Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Caderea Romaniei
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Wed Apr 13 2016, 11:50PM
boribum
Registered Member #2395

Nu la credinta ma gândisem citind cifrele acelea (si chiar nu am eu caderea sa zic daca e bine ori rau) ci la ce pot sa reprezinte ele. Pe mine unul, o biserica/zi ma cam impresioneaza. Daca n-as avea idee despre realitatea româneasca, perceptia ar fi...impresionanta.

à propos de Patton : LINK
Back to top
djebel
Thu Apr 14 2016, 10:05AM
Registered Member #3603

Daca tot e sa cităm pe cineva, Cristian Pârvulescu- sociolog: "drama Romaniei e ca ne pleaca medicii, nu preotii".
Back to top
Mese
Thu Apr 14 2016, 10:16AM
Registered Member #1078

@d... ii naspa de tot ca pleaca doctorii/medicii. Ii naspa ca sistemul de le ofera nimic in schimbul... la ce? Un salariu de mizerie/1700-2000 de ron pe luna, cateodata o casa (daca merg la tara), un cabinet cu pacientura (pe care uneori chiar trebuie sa o vada), etc.
Ii super frumos ca toata lumea sa faca medicina la performante maxime cu efort minim si cu bani pe masura si daca se poate in orasele patriei.
Cateodata nu este asa. Cateodata trebuie chiar sa faci medicina la tara unde conditiile sunt cam diferite fata de oras. Si atunci medicii renunta pt. ca intradevar raportul intre cantitatea de munca si banii luat este defavorabil medicului. Si atunci se cara. Pleaca in tari (oricare) unde lucreaza cam 10-12 ore pe zi intensiv dar unde intradevar ia 5000 de euro pe luna. Si daca calculezi raportul dintre cantitatea de munca si venitul primit o sa fie o supriza: ii cam tot asa ca si in Romania... Surprinzator? Asa este... dar lumea crede in cei 5000 de euro si in promisiunile unor contracte bune de tot. Nimeni cand merge acolo nu se gandeste (sau prea putzin) la sistemul de sanatate diferit, la cantitatea de munca diferrita la modul de a face medicina diferit - la toate diferentele care exista (si nu sunt putine). Si semneaza contracte pe cativa ani - si abia asteapta sa se termine ca sa vina in tara. Ca sa traiasca romaneste - adica intens... razboi cu casa, razboi cu ministerul, razboi cu pacientii, razboi cu spitalele, un razboi continuu... Dar care ii dus in tara, ca dincolo nu prea poti sa duci razboi cu sistemul ca sistemul de acolo nu ii pasa de tine. Pt. ca acolo esti doar un pion... cat timp este util acel medic sistemul este fericit. Cand nu mai este util, sistemul il da afara... si medicul se intoarce in tara f.f.f.f. vocal....
Evident ca sunt si exceptii... dar sunt putine. Dar exista. De medici care se intorc in tara pt. ca vor sa faca ceva bun la locul unde s-au format. BRAVO LOR.
Back to top
Boribum
Thu Apr 14 2016, 01:28PM
boribum
Registered Member #2395

djebel wrote ...

Daca tot e sa cităm pe cineva, Cristian Pârvulescu- sociolog: "drama Romaniei e ca ne pleaca medicii, nu preotii".

Medicii aia sunt în mod sigur lipsiti de patriotism si probabil ca nici prea multa credinta n-au, din moment ce vor sa traiasca viata asta, nu pe aia de apoi. Iar preotii, unde sa plece ? Unde îsi mai fac ei biserici si bisericute, unde mai gasesc asemenea materie prima, unde sa slujeasca ? În plus, exista si o durata minima de stagiu de grad, nu pleaca orice maior, asa...
Back to top
apkah
Thu Apr 14 2016, 09:49PM
arcan
Registered Member #566

Mese wrote ...

@d... ii naspa de tot ca pleaca doctorii/medicii. Ii naspa ca sistemul de le ofera nimic in schimbul... la ce? Un salariu de mizerie/1700-2000 de ron pe luna, cateodata o casa (daca merg la tara), un cabinet cu pacientura (pe care uneori chiar trebuie sa o vada), etc.
Ii super frumos ca toata lumea sa faca medicina la performante maxime cu efort minim si cu bani pe masura si daca se poate in orasele patriei.
Cateodata nu este asa. Cateodata trebuie chiar sa faci medicina la tara unde conditiile sunt cam diferite fata de oras. Si atunci medicii renunta pt. ca intradevar raportul intre cantitatea de munca si banii luat este defavorabil medicului. Si atunci se cara. Pleaca in tari (oricare) unde lucreaza cam 10-12 ore pe zi intensiv dar unde intradevar ia 5000 de euro pe luna. Si daca calculezi raportul dintre cantitatea de munca si venitul primit o sa fie o supriza: ii cam tot asa ca si in Romania... Surprinzator? Asa este... dar lumea crede in cei 5000 de euro si in promisiunile unor contracte bune de tot. Nimeni cand merge acolo nu se gandeste (sau prea putzin) la sistemul de sanatate diferit, la cantitatea de munca diferrita la modul de a face medicina diferit - la toate diferentele care exista (si nu sunt putine). Si semneaza contracte pe cativa ani - si abia asteapta sa se termine ca sa vina in tara. Ca sa traiasca romaneste - adica intens... razboi cu casa, razboi cu ministerul, razboi cu pacientii, razboi cu spitalele, un razboi continuu... Dar care ii dus in tara, ca dincolo nu prea poti sa duci razboi cu sistemul ca sistemul de acolo nu ii pasa de tine. Pt. ca acolo esti doar un pion... cat timp este util acel medic sistemul este fericit. Cand nu mai este util, sistemul il da afara... si medicul se intoarce in tara f.f.f.f. vocal....
Evident ca sunt si exceptii... dar sunt putine. Dar exista. De medici care se intorc in tara pt. ca vor sa faca ceva bun la locul unde s-au format. BRAVO LOR.

Salalriu de 1700 avea o asistenta acum 2..3 ani.Acum acea asistenta are 2700 in mana.
Medicii nu au cum sa aiba atat de putin.POate asta e primul salariu cand ies din scoala.Dar la ora aia nu sunt medici.Ci doar invatacei...
Back to top
Mese
Thu Apr 14 2016, 10:36PM
Registered Member #1078

@a... cam pe acolo se invart. Oricum sub 2000 ron. Si ii putzin pentru ei. Oricum ii putin pt. oricine. Dar sa nu uitam ca sunt oameni care muncesc pentru 1100 - 1500 ron de le sar capacele si care intretin si o familie cu banii astia.
Ii greu de facut lucrul asta, dar nu imposibil.
Back to top
alexius
Thu Apr 14 2016, 11:07PM
Registered Member #2949

Domne`, comparația asta dintre preoți și medici e ca cea dintre porumb și muzica de operă.

Adică: Ia uite domnule ce se exportă porumbul în toată Ieuropa, dar noi ascultăm Traviata toată ziua.
Back to top
Boribum
Thu Apr 14 2016, 11:28PM
boribum
Registered Member #2395

Preotii, domnul meu, sunt medicii sufletului ! Medicul ne da aspirina si Furazolidon, popa ne asigura legatura spirituala cu Cerul. Ambii se completeaza, si viata pamânteasca fara vindecare sufleteasca nu se poa'. (uite, am fost trei secunde avocatul...nu, era sa zic al diavolului. Nu, al popii).

Bine, treaba e ca medicii de trup cam pleaca, înteleg. Si-o fi spiritul important, dar uite c-ajungem sa mergem într-o bujie. Si aia spirituala.
Back to top
alexius
Thu Apr 14 2016, 11:51PM
Registered Member #2949

Da, ce mămăliga cu brânză și smântână nu merge consumată pe acordurile: libiamo, ne' lieti calici, che la bellezza infiora; e la fuggevol fuggevol'ora s'inebrii a voluttà????.

Că o întorc și eu acu.
Back to top
alexius
Fri Apr 15 2016, 12:03AM
Registered Member #2949

Oricum ACH Boribum începi să te dai pe brazdă. Parcă începi să gândești ca un pui de naționalist-multicultural-multipunct. Îți ofer ca decorație cămașa neagră... la guler și centura cu diagonală de 100.
Back to top
Boribum
Fri Apr 15 2016, 12:28AM
boribum
Registered Member #2395

Neagra e bine, verde ori maron sa nu fie. Negru e mai de doliu, asa, si în astfel de împrejurari (grave pentru tarisoara,adica) se potriveste.

N-am zis ca nu-i bun un popa. E bun el la un poker, dar la un popor ! Dar unu sa fie

[ Edited Fri Apr 15 2016, 12:29AM ]
Back to top
Boribum
Fri Apr 15 2016, 12:31AM
boribum
Registered Member #2395

alexius wrote ...

Da, ce mămăliga cu brânză și smântână nu merge consumată pe acordurile: libiamo, ne' lieti calici

Merge, merge, cum sa nu ! Întrebarea însa e ce produce muzica de opera ? Nu mamaliga. Polenta, iata ca da
Back to top
Boribum
Sat Jun 25 2016, 03:46PM
boribum
Registered Member #2395

"Asa e la noi...". Fatalismul, dom'le !

Back to top
chimistul
Sat Jun 25 2016, 06:53PM
Registered Member #1234

Portar cu simțu' răspunderii.....
Se aude cum se citeste!

Hmmmm....și asta nu este tot ... profesorii fac grevă pentru că vor salarii mai mari.... daaaaa este totul normal...
Back to top
djebel
Sun Jun 26 2016, 12:06AM
Registered Member #3603

Asta e fisa postului?

Edit: A-propos de xerox, un amic, cica mare ofiter in FOS, exact asta m-a intrebat (referindu-se la copii), daca m-am tras la xerox. Limba noastra-i o comoara...

[ Edited Sun Jun 26 2016, 12:16AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF