Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SIE

<< Previous thread | Next thread >>
Ce mai face SIE
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Thu Sep 29 2016, 09:49PM
boribum
Registered Member #2395

Helvig-nehelvig, care e ideea cu "evreul" M.R Ungureanu ? E evreu ? Pe internet aflam ca e ba evreu, ba ungur, ba mason, ba bolsevic, ba trotkist, ba toate la un loc. Bolsevic ar fi nasol sa fie (da' nu-i!) însa care ar fi problema daca ar fi evreu (sau ungur, sau tigan sau altceva) ?
Back to top
Hannibal
Thu Sep 29 2016, 09:53PM
.
Registered Member #1460

Ar trebui sa fie o problema?
Back to top
Boribum
Thu Sep 29 2016, 09:57PM
boribum
Registered Member #2395

Nu, n-ar trebui, ca suntem în 2016 în lumea civilizata, dar când scrii asta

Hannibal wrote ...

Evreul M R U demisioneaza. Din nou.

eu înteleg ca a fi evreu e ceva rau. E ca un semn în frunte, ca sa nu zic o stea-n piept. Poti spune "Ionescu demisioneaza", de pilda. Când spui "tiganul Ionescu demisioneaza" e altceva. Demisia, se întelege,are legatura cu obârsia.
Back to top
djebel
Thu Sep 29 2016, 09:59PM
Registered Member #3603

Boribum wrote ...

... Bolsevic ar fi nasol sa fie (da' nu-i!) ...

Bolsevic n-a fost, dar Revolutia l-a prins membru supleant al CC al UTC.

Back to top
Boribum
Thu Sep 29 2016, 10:12PM
boribum
Registered Member #2395

Corect. Era sa scriu "bineînteles" Dar eu tot nu cred ca a fost comunist, asa cum nu cred ca vreunul dintre toti sefuletii aia de C.C, U.T.C,P.C.R, etc aveau vreo treaba cu vreo doctrina politica. Mai degraba oportunist decât comunist (ca nu ajungeai în C.C al U.T.C daca nu aveai dosar bun si nu erai baiat bine tuns).

[ Edited Thu Sep 29 2016, 10:13PM ]
Back to top
Hannibal
Fri Sep 30 2016, 04:23PM
.
Registered Member #1460

OFF-TOPIC: Desi cunosc zicala lui Dabija, Boribum, numarul tau de postari ma indeamna in a te intreba: tu cu ce te ocupi? Poti sa-mi scrii si in privat, nu ma supar.

As vrea sa am atata timp liber precum ai tu, nu de alta...
Back to top
TATP
Fri Sep 30 2016, 05:14PM
Registered Member #10944

Boribum wrote ...

Helvig-nehelvig, care e ideea cu "evreul" M.R Ungureanu ? E evreu ?

Ar putea fi un titlu de joc pe PS: WW2 reloaded: "Nemtii" Klaus si Edi vs. "Evreul" Mishulica.

Acum, serios: ai dreptate, @Boribum, in general chiar nu are relevanta daca e rus, ungur, tigan, roman, neamt sau evreu. Profesionalismul conteaza la nivelul asta.
In particular insa, originea ar putea constitui o vulnerabilitate, mai ales daca se dovedeste ca condus la anumite afinitati etnice / religioase / politice sau mai stiu eu de care, pentru Black Cube...
Atunci, da, are relevanta.

Back to top
Boribum
Fri Sep 30 2016, 05:22PM
boribum
Registered Member #2395

Iti raspund public, nu-i nimic secret din ce-ti voi spune. Lucrez într-un birou mare, cu mai multe calculatoare din care doar unul e al meu. Meseria ma obliga sa citesc foarte mult (de multe ori prostii si în diagonala, asta e epoca, deh) si sa petrec foarte mult timp cu ochii-n ecrane si -din pacate- din ce în ce mai putin în carti. Când obosesc de citit chestii serioase si pentru care sunt platit, hop ! dau o tura pe-aici. Si uite-asa s-au adunat miliarde de posturi. Nu ma plateste nimeni în niciun fel pentru scrisul pe aici si nu am (avut) niciun fel de beneficiu. Ba dimpotriva.

Uneori, când mai iau un tren sau un R.E.R, mai citesc/scriu pe aici. Ma destinde, ca e în limba româna si nu are legatura cu ce fac în viata reala decât rareori. În plus, daca ceva din ce scriu ajuta concret pe careva (în general chestii despre armata în care am servit) cu atât mai bine. În plus, o miscare din index a unui moderator sau administrator si dispare Boribum. Toate posturile, adica, si thank-urile astea nu înseamna nimic, pentru mine în primul rând.

Sper sa fi raspuns întrebarii tale.

P.S E drept ca scriu repede, am învatat sa "bat la masina" si d-aia îmi permit raspunsuri mai ample. Si uneori mai si dictez, si calculatorul scrie ce zic eu.

Edit : daca se poate (tehnic adica) si doresti, pot sa îti ofer fara probleme numarul meu de posturi.Vorbesc serios.

[ Edited Fri Sep 30 2016, 05:24PM ]
Back to top
Hannibal
Fri Sep 30 2016, 05:33PM
.
Registered Member #1460

Nu e nevoie. Merci pentru raspuns.
Dar, presupun ca ai si experienta militara, nu? Am vazut ca ai postat mult in topicul ce are ca subiect Legiunea Straina...

[ Edited Fri Sep 30 2016, 05:34PM ]
Back to top
Boribum
Fri Sep 30 2016, 05:35PM
boribum
Registered Member #2395

TATP wrote ...

In particular insa, originea ar putea constitui o vulnerabilitate

SIE are, desigur, un serviciu de securitate interna. Bine, si englezii aveau si asta nu a împiedicat aparitia unor Burgess, Philby sau Blunt (ca sa ramâneam în istorie) dar originea etnica a sefului unui serviciu precum SIE , daca respectivul ajunge sa fie sef, e mai putin importanta. Afinitati cu inamicul (si în meseria astora, toti sunt inamici) pot exista sute, iar securitatea interna a unui serviciu (si) cu asta se ocupa. Poate fi evreu, homosexual si cu vederi comuniste si sa fie bun ca sef, poate fi român verde cu biserica în sufragerie si sa fie o catastrofa. Pe secretii astia îi intereseaza misiunea, nu omul. Misiunea conteaza, iar misiunea lor (SIE, CIA, etc) e sa ghidoneze tara dupa cum le-o indica politicul.

La fel, seful e sef, chiar si la SIE, dar compartimentarea si nevoia de a cunoaste nu sunt figuri de stil si a fi sef (chiar si la SIE) nu asigura nicidecum accesul la tot ce important pentru un astfel de serviciu. Ce va fi foct cu afacerea Black Cube, mie mi-ar fi greu sa zic daca are ori nu ceva cu demisia lui MRU. La fel de bine paote avea de a face cu o chestie despre existenta careia habar n-avem si nici nu o sa avem. Momentan, sa vedem faptele.
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 TATP (30 Sep 2016, 20:34) , djebel (01 Oct 2016, 19:47)
Boribum
Fri Sep 30 2016, 05:38PM
boribum
Registered Member #2395

Hannibal wrote ...

Nu e nevoie. Merci pentru raspuns.
Dar, presupun ca ai si experienta militara, nu? Am vazut ca ai postat mult in topicul ce are ca subiect Legiunea Straina...

Afirmativ. Daca citesti tot ce am scris de-a lungul timpului îmi faci pedigree-ul destul de usor. Ca sa nu poluam aici, în cazul în care ai întrebari punctuale îmi poti scrie în privat. cu toate ca ce-i în privat e si-n public.

Back to top
djebel
Sat Oct 01 2016, 07:45PM
Registered Member #3603

Credeam ca ideea "evreii-sursa tuturor relelor din lume" e de mult timp apusa. Cam dupa WW2.
@Hanibal, eu zic sa pastrezi macheta cu demisia si pentru topicul SRI, Hellvig fiind si el evreu.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 TATP (01 Oct 2016, 20:02)
Decebal
Sat Dec 31 2016, 10:14AM
SUD-EST
Registered Member #9917

Auziti da ala de la hexipharma unde o fi acum?
Back to top
truepride
Fri Apr 27 2018, 04:13PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Asa, dupa evenimentele de azi de la 11 eu stau si ma intreb daca doamna blonda este in depline facultati... terminate.
Munca SIE din ultimii 27 de ani din orient s-a dus. Exact cum scapi verigheta in wc. Acum fie bagi mana dupa ea in, ma rog ce mai este acolo, fie convingi un prost sa bage mana dupa ea fie tragi apa.
Cert este ca presedintele este seful politici externe a Romaniei, aici nu incape povesti si povestioare. Asadar ma intreb ce s-a putut gandi cand a mers in Israel, fara mandat, fara accordul prealabil a lui Iohannis, sitind ca demoleaza 27 de ani de munca de informatii si mai apoi se intoarce in Romania de parca nu s-a intmplat nimic. Si nici la raport nu iasa la comandant (asa zice constitutia) .
Edit: completez prin a spune, daca este adevarat ce spune Presedintele, era un memorandum secret pus pe tarla de guvern, atunci exista un set de infractiuni avand ca obiect valorile sociale, de importanta statala, generate de natura juridica secretizata a unui act.

[ Edited Fri Apr 27 2018, 04:29PM ]
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Ragman (27 Apr 2018, 17:48)
Corsarul
Fri May 17 2019, 11:49AM
Registered Member #10764

Terentius wrote ...

Mă scuzaţi domnu', v-am confundat. Acum m-am prins cu cine stăm de vorbă. LINK

E bine ca macar iti plac filmele cu spioni sa poti da ceva exemple video! =D>

[ Edited Fri May 17 2019, 11:52AM ]
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF