Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Tue Apr 21 2020, 01:33AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

Paramedic wrote ...
Ducem măști și mănuși de acasă, de unde bani pentru noi!?

Si cum sa nu va iubeasca Arafat?

Ce e rău în robie nu-i atâta robia... Rău îi că, dacă trece prea multă vreme, omul se-nvață cu ea; cu robia, cu frica, cu supunerea, cu ‘săru’mâna’... Să fie batjocorit și să nu-i mai pese... Se-nvață ca pasărea cea proastă cu colivia, care uită și c-o știut zbura oarecândva... sau se teme să nu afle stăpânul că n-o uitat să zboare...

[ Edited Tue Apr 21 2020, 01:34AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Paramedic (21 Apr 2020, 12:19)
Klaus
Wed Apr 22 2020, 08:50PM
Registered Member #3279

Pârvu Florin wrote ...
Ce e rău în robie nu-i atâta robia...

Cumva ati facut trimitere la pompieri?
Back to top
Klaus
Thu Apr 23 2020, 10:20PM
Registered Member #3279

Klaus wrote ...
Banuiesc ca cei de pe SMURD, de carati cu autospecialele suspectii de COVID-19, vi se da si voua sporul de 2.500 lei/luna, ca doar sunteti in contact direct cu "inamicul", nu?

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat pe 23.04.2020 proiectul de lege pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni impotriva COVID-19.

LINK

Prin personal medical care participa la actiuni medicale impotriva COVID-19 se intelege personalul de specialitate medico-sanitar si personalul auxiliar sanitar din unitati sanitare, din farmacii comunitare, din cabinete de medicina de familie, din cabinete de medicina dentara, precum si din cadrul altor furnizori de servicii medicale sau de asistenta sociala, implicat direct in actiuni si misiuni legate de prevenirea, gestionarea si combaterea infectiilor cu COVID-19.

Din aceasta categorie mai fac parte cadrele militare - paramedici si personal medical - din structurile aflate in coordonarea/ coordonarea operationala a Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, personalul cu pregatire paramedicala din cadrul echipajelor SMURD specializate in acordarea primului-ajutor calificat, tot personalul din cadrul spitalelor care asigura asistenta medicala pacientilor testati pozitiv, precum si din spitalele de suport pentru pacientii testati pozitiv sau suspecti.
La decesul unei persoane dintre cele prevazute mai sus, Ministerul Sanatatii sau, dupa caz, ministerele cu retea sanitara proprie, acorda familiei acesteia sau persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces, dupa caz, un ajutor suplimentar in cuantum egal cu de doua ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat - care o fi ala in cazul militarilor?.
- dreptul la pensie de urmas pana la implinirea varstei de 18 ani sau, daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani, pensie de urmas egala cu 75% din salariul de baza/solda de functie/salariul de functie avut/avuta de personalul medical prevazut la data decesului", se arata in proiect.
Personalul medical prevazut in proiect care executa, conduce sau coordoneaza misiuni si sarcini de serviciu in conditii de pericol deosebit beneficiaza pe perioada starii de urgenta, precum si pentru o perioada de 3 luni de la data incetarii starii de urgenta de un spor de pana la 30%, calculat la salariul de baza/solda de functie/salariul de functie.

Asadar militarii din SMURD + cei din coordonare activitati, respectiv dispecerate si probabil COJ-uri, vor beneficia de spor de 30% potrivit legii. Este ceva, decat deloc.
Chiar nu inteleg de ce nu s-a dat la toata lumea cate 2.500 lei/luna, un ofiter din COJ va lua mult mai mult decat de un subofiter de la SMURD.
Adica va fi ca la indemnizatia pentru chirie, si nu ca la Norma de hrana.

Noroc ca situatia de urgenta va mai dura mai putin de o luna, plus inca 3 ulterior, deci discutiile se vor atenua in scurt timp.

[ Edited Thu Apr 23 2020, 10:39PM ]
Back to top
AlxFireX
Mon Apr 27 2020, 12:41PM
Registered Member #10139

Înainte de pandemie toata lumea facea ore suplimentare neplatite in mare parte ,iar acum nu se mai depaseste tnl avand libere la greu in mai multe județe. Oare acum cum de sunt oameni suficienti!?
Back to top
sandrye
Mon Apr 27 2020, 10:05PM
Registered Member #4099

Cei care fac 7/14 și fac 336 de ore intr-o luna , nu sunt ore suplimentare ? Sunt foarte curios câte sunt plătite, bănuiesc ca nu 100% ca la ofițeri sau personal 8 ore care au spor de intervenție 25% pentru ca stau la birou. Mai nou personalul de la 8 ore se trec la serviciu sâmbătă și duminica pentru ca lor li se plătesc 100% , nu ca fraierilor care într-adevăr merg la interventii și iau 3%. Stiti ce însemna asta ? Va spun eu 4000-5000 de lei in plus la salariu pentru ofițeri . Mulțumim pompierilor din prima linie.

[ Edited Mon Apr 27 2020, 10:25PM ]
Back to top
Klaus
Wed Apr 29 2020, 04:00PM
Registered Member #3279

Ce inseamna sa ai sindicat... Uite ca politistii vor sporul de COVID, pe motiv ca unii dintre ei au fost infectati. OK, nu zic nu, dar smurdistii, ei unde sunt, lor cine le apara interesele? Ca ei sunt cei care lucreaza in contact direct cu cei banuiti sau confirmati ca fiind infectati.
LINK
Back to top
Paramedic
Wed Apr 29 2020, 07:03PM
Registered Member #11378

Linia întâi, auzi la ei! Dacă ei sunt în linia întâi,atunci noi unde suntem? Există și riscuri când trebuie să îți faci planul de amenzi. OMS a zis "testați, testați", nu "amendați, amendați". Știu că românul înțelege doar dacă ii dai cu bâta în cap, dar nici chiar așa.
Back to top
Alex111
Tue May 05 2020, 09:36AM
Registered Member #34157

Salut!
Știe cineva dacă s-a aprobat vreun cuantum de plata pentru cei care au lucrat cu Covid?
Back to top
Paramedic
Tue May 05 2020, 12:10PM
Registered Member #11378

Alex111 wrote ...

Salut!
Știe cineva dacă s-a aprobat vreun cuantum de plata pentru cei care au lucrat cu Covid?

Pl-x 144
Back to top
Coffeeman
Tue May 05 2020, 08:56PM
Glamdring
Registered Member #2685

Are un titlu procedura asta interna, de parca zici ca e pus la misto...cum se cam fac toate chestiile care ne privesc:)), cam la misto.
Back to top
Alex111
Wed May 06 2020, 07:25AM
Registered Member #34157

Mulțumesc!
Back to top
Coffeeman
Wed May 06 2020, 04:56PM
Glamdring
Registered Member #2685

De fapt, revenind, nu e procedura interna, am citit gresit, e L (mic) si l-am luat ca I. E un Proiect de Lege, trimis, deocamdata spre promulgare la Presedinte. Nu mi-as face sperante prea mari ca o sa primeasca cineva ceva. Oricum nu ma incadrez aici.
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 Paramedic (06 May 2020, 20:42)
Paramedic
Tue May 12 2020, 04:12PM
Registered Member #11378

Coffeeman wrote ...

De fapt, revenind, nu e procedura interna, am citit gresit, e L (mic) si l-am luat ca I. E un Proiect de Lege, trimis, deocamdata spre promulgare la Presedinte. Nu mi-as face sperante prea mari ca o sa primeasca cineva ceva. Oricum nu ma incadrez aici.

O să primească doar cei care au transportat pacienți CONFIRMAȚI COVID 19. Cei care au transportat pacienți cu suspiciune covid 19, neconfirmati, nu primesc cu toate că au făcut fix aceeași treabă. Până nu testezi nu ai de unde să ști dacă pacientul tău a avut sau nu. E doar o chichita, sa ia cât mai puțină lume!
Back to top
AlxFireX
Wed May 13 2020, 08:40PM
Registered Member #10139

Vorbiti de chestii asemanatoare dar totusi diferite .Exista un proiect de lege trimis spre aprobare ,dupa cum zice coffeeman fiind vorba despre un spor dar bineinteles nu pt toata lumea ( se gasesc detalii online si pe la topicurile 'de police') dar este si un ordin cu ceva craitari pt cei care au transportat confirmati covid .
Acum ramane de vazut daca din cele 2 primeste cineva ceva..

[ Edited Wed May 13 2020, 08:47PM ]
Back to top
AlxFireX
Fri May 15 2020, 03:18PM
Registered Member #10139

Legat tot de bani ,faza si mai tare este ca ieri a anuntat Vela ca se corecteaza salariile politistilor conform legii x de anul trecut. Dar pompierii si jandarmii nu prea fac parte din aceasta corectie
Deci se merge tot pe logica "dai in judecata castigi..." ,nu dai ..nu iei ..;)
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF