Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Nevermore
Wed Sep 06 2017, 08:53AM
Registered Member #10220

Lasa ca imediat intra legea salarizarii cu o solda medie de 1800(agenti) la care se adauga sporuri de max 30%. Impozit tra la la si va fi in mare fasss. Dar stai , urmeaza o mare recesiune sau criza economica in care stim cu totii ce s-a intamplat.
Back to top
Marius Titulesc
Fri Sep 08 2017, 11:09AM
Registered Member #10833

Da, da.. o sa fie vai si amar de noi si de toata tara.
Mon Sep 11 2017, 02:13PM
Registered Member #10139

Iar o chestie care mi se pare cam aiurea. A venit un ordin din care reiese ca la tura trebuie sa fie un nr de min x si max y personal la fiecare tura, iar restul in libere( se pare ca buba ar fi ca in weekenduri si SL exista tura aproape completa ,..deh e de inteles de ce ).
Dar la programul de 24/72 eram exact intre x si y nr persoane/tura !!
Ce rost mai are programul asta atunci !?
Daca se va merge pe logica aceasta , reiese ca la majoritatea colegilor se vor depasi nr de libere alocate (aprox 16 )pt anul in curs...
Back to top
djebel
Mon Sep 11 2017, 04:49PM
Registered Member #3603

Nu cred ca programul vostru se va schimba cât timp Arafat va fi pe cai mari. Dacă totuși s-ar schimba, ar recunoaște ca a greșit. N-ai să vezi asta. Părerea mea.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 AlxFireX (13 Sep 2017, 13:02)
Pârvu Florin
Mon Sep 11 2017, 11:00PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Unul din lucrurile pe care viata m-a invatat e ca nu e prost cine greseste, ci e prost cine face aceeasi greseala de doua ori.

Da, pentru oricine e greu sa admita ca a gresit, cu atat mai mult pentru Arafat, un tip de un egocentrism extrem, dar pe care, totodata, nu il suspectez absolut deloc de prostie.

Vom vedea...
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 AlxFireX (13 Sep 2017, 13:02)
Ionica H
Tue Sep 12 2017, 02:11PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 06:44PM ]
Back to top
bibi
Tue Sep 12 2017, 10:33PM
Registered Member #10102

Dorm ff bine,neavand grija zilei de maine.Rad pe sub mustati si se freaca pe burta,ca au pacalit sistemu si ca au muncit o viata intreaga pt tara.

[ Edited Tue Sep 12 2017, 10:37PM ]
Back to top
dmx01
Wed Sep 13 2017, 03:16PM
Registered Member #10170

Tuturor colegilor LA MULTI ANI!!!
Back to top
1 User said Thank to dmx01 for this Post :
 JJAACCKK80 (15 Sep 2017, 17:07)
Pârvu Florin
Sat Sep 16 2017, 01:19AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Am fost si eu curios sa stiu cate ore lucreaza intr-o luna pompierii britanci, si uite ce-am gasit:

Staff at the 113 fire stations across the capital are moving from a nine-hour day shift and 15-hour night shift to a 10 ½ hour day shift and a 13 ½ hour night shift.
...the new shift patterns work on the “2-2-4” system which means that firefighters work for two consecutive day shifts, two consecutive night shifts and then have four days off.

LINK

Am facut o socoteala si imi iese ca intr-o luna de 30 de zile pompierii londonezi lucreaza 180 de ore, adica echivalentul a 7,5 ture de 24 de ore ale pompierilor romani.
Cand se lucra 24/72 erau luni in care aveam sapte ture si erau luni in care aveam opt ture, grosso modo se poate spune fara teama de a gresi ca se lucra 7,5 ture pe luna, exact cum lucreaza acum pompierii londonezi.

Pompierii din Humberside

LINK

Ca si cei londonezi, lucreaza consecutiv doua zile de zi, doua zile de noapte, dupa care sunt liberi patru zile, difera orele de intrare in ture.
E mai mult decat vizibil faptul ca sunt organizati pe patru ture, nu pe trei, precum pompierii romani.

Citez din proiectul de OMAI care reglementeaza timpul de lucru LINK

Repausul pentru refacerea capacităţii de muncă
ART. 21- (1) Pentru refacerea capacităţii de muncă, timpul de repaus se acordă astfel:
d) după un program de muncă de 24 ore, 72 de ore consecutive;
(4) Pentru anumite categorii de personal, care lucrează în schimburi, în situaţii de excepţie,timpul de repaus pentru refacerea capacităţii de muncă, se poate acorda, în condiţiile legii, după un program de muncă de 24 ore, 48 de ore consecutive, cu condiţia ca media orelor de muncă pentru o perioadă de referinţă de 6 luni, respectiv 12 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

In topicul destinat programului de lucru, cineva zicea ca ar trebui explicitat ce inseamna situatii de exceptie.

Dragii mei, nu asa merg si nu asa trebuie sa mearga lucrurile. Situatii de exceptie pot fi si o suta si-o mie si-un milion.
Legiuitorul nu le poate cuprinde pe toate cu mintea, asta e treaba comandantilor, ca de-aia sunt comandanti, sa decida ce anume sunt situatii de exceptie, sa comande si sa-si asume responsabilitatea pentru ordinele pe care le dau.

Pârvu Florin wrote ...

...peste tot în lume pompierii sunt organizați în structuri militare sau paramilitare.

PARAMILITÁR, -Ă adj. (Despre grupări, organizații etc.) Care are o structură și o disciplină asemănătoare celor ale armatei. [Cf. fr. paramilitaire].

exact din motivul ăsta, când lovește o calamitate, un dezastru sau o catastrofă, șeful să aibă la îndemână un instrument juridic prin care să le poată pretinde angajaților să stea, dacă e nevoie, și trei luni la serviciu, și nu să se roage de ei și ei să-i spună: "Nu vreau, bre, să prestez azi ore suplimentare, că mă așteaptă nevasta cu masa pusă, și se răcește mâncarea!"

Pe scurt, eu văd lucrurile cam în felul următor:

șefii voștri se împrumută de niște timp de-al vostru, și

1. voi sunteți obligați să le dați șefilor voștri timpul pe care îl pretind
2. voi nu sunteți autorizați să judecați dacă cererea aceea e sau nu justificată

urmând ca șefii voștri să vă dea înapoi în termenul de referință de un an timpul de care s-au împrumutat de la voi.

Acum, fiindcă diavolul se ascunde în detalii, ce trebuie să faceți voi e să urmăriți să vi se dea înapoi întregul timp pe care șefii voștri l-au împrumutat de la voi, și fiindcă lipsa de planificare strategică e la ea acasă în IGSU, peste câteva luni s-ar putea ca șefii voștri să constate că timpul împrumutat de la voi a fost risipit aiurea și că nu vi-l vor putea înapoia.

În momentul acela nu le va mai rămâne altceva de făcut decât să își declare falimentul.

Problema o reprezinta transformarea exceptiei in regula si, nu, dragi comandanti, faptul ca nu aveti indeajuns de multi oameni NU e absolut deloc o situatie de exceptie, si situatia asta prelungita ani la rand da masura incapacitatii voastre de a conduce esaloanele in fruntea carora va aflati, prima functie a managementului este planificarea, dar bag seama ca voi habar nu aveti incotro se indreapta institutia asta, daca nu ati fost capabili sa gasiti o solutie la problema asta nici dupa peste cateva luni trei ani...

[ Edited Sat Sep 16 2017, 02:03AM ]
Back to top
Coffeeman
Sat Sep 16 2017, 02:03PM
Glamdring
Registered Member #2685

Pana nu o sa vina cineva care sa le dea cu bâta în cap și sa le zică ca nu e bine ce fac cu noi și ca trebuie sa facă altfel, pentru ca dacă nu or sa le taie mâinile, noi tot așa o sa stam. Deocamdată aia e.
Bineînțeles ca o sa apăra unul să-mi zică ca eu sunt nu știu cum, ca nu facem etc. Sa facă cine o vrea, eu am altele pe cap cu mai marele ISU.
Back to top
Ekisim
Thu Sep 21 2017, 08:45PM
Registered Member #10317

LINK

Sa inteleg ca aceasta majorare salariala se refera numai la politisti sau si la pompieri?
Back to top
Klaus
Thu Sep 21 2017, 09:00PM
Registered Member #3279

Ekisim wrote ...

LINK

Sa inteleg ca aceasta majorare salariala se refera numai la politisti sau si la pompieri?

La militari (inclusiv pompieri si jandarmi) a crescut solda de functie incepand cu data de 01.07.2017.
Poate nu ai fost atent
LINK

[ Edited Thu Sep 21 2017, 09:02PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Fri Sep 22 2017, 08:27PM

Registered Member #1287

djebel wrote ...

Nu cred ca programul vostru se va schimba cât timp Arafat va fi pe cai mari. Dacă totuși s-ar schimba, ar recunoaște ca a greșit. N-ai să vezi asta. Părerea mea.

Pârvu Florin wrote ...

Unul din lucrurile pe care viata m-a invatat e ca nu e prost cine greseste, ci e prost cine face aceeasi greseala de doua ori.

Da, pentru oricine e greu sa admita ca a gresit, cu atat mai mult pentru Arafat, un tip de un egocentrism extrem, dar pe care, totodata, nu il suspectez absolut deloc de prostie.

Vom vedea...

Se pare ca tu, djebel, ai avut dreptate si eu am gresit.

Mi-a ajuns la urechi faptul ca Arafat refuza sa semneze proiectul ala de OMAI.

Daca informatia asta e corecta, chiar sunt curios cum se va termina povestea asta, caci si asa juristii MAI au conceput OMAI-ul ala la limita extrema a prevederilor Directivei europene privind timpul de lucru si n-am nici cel mai mic dubiu ca pe saraca Carmen Dan, care nu intelege nimic din ce se intampla in ministerul ala, Arafat o domina complet.

Arafat incepe sa semene, din punctul de vedere al respectului pe care il arata oamenilor pe care ii comanda, din ce in ce mai mult cu ziua de ieri, si am un extrem de acut sentiment de deja-vu, cu cineva care, la fel ca el, a pierdut contactul cu realitatea si a sfarsit macelarit intr-o cazarma de langa gara din orasul meu, de niste oameni pe care ii cunosc.

Ma rog, traim alte timpuri si raportul de marime al situatiei e extrem de diferit, dar oricum ar fi, pacat, mare pacat, ar fi putut fi o poveste extrem de frumoasa...

De citit si LINK

În ceea ce-i privește pe suedezi, faptul că muncesc în medie 41,3 de ani nu îi afectează prea mult – ei se clasează în fiecare an în top 10 cele mai fericite națiuni.
Secretul ar putea consta în raportul dintre viața profesională și cea personală – în medie, aceștia lucrează 36,4 ore pe săptămână și, potrivit OECD, doar 1% din suedezi muncesc peste 50 de ore pe săptămână (unul dintre cele mai mici procente din OECD, unde media este de 13%).
De anul trecut, mai multe firme din Suedia au introdus programul de lucru de șase ore, iar analizele arată că productivitatea a crescut (printre altele, s-a reuds numărul absențelor din motive medicale).
Alte două apsecte de care trebuie ținut cont ar fi durata medie de viață (cu 7 – 8 ani mai redusă în România, față de statele occidentale) și speranța de viață sănătoasă – în 2015, speranța la naștere de viață sănătoasă a bărbaților era de 59 de ani în România și de 74 de ani în Suedia, de exemplu.

[ Edited Sun Sep 24 2017, 03:51PM ]
Back to top
 AlxFireX (24 Sep 2017, 09:57)
Pârvu Florin
Mon Sep 25 2017, 04:00PM

Registered Member #1287

Ca sa intelegeti cu cata nonsalanta minte Arafat...

În Anglia, și în acest moment, se depășește numărul a 100 de ture a câte 24 de ore pe an.
LINK

adica mai mult de 2 400 de ore lucrate anual, in viziunea lui!

Pârvu Florin wrote ...

Am fost si eu curios sa stiu cate ore lucreaza intr-o luna pompierii britanci, si uite ce-am gasit:

Staff at the 113 fire stations across the capital are moving from a nine-hour day shift and 15-hour night shift to a 10 ½ hour day shift and a 13 ½ hour night shift.
...the new shift patterns work on the “2-2-4” system which means that firefighters work for two consecutive day shifts, two consecutive night shifts and then have four days off.

LINK

Am facut o socoteala si imi iese ca intr-o luna de 30 de zile pompierii londonezi lucreaza 180 de ore, adica echivalentul a 7,5 ture de 24 de ore ale pompierilor romani.
Cand se lucra 24/72 erau luni in care aveam sapte ture si erau luni in care aveam opt ture, grosso modo se poate spune fara teama de a gresi ca se lucra 7,5 ture pe luna, exact cum lucreaza acum pompierii londonezi.

Pompierii din Humberside

LINK

Ca si cei londonezi, lucreaza consecutiv doua zile de zi, doua zile de noapte, dupa care sunt liberi patru zile, difera orele de intrare in ture.
E mai mult decat vizibil faptul ca sunt organizati pe patru ture, nu pe trei, precum pompierii romani.

In realitate, 365 de zile ale unui an impartit la 8, numarul de zile a saptamanii pompierului englez, inmultit cu 48, numarul de ore pe care le lucreaza intr-o saptamana de opt zile, egal 2190 de ore lucrate anual, asta presupunand ca pompierii britanici sunt niste Robocopi care nu-si iau nici o zi de concediu tot anul, in realitate, timpul efectiv lucrat de pompierii englezi e, probabil, mai mic de 2000 de ore pe an.

Am mai spus si repet, putem avea opinii divergente despre cum se rezolva lucrurile, oricare dintre noi poate gresi, John Stuart Mill LINK zice ca nu exista nici o teorie pe de-a-ntregul gresita sau pe de-a-ntregul corecta, dar nu minti, frate!

NU MINTI!!!

[ Edited Tue Sep 26 2017, 02:12PM ]
Back to top
 AlxFireX (26 Sep 2017, 08:43)
F.A.D
Thu Sep 28 2017, 01:24PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Ambulanta face greva fiindcă au salarii mici în comparație cu riscul (5000 RON), și araflat doarme îngrijorat doar de imaginea lui!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF