Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Wed Aug 22 2018, 07:10PM
Registered Member #3279

truepride wrote ...
Confirm faptul ca paza se facea si fara arma. Actual la unele institutii inca se mai pastreaza "traditia"...

La un moment dat am fost intr-o comisie de control la CSA Steaua. Ma rog, o adevarata aventura sa controlezi o UM cu specific sportiv, cu personal militar de multe ori paralel cu ce inseamna armata. La capitolul armament Comandantul a zis ca el nu a aprobat ca OSU sa aiba armament in camera lui sau acces la rastelul cu armamentul individual al personalului UM, pentru a fi distribuit la ordin, pentru ca nu poate lasa cheile pe mana unui militar provenit dintre sportivi. Cand trec prin zona imi aduc aminte si zambesc. Nu stiu daca se mai practica, omul avea dreptate, dar nu dupa regulament.

Stiu, este off-topic...

[ Edited Wed Aug 22 2018, 07:11PM ]
Back to top
djebel
Sun Aug 26 2018, 06:02PM
Registered Member #3603

Un interviu interesant (părerea mea) despre evenimentele din 10 august cu generalul B. Cavallier, Jandarmeria Franceză. Articolul e mai lung, deocamdată pun doar link-ul LINK
Back to top
Terentius
Thu Sep 13 2018, 09:00AM
Terentius
Registered Member #2186

Sunt curios, Garcea de la danjarmeria română care au semnat acea plângere penală către DIICOT (aia cu lovitura dă stat) au auzit cine a fost Grăjdan, ce a făcut şi ce i s-a întâmplat pentru ce a făcut? Pentru că "băieţii" tocmai s-au înscris pe ceeace se numeşte "curs de coliziune" cu Legea aia pe care o tot invocă. Vă garantez io asta...

[ Edited Thu Sep 13 2018, 09:02AM ]
Back to top
truepride
Fri Sep 14 2018, 03:58PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Dupa ultimele evolutii, imi pare rau, nu cred ca mai putem discuta prea multe. Daca intr-o structura militara ecourile spuselor unui politician le vezi si le percepi faptic in 2 zile, nu mai putem dezvolta prea multe opinii pe marginea acestui subiect.
Pacat de arma totusi... o arma cu traditie si o arma frumoasa.
Sectia parchetelor militare din cadru ICCJ se va pronunta.
Back to top
truepride
Fri Sep 21 2018, 04:02PM

Registered Member #996

Am mai scris despre parchetul militar cu multe ocazii. Parchetul militar sau institutia procurorului militar este locul unde ca militar nu vrei sa ajungi. Din perspectiva militara si nu cea civila vorbesc unde acum cateva zile se striga, sectia parchetelor militare de la ICCJ musamalizeaza cele intamplate in data de 10 august, uite ce fac procurorii, etc. In cifre procurorii militari au administrat un numar de 800(!) de plangeri si probele aferente in 40 de zile. Acum ceva timp, o persoana criticabila, argumenta necesitatea desfintarii instantelor militare. Am argumentat de ce este inept, acum am facut demonstratia, scopul existentei instantelor militare este rapiditatea in actiune astfel incat militarul sa fie cat mai scurt timp intr-o situatie juridica incerta.Ergo demonstrandum.
Revenind la afirmatia conform careia nu vrei sa ajungi in fata procurorului militar, instantele militare se misca rapid, neavand rolul grevat si ca practica indelungata pedesele instantelor militare sunt de regula cu executare si mari. Statistica judiciara arata un plus 20% raportat la instante civile si fapte similare. Argumentul a fost tot timpul, militarul trebuie sa se tina la alt standard decat civilul.Cred si eu acesta teza.
Pentru militari, orice arma, tot timpul am scris cu drag ca si cum as scrie despre frati, caci astia sunt cu bune cu rele. Dar in acesta problema, as mentiona ceea ce am scris acum ceva vreme: amestecul politicului in activitatea militara, de orice natura, este un put nesecat de situatii paguboase pentru uniforma. Comanda jandarmeriei a aflat acest lucru pe propria piele si imi pare rau, nu trebuia sa existe situatia in sine care a generat acesta evolutie.
Pana acum in materie de interactiune procurori militari – jandarmi implicati in actiunile din 10 august am avut un procentaj de 100% pe parte de pronosticuri.
Mai indraznesc unul, procurorii vor inainta in instanta cu cei carora li s-a atribuit calitatea procesula de suspecti. Cat despre condamnare, la tipul potrivit facem si acolo un pronostic.

Back to top
Terentius
Sun Sep 23 2018, 11:05PM
Terentius
Registered Member #2186

Ce lege au încălcat ăia de la Iaşi ca să li se confişte, de către aceeaşi "dragă" Danjarmerie, bannerele prin care cereau "Autostradă pentru Moldova"? Nu erau urări politice, nici invitaţii sexuale către psd, nimic de genul ăsta. Erau bannere ale unei mişcări civice (la care s-au raliat oameni cu adevărat de calitate din ţara asta, by the way) oameni care, la modul cel mai civilizat, încearcă de ceva timp să atragă atenţia asupra unor dezechilibre grave în proiectele de infrastructură. Întreb pentru un prieten, care e mai amator de felul lui cu legea asta.
LINK

[ Edited Sun Sep 23 2018, 11:06PM ]
Back to top
truepride
Wed Sep 26 2018, 02:25PM

Registered Member #996

Nu stiu cine le da acest drept, eu in lege nu gasesc nimic. Ce masura au dispus aici? Ce forma de confiscare, unde o gasim.
In alta ordine de idei fugitiv am auzit o discutie referitoare la modificare legii jandarmeriei. Nu stiu daca este necesar sa intru in detalii dar in principal rezum la doua aspecte: suprimarea unor drepturi (nu gresesc cuvantul) si lipsa intelegerii rolului unei astfel de institutii in Romania. Cand vorbim de cercetare penala desfasurata de militari asupra civililor, avem o problema de anacronism si de aliniere la normele UE.

Edit: Este redata discutia pe Digi 24 - aici: LINK

[ Edited Wed Sep 26 2018, 04:08PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Wed May 22 2019, 10:46PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

In curand sapte ani de la moartea lui Marius Paliuc... si un criminal umbla liber si nepedepsit printre noi...

Parchetul militar a solicitat Spitalului de urgență Floreasca informații privind instituțiile care s-au interesat în noaptea de 10 spre 11 august 2018 despre starea răniților internați după violențele din Piața Victoriei de la mitingul Diasporei, au declarat pentru G4media.ro surse medicale. ”Cine și când s-a interesat de starea răniților” se precizează în adresa Parchetului militar trimisă săptămâna trecută la Floreasca, au declarat aceleași surse.

Procurorii militari investighează suspiciunile de manipulare prin intermediul unor televiziuni și prin intermediul unor purtători de cuvânt ai Jandarmeriei despre starea de sănătate a jandarmeriției agresate de huligani în seara de 10 august în Piața Victoriei, au declarat aceleași surse pentru G4media.ro.

LINK

Pârvu Florin wrote ...

Marius Militaru...

L-am urmarit ocazional si as zice ca isi face treaba intre decent si bine...

Pârvu Florin wrote ...

Ce le-or pune astora, frate, in gradele alea, de, pe masura ce li se aduna pe umeri, ii face sa isi mascheze din ce in ce mai prost aroganta si dispretul fata de oamenii care ii intreaba lucruri?

...pentru mine personal, Marius Militaru s-a descalificat complet, profesional in primul rand si apoi uman, cand, in goana dupa simpatie ieftina pentru institutie, mi-a spus ca cea mai grea misiune pe care a avut-o in noaptea care trecuse a fost sa le spuna parintilor fetei aleia ca s-ar putea sa ramana paralizata...

Ce ziceam si atunci...

Ca purtator de cuvant, nu spui lucruri neverificate si care te pot desfiinta a doua zi, e lipsa crasa de profesionalism, sau, daca faci asta, ne e permis sa ne imaginam ca ai alta agenda decat cea de a servi interesul public.

[ Edited Wed May 22 2019, 10:47PM ]
Back to top
Terentius
Thu May 23 2019, 12:02AM
Terentius
Registered Member #2186

După cazul Topoloveni, ce mai poate urma? Asta, cumva?

Reiau un articol de-al lui Moise Guran, pentru cei care l-au ratat, îl găsiți pe blogul lui, la sfârșitul lunii noiembrie anul trecut.
Moise Guran - Când Pulanul Face Planificarea Strategică, Jandarmeria Merge Singură Spre Desființare

[ Edited Thu May 23 2019, 12:49AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Thu May 23 2019, 03:22PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Ca purtator de cuvant, nu spui lucruri neverificate si care te pot desfiinta a doua zi, e lipsa crasa de profesionalism...

Sau daca totusi o faci, ca nu e nimeni perfect si oricine poate gresi, imediat cand iti dai seama ca ai comis o tampenie emiti un comunicat prin care iti asumi greseala si iti ceri scuze tuturor celor afectati de ea, caci altfel ne e permis sa credem ca ai alta agenda decat sa servesti interesul public, si asta intr-un moment critic, cand Romania are nevoie de institutii credibile cum nu cred ca a avut nevoie de trei ori in istoria postdecembrista.

Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF