Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Stunner
Tue Mar 13 2018, 06:07PM
Registered Member #10531

Laurentiu222 wrote ...

Buna ziua!
Ma puteti ajuta va rog cu cateva sfaturi legate de meseria de pompier? Sunt clasa a 12-a si in cateva luni vreau sa ma inscriu la scoala de subofiteri.Imi place foarte mult meseria,dar imi peste putin frica ca nu ma voi descurca.Aceasta frica cred ca este cauzata si de faptul ca sunt mai timid.Ce m-ar interesa pe mine este sa-mi spuneti daca firea mea mai timida ma va dezavantaja pe parcurs.Ma ganesc ca pe parcursul scolii si a instructiei as putea trece peste timiditate,ce parere aveti?

Cred ca intrebi la misto, nu ? Ai primit raspunsuri 1000 la aceeasi intrebare pusa in alt mod!
Back to top
Laurentiu222
Tue Mar 13 2018, 06:36PM
Registered Member #11153

Nu,nu intreb la misto.Este adevarat ca am mai intrebat ceva asemanator,dar nu am avut un raspuns care sa ma lamureasca complet, de aceea am zis sa mai intreb odata , poate gaseam o persoana care a trecut prin aceeasi situatie sau prin una asemanatoare si imi putea da cateva sfaturi.Este o meserie destul de complexa si vreau sa fiu sigur ca nu o sa am probleme daca o sa merg pe drumul asta.
Back to top
Grefierul
Tue Mar 13 2018, 07:38PM
Registered Member #11084

Nu ai ce caută la Pompieri . Orienteazate către alta meserie, pompierii nu au nevoie de oameni ca tine .
Back to top
Laurentiu222
Tue Mar 13 2018, 07:41PM
Registered Member #11153

Grefierul wrote ...

Nu ai ce caută la Pompieri . Orienteazate către alta meserie, pompierii nu au nevoie de oameni ca tine .

Imi poti spune te rog de ce nu am ce cauta la pompieri?
Back to top
savalas
Tue Mar 13 2018, 07:41PM
Registered Member #10065

Laurentiu222 wrote ...

Nu,nu intreb la misto.Este adevarat ca am mai intrebat ceva asemanator,dar nu am avut un raspuns care sa ma lamureasca complet, de aceea am zis sa mai intreb odata , poate gaseam o persoana care a trecut prin aceeasi situatie sau prin una asemanatoare si imi putea da cateva sfaturi.Este o meserie destul de complexa si vreau sa fiu sigur ca nu o sa am probleme daca o sa merg pe drumul asta.

Daca esti mai timid mai bine incerci la politie sau jandarmerie. Crezi ca aici o sa stea cineva sa-ti faca treaba doar ca esti tu timid si nu poti sa faci nu stiu ce ?
Back to top
Grefierul
Tue Mar 13 2018, 07:44PM
Registered Member #11084

Crezi ca interesează pe cineva Daca ți se potrivește ți-e meseria asta ?! Fugi de pompieri ca sunt probleme mari la arma asta și cu siguranța nu ai sa te descurci. De fapt ... poate te-ai găsii și tu locul printre curvele și fricoși existenți la pompieri .
Back to top
1 User said Thank to Grefierul for this Post :
 ontari (13 Mar 2018, 22:59)
Laurentiu222
Tue Mar 13 2018, 07:59PM
Registered Member #11153

savalas wrote ...

Laurentiu222 wrote ...

Daca esti mai timid mai bine incerci la politie sau jandarmerie. Crezi ca aici o sa stea cineva sa-ti faca treaba doar ca esti tu timid si nu poti sa faci nu stiu ce ?

Nu am probleme de handicap ca sa fie nevoie sa-mi faca cineva treaba, sunt doar mai timid.Sunt putin timid si ma gandeam ca poate o sa am niste probleme.Asta nu inseamna ca sunt incapabil sa socializez sau sa execut un ordin.
Back to top
Laurentiu222
Tue Mar 13 2018, 08:15PM
Registered Member #11153

Grefierul wrote ...

Crezi ca interesează pe cineva Daca ți se potrivește ți-e meseria asta ?! Fugi de pompieri ca sunt probleme mari la arma asta și cu siguranța nu ai sa te descurci. De fapt ... poate te-ai găsii și tu locul printre curvele și fricoși existenți la pompieri .

Nu inteleg de esti atat de rautacios.Te-am deranjat cu ceva,ti-am facut ceva?Ce mi-am dat eu seama din ce mi-ai scris tu ,e ca nu eu nu am ce cauta in pompieri, ci tu nu ai ce cauta .Daca asta e caracterul unui pompier, atunci chiar ai dreptate,nu trebuie sa ma duc acolo.
Multa bafta!
Back to top
WinstonSmith
Tue Mar 13 2018, 08:15PM
Registered Member #10156

Laurentiu222
Daca as mai fi de varsta ta si as sti ce stiu acum ,atunci as cauta sa devin propriul meu stapan. Invata o meserie care sa-ti permita sa nu depinzi de altii. Daca te duce capul fa o facultate tehnica ,de cibernetica sau medicina daca ai inclinatie. Chiar si o meserie mai fara stralucire (mecanic auto ,electrician ,tamplar ,instalator etc.) iti da o independenta pe care poate acum nu o apreciezi. Nu idolatriza meseria de pompier. Este o meserie ca oricare alta. Nu e nimic ca in filme(nu stiu pe la altii dar la noi sigur nu). Intr-un fel este o radiografie a societatii romanesti :sefi obtuzi cat cuprinde ,ti se baga pumnul in gura daca iesi un pic in evidenta ,frustrare multa ,pile cunostinte si relatii. Pupincuristii sunt apreciati,avansati pentru merite exceptionale de slugarnicie ,iar tu daca vei fi la baza acestui sistem atunci ve observa ca esti invizibil si neapreciat .Indiferent cat de tare tragi tu vei fi boul care o va lua tot timpul pe cocoasa. Cu timpul te vei blaza si o sa inceapa sa ti se rupa.
Desigur te poti orienta sa faci parte din categoria enumerata mai sus si atunci poate te vei mula perfect pe sistem.
Probabil ca ai auzit ca meseria de pompier e o meserie frumoasa. Are momentele ei si vei avea parte cateodata de unele satisfactii. Cateodata. Destul de rar. De cele mai multe ori vei fi rupt de oboseala dupa o noapte de dat la furca sau lopata , vei duhni a fum cateva zile oricat te-ai spala, vei scoate oameni urland si plini de sange din fiare contorsionate ,vei umple si cara saci de nisip la inundatii sub privirile zeflemitoare a oamenilor cu berea in mana s.a.m.d. Iar a doua zi te trezesti pe la o convocare ,o defilare ,o testare ,un bilant. Sau poate esti trimis la un curs in cealalta parte a tarii. Mai sunt multe de spus........
Este o meserie frumoasa?
Back to top
2 User said Thank to WinstonSmith for this Post :
 Klaus (13 Mar 2018, 21:53) , P10 (16 Mar 2018, 12:42)
JJAACCKK80
Tue Mar 13 2018, 08:21PM
Registered Member #8739

Laurentiu222 wrote ...

Buna ziua!
Ma puteti ajuta va rog cu cateva sfaturi legate de meseria de pompier? Sunt clasa a 12-a si in cateva luni vreau sa ma inscriu la scoala de subofiteri.Imi place foarte mult meseria,dar imi peste putin frica ca nu ma voi descurca.Aceasta frica cred ca este cauzata si de faptul ca sunt mai timid.Ce m-ar interesa pe mine este sa-mi spuneti daca firea mea mai timida ma va dezavantaja pe parcurs.Ma ganesc ca pe parcursul scolii si a instructiei as putea trece peste timiditate,ce parere aveti?

Dai bataie,nu sta pe ganduri..nu iti place? iti dai demisia...,cu toate ca tu ar trebui sa stii daca iti place aceasta meserie..succes

[ Edited Tue Mar 13 2018, 08:22PM ]
Back to top
Laurentiu222
Tue Mar 13 2018, 08:28PM
Registered Member #11153

WinstonSmith wrote ...

Laurentiu222
Daca as mai fi de varsta ta si as sti ce stiu acum ,atunci as cauta sa devin propriul meu stapan. Invata o meserie care sa-ti permita sa nu depinzi de altii. Daca te duce capul fa o facultate tehnica ,de cibernetica sau medicina daca ai inclinatie. Chiar si o meserie mai fara stralucire (mecanic auto ,electrician ,tamplar ,instalator etc.) iti da o independenta pe care poate acum nu o apreciezi. Nu idolatriza meseria de pompier. Este o meserie ca oricare alta. Nu e nimic ca in filme(nu stiu pe la altii dar la noi sigur nu). Intr-un fel este o radiografie a societatii romanesti :sefi obtuzi cat cuprinde ,ti se baga pumnul in gura daca iesi un pic in evidenta ,frustrare multa ,pile cunostinte si relatii. Pupincuristii sunt apreciati,avansati pentru merite exceptionale de slugarnicie ,iar tu daca vei fi la baza acestui sistem atunci ve observa ca esti invizibil si neapreciat .Indiferent cat de tare tragi tu vei fi boul care o va lua tot timpul pe cocoasa. Cu timpul te vei blaza si o sa inceapa sa ti se rupa.
Desigur te poti orienta sa faci parte din categoria enumerata mai sus si atunci poate te vei mula perfect pe sistem.
Probabil ca ai auzit ca meseria de pompier e o meserie frumoasa. Are momentele ei si vei avea parte cateodata de unele satisfactii. Cateodata. Destul de rar. De cele mai multe ori vei fi rupt de oboseala dupa o noapte de dat la furca sau lopata , vei duhni a fum cateva zile oricat te-ai spala, vei scoate oameni urland si plini de sange din fiare contorsionate ,vei umple si cara saci de nisip la inundatii sub privirile zeflemitoare a oamenilor cu berea in mana s.a.m.d. Iar a doua zi te trezesti pe la o convocare ,o defilare ,o testare ,un bilant. Sau poate esti trimis la un curs in cealalta parte a tarii. Mai sunt multe de spus........
Este o meserie frumoasa?

Vreau sa-ti multumesc foarte mult de rapuns.Da,inca consider ca e o meserie frumoasa,chiar daca sunt atat de multe dezavantaje.Vreau sa fac ceva mai interesant,sa ajut oamenii intr-un mod mai special, nu doar sa le repar ceva ,sa le vand ceva etc.Consider ca nu ma incadrez si nici nu ma voi incadra in categoria mentionata de tine.Sincer sa fiu nu am pretenti sa ajung in diverse functi sau intr-un anume grad, pentru mine este suficient sa practic meseria asta si sa duc o viata decenta din punct de vedere financiar.
Back to top
Laurentiu222
Tue Mar 13 2018, 08:30PM
Registered Member #11153

JJAACCKK80 wrote ...

Laurentiu222 wrote ...

Buna ziua!

Dai bataie,nu sta pe ganduri..nu iti place? iti dai demisia...,cu toate ca tu ar trebui sa stii daca iti place aceasta meserie..succes

Multumesc de incurajare.Multa succes si dumneavoastra!
Back to top
bibi
Tue Mar 13 2018, 09:17PM
Registered Member #10102

Cu o fire mai timida ai sa incadrezi smurdu pe viata.Dupa 1-2 ani o sa te saturi de "ajutat" oameni si te sefii vietii pe care ii are in dotare statul RO
Back to top
mereu _loial
Tue Mar 13 2018, 10:25PM
Registered Member #3545

Stunner wrote ...

ontari wrote ...

Ceva noutati de la ședință?

Ce sedinta ?

Sedinta de azi de la Sibiu...chiar sunt curios daca se modifica programul sau daca se vor mai plati ore suplimentare, macar mai putine..
Back to top
Fireman2017
Tue Mar 13 2018, 10:47PM
Registered Member #11085

Salutare tuturor! Speranța legată de plata orelor suplimentare a murit și a fost îngropată astăzi in nordul țării...motiv pentru care s-au depus peste 80 de rapoarte personale privind acordarea drepturilor salariale cuvenite activității desfasurate in zilele de repaus săptămânal și sărbători legale pentru perioada Martie 2015 - Februarie 2018, precum și pentru munca suplimentară efectuată peste durata normala a TNL pentru aceeași perioada. Urmează altele...
Back to top
3 User said Thank to Fireman2017 for this Post :
 F.A.D (14 Mar 2018, 07:14) , dany_fcs_vn (14 Mar 2018, 07:48) , P10 (16 Mar 2018, 12:43)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF