Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mihais
Fri Oct 28 2016, 03:06PM

Registered Member #2323

Include aici si red teaming.Dar indiferent de opinii,cam toti pe aici sunt sau ar trebui sa fie albastrii

djebel wrote ...

Zici ca Italia si Spania pot scufunda cateva barci? Poate, dar uite ca exista Grecia care nu e in stare sa le vada, darămite... Bun, da' de ce sa le scufunde totusi?

Nu le vad sau nu vor sa le vada.Iar de scufundat e simplu.Scufunzi barci ca sa salvezi vieti si resurse.

Boribum wrote ...

Istoria ne arata ca umanitatea întreaga e ciclotimica. Totusi, nu as risca sa dau verdicte în privinta sanatatii mintale caci e chestie de punct de statie si observatie. Cam cum e aia cu "stânga" si "dreapta". Dintr-un anumit punct de vedere, totul e de stânga.

Despre ce ar fi fost daca n-ar fi fost, parerea mea e ca fara "forurile superioare" de la BRX si obligatiile si caznele la care ne tot supun aia am fi fost -în cel mai bun caz- un fel de Belarus.

Nu e vorba de a da verdicte,e vorba de analizat situatia,cu cauze si efecte.Nu e nimic relativist in anumite situatii,desi sunt multe cazuri unde relativismul are merite.In cateva,importante e ori da ori ba.

Despre ce ar fi fost de n-ar fi fost,e adevarat,nu putem decat specula.Adevar valabil din ambele directii.Se poate sa fi fost mai bine sau mai rau.Exista desigur lucruri bune,care nu au fost vreodata negate de cineva.Parerea ta e ca Iliescu ar fi fost Lukasenko.Parerea mea e ca ar fi fost impuscati la gramada acum 10-15 ani.Vestul a fost pt natie speranta si supapa,iar pt politruci sursa de bani.E mai simplu sa pleci decat sa construiesti in tara.Dupa cum e simplu sa imparti bani gastii tale,cand vin bani de afara.Politrucul in general iar cel roman in particular nu poate bate 2 cuie in gard cu capul si manuta proprie.Chestia aia numita contract social,in care statul asigura conditii de minima securitate si ordine,iar omul creeaza si se abtine de la gesturi anarhice e cu mult peste capacitatile astora de intelegere.

[ Edited Fri Oct 28 2016, 03:24PM ]
Back to top
Boribum
Fri Oct 28 2016, 04:05PM
boribum
Registered Member #2395

Punând împreuna "capacitatile astora de întelegere" (vorbim despre ai nostri, strainii nu ne intereseaza în discutie, iar raul facut local de un politic de-al nostru e mai acut pentru cetateanul lambda decât ala facut tangential de vreun strain) si trasaturile noastre de oameni care suntem, continui sa cred ca tutela asta externa care e U.E (cu tot ce înseamna ea, si rau si bun) e o chestie utila tarii. Stiind cum am iesit din comunism, cât de multe eforturi au fost facute pentru ca ceva sa se întâmple (eu îi zic Revolutie pentru ca asa am simtit-o , chiar daca aspectul lovitura de stat e de netagaduit) nu cred ca ne-am fi "desteptat" acum 10-15 ani si am fi facut ceva întru vreo schimbare de paradigma. Chiar si cu U.E-istii astia pe cap, si uite ca în multe privinte ne lasam greu dusi pe drumul bun.

Sigur ca e mai simplu sa pleci decât sa ramâi sa te zbati. Sigur ca asa este, acolo trebuia inventat si construit totul pe când aici nu e decât de intrat într-un sistem (functional, oricum ar fi el). D-aia ma si enerveaza când zice careva ca sunt pro-altceva decât ROU : sunt pro altceva pentru ca am venit, am vazut ce au facut altii, am vazut ca modelul functioneaza (departe de a fi perfect, desigur) si zic "uite, dom'le, ca merge!". Dar modelul astora nu merge (înca o data, cât si cum merge) datorita mie. Nu apar, adica, o realizare proprie sau a înaintasilor mei. Dar când vezi la careva acasa ca îi curge apa calda, ca e curat pe jos si ca omul e politicos nu poti sa nu recunosti chestia, daca esti de buna credinta. Si le doresc si alor mei ce vad ca au facut astia, si cum bine fara rau nu se poate îmi zic ca daca ne duce capul, om învata sa evitam greselile si sa copiem (de ce nu, nu e nicio rusine, zic) chestiile bune.

Nu sunt nicidecum partizanul vederilor conform carora trebuie distrus ceva pentru a construi. Chiar cred ca se poate construi fara sa darâmi, iar cei care au nevoie de începuturi perpetue ("vom face, vom drege, jos cu aia, sus cu ailalta") s-au dovedit mereu buni la distrus, incapabili la construit. Si când nu le iese sandramaua, iar distrug, iar se apuca de altceva, etc. Cam asa si cu uniunea asta, departe de a fi perfecta dar cert perfectibila. Iesirea din ea, pentru noi (români, nu francezi, nu englezi, nu nemti ci români cu tot ce stim ca înseamna asta) nu ar fi un lucru bun. Oricum, momentan nu se pune problema, din fericire (zic eu).

Despre Iliescu, nu stiu ce ar fi fost ori ba. Ceea ce sper este ca, sub presiunea vremurilor, a lu'U.E, a lu' N.A.T.O, a presiunii la Poli (polii magnetici, nu Poli Timisoara) sub influenta moastelor Sf. Paraschiva sau a unor procurori seriosi sa fie judecat pentru Dec. '88, pentru Ian. '90, pentru '91, pentru democratia originala si pentru oamenii aia care au murit din cauza lui. Si pentru ca, nu-i asa, suntem români si tinem la tara, pentru valurile alea de oameni instruiti si destepti (eu eram minor si fara studii la vremea aia, deci nu vorbesc în numele meu) care au parasit România din pricina de politica facuta à la Dan Iosif. Oameni pe care România i-a pierdut, si atunci când au revenit (unii dintre ai au facut-o) au dat peste copiii lu' Iliescu si au re-plecat. De tot, de data aceea. O alta pierdere pentru tara, si nu mica : profesori, medici, cercetatori, ingineri, artisti, studenti promitatori.

Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 alexius (29 Oct 2016, 00:08)
Boribum
Fri Oct 28 2016, 04:22PM
boribum
Registered Member #2395

Terentius wrote ...

Şi pentru că de mult vroiam să aduc în atenţie un excelent exerciţiu de instituţionalizare la nivel strategic a analizei competitive, discuţia de faţă este pretextul perfect.

Analiza informatiei e subiect foarte interesant si ar fi interesant de discutat, mai ales ca în zilele noastre problema nu e cea a obtinerii informatiei (surse deschise ori secrete, nu conteaza, dar noi aii vorbim despre informatii din surse deschise în 100% dintre cazuri) ci prelucrarea lor. Nu mi-am permis, însa, o expunere savanta ci doar o sugestie catre cei care spun (si îi cred ca fiind de buna-credinta) ca citesc (adica se informeaza) ceea ce le confirma ideile proprii. Abordarea asta e periculoasa în toate sensurile : nu numai ca informatul nu e în realitate informat deloc (sau chiar din contra) dar poate face si rau semenilor lui (considerîndu-l de buna-credinta, cum ziceam, adica "om de bine").

Acolo unde pot întelege alunecarea pe o panta (oricare) e ca volumul de informatii e atât de mare încât nevoia de baze solide (educationale si culturale) e si ea din ce în ce mai mare. Nevoia mare, disponibilitatile mici...rezultatul care este. Problema mondiala, însa.

[ Edited Fri Oct 28 2016, 04:23PM ]
Back to top
3 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (29 Oct 2016, 23:07) , TATP (28 Oct 2016, 18:52) , Terentius (28 Oct 2016, 17:23)
Boribum
Fri Oct 28 2016, 06:39PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

djebel wrote ...

Zici ca Italia si Spania pot scufunda cateva barci? Poate, dar uite ca exista Grecia care nu e in stare sa le vada, darămite... Bun, da' de ce sa le scufunde totusi?

Nu le vad sau nu vor sa le vada.Iar de scufundat e simplu.Scufunzi barci ca sa salvezi vieti si resurse.

Vietile celor din barcile alea nu le salvezi sigur. Vietile cui, atunci? Ale europenilor amenintati de o posibila...amenintare venita din partea amarâtilor aia care traverseaza Mediterana cu barca ? Ce resurse salvezi ? Cei 4,80€/zi pe care îi cheltuieste Europa cu cei care primesc statutul de refugiat dintre migrantii care supravietuiesc ?

Daca vorbim româneste, la câti bani a pierdut Europa (si mai pierde) finantând terenuri de fotbal în panta si parcuri de agrement facute din fier-beton si inox, macar banii aia chiar dau o gura de mâncare unor amarâti. Ce-ai alege, sa dai 1€/luna din buzunar pentru cine stie ce program de borduri europene la Sacalaz sau sa-l dai unui flamând, fie el si negru, si musulman ?
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 TATP (28 Oct 2016, 18:53)
alexius
Sat Oct 29 2016, 12:44AM
Registered Member #2949

Boribum wrote ...

Daca vorbim româneste, la câti bani a pierdut Europa (si mai pierde) finantând terenuri de fotbal în panta si parcuri de agrement facute din fier-beton si inox, macar banii aia chiar dau o gura de mâncare unor amarâti. Ce-ai alege, sa dai 1€/luna din buzunar pentru cine stie ce program de borduri europene la Sacalaz sau sa-l dai unui flamând, fie el si negru, si musulman ?

Terenul de fotbal in panta din comuna Finiș (nume predestinat/ sau nu, mai ales ca primarul e tot boul ăla care a vrut teren de fotbal desi avea un sat fara electrificare) a fost construit din fonduri guvernamentale prin 2011, pe baza unei ordonanțe a guvernului Tăriceanu care finanța programul de constructie a unor baze sportive etc.

În general banii europeni au fost cheltuiti mai responsabil, desi exista derapaje serioase si aici.

As da si 20 de euro lunar pentru un imigrant sirian sau irakian (nu afgan, somalez, pakistanez etc) ca sa aibă de imbracat, sa stea in catonament o perioada, pana se linistesc lucrurile acolo, dar apoi deportat acasă, imediat ce se instaleaza pacea.
La nivel personal, daca as putea, as ajuta chiar cativa oameni necajiti acolo sa-si ridice casele. Turnam beton în cofraje, punem boltari sau caramizi, tencuim, punem acoperisul, ne imbratisam si ma intorc acasa. Siria avea niste peisaje superbe, nu ar trebui irosite.

UE sa se implice in procesul de pace si de reconstructie al Siriei, plus reintegrare al imigrantilor care au plecat în ultimii 3-4 ani ade acolo.

Fiecare ar trebui sa stie care e casa lui.

Back to top
2 User said Thank to alexius for this Post :
 apkah (29 Oct 2016, 08:45) , Boribum (29 Oct 2016, 15:34)
Pârvu Florin
Sat Oct 29 2016, 01:36PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Boribum wrote ...

Mese wrote ...

de ce sa citesti/citezi din autori care apartin unui anume gen sau clasa sociala sau religie sau etc? Pt. ca despre ce spune acel/acea iti reprezinta convingerile tale la acel moment.

Mese, zici ca esti sau ai fost soldat, asa ca îti dau un pont : nu citi ce îti confirma tie parerea ci cauta sa citesti ceva care sa te ajute sa îti formezi una.

Fenomenul prin care oamenii cauta sursele de informare care le confirma ideile lor produce consonanta cognitiva, fenomenul invers, evitarea surselor care contravin ideilor lor, are loc fiindca asta ar produce disonanta cognitiva.

Teoria disonanţei cognitive a fost introdusă de Leon Festinger (1919-1989). Disonanţa cognitivă reprezintă o stare de tensiune care apare ori de câte ori o persoană are în acelaşi timp două opinii care nu numai că nu se susţin una pe alta, dar se exclud.

Dacă este să spunem o singură propoziţie despre semnificaţia conceptului de disonanţă cognitivă am spune următoarele: tendinţa omului de a nivela conflictele interioare duce adeseori la automanipulare şi la acceptarea unor opinii complet iraţionale. Teoria disonanţei cognitive a lui Festinger ne mai relevă un aspect important: ne indică de ce nu suntem în stare să învăţăm din propriile greşeli. Pentru că de multe ori ne transformăm greşelile în acte virtuoase ori măcar acceptabile.

LINK

Procesul prin care oamenii aleg sa se confrunte cu propriile lor disonante cognitive si sa-si reevalueze valorile in baza carora au functionat pana in acel moment si sa-si ajusteze in consecinta actiunile se numeste maturizare, acest proces incepe cand copii fiind, admitem ca Mos Craciun nu exista. .

Exista oameni la care acest proces e unul care are loc pe tot parcursul vietii, si exista oameni la care, dintr-un motiv sau altul, el se opreste la un anume moment dat.

[ Edited Sat Oct 29 2016, 01:50PM ]
Back to top
Boribum
Sat Oct 29 2016, 03:32PM
boribum
Registered Member #2395

alexius wrote ...

Siria avea niste peisaje superbe, nu ar trebui irosite.

Asa este, de unde si coerenta discursului "sa se întoarca la ei acasa !" . Chiar e pacat ca sunt atât de dobitoci si nu realizeaza ca pierd enorm plecând din frumusetea care este, cu barca peste mare.

Back to top
Mihais
Sat Oct 29 2016, 07:07PM

Registered Member #2323

Europa acum 70 de ani arata la fel sau mai rau.Cum necum aia n-au plecat nicaieri.
Nu e bai mare,se descurca ei.Cu toti banii obtinuti in urma vanzarilor de case,ca doar asa se zicea de baietii astia,se cumpara o gramada de lucruri ieftine.Spiritul lor intreprinzator,fara de care Europa cica se duce dracu' , ii va face sa vada oportunitatile in loc de dezastru.Asa au ocazia sa arate europenilor fascisti,rasisti si xenofobi ce societate fantastica vor crea.Europenii xenofili si iubitori de multiculti pot chiar sa dea o mana de ajutor.In felul asta spala pacatele omului alb,colonizator si iecsploatator.Bonus vor forma o societate multiculti,multietnica,toleranta care sa ne lase in urma sa crape fierea de invidie in nazistii dreacu' .

Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 alexius (29 Oct 2016, 22:27)
Mese
Sat Oct 29 2016, 07:21PM
Registered Member #1078

Boribum wrote ...

Mese wrote ...

de ce sa citesti/citezi din autori care apartin unui anume gen sau clasa sociala sau religie sau etc? Pt. ca despre ce spune acel/acea iti reprezinta convingerile tale la acel moment.

Mese, zici ca esti sau ai fost soldat, asa ca îti dau un pont : nu citi ce îti confirma tie parerea ci cauta sa citesti ceva care sa te ajute sa îti formezi una. În ziua de azi, daca îti trece prin cap ca Pamântul e plat, o sa gasesti suficienti oameni care sa îti spuna ca asa este. Sau ca nu e bine sa te vaccinezi. Sau ca Luna e un vas spatial extraterestru.

E ca la armata : nu trimiti cercetasu' ca sa îti confirme convingerea ca inamicu-i prost si fricos si flamând ci ca sa îti spuna el, cercetasu', cum e inamicu' ala. Si d-aia nu faci cercetarea cu surzi, muti, orbi si invalizi sau cu redusi mintal. Asa e si cu sursele astea.

Ce sa ii faci si cu sursele astea. Unele sunt mai bune, altele mai putzin bune. Si noi suntem la fel. Mai cu IQ mai mare, cu el mai mic, de' dupa cum o plouat in zona fiecaruia... si cum in zona mea nu o prea plouat, asa si cu IQ-ul... nu se prea facu'.

Soldat am fost mult timp in urma. A trecut ceva vreme de atunci...
Iar despre convigerile fiecaruia ii mult de discutat.
Fii convins ca citesc mult mai mult decat media. Doar ca la un moment dat dupa felul tau de a fi iti vine mai usor sa rezonezi cu unii decat cu altii.
Asa si cu sursele. Le citesc pe toate, dar unele imi vin la suflet mai usor decat altele. Si atunci zic: ce tare frate. Am crezut eu ca pamantul e plat, da uite ca mai sunt inca 5 dintr-un milion de ei care zic asta. Deci cei 0,05% din convineri ma sustin pe mine... ce tare.
Poti gasi inca cineva care gandeste ca tine, dar din pacate asta nu te face demn de premiul nobel. Si nici formator de opinie nu esti.
Back to top
apkah
Sun Oct 30 2016, 09:40AM
arcan
Registered Member #566

DIn ciclul ,,Ce vraji mai fac prietenii nostrii imigrantii ,, o noua perla a la Aras Bacho sirianul care pe Facebook incita la ura si violenta impotriva...germanilor la ei acasa..

Adica, ,,bai neamtule! Am venit acum mucles! Eu sunt sefu`! Asa ca, da nevasta sa ti-o insamantez,sari cu lovelele si tradu dracu indicatoarele si incriptiile in araba ca sa pricep si eu unde e shaormeria...Ca nemteste oricum nu vreau sa invat!

Asa este ,,binefacerea,, adusa de acesti ,,bieti oameni fugiti de razboi,,carora le plang de ,,mila,, (si)pe aici cativa neo-comunisti ! O hoarda de salbatici cuceritori peste natii de efeminati si metrosexuali...

LINK

Si in toata splendoare lui de sirian refugiat si ,,nenorocit,, :
LINK

[ Edited Sun Oct 30 2016, 09:51AM ]
Back to top
Boribum
Sun Oct 30 2016, 02:14PM
boribum
Registered Member #2395

Demn de remarcat ca baiatul cu blog pe Huffington Post scrie bine în limba germana, aia nefiind limba lui materna. Spre deosebire de depozitarul adevaratului europenism, care gâfâie în limba lui si când gândeste, daramite când vorbeste. Pericol mare, dom'le !
Back to top
Boribum
Sun Oct 30 2016, 02:20PM
boribum
Registered Member #2395

Mese wrote ...

Soldat am fost mult timp in urma. A trecut ceva vreme de atunci...

Soldat, adica primitor de solda,nu grad militar.
Back to top
apkah
Sun Oct 30 2016, 05:25PM
arcan
Registered Member #566

Asa.E greu de vazut padurea de copaci.Mai ales cand nu vrei sa o vezi. Ma asteptam ca unii dintre marii atoatestiutori care ne lumineaza si pe noi prostii pe aici ,pro bono evident, sa vada ca acel cont este un cont de propaganda,si ca acolo nu scrie pustiul din poza.Dar,nah noi muritorii de rand nu avem acces in sferele inalte frantuzesti ca altii sa le stim pe toate...
Cat despre depozitarii ,,adevaratului europenism,, sunt prin vest aia. Aici la noi mai mult cu problemele noastre,locale.

App. Boribume. Demn de remarcat era, daca e sa fim corecti, ura si rasismul de care da dovada ,,baiatul,, tau.Alea trebuiau remarcate de niste adevarati luptatori ai drepturilor omului cum sunt toti frantujii...nu corectitudinea gramaticala.

[ Edited Sun Oct 30 2016, 05:26PM ]
Back to top
Boribum
Sun Oct 30 2016, 06:27PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Cat despre depozitarii ,,adevaratului europenism,, sunt prin vest aia.

Deloc, ci dimpotrica. Vestul e metrosexual, efeminat, comunist si idiot. Estul e ala cu burta lipita de pectorali, par mult pe piciore, bibleoteca pe net si acces la Cerurile adevarate una-doua ! Crede-ma, îl cunosc eu pe unu care stie el cel mai bine cum e si am încredere-n ce spune, ca s-a dovedit om cu stiinta.
Back to top
Boribum
Sun Oct 30 2016, 06:36PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

acel cont este un cont de propaganda,si ca acolo nu scrie pustiul din poza.

Nu zau ? E cont de propaganda ? E vreun fel de Calehari, da' pe dos ? Mai sa fie ! Credeam ca e un fioros care ameninta lumea si publica-n ziare pe internet ce-i trece prin cap.

A-propos-ul ala al tau cu "pro bono" m-a facut sa ma gândesc cât as fi cerut pentru a avea asemenea discutii contracost. Si mi-a venit în minte bancul ala care se termina cu "...but because you're my friend, I'll do it for free".
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF