salarii! Bafta!

[ Edited Thu Mar 17 2016, 06:18PM ]
Back to top
Klaus
Thu Mar 17 2016, 07:30PM
Registered Member #3279

@Krong - comandantul trebuie sa aiba evidenta orelor muncite suplimentar si platite (ca pontaj, ca banii vin cand are statul chef, adica tu prestezi, dar statul te plateste cand vrea el... ca si tu platesti taxele si impozitele cand vrei tu, nu cand ti le cere statul, nu?), iar orele astea provin ca diferenta dintre 40 ore/saptamana (regim normal) si 48 ore/saptamana (maxim admis). Restul, pana la 54 ore/saptamana, trebuia sa fie compensate prin ture libere in interiorul perioadei de referinta de un an, in asa fel incat la sfarsitul ei sa fie cam pe acolo, cu +/- cateva ore, pe motiv de intrat/iesit ture.

@TUNZA - poti face un raport (catre comandantul direct, iar daca primesti raspuns care nu te multumeste catre IS) in care sa semnalezi situatia si sa soliciti acordarea timpului liber la care ai dreptul. Este ca si cum pe cei de la 8 ore i-ar fi chemat la munca in SDSL, fara sa le compenseze cu libere zilele respective. Daca nu rezolvi problema asa, poti merge in justitie. Sau poti sa taci si sa accepti. Tu alegi ce faci.

[ Edited Thu Mar 17 2016, 07:34PM ]
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Krong (17 Mar 2016, 21:32) , DANI-EL (17 Mar 2016, 21:39)
Cristi72
Mon Mar 21 2016, 10:10PM
Registered Member #10632

Gata? Nimeni nu mai zice nimic?ne a hipnotizat arafat cu programul ăsta? Cred ca asa i place cand ne vede tot timpul la luvru, nemernicul! Mai ales ca mai merge m si la pilonul 2.

[ Edited Mon Mar 21 2016, 10:37PM ]
Back to top
Cristi72
Mon Mar 21 2016, 10:13PM
Registered Member #10632

Cred ca mai bine s-ar infiinta unități upu lai noi in unitati ca doar am ajuns doctori fara sa vrem.altii dau bani grei sa sjunga doctori
Back to top
Klaus
Wed Mar 23 2016, 09:15PM
Registered Member #3279

Buna intrebare, cat datoreaza viata unui militar? Raspunsul l-a dat statul roman, fiul eroului Fripis avand pensia de urmas de 330 lei/luna.
Hai, cine mai doreste sa fie erou? Atata inseamna un tata pentru fiul sau, 330 lei/luna? Dupa ce au promis marea cu sarea, oficialitatile, in frunte cu Arafat s-au spalat pe maini, raspunsul lui Arafat fiind Aceasta este pensia de urmaş. Atât prevede legislaţia statului român. 330 lei. LINK Nu este nici prima, nici ultima oara cand pompierii (se) intreaba unde sunt asigurarile de viata pe care trebuie sa le aiba cei de la interventie. Tin minte ca IS Lucel Lulciuc a pus intrebarea asta intr-o adunare cu ministrul de interne de atunci... Sa fi fost prin 2006? Rezultatul? Z E R O !!!

LINK

Pompieri, militari, poliţişti, cât valorează viaţa voastră?

Pompieri, militari, poliţişti, cât valorează viaţa voastră? Cum vă protejează şi vă sprijină statul român, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării? Probabil că mulţi nu vă puneţi această întrebare. Sunteţi tineri, entuziaşti, simţiţi că toată lumea vă aparţine şi nimic nu vă poate sta în cale. La fel se credea şi Dan. Pericolele i se păreau o glumă şi nimic nu îi era imposibil când se afla în misiuni. Până într-o zi.

O fracţiune de secundă pentru ca el să nu mai fie printre noi. Erou căzut la datorie, decoraţii şi onoruri militare, multe diplome şi plachete de recunoştinţă. Şi gata. Statul român consideră că şi-a încheiat datoria faţă de Dan, dar mai ales de familia lui. Sacrificiul suprem a fost evaluat sec şi cinic. 330 lei, pe lună, pensia de urmaş pentru fiul său. Nimic altceva. Bani cu care statul vrea să acopere financiar lipsa unui tată, întreţinător de familie. Bani cu care statul român, cel care plăteşte pensii speciale de 10.000 de lei parlamentarilor şi indemnizaţii de revoluţionar de mii de lei la jumătate din Piaţa Griviţei şi Piaţa Chiliei, vrea să-şi stingă datoria morală pe care o are faţă de familia Fripis.

Cinismul şi indiferenţa statului român doare. Şi din păcate, ar trebui să vă doară pe toţi de-o potrivă, militari, pompieri sau poliţişti, oameni aflaţi în slujba semenilor, pentru că ieri a fost Dan răpus la datorie, azi sau mâine poate fi oricare dintre voi.

Din păcate, nimeni nu a învăţat ce trebuie din această tragedie. De ce MAI nu încheie asigurări de viaţă pentru salvatori? De ce pompierii, poliţiştii şi militarii nu sunt asiguraţi? Fiindcă statul român face economie pentru a putea plăti pensii speciale magistraţilor şi parlamentarilor. De ce pompierii, militarii şi poliţiştii nu au echipamente performante de protecţie şi intervenţie? Fiindcă statul român trebuie să plătească milioane de euro pentru sistemul de irigare gazon de la Cotroceni, cazarea parlamentarilor şi plimbările deputaţilor. Dar mai ales, de ce voi, pompieri, militari şi poliţişti, nu faceţi nimic pentru voi şi familiile voastre?
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 DANI-EL (23 Mar 2016, 22:18)
Krong
Thu Mar 24 2016, 12:49AM
Registered Member #10320

Imi permit un raspuns la ultima intrebare: pentru ca suntem niste oi!
Back to top
mihaimihai
Thu Mar 24 2016, 05:08PM
Registered Member #5247

Se vor face si la noi angajari din sursa externa? Sper ca macar de data asta sa fii avut sefii nostrii curaj sa ceara oameni in plus... Legat de solda pe care o primeste copilul colegului nostru decedat chiar nu stiu ce sa mai zic..Nu inteleg de ce atata batjocura la adresa noastra, oare d ul arafat se poate uita in oglinda si sa fie mandru atata vreme cat subordonatii ii sunt calcati in picioare din toate partile? sau are o satisfactie proprie sa si vada oamenii umiliti ( altfel nu le impunea un program inuman) . Oare moartea colegului de la tg. mures la o varsta asa frageda nu are nici o legatura cu suprasolicitarea la care suntem supusi?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF