Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Tepes 1
Thu Oct 06 2016, 04:43PM
Registered Member #10014

Caterinca ii reprezinta pe acei purulentii care nu treaba cu nimic. Purulentii aia care au zis, cand s-a schimbat programul, "Lasa domne ca e bine si asa, macar muncim, altii muncesc pe santier..in soare"{In soare unde munceau si ei inainte sa vina in odiosul sistem] odiosii aia, carora le este frica la orice amenintare de dat afara. Aia...asemeni ofiterilor cu facultati adusi, de unii, in sistem pentru a-l schimba, in mai rau. Trebuie sa luam atitudine impotriva acestor otrepe!!
Simt o deosebita repugna fata de acesti nenorociti!!

[ Edited Thu Oct 06 2016, 04:46PM ]
Back to top
1 User said Thank to Tepes 1 for this Post :
 JJAACCKK80 (06 Oct 2016, 19:36)
Coffeeman
Thu Oct 06 2016, 09:05PM
Glamdring
Registered Member #2685

Da, aia e o expresie din putul gandirii unora fara creier. Nu am nimic cu oamenii care muncesc pe santier, nu am nimic cu oamenii care muncesc si isi vad de treaba lor, atat timp cat muncesc. Dar mai sunt si exceptii. Aia e, nu avem ce face. Mergem inainte!
Back to top
djebel
Fri Oct 07 2016, 01:22PM
Registered Member #3603

Pai, lucrurile se pot schimba: in viitorul apropiat, accesul mai facil al subofiterilor in corpul ofiterilor (la operativ ma refer). Dar tare mi-e ca acestia, odata ajunsi ofiteri, o sa uite de unde au plecat si e pacat de toata experienta lor acumulata in interventii reale.
Back to top
2 User said Thank to djebel for this Post :
 F.A.D (07 Oct 2016, 13:35) , TATP (20 Oct 2016, 17:08)
Klaus
Fri Oct 07 2016, 06:00PM
Registered Member #3279

Se practica tot mai des numirea unor ofiteri pe functii de comanda prin desemnare, si nu prin imputernicire. Nu inteleg de ce nu i se da celui in drept tot ce presupune functia pe care o duce in spate (sporuri, indemnizatie de comanda etc.), ci numai dreptul de semnatura si responsabilitatile. Este si cazul noului adjunct de IG, col. Damian.
Back to top
TATP
Mon Oct 10 2016, 08:39PM
Registered Member #10944

Klaus wrote ...

Se practica tot mai des numirea unor ofiteri pe functii de comanda prin desemnare, si nu prin imputernicire. Nu inteleg de ce nu i se da celui in drept tot ce presupune functia pe care o duce in spate (sporuri, indemnizatie de comanda etc.), ci numai dreptul de semnatura si responsabilitatile.

Se da, dar numai la unii tovarasi, cei care merita . Unii cu mapa (si cu imputernicirea, chiar cu numirea, pentru cei super merituosi), altii cu sapa (aka desmnare).
Back to top
F.A.D
Wed Oct 12 2016, 08:17PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Renumitele organigrame vor mai ajunge vreodată?
Back to top
Coffeeman
Sat Oct 15 2016, 12:54PM
Glamdring
Registered Member #2685

Se pare ca IGSU a publicat numarul de posturi de subofiteri, scoase la concurs, mult mai putine decat s-au anuntat prima data. Sunt judete in care este nevoie de oameni, dar nu sunt trecute pe lista, lasand la o parte ca operativul reprezinta undeva la aproape 2/3 din total. Haos!
As pune pariu ca in conditii, varsta iar va fi ridicata, ca in perioada de 4-5 ani de la angajare, astia sub 30-35 de ani sa reprezinte undeva la 6% din total.
Totul este facut ca la carte! pff....
Back to top
Tepes 1
Sat Oct 15 2016, 04:04PM
Registered Member #10014

Pai depinde a cui carte!!!
La astia, oligofrenii, cartea e facuta "altufel" reorganjzare, reorganizare, angajare, concediere, aducere de tampiti in sistem, aducere de slugi care sa nu comenteze la deciziile "ilicite". Ce sa mai...
Eu chiar ii inteleg. Eu cand eram prost, la scoala, faceam ceva, sa fie acolo. Asa si cu astia! REORGANIZARE.
"Sefu' ( Domnule colonel) nu mai merge sistemul. Il reorganizam!! Clar, sefule, il rezolvam!!!
Back to top
Pârvu Florin
Sat Oct 15 2016, 05:15PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Pârvu Florin wrote ...

Pârvu Florin wrote ...

Voi face o solicitare de informatii de interes public la Directia medicala a MAI in privinta felului in care a evoluat statistica persoanelor supraponderale si obeze din IGSU in ultimii zece ani.

Bine, chiar daca imi vor raspunde ceva, oricum ceva-ul ala pe care mi-l vor spune nu are nici cea mai mica legatura cu realitatea, caci asa cum am spus, multi ani controlul medical periodic pur si simplu nu s-a facut si nu exista date statistice pentru acea perioada, iar acum, cand se face un simulacru de control medical, nici dracu nu e interesat sa masoare inaltimea unui pompier si sa-l cantareasca!

Dar chiar sunt curios sa vad ce-mi vor spune!

Subsemnatul, Parvu Florin, cu domiciliul in comuna Tatarani, satul Caprioru, judetul Dambovita, va rog ca in baza Legii 544/2001 sa imi furnizati informatia:

"Situatia statistica procentuala si in valori absolute a persoanelor supraponderale si obeze raportat la intregul personal al IGSU, in intervalul 2007-2015, situatie rezultata in urma compilarii datelor obtinute la controlul medical periodic la care a fost supus personalul in centrele medicale judetene ale MAI, in intervalul amintit"

Va trimit dumneavoastra (Directiei de informare si relatii publice din MAI) aceasta solicitare, intrucat nu am reusit sa identific o adresa de email a Directiei Medicale din MAI.

Din cate variante de raspuns aveau la indemana, evident ca au ales-o pe cea mai idioata, ie informatie clasificata, bre!

rasp_parvu_florin.pdf

Edit: citez din atributiile Directiei medicale din MAI:

-evaluează anual sau ori de câte ori este nevoie, pe baza rapoartelor statistice medicale, starea de sănătate a efectivelor M.A.I., factorii de risc specifici care o influenţează şi stabileşte măsurile ce se impun pentru rezolvarea corespunzatoare a situaţiilor semnalate;
LINK

Au baietii astia de la relatii publice din MAI un talent, cand ii intrebi ceva stanjenitor, sa te ia din Bucuresti, sa te duca la Satu Mare via Drobeta Turnu Severin si sa te lase in Chitila dupa ce te-au trecut prin Suceava si Constanta, ceva de speriat, monser!

Io-i intreb ceva simplu

In conditiile in care sunt un observator atent al felului in care evolueaza lucrurile in IGSU, nu pot sa nu observ in ultimii ani o crestere sustinuta a numarului de militari supraponderali si obezi care apar in fotografii ale cadrelor militare din IGSU.

Va rog sa imi comunicati daca Directia medicala din MAI, in virtutea atributiilor pe care le are, constientizeaza aceasta problema cu implicatii negative in privinta calitatii interventiilor si care conduce totodata la cresterea numarului de afectiuni medicale ale pompierilor, implicit la cheltuieli evitabile, iar in caz ca raspunsul este pozitiv, daca are un plan concret si specific de corectare a acestei situatii si in ce anume consta acest plan de corectare.

la care orice om normal construit ar raspunde: da, avem, si consta in aia, aia, aia, sau nu, nu avem,

si uite ce imi raspund ei...

rasp_parvu_190916.pdf

Ii las pe cititorii nostri sa descopere cine a fost in comisia de examinare la concursul pentru functia de director al Directiei medicale din MAI, amintind si faptul ca persoana care e director acum a fost multa vreme imputernicit pe aceasta functie.

Si n-am ce sa fac, oricat de mult o sa va displaca, voi povesti iarasi despre armata.

In fiecare an, prin primavara, toti cei care aveau probleme cu greutatea in unitatea mea incepeau sa se preocupe de subiect fiindca in iunie eram planificati la controlul medical periodic la INMAS.

Cand ajungeam la chirurgie, doamna asistenta Sterian, sa-i dea Dumnezeu sanatate ca tare femeie buna era! ne alinia si incepea: "Numele, inaltimea, greutatea!"
N-ai fi indraznit sa exagerezi prea mult, caci daca ai fi facut-o, ar fi urmat condamnarea la ghilotina, isi aducea ochelarii pe varful nasului, te privea patrunzator pe deasupra lor, se incrunta si zicea: "Ia treci mataluta pe cantar si zi-mi cat arata!"
Executai ordinul si ziceai un numar acolo..., mustacea si scria ce-i spuneai. Daca si de data asta exagerai si se ridica de pe scaun sa vada cu ochii ei, stiai ca pentru urmatoarele cel putin trei luni urma un "Inapt temporar pentru zbor", implicit pierdut prima de zbor, de start si de clasificare, toate insumate insemnand la mine, in 2006, cand am plecat din armata, cam o treime din solda.

In octombrie-noiembrie venea licenta, unde printre altele eram verificati si la pregatire fizica specifica si generala, si daca ratai riscai sa zbori definitv din bransa, in ianuarie, dupa porc, prajituri, tuica si vin era tabara de instructie in munte unde solicitarea fizica era extrem de intensa si ca sa faci fata trebuia sa vii cu ceva rezerve de antrenament, si uite asa ne silea pe noi armata sa avem tot anul o conditie fizica macar rezonabila.

TATP wrote ...

Raspunsul lor e complicat de ... simplu: "Nu stim dom'le, intreaba-i pe medicii de familie, ca aia completeaza anexele, ce treaba ai cu noi?" Marlanie de doi bani, daca n-o fi incompetenta...

Bineinteles ca e durere in spit sau incompetenta, sau amandoua!!!

Daca petreci vreodata o jumatate de ora intr-un centru medical judetean al MAI, trebuie sa fii prea prost sa nu-ti dai seama ca aia de la Directia medicala a MAI sunt stat in stat si nu-i intreaba niciodata nimeni de sanatate!

Am mai povestit pe undeva pe aici cum un medic de la Centrul medical judetean Dambovita al MAI a scris, a semnat, a parafat si a stampilat in fisa mea de santate si securitate in munca, la rubrica "Controale medicale" un "Sanatos clinic" fara sa ma fi vazut vreodata la fata si fara sa-mi fi cerut mie sau medicului meu de familie nici un document sau informatie despre starea mea de sanatate!

Si cand am sesizat asta nimeni nu s-a indignat, nimeni nu s-a scandalizat, nimeni nu a pus nici o intrebare, si medicul cu pricina profeseaza linistit si azi!

Revenind la subiect, in chiar raspunsul de mai sus cei de la Directia medicala a MAI recunosc ca pentru majoritatea pompierilor medicul de familie e totuna cu medicul unitatii, deci pentru o parte destul de consistenta a personalului IGSU datele acelea si implicit statistica aceea nu ar trebui sa fie in nici un caz o problema.

Sa nu mai vorbesc despre faptul ca traim intr-o lume in care puterea de calcul si intranetul sau internetul ar trebui sa produca acea statistica in cateva zeci de secunde, da' n-ai cu cine...

Pârvu Florin wrote ...

Joia trecuta, pe 31 ianuarie, am fost in audienta la domnul comisar sef de politie Gabriel Ovidiu Gales, imputernicit director al Directiei medicale a MAI.
Subiectul audientei l-a constituit vizita medicala periodica a angajatilor ISU Basarab I al judetului Dambovita.
La audienta au participat si domnul comisar sef de politie medic Lamar Sorin si doamna comisar sef de politie Bunescu Simona.

Discutiile din cadrul audientei au fost mai multe, dar relevanta este doar promisiunea pe care a facut-o domnul comisar sef Gales ca pana cel mai tarziu la sfarsitul verii va incepe vizita medicala a angajatilor ISU Dambovita.

La cateva ore dupa audienta, vorbeam cu un bun prieten de-al meu, care-mi zice: "Du-te, ba-n **** mea! Tu esti chiar atat de prost incat nu-ti dai seama ca ala trebuia sa-ti spuna si el ceva...!? si ti-a spus exact ce vroiai tu sa auzi, doar ca sa te vada iesind de la el din birou!!!"
Mi-e neclar daca prietenul meu are sau nu dreptate... dar pana la proba contrarie eu cred ca e bine sa ai incredere in oameni.

Vom vedea intr-o jumatate de an ce se va intampla, de-om trai si-om fi sanatosi, si daca n-o fi cum zice legea, mergem iar, de data asta sa-i batem obrazul!

Bineinteles ca promisiunea lu' nenea ala e si azi vorba in vant, si-am mai fost inca o data in audienta la directorul Directiei medicale a MAI, si-am discutat cu cel care conduce acum destinele acestei institutii, si a fost una dintre cele mai umilitoare experiente din viata mea.

Voi incerca sa fiu cat se poate de succint.

Intalnire programata cu doua saptamani inainte si confirmata cu o zi inainte, intru, buna ziua, buna ziua, el: sa stiti ca ma grabesc foarte tare, peste zece minute trebuie sa fiu in biroul ministrului, eu incerc sa fiu cat de condensat pot, sa ii expun nevoia de control medical periodic, el se foieste pe scaun, isi consulta nervos agenda, evident ca totul e un fiasco, ies si ma postez in parcul din fata sediului IGPR, de unde pot vedea si iesirea autoturismelor si a oamenilor din sediul Directiei medicale a MAI.

Individul iese la patru fara cateva minute, la trei ore dupa ce discutasem cu el, urca in autoturismul propriu si dispare.

Un jeg!!!

Edit: cred ca intelege toata lumea ca prietenul meu care a ras de mine si mi-a spus ca ala de la prima audienta mi-a zis exact ce voiam eu sa aud doar ca sa ma vada iesind de la el din birou e de fapt alter ego-ul meu.

[ Edited Sat Oct 15 2016, 06:41PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Oct 16 2016, 01:32PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Am mai povestit pe undeva pe aici cum un medic de la Centrul medical judetean Dambovita al MAI a scris, a semnat, a parafat si a stampilat in fisa mea de santate si securitate in munca, la rubrica "Controale medicale" un "Sanatos clinic" fara sa ma fi vazut vreodata la fata si fara sa-mi fi cerut mie sau medicului meu de familie nici un document sau informatie despre starea mea de sanatate!

Si cand am sesizat asta nimeni nu s-a indignat, nimeni nu s-a scandalizat, nimeni nu a pus nici o intrebare, si medicul cu pricina profeseaza linistit si azi!

Si mai sunt si prosti facuti gramada, caci la momentul acela, conform fiselor de sanatate si securitate in munca, intregul personal al ISU Dambovita, 800 de oameni, a fost controlat intr-o singura zi.

Daca i s-ar fi alocat fiecarui om doua minute pentru consultatie, rezulta un necesar de aproximativ 26 de ore de munca, fara ca medicul respectiv sa ia nici o pauza in intervalul asta de timp...

Back to top
Coffeeman
Wed Oct 19 2016, 05:31PM
Glamdring
Registered Member #2685

Are cineva ceva date oficiale despre condițiile de angajare de anul acesta, pentru posturile care tocmai s-au scos? Eu auzisem ceva de 27 de ani ca vârsta maxima, ceea ce ar fi foarte bine. Ma gândesc ca nu i-or duce capul atta de jos încât sa bage limita de vârsta undeva la 38 de ani.

[ Edited Wed Oct 19 2016, 05:32PM ]
Back to top
djebel
Wed Oct 19 2016, 05:55PM
Registered Member #3603

27 de ani LINK
Back to top
TATP
Thu Oct 20 2016, 06:07PM
Registered Member #10944

Citat:
----------
Bineinteles ca promisiunea lu' nenea ala e si azi vorba in vant...
----------

He he.. A zis un intelept odata ca "Promisiunile nu-i angajeaza decat pe cei care cred in ele"... Mare dreptate avea!
Back to top
Pârvu Florin
Thu Oct 20 2016, 09:58PM

Registered Member #1287

Deci nu!

DECI NU!!!

Se vede cand e tinuta groasa si se vede cand e burta, si acolo se vede de la un kilometru ca e multa burta!
Mult prea multa burta!!!

Faceti ceva, oameni buni!

In urma cu vreo doua saptamani am lucrat la Focsani, in curtea Artifex, pe un turn de apa, inaltime mare, manevre complexe de corzi, puncte intermediare de asigurare nesigure, efort fizic major, un cosmar, ce sa mai...!

Si nu mi-am putut reprima gandul ca daca as avea probleme si as ramane suspendat dintr-un motiv sau altul, as astepta mult si bine ajutorul pompierilor...

[ Edited Fri Oct 21 2016, 08:24PM ]
Back to top
Coffeeman
Fri Oct 21 2016, 07:17PM
Glamdring
Registered Member #2685

Ba`, dar ce-ti mai place! De unde stii ca aia erau la operativ?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF