Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Wed Oct 26 2016, 12:15PM
arcan
Registered Member #566

Si un filmulet cu unul dintre ,,meseriasii,, care conduc Europa la pieire:
Back to top
TATP
Wed Oct 26 2016, 05:04PM
Registered Member #10944

apkah wrote ...

“... Acesti someri rasisti isi pierd timpul pe Internet, citind un articol despre refugiati cu scopul de a-si deversa veninul – de ajuns!"

//bogdancalehari.wordpress.com/2016/10/24/aras-bacho-le-a-scris-germanilor/

@apkah, am o intrebare pentru tine: de cand ii crezi asa de tare pe evrei? Te stiam la fel de anti-sionist ca si anti-european, anti-rus, anti-musulman, anti-frantzuz, anti-tot, ce dracu' s-a intamplat cu tine? Imbatranesti, man... Take care

Daca ai ajuns sa citezi dintr-unul care citeaza un altul care citeaza un site care se autodeclara "site american conservator, crestin si pro-israelian" inseamna ca ai ajuns... departe RAU! Fara mishto!
Back to top
1 User said Thank to TATP for this Post :
 Wolfenstein2 (27 Oct 2016, 08:17)
Mese
Wed Oct 26 2016, 07:12PM
Registered Member #1078

@tatp.... de ce sa citesti/citezi din autori care apartin unui anume gen sau clasa sociala sau religie sau etc? Pt. ca despre ce spune acel/acea iti reprezinta convingerile tale la acel moment. Si pentru ca acel/acea se "stie" cu cuvintele mai bine decat tine...
Si mie imi place ce/cum scrie BC. Nu intotdeauna. Dar cand imi place se intampla sa se refere cu aceleasi idei si respectiv pe aceleasi idei ca si mine. O fi rau???
Back to top
1 User said Thank to Mese for this Post :
 TATP (26 Oct 2016, 19:50)
TATP
Wed Oct 26 2016, 07:56PM
Registered Member #10944

Mese wrote ...

Si mie imi place ce/cum scrie BC. Nu intotdeauna. Dar cand imi place se intampla sa se refere cu aceleasi idei si respectiv pe aceleasi idei ca si mine. O fi rau???

Nu, Mese, nu e rau. E foarte bine, asa! Este Excelent Asa se formeaza in minunatul mileniu trei "ideile": citind pe unii care citeaza pe altii care au scris ca au citit undeva ce scrisese unul care avea ceva de comunicat pentru cei care vor sa isi formeze idei. As simple as that!
Back to top
Mese
Wed Oct 26 2016, 08:12PM
Registered Member #1078

merci de merci. NU trebuia...
Si la fel si tu ai dreptate. Ii naspa crezi acest lucru? Si atunci cand citezi vreunul care nici macar nu are habar de ce se intampla, dar totusi scrie despre acel lucru?
Ii ca si cum as scrie eu acuma despre evenimentele de pe Luna doar gandindu-ma la ceea ce ar fi acolo. Si dupa aia scot o carte/articol/etc si dupa care daca acestea sunt ok, o sa apar ca un "guru" in materie de Luna. O fi bine?
Este la fel cu fictiunea...
Iar despre dezvoltarea ideilor mileniului 3 nu iti fa prb cu ele. Se vor cerne/vor fi cernute de sita timpului (suna bine). Si din alea multe o sa ramana putine... si alea adevarate. Pacat ca poate noi nu le mai apucam...
Da-le doar timp. Si o sa constati ca la un moment dat nime nu o sa mai stie cine a fost BC sau altii ca el. Dar o sa isi aduca aminte de cei care au facut fictiune... Asta o face timpul.
Spor.
Back to top
1 User said Thank to Mese for this Post :
 TATP (27 Oct 2016, 11:22)
apkah
Wed Oct 26 2016, 08:35PM
arcan
Registered Member #566

TATP wrote ...

apkah wrote ...

“... Acesti someri rasisti isi pierd timpul pe Internet, citind un articol despre refugiati cu scopul de a-si deversa veninul – de ajuns!"

//bogdancalehari.wordpress.com/2016/10/24/aras-bacho-le-a-scris-germanilor/

@apkah, am o intrebare pentru tine: de cand ii crezi asa de tare pe evrei? Te stiam la fel de anti-sionist ca si anti-european, anti-rus, anti-musulman, anti-frantzuz, anti-tot, ce dracu' s-a intamplat cu tine? Imbatranesti, man... Take care

Daca ai ajuns sa citezi dintr-unul care citeaza un altul care citeaza un site care se autodeclara "site american conservator, crestin si pro-israelian" inseamna ca ai ajuns... departe RAU! Fara mishto!

Interesant...zici ca ,,ma stiai,, desi tu esti pe site din sept 2016...tare de tot. Si mai tare e ca scrii cu stilul Boribum...si mai zice ca nu are mai multe nick-name...
Bori, imbatranesti man...take care...
Back to top
alexius
Wed Oct 26 2016, 11:20PM
Registered Member #2949

Nu e panica man! PTAP vegheaza de mult timp.
Back to top
TATP
Thu Oct 27 2016, 11:21AM
Registered Member #10944

apkah wrote ...

Interesant...zici ca ,,ma stiai,, desi tu esti pe site din sept 2016...tare de tot. Si mai tare e ca scrii cu stilul Boribum...si mai zice ca nu are mai multe nick-name...
Bori, imbatranesti man...take care...

@apkah: Cine nu te stie pe tine? ai devenit celebru de multa vreme... =D>

Chiar daca ma simt magulit pentru comparatia cu stilul lui Boribum, trebuie sa te dezamagesc: Eu sunt eu, eu nu sunt el...

Sa nu imi spui ca esti convins de existenta unor identitati multiple, ca nu te cred. Nu de alta, dar ar fi semn de tulburari schizofrenice... Tu nu esti asa, tu doar... imbatranesti
Back to top
apkah
Thu Oct 27 2016, 07:57PM
arcan
Registered Member #566

Lasand prostiile la o parte,sa inteleg ca iti place de Juncker din clip?Este tipul politicianului agreeat de voi in Franta?
Back to top
Boribum
Thu Oct 27 2016, 11:37PM
boribum
Registered Member #2395

Uite, ca sa întelegi cât de aiuristica e întrebarea ta îti propun sa citesti doua lucruri (si cu ocazia asta sa fi mai destept decât multa lume care vorbeste despre U.E) :

1. Cum merg treburile la U.E LINK

2. Cine e politicienii si ce vrea ei LINK

Acum, de e întrebarea ta aiuristica ? Pentru ca toti cei care fac legi acolo sunt de-ai nostri : români, francezi, nemti, bulgari, etc. Unii politicieni sunt praf, altii sunt mai sanatosi la cap, altii chiar destepti, altii sunt acolo doar pentru indemnizatii (uita-te la lista românilor, de pilda : crezi ca tanti Grapini chiar are vocatie sa faca chestii continentale ? Asa e si cu Juncker.) U.E e ce o fac oamenii sa fie, dar oamenii nu prea au constinta faptului ca ce voteaza azi mâine le schimba viata. Sau nu-i intereseaza. Sau pur si simplu nu pricep. Nu Juncker sau Merkel sau Hollande sau Obama se trezesc dimineata si zic "azi o sa schimb un pic harta" ci noi, alegând pe cine vrem/putem ne punem în diferite ipostaze. În speta, cea de a zice "uite ce ne fac astia". E drept ca tarile mari influenteaza mersul istoriei altfel decât alea mici, dar asa stau lucrurile. Nu ne face nimeni nimic fara -cel putin- aprobarea noastra tacita.

Ceea ce e deranjant la mamutii astia administrativi, U.E, O.N.U, e ca vazut din afara ai senzatia ca mamutul merge singur si nu are nicio dimensiune umana. Ba are, si fiecare hârtie, decizie, nota, act e facut de câte un omulet. Ca sa mearga lucrurile bine, trebuie ca omuletii aia sa fie bine alesi ( tu trimiti reprezentanti români în P.E, eu francezi, altul nemti sau italieni, etc).

Multe lucruri nu merg bine în mecanismul U.E. Dar nu pentru ca un ministru de Interne, niste chestori si niste comisari-sefi sunt niste hoti spunem ca Politia trebuie desfiintata, nu ? Ala care ia exemplul chestorilor si comisarilor-sefi buni de pârnaie si militeaza pentru desfiintarea Politiei, ala nu e un nene nici bun, nici sanatos la cap. Pentru ca de politie e nevoie. Asa cum, în situatia lumii de azi, Europa împartita cu garduri si gardulete nu prea are sanse de supravietuire. Partea de care ne intereseaza pe noi, mai ales, rupta din U.E si lasata de capul ei, se face varza. Nici asa nu se simte prea bine si te invit sa încerci sa îti imaginezi cum ar arata România fara "tutela" U.E în materie de legislatie, drepturile omului, economie, justitie. Sa vezi tu ce cap în gura ti-ar da Gen.**** Oprea si prietenii lui, de exemplu, daca n-ar fi bau-baul asta cu U.E. Si cu N.A.T.O. Si cu America. Si cam cu toate chestiile astea pe care le cam urîm p-aicilica dar care ne-au scos din multe posibile belele.

Back to top
Boribum
Thu Oct 27 2016, 11:51PM
boribum
Registered Member #2395

Mese wrote ...

de ce sa citesti/citezi din autori care apartin unui anume gen sau clasa sociala sau religie sau etc? Pt. ca despre ce spune acel/acea iti reprezinta convingerile tale la acel moment.

Mese, zici ca esti sau ai fost soldat, asa ca îti dau un pont : nu citi ce îti confirma tie parerea ci cauta sa citesti ceva care sa te ajute sa îti formezi una. În ziua de azi, daca îti trece prin cap ca Pamântul e plat, o sa gasesti suficienti oameni care sa îti spuna ca asa este. Sau ca nu e bine sa te vaccinezi. Sau ca Luna e un vas spatial extraterestru.

E ca la armata : nu trimiti cercetasu' ca sa îti confirme convingerea ca inamicu-i prost si fricos si flamând ci ca sa îti spuna el, cercetasu', cum e inamicu' ala. Si d-aia nu faci cercetarea cu surzi, muti, orbi si invalizi sau cu redusi mintal. Asa e si cu sursele astea.
Back to top
3 User said Thank to Boribum for this Post :
 Wolfenstein2 (28 Oct 2016, 08:36) , djebel (28 Oct 2016, 09:18) , Terentius (28 Oct 2016, 12:47)
Mihais
Fri Oct 28 2016, 08:29AM

Registered Member #2323

Aici intervin detalii.Ti se face greata la un moment dat de altii.Inamicul trebuie vazut asa cum este el,dar scopul nu e sa traiesti cu el,ba chiar invers,sa nu traiasca el cu tine.In rest,nimeni nu se asociaza cu unii diferiti.Asta e natura umana,ba chiar natura intregii lumi vii.
Pana si stangistii dragi tie respecta toate astea.Nu poti discuta idei cu mnealor,pt ca nu sunt capabili decat de monolog ce le confirma piticii de pe creier.Nu esti de-al lor,se gaseste o metoda de delimitare a granitelor tribului si de alungare a intrusilor.La fel,e in natura umana sa formeze o mitologie si sa aiba credinte religioase.S-au gasit si de astea in tribul "diversilor".
O abureala mai mare decat asta cu Europa incapabila sa se descurce fara UE mai greu gasesti.Mamuca draga,zici ca vin extraterestrii...
Ia sa vedem nitel faptele.Nu exista decat o singura tara la fel de bogata si aia este SUA.Cam greu sa-i vezi pe astia inamici, "decat" daca esti frantuz.Rossia e o tara cu bani cat Italia,cu adversari pe toata granita sudica,care nu poate invinge Ucraina,unde 1 om din 1000 a luat arma pt a lupta pt patria agresata.Ucraina unde jumate din securisti si militari lucrau pt rusi.Aaa,sau stai,Europa moare din cauza trolilor rusi de pe net.Sper ca are si ridicolul limite.

China e departe si inconjurata de inamici.La 1700-1800,China era cea mai bogata natiune,dar a fost pusa in cap de cativa negustori europeni.
Africa are un singur lucru ce creste,instabilitatea generata de explozia demografica.Contrar aparentelor,Mediterana e foarte bun paznic,iar Spania si Italia pot scufunda cateva barci.
Si asa ajungem la unica problema a Europei,unica ce o poate pune in cap,anume starea ei psihologica.Exista la multi bastinasi ideea de sinucidere prin import de straini.Mai avem si ideea ca e ok cu somaj 50 % .Care e o evidenta contradictie cu ideea importului de muncitori pt a ne plati pensiile.Si care sunt piedici in calea dezvoltarii tehnologice.
Decaderea nu e impiedicata de mareata UE,ba e chiar favorizata iar in unele cazuri e incurajata.Daca doresti binele Europei si al civilizatiei ce a crescut pe aici,nu poti fi un prieten al birocratiei centralizate ce adopta cursuri de actiune sinucigase.
De Gabita Oprea e drept,ar fi dat capete in gura.Dar ar fi sfarsit demult langa un zid prin Targoviste,impreuna cu alti ciraci.

[ Edited Fri Oct 28 2016, 09:14AM ]
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 alexius (28 Oct 2016, 23:56)
djebel
Fri Oct 28 2016, 09:24AM
Registered Member #3603

Zici ca Italia si Spania pot scufunda cateva barci? Poate, dar uite ca exista Grecia care nu e in stare sa le vada, darămite... Bun, da' de ce sa le scufunde totusi?
Back to top
Boribum
Fri Oct 28 2016, 12:31PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Si asa ajungem la unica problema a Europei,unica ce o poate pune in cap,anume starea ei psihologica.

Istoria ne arata ca umanitatea întreaga e ciclotimica. Totusi, nu as risca sa dau verdicte în privinta sanatatii mintale caci e chestie de punct de statie si observatie. Cam cum e aia cu "stânga" si "dreapta". Dintr-un anumit punct de vedere, totul e de stânga.

Despre ce ar fi fost daca n-ar fi fost, parerea mea e ca fara "forurile superioare" de la BRX si obligatiile si caznele la care ne tot supun aia am fi fost -în cel mai bun caz- un fel de Belarus.
Back to top
Terentius
Fri Oct 28 2016, 01:18PM
Terentius
Registered Member #2186

Boribum wrote ...

.... nu citi ce îti confirma tie parerea ci cauta sa citesti ceva care sa te ajute sa îti formezi una. În ziua de azi, daca îti trece prin cap ca Pamântul e plat, o sa gasesti suficienti oameni care sa îti spuna ca asa este. Sau ca nu e bine sa te vaccinezi. Sau ca Luna e un vas spatial extraterestru.

Confirmation bias se numeşte mecanismul ăsta - also called confirmatory bias or myside bias, is the tendency to search for, interpret, favor, and recall information in a way that confirms one's preexisting beliefs or hypotheses, while giving disproportionately less consideration to alternative possibilities - şi îmi aduc aminte că l-am mai adus odată în discuţie. Detalii, aici LINK.
Cea mai eficientă metodă de combatere a acestei erori este ceeace tot imperialiştii americani au conceptualizat sub numele de competitive analisys sau competitor analisys - Competitor analysis in marketing and strategic management is an assessment of the strengths and weaknesses of current and potential competitors. This analysis provides both an offensive and defensive strategic context to identify opportunities and threats. Profiling coalesces all of the relevant sources of competitor analysis into one framework in the support of efficient and effective strategy formulation, implementation, monitoring and adjustment.
Competitor analysis is an essential component of corporate strategy. It is argued that most firms do not conduct this type of analysis systematically enough. Instead, many enterprises operate on what is called "informal impressions, conjectures, and intuition gained through the tidbits of information about competitors every manager continually receives." As a result, traditional environmental scanning places many firms at risk of dangerous competitive blindspots due to a lack of robust competitor analysis.
LINK
Şi pentru că de mult vroiam să aduc în atenţie un excelent exerciţiu de instituţionalizare la nivel strategic a analizei competitive, discuţia de faţă este pretextul perfect.
Team B - Team B was a competitive analysis exercise commissioned by the Central Intelligence Agency (CIA) to analyze threats the Soviet Union posed to the security of the United States. It was created, in part, due to a 1974 publication by Albert Wohlstetter, who accused the CIA of chronically underestimating Soviet military capability. Years of National Intelligence Estimates that were later demonstrated to be very wrong was another motivating factor.
President Gerald Ford began the Team B project in May 1976, inviting a group of outside experts to evaluate classified intelligence on the Soviet Union. Team B, approved by then Director of Central Intelligence George H. W. Bush, was composed of "outside experts" who attempted to counter the positions of intelligence officials within the CIA. The intelligence community was in the process of putting together its own assessment at the same time.
Team B concluded that the NIE on the Soviet Union, generated yearly by the CIA, underestimated Soviet military power and misinterpreted Soviet strategic intentions. Its findings were leaked to the press shortly after Jimmy Carter's 1976 presidential election win in an attempt to appeal to anti-communists in both parties and not appear partisan. The Team B reports became the intellectual foundation for the idea of "the window of vulnerability" and of the massive arms buildup that began toward the end of the Carter administration and accelerated under President Ronald Reagan.
Some scholars and policy-makers, such as Anne Hessing Cahn of the Arms Control and Disarmament Agency, later criticized the Team B project's findings. LINK

[ Edited Fri Oct 28 2016, 01:58PM ]
Back to top
1 User said Thank to Terentius for this Post :
 Boribum (28 Oct 2016, 16:08)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF