Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
POLITIA LOCALA
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
2mail
Sat Feb 11 2017, 09:13AM
Registered Member #1343

Eu cred ca chestia asta este mult mai interesanta.
LINK
Back to top
truepride
Tue Feb 14 2017, 07:56PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Am citit si eu chestiunilea acestea putin, asa ca am si eu o opinie:
1. Prima problema ma lasa fara cuvinte, o asa interpretare larga a legii nu am vazut pana acum. Legile sanctionatorii ale statului, fie ca sunt de natura penala ori contraventionala se interpreteaza stricto sensu. Adica nu extindem baza de sanctiune fara temei. Sa iei o hotararea unei instante, fie ca este judecatoria Poplaca ori ICCJ, sa extragi un pasaj ce explica un anumita circumstanta si mai poi sa extinzi aplicarea unei legi pe fondul unei hotarari este un abuz juridic.
Hotararea data de ICCJ in speta - LINK - are cu totul alta temeinicire pentru a atrage sanctiunea. Mai mult, sistemul juridic romanesc nu este unul bazat pe precedent ca cele de origine anglo-saxona. Cred, dar nu sunt sigur, ca acesti indivizi confunda recursul in interesul legii co o hotarare de drept ordinar, in speta, a ICCJ.
2. Problematica ridicata de Ciorbea( buna dimineata don'le ) este juridic, strict juridic, una corecta. Problema este ca va genera mai multe probleme de cat va rezolva. O mai mare si utila celeritate se putea obtine din modificarea legii in sine respectiv o completare normativa.Desigur discutam de alt curs procedural aici.

Edit: stie cineva unde a fost Dl Cirobea prin 15 iunie cand CCR-ul a statutat ca abuzul in serviciu constitutie infractiune doar daca normele incalate au rang de lege(ordinara/organica) ori de Ordonanta. Adica incalcarea dispozitilor specifice de serviciu nu constituie abuz...
Sau macar unde a fost Dl Ciorbea pana acum o luna...?

[ Edited Tue Feb 14 2017, 08:05PM ]
Back to top
chimistul
Wed Feb 15 2017, 08:37PM
Registered Member #1234

@truepride - haideți domnule ,se poate să-l criticați așa , are omu datorii cârcă.... LINK ...și vrea și el să și le plătească ....iar dacă căutați declarația de avere la momentul actual pe siteul oficial, cu părere de rău nu o găsiți...nu mai spun cum a făcut acele împrumuturi că ne ofticăm și ne îmbolnăvim aiurea...
Proverbul ăsta este vechi dar se aplică foarte bine și acum fiind de mare actualitate.
"Legea este o barieră peste care sar dulăii, pe sub care trec cățeii și în fața căreia se opresc numai boii".
Aceasta este mentalitatea care guvernează România.....
Back to top
truepride
Wed Feb 15 2017, 09:56PM

Registered Member #996

@chimistul - stimate domn ma doare faptul ca stiu ca aveti perfecta drepate. Incep sa accept autoexilul lui Caragiale la Berlin.Intodeauna l-am inteles dar dupa evenimentele recente il si accept.

Tot timpul am considerat ca cea mai buna definite a democratiei este "Democratia nu insemna doi lupi si o oaie voteaza ce manaca deseara". De aici si ansamblu de legi care pot forma o societate democratica, tot acei doi lupi emit o lege prin care isi ofera competente in materie de pastorit.
Ca sa continui metafora nu stiu ce ce caini de paza ai stanei au alte state - pe cand la noi se incerca dezincriminarea unor fapte penale aducandu-se drept argumente hotarari fantoma CEDO, un alt stat, al naibii tot european - LINK - Spania-suspendarea-pedepselor-coruptilor-interzisa-prin-lege - interzice suspendarea pedepselor in materie de coruptie. Recunosc desi sunt germanofil consider ca organizarea statala spaniola este aproape o perfectiune si un exemplu replicabil pentru Romania.Urmaresc cu mare interes Spania.

Edit: Scuzati off-topicul.

[ Edited Wed Feb 15 2017, 10:01PM ]
Back to top
chimistul
Wed Apr 19 2017, 08:48PM
Registered Member #1234

Cu toate ca nu prea am chef , am zis sa-i pun aici la insectar.....

Amendă de 900 de lei pentru timişoreanul care a pus pe Facebook fotografiile cu maşinile parcate ilegal de Poliţia Locală

Corneliu Vaida, cunoscut reprezentant al societăţii civile din Timişoara, a fost amendat cu 900 de lei de Poliţia Locală, pentru o postare pe Facebook, în care i-a catalogat „nesimţiti“ pe poliţişti.
Timişoreanul Corneliu Vaida a fost invitat la Poliţia Locală pentru „clarificarea” situaţiei cu privire la două postări făcute pe Facebook. La sediul instituţiei, Vaida a fost primit de adjunctul Poliţiei Locale, Marius Tirlui, şi de juristul instituţiei, care i-au transmis că urmează să fie amendat pentru postarea de pe reţeaua socială. „Miliţiene Cojan (n.r. şeful Poliţiei Locale), tu şi adunătura ta de nesimţiţi, ce-ar fi să vă auto-amendaţi?”, a scris Corneliu Vaida lângă fotografia distribuită pe Facebook, în care două maşini ale Poliţiei Locale sunt parcate ilegal pe trotuar, blocând circulaţia pietonilor. „Mi-au adus la cunoştinţă că s-au simţit lezaţi de postarea mea. A fost o întâlnire protocolară, oamenii au fost politicoşi. Le-am explicat că dacă cineva blochează accesul pietonilor cu o maşină acela este un nesimţit. Cine parchează aşa cum au parcat ei nu poate fi decât nesimţit. Şi dacă vor să vadă ce înseamnă nesimţit să se uite în DEX. M-au luat cu binişorul, că ar fi mai bine să colaborez cu ei, să îi sesizez când sunt probleme, că ei au şi realizări. Le-am spus că rolul societăţii civile este cu totul să amendeze astfel de derapaje. Amenda pentru fapta mea era între 200 şi 1.000 de lei. Ca să nu-mi dea amenda maximă, am primit 900 de lei. Deşi aveau şi opţiunea unui avertisment. Nu e nicio problemă. Am scris că nu sunt de acord cu cele consemnate în procesul verbal! Am discutat deja cu avocatul, ne vedem în instanţă”, a declarat Corneliu Vaida, după ce a ieşit de la Poliţia Locală.
Într-un comunicat transmis de Poliţia Locală, se precizează că potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reţeaua de socializare Facebook a fost declarată spaţiu public. „Motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancţionată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată, aspect valabil pentru orice persoană care se simte lezată de apelativele postate pe reţeaua de socializare”, susţine Dana Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara. Cei de la Poliţia Locală au ţinut să explice şi amendarea lui Corneliu Vaida. „Acesta a fost invitat la sediul Poliţiei Locale Timişoara pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că, în mod repetat, prin postările dumnealui pe reţeaua de socializare, mai exact pe grupul pe care îl administrează, a adus jigniri la adresa poliţiştilor locali de natură să lezeze demnitatea acestora şi a instituţiei din care fac parte, făcându-i , , . Cel în cauză a fost invitat pentru a i se aduce la cunuştinţă faptul că expresiile postate în datele de 13 şi 14.04.2017 reprezintă jigniri şi pot fi sancţionate conform Legea 61/1991 republicată, cu amenzi între 200 şi 1000 lei, în niciun caz pentru faptul că a sesizat o parcare neregulamentară în faţa sediului Poliţiei Locale, aşa cum s-a insinuat cu rea-credinţă”, a mai transmis Dana Seracin.
LINK
Iar pentru mai multe detalii : LINK

Back to top
truepride
Fri Apr 21 2017, 03:48PM

Registered Member #996

Am citit si eu hotararea ICCJ cu privire la spatiul virtual ca fiind in perceptia legii spatiu public. Politia locala a interpretat dispozitiile hotararii ca o lege scris cel putin la nivel de axioma. Hotarerea respectiva este data intr-o cauza nicidecum similara ci o situatie in care un individ propaga mesaje xenofobe si rasiste prin acest intermediu. In speta propozitia ce se rageseste la intrare intr-un fost lagar de exterminare.
Mai mult legislatia romaneasca nu este una baza pe jurisprudenta instantelor din Romania astfel folosirea unei hotarari ICCJ ca temei pentru sanctionarea unui individ este o extindere a legii intr-un mod nelegal in opinia mea.Atentie, nu este vorba de un recurs in interesul legii astfel incat hotararea ICCJ sa serveasca drept temei pentru practica unitara.
Cu toate acestea sunt mai multe situatii in care persoane au fost trase la raspundere pentru publicarile de pe facebook.S-a ajuns si la constestarea sanctiunii contraventionale in care instanta a mentiunut sanctiunea.Am citit la nivel de jurisprudenta o situatie in care o persoana sustinea in fata instantei ca "ia fost spart contul" si acesta a fi motiv ca sanctiunea sa-i fie anulata. Inteleg ca unii avocati doresc sa faca bani din orice, dar chiar sa mizezi pe faptul ca judecatorul este inept mintal...Asadar aici ar fi mai multe aspecte in amestec: discutabilitatea publicitatii mesajelor de pe site-uri precum FB, lipsa unei reglementari clare cu privire la spatiul virtual, abordarea fundamental gresita a unor avocati.
Asadar situatia nu-i favorabila dar cine stie, poate un avocat abil poate argumenta o pozitie ce ar putea duce la anularea amenzii.
In opinia mea, sanctiuni aplicate pentru asa numitele "contraventii virtuale" nu ar trebui accepate de instanta. Daca pot sa inteleg gravitatea si necesitatea unei sanctiuni in cazul de xenofobie in situatia de la Timisoara regasesc doar un motiv de razbunare simplista.
Back to top
apkah
Fri Apr 21 2017, 09:22PM
arcan
Registered Member #566

Politistii locali care au parcat neregulamentar, amendati de colegii lor dupa aproape zece zile
De Bogdan Marta la 21. aprilie 2017 11:35 Reactualizat la: 21. aprilie 2017 13:35 47
Comentarii
Politistii locali care au parcat neregulamentar, amendati de colegii lor dupa aproape zece zile © Tion: Politistii locali care au parcat neregulamentar, amendati de colegii lor dupa aproape zece zile
Cei doi polițiști locali care au parcat neregulamentar în fața sediului instituției și care au declanșat, de fapt, întreg scandalul legat de Corneliu Vaida, au fost sancționați după aproape zece zile și doar după intervenția primarului Nicolae Robu.

Vă reamintim că întreg scandalul care a dus la amendarea lui Corneliu Vaida cu 900 de lei pentru postările de pe Facebook a început de la două mașini ale Poliției Locale Timișoara parcate neregulamentar pe trotuarul din fața instituției și care blocau circulația pietonilor. Deși au fost sesizați chiar atunci de o timișoreancă ce nu putea trece cu căruciorul, cei doi polițiști locali au fost amendați abia după mai bine de o săptămână.

„Direcția Poliția Locală Timișoara comunică faptul că polițiștii locali care s-au aflat la volanul autovehiculelor oprite pe platforma din fața instituției la data de 12.04.2017, încurcând circulația pietonilor, fapt semnalat de altfel pe o persoană care a făcut o fotografie ce a circulat pe rețeaua de socializare și în mass-media, au fost sancționați conform OUG 195/2002 – Codul Rutier, cu câte 290 lei fiecare și câte 2 puncte penalizare la permis, fapta fiind prevăzută de art. 142 lit. N, unde este stipulat că se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, dacă nu se asigură spațiu de cel puțin un metru pentru circulația pietonilor”, au transmis, vineri, reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Amenda vine după ce, joi, primarul Nicolae Robu cerea sancționarea polițiștilor locali vinovați și la trei zile după amendarea lui Corneliu Vaida, cel care a popularizat imaginea pe Facebook.

„De asemenea, Poliția Locală a luat toate măsurile ca pe viitor astfel de situații să nu se mai întâmple, fiind montate camere de luat vederi și urmând a se trasa zona destinată pietonilor, nefiind vorba despre un trotuar strict delimitat”, au mai transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

UPDATE. Polițiștii locali au fost amendați incorect. Au staționat, nu au oprit

Deși ancheta în acest caz a durat aproape zece zile, polițiștii locali aflați în culpă au fost amendați incorect de colegii lor. Astfel, ei au fost sancționați pentru oprire. Or, potrivit Codului Rutier, „oprirea este imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public cu o durată de până la 5 minute. Peste această durată, imobilizarea se consideră staţionare”.

Conform persoanei care a realizat poza incriminatorie, cele două mașini au fost parcate în acel loc mai bine de o oră, deci nu poate fi vorba de oprire, ci de staționare.
Eroarea Poliției Locale Timișoara a dus la economii pentru cei doi agenți. Astfel, deși aceștia au fost sancționați cu amenda maximă prevăzută de lege pentru oprirea neregulamentară, respectiv 290 de lei și 2 puncte de penalizare, ei ar fi trebuit să fie amendați pentru staționare neregulamentară, unde amenzile sunt cuprinse între 580 și 725 de lei, plus 3 puncte de penalizare.

UPDATE 2. Robu: Nu ne putem juca cu lucrurile acestea

Primarul Nicolae Robu a aflat de la reporterii tion.ro despre șmecheria făcută de polițiștii locali și a declarat că va cere explicații de la directorul interimar al Poliției Locale.

„O să îi cer explicații domnului director, nu ne putem juca cu lucrurile acestea, polițiștii trebuie să fie în primul rând ei exemplu în respectarea legii”, a spus Robu.

UPDATE 3. Bâlbele continuă la Poliția Locală Timișoara. Au crescut amenzile date polițiștilor care au parcat pe trotuar

Amenda primită de polițiștii locali s-a dublat într-o singură oră. Dacă inițial cei de la Poliția Locală au comunicat că aceștia au fost amendați pentru oprire neregulamentară cu 290 de lei fiecare și 2 puncte de penalizare, după o oră și doar după ce tion.ro a sesizat șmecheria, reprezentanții Poliției Locale au modificat comunicatul de presă postat pe site. Astfel, ei au încadrat fapta celor doi agenți la articolul 143 din Codul Rutier, nu 142 cum era inițial, adică la staționare interzisă, și susțin acum că sancțiunea acestora este, de fapt, de 580 lei fiecare și câte 3 puncte penalizare la permis. Adică minimum prevăzut de lege.

LINK
Back to top
djebel
Fri Apr 21 2017, 09:23PM
Registered Member #3603

S-a lasat cu amenzi si pentru PL:

Timișoara: Polițiști locali amendați de colegii lor pentru că au parcat neregulamentar și au încurcat circulația
LINK

Edit:Ups, a postat @Apkan inaintea mea.

[ Edited Fri Apr 21 2017, 09:24PM ]
Back to top
truepride
Thu Nov 09 2017, 05:24PM

Registered Member #996

Postat de ionut_alin pe Chatbox

buna seara.....lucrez la o primarie de 1 an si jumatate in cadrul politiei locale pe functia de paznic......pana acum nu am fost trimis la cursuri de perfectionare,nu am legitimatie deci nu pot sa ma legitimez decat cu buletinul daca ma intreaba cineva dar port hainele cu inscriptia politia locala.pana acum am fost tinut in primarie si am fost folosit in alte scopuri decat cele din fisa postului.eu vreau sa ma lamureasca cineva in privinta unei probleme mai speciala......incepand de duminica noapte la ora 00.00 sunt pus sa fac paza de noapte fara a avea echipament de autoaparare si de unul singur......acum voi trageti concluzii
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF