Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI
 
<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Mon May 09 2016, 10:00PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Sunt tare curios cum se va derula programul Salvator din pasiune... Ideea este generoasa in sine, problema la romani, in general, si la pompieri, in special, este ca in teorie suntem buni, practica ne omoara.
Oricum, remarc numarul de 40 locuri pe fiecare ISU, inclusiv ISUBIf, care este cam cat 3-4 ISU-uri tip I. De asemenea, grija de a se atrage atentia ca nu este voie sa fie diseminate informatii din interior prin orice cai, inclusiv pe cale informatica Cat despre program, nu se da nici-un detaliu (daca va lucra 8 sau 24 de ore). Daca va fi la tura de 24 ore, va trebui sa li se asigure loc de odihna.
LINK
Nu mai zic ca la tehnoredactare au sarit alin. (3) de la art. 5 si art. 19 din Instructiuni...
Sper ca omuletii astia sa poata face ce nu fac titularii, adica alte activitati decat cele pentru care sunt voluntari, adica maturat prin curte, deszapezit, vopsit tocaraie, aprovizionare pe plan local, lucrari de secretariat pentru ofiteri si multe-multe altele, care se includ in Fisa postului in formula de incheiere clasica - executa si alte sarcini primite de la seful direct...

LINK

Salvator din pasiune. IGSU recrutează voluntari care să li se alăture pompierilor în misiuni

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) lansează începând de pe 10.05.2016 un proiect intitulat „Salvator din pasiune”, prin intermediul căruia recrutează persoane care vor să se alăture salvatorilor de la IGSU. Doritorii trebuie să aibă vârstă cuprinsă între 16 şi 65 de ani, să fie apţi medical şi să nu fi fost condamnaţi. „Demersul instituţiei noastre are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor”, arată un comunicat emis de IGSU. Potrivit reprezentanţilor IGSU, se caută candidaţi pentru Inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. De asemenea, aceştia menţionează că sunt diponibile câte 40 de locuri de voluntari pentru fiecare judeţ şi pentru Bucureşti.

Etapele proiectului „Salvator din pasiune”

Proiectul „Salvator din pasiune” se va derula în perioada 10 mai – 29 iulie, interval de timp structurat în trei etape ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor şi încheierea contractelor de voluntariat. Concret, perioada de recrutare şi de de înscriere se desfăşoară în perioada 10 mai - 17 iunie, perioadă în care candidaţii trebuie să-şi depună dosarele, iar în perioada 20 iunie - 8 iulie acestea vor fi analizate. Ulterior, în perioada 11 - 29 iulie, vor fi încheiate contractele de voluntariat. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele: vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; apt din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Ce trebuie să conţină dosarul candidaţilor

Dosarul candidatului trebuie să conţină cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani. După ce vor parcurge programele de pregătire, voluntarii vor desfăşura activităţi în prezenţa inspectorilor IGSU ce constau în participarea la misiunile de intervenţie, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv. Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute accesând site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă - LINK - şi cele ale inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă/Bucureşti-Ilfov, structuri la nivelul cărora veţi putea confirma valenţele profesiei de salvator.


Instrucţiuni privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de voluntariat în cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Judeţene/Bucureşti Ilfov

Ţinând cont de beneficiile activităţilor de voluntariat ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civile, luând în considerare valoarea profesională a acestora, materializată în creşterea calităţii misiunilor umanitare executate de Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Judeţene/Bucureşti Ilfov în folosul cetăţenilor precum şi pentru asigurarea unui cadru organizat acestui tip de activităţi a fost elaborată prezenta instrucţiune.

Art. 1 Instrucţiunea reglementează participarea persoanelor fizice la activităţile de voluntariat desfăşurate în folosul societăţii, organizate de Inspectora tele judeţene pentru situaţii de urgenţă/Bucureşti-Ilfov, denumite în continuare Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă, fără scop lucrativ şi fără remuneraţie.

Art. 2 Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

Capitolul I Organizarea voluntarilor

Art. 3 (1) Voluntarul este persoana care îndeplineşte următoarele condiţii la înscrierea pentru activitatea de voluntariat:
a) vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
b) apt din punct de vedere medical;
c) să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie;
d) să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor Inspectoratelor pentru situaţii de Urgenţă.

Art. 4 În cadrul activităţii de voluntariat desfăşurată în cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Judeţene /Bucureşti Ilfov voluntarii sunt ierarhizaţi în următoarele clase de competenţă:
a) voluntar I;
b) voluntar II;
c) voluntar III;
d) voluntar IV.

Art. 5 (1) Voluntar I este clasa de competenţă cu care se încadrează voluntarii cu vârsta de peste 16 ani şi cărora li se va asigura participarea la cursurile de prim-ajutor de bază (fără echipamente medicale) şi care nu vor putea lua parte la activităţi ce ar putea pune în pericol viaţa sau integritatea corporală a acestora. După împlinirea a 240 de ore de voluntariat şi absolvirea cursurilor stabilite, voluntarul poate participa la intervenţii, după caz, în cadrul echipajelor de prim ajutor calificat.
(2) Voluntar II este clasa de competenţă minimă cu care se vor încadra voluntarii cu vârsta de peste 18 ani, care vor fi pregătiţi în vederea participării la intervenţii în totalitatea acţiunilor pe care acestea le implică, în funcţie de nevoile operative şi pregătirea acestora. Voluntarilor ce dispun de această clasă de competenţă, după efectuarea unui număr de 240 de ore de voluntariat, li se va asigura participarea la cursurile de prim ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare.
(4) Voluntar III este clasa de competenţă care se acordă voluntarilor care dispun de contract de voluntariat de cel puţin doi ani, echivalentul a 480 de ore de voluntariat şi au absolvit cursurile de prim ajutor de bază. Voluntarilor ce dispun de această clasă de competenţă li se va asigura participarea la cursurile de prim ajutor calificat cu competenţe extinse.
(5) Voluntar IV este clasa de competenţă care se acordă voluntarilor ce dispun de contract de voluntariat de cel puţin 3 ani, echivalentul a 720 de ore de voluntariat şi au absolvit cursul de prim ajutor calificat, cu competenţe extinse.

Art. 6 (1) Voluntarilor ce deţin clasa de competenţă I nu li se va permite participarea la intervenţii ce pot determina afectarea psihologică severă a acestora.
(2) Voluntarii ce deţin clasa de competenţă III şi IV vor urma şi cursuri de pregătire pentru intervenţia în situaţii de urgenţă (căutare-salvare, stingere incendii etc.).
(3) Participarea la intervenţii împreună cu echipajele Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă este condiţionată de absolvirea cursului corespunzător.

Capitolul II Condiţii pentru desfăşurarea activităţii de voluntariat

Art. 7 (1)Activitatea de voluntariat se desfăşoară pe baza unui contract de voluntariat (model în anexa nr. 1), încheiat între Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene/Bucureşti Ilfov şi voluntar, în conformitate cu prevederile Legii nr. 78/2014.
(2) Contractul de voluntariat prevede angajamentul de participare ca voluntar la un anumit număr de ore ales de comun acord cu organizaţia gazdă, după propria convenienţă, în timpul programului normal de lucru al structurilor unde solicită să-şi desfăşoare activitatea.
(3) Contractul de voluntariat este însoţit obligatoriu de:
a) cererea de înscriere ca voluntar;
b) fişa de voluntariat (modelul acesteia regăsindu-se în anexa 2);
c) fişa de instruire individuală privind securitatea şi sănătatea în muncă.
(4) Prin încheierea contractului de voluntariat, voluntarul se angajează la păstrarea confidenţialităţii informaţiilor cu care intră în contact în activitatea sa, conform instruirii primite din partea organizaţiei gazdă precum şi la adoptarea unei conduite ireproşabile în timpul desfăşurării activităţii de voluntariat, şi în toate situaţiile în care prezintă statutul său de voluntar, inclusiv în mediile informatice.

Art. 8 În cadrul activităţii de recrutare şi înscriere candidatul trebuie să prezinte un dosar care să cuprindă următoarele documente:
a) cerere de înscriere;
b) certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);
c) copie după actul de identitate;
d) aviz psihologic;
e) act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare;
f) adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”.
g) acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani, al cărui model este prezentat în anexa nr. 3.

Art. 9 Cererea de înscriere ca voluntar (model în anexa 4) reprezintă solicitarea scrisă a persoanei fizice pentru participarea la activităţile de voluntariat.

Art. 10 (1) Fişa de voluntariat este similară fişei postului pe care voluntarul îl încadrează.
(2) În fişa de voluntariat, aprobată de inspectorul şef, sunt consemnate obligatoriu atribuţiile şi răspunderile în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă ce revin voluntarului.

Art. 11 Fişa de instruire individuală privind securitatea şi sănătatea în muncă a voluntarului însoţeşte, de asemenea, contractul de voluntariat, iar în aceasta sunt stipulate măsurile de securitate şi sănătate în muncă pe care voluntarul trebuie să le respecte în îndeplinirea atribuţiilor sale.

Art. 12 După semnarea contractului voluntarul va urma un program de instruire iniţiala care, de regulă, cuprinde următoarele:
a) structura, misiunea şi activităţile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă;
b) drepturile şi responsabilităţile voluntarului;
c) regulamentele interne care stipulează implicarea voluntarului, particularizat pe tipurile de misiuni ce vor fi desfăşurate;
d) regulile de securitateşi sănătate în muncă;
e) reguli de ordine interioară.

Art. 13 Pe durata activităţii de voluntariat voluntarii:
(a) nu au acces la informaţii clasificate.
(b) pot participa la probele individuale ale concursurilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, timpul antrenamentului în cadrul lotului şi a susţinerii concursurilor, considerându-se ca timp de voluntariat.
(c) odată cu acceptarea deplasării la intervenţie îşi asumă responsabilitatea de a participa la toate acţiunile pe care aceasta le impune şi de a nu înceta activitatea până la sfârşitul manevrei de forţe şi mijloace, având posibilitatea de a înceta lucrul numai cu aprobarea şefului său direct.

Art. 14 Voluntarului nu îi este permisă utilizarea informaţilor obţinute prin intermediul voluntariatului în cadrul Inspectoratelor pentru situaţii de Urgenţă sau a imaginii instituţiei, incluzând însemne sau uniformă pentru a crea prejudicii de orice fel organizaţiei gazdă, în caz contrar, procedându-se la anularea contractului de voluntariat, precum şi la cercetarea, după caz, a faptelor săvârşite şi informaţiilor diseminate, cu repercusiunile legale.

Capitolul III Dispoziţii finale

Art. 15 (1) La data emiterii prezentelor instrucţiuni, se desemnează la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă structura responsabilă cu activitatea voluntarilor iar prin ordin de zi pe unitate se desemnează la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă persoanele responsabile cu activitatea voluntarilor, respectiv coordonatorii voluntarilor.
(2) Structura responsabilă cu activitatea voluntarilor înfiinţează şi gestionează prin intermediul unei aplicaţii dedicate Registrul de Evidenţă a Voluntarilor în format electronic, iar persoanele responsabile cu activitatea voluntarilor la nivel judeţean operează în acest registru modificările apărute.
(3) Coordonatorul voluntarilor, numit prin ordin de zi pe unitate la nivelul subunităţilor pentru situaţii de urgenţă, îndeplineşte sarcinile legate de coordonarea şi administrarea activităţii voluntarilor şi asigură întocmirea rapoartelor de activitate ale acestora.

Art. 16 Organizarea şi susţinerea evenimentelor de promovare a activităţii de voluntariat în cadrul Inspectoratelor pentru situaţii de Urgenţă vor avea loc permanent.

Art. 17 Cu precădere cu ocazia zilei internaţionale a Voluntarilor în data de 5 decembrie a fiecărui an, conform articolului 7, aliniatul (3) a Legii 78/2014, vor avea loc evenimente de promovare a activităţii de voluntariat în cadrul Inspectoratelor pentru situaţii de Urgenţă.

Art. 18 Pe durata activităţii de voluntariat, cât şi la încheierea acesteia, prin intermediul persoanelor desemnate la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea voluntarul, la cererea acestuia, eliberează un certificat de voluntariat (model în anexa 5), la care este anexat un raport de activitate ( model în anexa nr. 6).

Art. 19 (1) În vederea derulării programului de voluntariat, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfăşoară în perioada 10.05 - 29.07.2016 campania de voluntariat „Salvator din pasiune”.
(2) Perioadă de recrutare şi înscrieri: 10.05 - 17.06.2016 (în limita a 40 de voluntari/judeţ/municipiul Bucureşti).
(4) În vederea analizei dosarelor candidaţilor acestea vor fi înaintate la IGSU unde se vor întocmi comisii de selecţie, în care se vor nominaliza şi reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
(5) Perioadă pentru analiza dosarului este: 20.06 – 08.07.2016, iar perioada destinată încheierii contractelor de voluntariat este 11.07 – 29.07.2016.

Art. 20 În urma desfăşurării campaniei de voluntariat şi a analizei rezultatelor şi implicaţiilor ce decurg din aceasta, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va dispune continuarea programului de voluntariat prin intermediul unor campanii ulterioare.


Anexa nr. 1
CONTRACT DE VOLUNTARIAT
Nr ............ /..............
A. PĂRŢILE CONTRACTANTE:
- ................ cu sediul în..............., cont bancar nr ............, deschis la ............, cod fiscal ......., reprezentat prin d-na/d-1. ........., în calitate de Organizaţie gazdă, şi -
................domiciliat în ............................., posesor al actului de identitate seria ................. nr. ....... eliberat de ...................... la data de ........ în ncalitate de Voluntar, încheie prezentul contract în conformitate cu Legea nr.78/24.06.2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.

B. OBIECTUL CONTRACTULUI:
Obiectul prezentului contract îl constituie desfăşurarea de către voluntar a activităţilor prevăzute în fişa de voluntariat, anexată, fără a obţine o contraprestaţie materială.

C. DREPTURILE ŞI OBLIGAŢIILE VOLUNTARULUI:
Drepturi:
- dreptul de a desfăşura activitatea de voluntariat în concordanţă cu capacitatea şi pregătirea sa profesională;
- dreptul de a solicita organizaţiei gazdă eliberarea certificatului de voluntariat şi a raportului de activitate;
- dreptul la confidenţialitate şi protecţia datelor personale;
- dreptul la timp liber corespunzător cu activitatea de voluntariat,
- dreptul de a participa activ la elaborarea si derularea programelor în considerarea cărora se încheie prezentul contract;
- dreptul de a i se asigura de către organizaţia gazdă, sănătatea şi securitatea în funcţie de natura şi de caracteristicile activităţii pe care o desfăşoară;
- dreptul de a participa la sesiuni de formare în domeniul în care prestează activitatea, atât la începutul activităţii cât şi pe parcurs pentru a beneficia tot timpul de cele mai noi informaţii în domeniu;
- dreptul de a fi respectat ca persoană, fără deosebire de rasă, etnie, sex sau orientare sexuală, convingeri politice sau religioase, abilitate fizică/psihică, nivel de educaţie, stare civilă, situaţie economică sau orice alte asemenea criterii;
- dreptul de a i se rambursa (în condiţiile convenite prin contract, potrivit legii) cheltuielile efectuate pentru de rularea activităţii;
- dreptul de a participa la probele individuale ale concursurilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, şi de a se constitui în echipe pentru participarea la celelalte probe, timpul antrenamentului în cadrul lotului şi a susţinerii concursurilor, considerându-se ca timp de voluntariat.
Obligaţii:
- obligaţia de a presta activitatea de interes public, fără remuneraţie;
- obligaţia unei conduite adecvate;
- obligaţia voluntarului de a îndeplini sarcinile prevăzute în fişa de voluntariat, precum şi respectarea instrucţiunilor stipulate în fişa de protecţie;
- obligaţia de a păstra confidenţialitatea informaţiilor la care are acces în cadrul activităţii de voluntariat, pe perioada desfăşurării contractului de voluntariat şi pe o perioada de 2 ani după încetarea acestuia;
- obligaţia de a anunţa indisponibilitatea temporară de a presta activitatea de voluntariat în care este implicat;
- obligaţia de a participa la cursurile de instruire organizate, iniţiate sau propuse de către organizaţia gazdă;
- obligaţia de a cunoaşte misiunea si activităţile organizaţiei gazdă;
- obligaţia de a ocroti bunurile pe care le foloseşte in cadrul activităţii de voluntariat;
- obligaţia de a cunoaşte si de a respecta procedurile, politicile si regulamentele interne ale organizaţiei gazdă;
- obligaţia de a prezenta organizaţiei gazdă rapoarte de activitate.

D. DREPTURILE ŞI OBLIGAŢIILE ORGANIZAŢIEI GAZDĂ:
Drepturi:
- dreptul de a stabili organizarea şi funcţionarea activităţii de voluntariat;
- dreptul de a iniţia conţinutul fişei de voluntariat, pe care o adaptează la solicitarea şi pregătirea voluntarului, precum şi la tipul de activităţi de voluntariat desfăşurate de către organizaţia-gazdă;
- dreptul de a exercita controlul asupra modului de implementare a fişei de voluntariat prin coordonatorul de voluntari;
- dreptul de a constata abaterile voluntarului, raportate la clauzele stabilite în contractul de voluntariat, fişa postului şi/sau în fişa de protecţie a voluntarului;
- dreptul de a exclude voluntarul din programele si proiectele in care desfăşoară activităţi de voluntariat, daca acesta nu respecta prevederile prezentului contract;
- dreptul de a deţine toate drepturile asupra materialelor, rapoartelor, informaţiilor, documentaţiei si a altor materiale scrise, create, colectate sau/si produse de voluntar in perioada desfăşurării activităţilor care fac obiectul prezentului contract de voluntariat,
- dreptul de a cere voluntarului rapoarte de activitate;
- de a cere informaţii si recomandări despre voluntar, altor persoane.
Obligaţii:
- obligaţia de a asigura desfăşurarea activităţilor sub conducerea unui coordonator de voluntari, cu respectarea condiţiilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă, în funcţie de natura şi de caracteristicile activităţii respective;
- obligaţia de a suporta alte cheltuieli ocazionate de desfăşurarea activităţii de voluntariat, cu excepţia celor aferente activităţii prestate de către voluntar;
- obligaţia de a elibera voluntarului certificatul de voluntariat;
- obligaţia de a pune la dispoziţia voluntarului o fişă de voluntariat clară, din care să reiasă: titlul postului, scopul şi durata postului, sarcinile de îndeplinit, programul de lucru, numele şi telefonul persoanei căreia i se subordonează direct voluntarul, modalităţile de raportare, alte date în funcţie de post;
- obligaţia de a întocmi fişa de protecţie a voluntarului.

Pe timpul îndeplinirii activităţilor din fişa de voluntariat, voluntarii nu beneficiază de asigurare de răspundere civilă sau de asigurare de viaţă încheiată de către organizaţia gazdă, iar pentru pagubele produse de aceştia din vina şi în legătură cu activitatea lor, aceştia răspund patrimonial, potrivit normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale.

În cazul încălcării procedurilor şi modalităţilor de executare a atribuţiilor, voluntarul îşi asumă întreaga responsabilitate a consecinţelor, organizaţia gazdă fiind exonerată de această răspundere.

E. DURATA CONTRACTULUI:
Prezentul contract se încheie pentru o perioada de............. cu posibilitatea înnoirii sale. Programul şi durata timpului de lucru sunt stabilite prin fişa de voluntariat, anexată.


[ Edited Mon May 09 2016, 10:05PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Mon May 09 2016, 11:25PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2141
Thanked 665 time in 429 post
Klaus wrote ...

Evenimentul produs la meciul de fotbal nu a fost un caz de situatie de urgenta pentru care a fost infiintat DSU, este o situatie de urgenta medicala si atat, iar DSU nu trebuie sa se implice in ancheta, este problema DSP Bucuresti. Mai ales ca exista prezumtia de incompatibilitate, Arafat fiind sustinatorul ideii ca serviciile private de ambulanta nu trebuie angrenate in gestionarea situatiilor de urgenta, ci lasate sa preia celelalte cazuri raportate la 112, cum s-a procedat la Colectiv.


Ma amuza modul in care pot unii sa fie fara jena jucator si arbitru in acelasi meci.

Si din cauza de acest amuzament, sunt sceptic ca dupa ce a controlat, amendat, si suspendat activitatea serviciului privat de ambulanta Puls, dupa ce, profitand de moment, toate celelalte servicii private vor fi de asemenea controlate, DSU va sanctiona si ISU-rile unde ambulantele SMURD, contrar prevederilor legale, fac transporturi interspitalicesti, si unde, tot contrar prevederilor legale, B-urile sunt incadrate cu doar doi paramedici.



[ Edited Tue May 10 2016, 12:28AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Tue May 10 2016, 12:39AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2141
Thanked 665 time in 429 post
Pârvu Florin wrote ...

...politica asta păguboasă de resurse umane e pretutindeni în DSU și IGSU, în curtea detașamentului Târgoviște stă de câteva luni bune o autospecială de salvare acvatică fiindcă nu sunt scafandri care să o folosească, și nu știu ce mă face să cred că asta nu e deloc o situație izolată.






LINK
Back to top
RESPECT
Tue May 10 2016, 09:52AM
Registered Member #10595
Joined: Thu Jan 28 2016, 07:43PM

Posts: 63
Thanked 8 time in 6 post
Din câte văd eu pe unii îi deranjează rau adevărul si trec repede la amenințări.Asa se pare că au fost învățați în școlile „alese“din care au ajuns pe funcții.
@erou_adevarat spunele în continuare poate îi supărăm și trecem și la 24/24 să fie fericiți și mulțumiți.

Back to top
djebel
Tue May 10 2016, 12:20PM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2103
Thanked 516 time in 373 post
Stiti ca nu am tangente cu domeniul vostru de activitate.
Topicul "Pompieri" e cel mai vizualizat din tot ce inseamna forumul SF. Asta spune multe. Conteaza ce scrii, dar conteaza si maniera in care scrii. Jignind si arucand cu laturi in cei care nu rezoneaza cu punctul tau de vedere, mi se pare neproductiv dpdv al discutiei si se pierde fondul principal al problemei. Un punct de vedere se bazeaza pe argumente si atat. Sper.

PS: Stand stramb si judecand drept (e valabila si reciproca), greseala de ortografie datorata grabei pe care a comis-o @erou_adevarat si pe care am amintit-o in postarea anterioara de pe acest topic chiar a exprimat un adevar vis-a-vis de concursurile pentru ocuparea unui post: dotarea e totul.
Back to top
Klaus
Sat May 14 2016, 03:05PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
O realitate crunta - IGSU si structurile subordonate au interventii preponderent pe partea de SMURD, intr-o saptamana din 6.026 iesiri 5.024 au fost pe SMURD, adica peste 86%. Restul, interventii specifice - incendii, descarcerari, deblocarari-salvari, pirotehnic si altele asemenea. Continui sa cred ca se exagereaza cu SMURD-ul prin preluarea unei parti dintre atributiile si competentele SAJ-ului, si asta doar pentru a folosi forta de munca (ultradisciplinata) din ISU-uri, caci altfel trebuia marita schema de personal de la SAJ. Nu mai aduc aminte de responsabilitatile si competentele medicale presupuse de asa activitate (SMURD-ul este un serviciu organizat cu militari fără calificare medicală, cursurile organizate fiind de specializare, nu de calificare), dar mentionez inca o data ca SMURD inseamna Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. Cate din interventiile SMURD presupun urgenta, cate reanimare, cate descarcerare? Dar cate transport medicalizat? Principala calitate a taxiului rosu (cum mai este denumit SMURD-ul) este ca personalul nu ia celebra atentie/spaga de la pacienti, plus ca prin amplasarea pe teritoriul se reduce timpul de raspuns la un apel. Pentru a avea oameni disponibili pe ambulantele SMURD, introduse in statele de organizare peste autospecialele specifice pompierilor militari, state dimensionate functie de misiunile lor, nu cele medicale, a fost nevoie sa fie introdus programul 24/48. Nu imi doresc sa se produca un eveniment de amploare, gen cutremur sau rupere de baraj, dar sunt curios ce vor fi mai intai pompierii militari - servanti sau paramedici? Pentru ca un pompier militar este numit, prin cumul, pe mai multe autospeciale, printre care si SMURD, iesind la interventie pe ce este nevoie. Banuiesc ca la un cutremur ISU-urile vor organiza echipe de deblocare, de descarcerare, de cautare-salvare, ca asta este primordial, timp in care ambulantele cu cine vor functiona?

LINK

Peste 6.000 de intervenţii dintre care 181 au fost incendii, în ultima săptămână

Pompierii au intervenit, la nivel naţional, în peste 6.000 de situaţii dintre care 181 au fost de stingere a incendiilor, în ultima săptămână, a transmis, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit unui comunicat, în ultima săptămână, la nivel naţioanl, pompierii au participat "la 6.062 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 181 misiuni de stingere a incendiilor, 5.240 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 24 misiuni de descarcerare şi 181 pentru deblocare/salvare, pe timpul cărora au fost salvate 34 de persoane".

"De asemenea, în cele cinci zile, 4.592 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical", se mai spune în comunicat.

Pe partea de prevenire, inspectorii au făcut controale în cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol), precum şi la unităţi turistice. "Astfel, personalul specializat a desfăşurat 1.881 controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.994 sancţiuni contravenţionale (2.640 avertismente şi 354 amenzi), în cuantum de 374.500 lei.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii noştri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfăşurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă", mai informează IGSU.

Totodată, în perioada menţionată, "la nivel naţional s-au realizat 1.452 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc".

Back to top
Terentius
Sun May 15 2016, 07:17AM
Terentius
Registered Member #2186
Joined: Wed Oct 14 2009, 09:08AM

Posts: 808
Thanked 321 time in 205 post
Klaus wrote ...


Pe timpul îndeplinirii activităţilor din fişa de voluntariat, voluntarii nu beneficiază de asigurare de răspundere civilă sau de asigurare de viaţă încheiată de către organizaţia gazdă, iar pentru pagubele produse de aceştia din vina şi în legătură cu activitatea lor, aceştia răspund patrimonial, potrivit normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale.

În cazul încălcării procedurilor şi modalităţilor de executare a atribuţiilor, voluntarul îşi asumă întreaga responsabilitate a consecinţelor, organizaţia gazdă fiind exonerată de această răspundere.


Era un banc mişteaux cu anumite organe implicate în activităţile sexuale , care participă dar nu se bagă - ISU se încadrează perfect în definiţia asta. în condiţiile mai sus subliniate, ce om normal se va duce să presteze moka? Întrebare pentru cei din sistem, la imperialiştii occidentali, unde se practică la greu chestia asta cu voluntariatul, cum e, tot aşa?
Să luăm cazul surorii mai mari, Franţa, că tot le copiem noi centralismul statal. Acolo sunt două structuri militare de pompieri - brigada de pompieri a Parisului şi batalionul naval de pompieri din Marsilia. În rest, voluntari în majoritate - citez din Wikipedia "15% professionals (paid). 80% sapeurs-pompiers volontaires (volunteers and hourly paid)", Refuz la modul absolut să iau în calcul că ăia 80% vin cu bani de acasă ca să-şi plătească asigurarea de malpraxis şi asigurarea de viaţă, au numai obligaţii şi nici un drept, şi totul statutat printr-un contract cu un singur sens.

[ Edited Sun May 15 2016, 08:22AM ]
Back to top
Boribum
Sun May 15 2016, 01:02PM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1076 time in 756 post
Aia sunt niste capitalisti verosi care nu primesc remuneratie (normal, sunt voluntari) ci indemnizatie (normal, fiind voluntari). Voluntariat nu înseamna munca gratuita.

Back to top
Pârvu Florin
Sun May 15 2016, 11:46PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2141
Thanked 665 time in 429 post
Pentru reîncadrarea/rechemarea în activitate a foştilor poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri au fost scoase la concurs 1.107 posturi: 47 la Poliţie, 450 în structurile pentru situaţii de urgenţă, 350 în cadrul Poliţiei de Frontieră, 250 la Jandarmerie şi 10 în cadrul IGI.

"La aceste concursuri s-au înscris 1.885 de foşti angajaţi ai MAI. Ultima probă, cea a testului scris, a fost susţinută de 619 candidaţi, dintre care 259 pentru locurile din cadrul IGSU, 154 pentru IGJR, 139 pentru Poliţia de Frontieră, 65 pentru Poliţie şi 7 pentru IGI" se spune în comunicatul transmis.

Potrivit sursei citate, "după afişarea rezultatelor preliminare se estimează că vor fi ocupate un număr de maxim 518 locuri (35 la IGPR, 129 la IGPF, 209 la IGSU, 143 la IGJR şi 2 la IGI), rezultatele finale urmând însă să fie stabilite după procedurile de contestare şi de validare".

LINK
Back to top
Pârvu Florin
Mon May 16 2016, 05:47PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287
Joined: Wed Dec 10 2008, 11:28AM

Posts: 2141
Thanked 665 time in 429 post
Vorbea candva domnul Klaus despre ipoteza in care actualul inspector general ar putea fi pus in situatia de a conduce o interventie majora sau despre participarea lui la diverse comitete si comitii internationale.

În perioada 27-28 aprilie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la Reuniunea Plenară a Comitetului de Planificare a Urgențelor Civile al NATO (CEPC), activitatea care se desfășoară la Bruxelles, Belgia. În cadrul ședinței de lucru vor fi abordate subiecte privind activităţile de consolidare a capacităţii de răspuns, managementul crizelor în domeniul planificării urgenţelor civile și cooperarea civil-militară.
LINK

Am inteles, participi, stai linisit pe scaunul tau in timpul conferintelor, dar in pauzele de cafea oamenii se mai baga in seama unii cu altii, mai vorbesc de-ale meseriei... una-alta...

Pe unde scoti camasa intr-o atare situatie si cum faci sa nu te acoperi de ridicol?

Bun, a fost omul la Bruxelles, a constatat ca e un oras frumos chiar si dupa atentate, dar, contribuabilului roman, celui care i-a platit avionul, cazarea si diurna, cu ce ii face aceasta vizita viata mai buna?

[ Edited Mon May 16 2016, 06:06PM ]
Back to top
ddd
Tue May 17 2016, 04:48PM
Registered Member #10138
Joined: Fri Mar 06 2015, 10:41PM

Posts: 28
Thanked 19 time in 10 post
Pentru reîncadrarea/rechemarea în activitate a foştilor poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri au fost scoase la concurs 1.107 posturi: 47 la Poliţie, 450 în structurile pentru situaţii de urgenţă, 350 în cadrul Poliţiei de Frontieră, 250 la Jandarmerie şi 10 în cadrul IGI.

"La aceste concursuri s-au înscris 1.885 de foşti angajaţi ai MAI. Ultima probă, cea a testului scris, a fost susţinută de 619 candidaţi, dintre care 259 pentru locurile din cadrul IGSU, 154 pentru IGJR, 139 pentru Poliţia de Frontieră, 65 pentru Poliţie şi 7 pentru IGI" se spune în comunicatul transmis.

Potrivit sursei citate, "după afişarea rezultatelor preliminare se estimează că vor fi ocupate un număr de maxim 518 locuri (35 la IGPR, 129 la IGPF, 209 la IGSU, 143 la IGJR şi 2 la IGI), rezultatele finale urmând însă să fie stabilite după procedurile de contestare şi de validare".


ar trebui sa spui intai asta : Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a scos la concurs prin angajare din sursă externă 1.853 de posturi de agent de ordine publică, iar Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) 20 de locuri.

si asta : În total, 2.725 de posturi de soldat gradat profesionist au fost scoase la concurs de către Ministerul Apărării Naţionale (MApN), potrivit unui anunţ postat pe site-ul ministerului.
LINK


Cu toate ca ISU merge pe deficit de personal a cerut doar reincadrarea !
Spune multe despre grija lui Arafat si a slugilor sale ! Totodata arata increderea de care se bucura acestia la nivel inalt .

apropo de faptul ca suntem militari si ni se acorda ore suplimentare cum doresc unii :
LINK

LINK


[ Edited Tue May 17 2016, 04:52PM ]
Back to top
dmx01
Wed May 18 2016, 03:21AM
Registered Member #10170
Joined: Fri Mar 20 2015, 03:23PM

Posts: 12
Thanked 2 time in 2 post
În proiectul privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se încearcă eliminarea inechităților provocate de acordarea salariului de merit la nivelul anului 2009 prin acordarea acestuia tuturor celor care au fost lipsiți de acesta LINK
Back to top
F.A.D
Wed May 18 2016, 03:15PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926
Joined: Tue Mar 08 2011, 04:17PM

Posts: 281
Thanked 62 time in 47 post
Stie cineva RG 2 s-a abrogat ? La noi nu se mai acorda permisii pe motiv ca nu mai exista RG.
Cum a decurs AtleticoTextila la voi ? a se citi revista de front....cel mai tare e cand cel care te verifica e incaltat cu pantofi de lac made by Deichman !
Back to top
2 User said Thank to F.A.D for this Post :
 JJAACCKK80 (18 May 2016, 16:38) , DumDum (18 May 2016, 16:43)
Krong
Wed May 18 2016, 06:31PM
Registered Member #10320
Joined: Wed Jun 24 2015, 02:56AM

Posts: 102
Thanked 43 time in 30 post
Cum ar abroga ministru RG2 vechi, daca nu ar emite un RG2 nou? Pe 15.04.2016 a intrat in vigoare RG1 nou-nout!
Back to top
DumDum
Wed May 18 2016, 09:35PM
Registered Member #10744
Joined: Tue Apr 26 2016, 03:43PM

Posts: 6
Thanked 1 time in 1 post
F.A.D wrote ...

Stie cineva RG 2 s-a abrogat ? La noi nu se mai acorda permisii pe motiv ca nu mai exista RG.
Cum a decurs AtleticoTextila la voi ? a se citi revista de front....cel mai tare e cand cel care te verifica e incaltat cu pantofi de lac made by Deichman !

Este RG-ul in vigoare. Ala cu permisiile e R.G.1 si au stipulat in el 5 zile lucratorare pt permisie in caz de casatorie, nastere copil, deces in famile si 3 zile pentru vizitarea familiei samd.
intr-un fel e ok ca se stipuleaza exact numarul de zile (ca mai dai de comandanti care din alea 10 zile maxime iti dadeau 3 sau patru ca iti ajung)
iar de rg2 nu am cunostinta ca s-ar fi abrobat.
ps. nu te mira ca iti cere si costum izoterm si el vine la pantofi de lac. nu-i primul si nici nu o sa fie ultimul, si cei de seama acelui domn nu pot intelege nici in ruptul capului de ce nu-i respecta nimeni.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.