Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
cate putin despre SRI
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Bogdanel
Wed Jun 01 2016, 10:15PM
Registered Member #9741

Fiecare are motivele lui astea sunt ale mele.As minti sa zic ca nu doresc nimica si pentru mine doar sa ofer totul
Back to top
djebel
Fri Jul 22 2016, 12:34PM
Registered Member #3603

O barfa cu parfum de credibilitate: se pare ca gen. Dumbrava nu mai este seful Directiei Juridice a SRI. Adicătelea, a părăsit "câmpul tactic al justitiei".
Back to top
djebel
Wed Aug 10 2016, 03:31PM
Registered Member #3603

N-am avut ce face si am "rasfoit" site-ul SRI. M-am blocat citind un lucru aici LINK :
Conform prevederilor legale, cadrelor militare ale Serviciului le este:

bla, bla, bla

-restrânsă exercitarea următoarelor drepturi şi libertăţi, astfel:
a) opiniile politice pot fi exprimate numai în afara serviciului;

SRI-stul poate gavari despre opiniile politice, da' numai in afara serviciului? Da' politistul de ce nu poate (cf. L360-Statutul politistului, Sectiunea a 3-a "Restrangerea exercitiului unor drepturi si libertati", art.45, alin.(1)- Politistului ii este interzis, lit.b): sa exprime opinii sau preferinte politice la locul de munca sau in public; LINK ) ?
Il lasati asa... introvertit? Sa tina in el? Discriminareee!!!
Back to top
Boribum
Wed Aug 10 2016, 04:53PM
boribum
Registered Member #2395

îti dau eu un raspuns (tendentios, dar nu chiar departe de realitate) : pentru ca în România politistul este chemat sa aplice legea iar SRI-stul e chemat sa o faca
Back to top
Pârvu Florin
Sun Aug 21 2016, 03:20PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Am urmarit disputa din spatiul public dintre SRI si si APADOR-CH referitoare la proiectul de integrare a bazelor de date detinute de statul roman LINK

Pe de o parte, atitutdinea organizatiilor de aparare a drepturilor omului mi se pare perfect justificata si o sustin fara rezerve, pe de alta parte declaratiile purtatorului de cuvant al SRI au fost de natura sa linisteasca intr-o oarecare masura ingrijorarile opiniei publice.

Dar, dat fiind faptul omul e intotdeauna veriga cea mai slaba a unui sistem si ca eu stiu ca nu toti angajatii statului roman care vor avea acces la acele date sunt niste modele de profesionalism si probitate morala, o problema ramasa in suspans si la care, in opinia mea, nu s-a raspuns inca, e cum intentioneaza statul roman sa managerieze aceasta problema cand va aparea.

N-ar fi fost bine ca legea sa prevada obligatia ca institutia care a constatat un accces neautorizat la aceste informatii, de orice natura ar fi el, sa fie obligata sa faca publica aceasta informatie nu mai tarziu de, sa zicem, trei luni de la constarea ei, trei luni mi se pare un timp rezonabil pentru descalcirea tuturor itelor unei asfel de povesti, iar cel sau cei ale caror date au fost accesate neautorizat sa fie informati personal despre aceasta situatie?

Back to top
Boribum
Sun Aug 21 2016, 04:10PM
boribum
Registered Member #2395

Întrebarea "cine păzește paznicii? " e, așadar, de actualitate. Noroc cu Comisia de Supraveghere a SRI, că e formată din reprezentanți ai poporului. Vă dați seama ce nenorocire ar fi fost ca acea comisie să fie formată tot din și de SRI? O soluție întru asigurarea respectării legii ar fi să pună și un popă în acea Comisie. S-ar putea conecta, deasemenea, baza de date a SRI cu Cerul, în așa fel încât să nu mai fie coadă la triaj la trecerea în Viața de Après iar grija față de cetățean a "serviciilor" s-ar putea conjuga cu cea a B.O.R. În materie de cooperare nu ar fi nimic nou.

Iată o ocazie de națională de a regla atât probleme pământești cât și cerești la nivel mondial.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Wolfenstein2 (22 Aug 2016, 07:00)
Boribum
Sun Aug 21 2016, 08:33PM
boribum
Registered Member #2395

De citit : LINK

La un moment dat, nu foarte curând, vom avea si alte imagini despre performantele reale ale serviciilor astea speciale despre care ni se spune ca "îsi fac treaba" (si-o fac, dar care e treaba aia, asta e altceva). Dar mai dureaza. Momentan, a spune lucruri despre "servicii" echivaleaza cu " a da în patria mama" iar mitul competentei si patriotismului are viata lunga.
Back to top
djebel
Mon Aug 22 2016, 10:17AM
Registered Member #3603

Boribum wrote ...

Noroc cu Comisia de Supraveghere a SRI, că e formată din reprezentanți ai poporului. Vă dați seama ce nenorocire ar fi fost ca acea comisie să fie formată tot din și de SRI?

Ce zici? Nici macar nu trebuie sa sapi prea mult ca sa vezi ca baietii din respectiva comisie sunt cam legati de SRI. Unii chiar au fost ofiteri. Pe de alta parte, inca nu e clar cum supravegheaza respectiva comisie activitatea SRI: au informatii din interior sau lucreaza cu cele pe care SRI-ul le pune la dispozitie?
Back to top
Boribum
Mon Aug 22 2016, 02:28PM
boribum
Registered Member #2395

Glumeam, desigur.

Pentru amuzament, o fraza vazuta pe site-ul Comisiei asteia : "am constatat cu mâhnire că teroriştii nu cunosc nicio limită" LINK

Sunt hazlii.
Back to top
djebel
Mon Aug 22 2016, 05:08PM
Registered Member #3603

Mai urma sa spuna ca teroristu' tre' sa vina cu tac-su tuns chel.
Back to top
laur3ntziu00
Sat Apr 08 2017, 08:09PM
Lex et Ordo
Registered Member #9891

Cat de bine este realizat acest video :O

LINK

[ Edited Sat Apr 08 2017, 08:12PM ]
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF