Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mihais
Wed Feb 27 2013, 08:57AM

Registered Member #2323

Acum serios,iti pare ca mai suntem in a doispea? Hai ca prostia o mai caram dupa noi toata viata,dar interesul pt. probe de bac,nu.Deci nu te putem ajuta.Doar domnul gugal,daca e bine dispus.
Back to top
spk
Wed Feb 27 2013, 02:40PM
primum non nocere

Registered Member #537

Am o rugăminte, hotărăște-te pe unul din topicuri și rămâi acolo, nu mai posta de două ori același lucru.
Back to top
Radu89
Wed Feb 27 2013, 02:57PM

Registered Member #918

RobertRAM wrote ...

In legatura cu probele scrise,am citit ca engleza se da inainte si e eliminatorie,de tip grila la fel ca la academie.Despre romana si istorie nu am gasit nimic,nici macar un model de subiecte din anii trecuti,nimic.Doar ce am auzit eu,ca la romana ar fi tip bac si istorie de da un eseu de 5 pagini.Daca stiti mai multe sau aveti un site cu exemple de subiecte ar fi super.Multumesc.

D-le Robert , poate Mihais nu a dorit sa va dea mura-n gura , mai ales ca doriti sa accedeti intr-un sistem unde analiza este foarte importanta. Iar cum pe acest site se pot gasi multe istorioare interesante ( asta daca rabdarea este o calitate ) , mi-am permis sa va scutesc de o cercetare : ANI pagina 35 : LINK .
Back to top
RobertRAM
Thu Apr 11 2013, 11:31AM
Registered Member #5257

O intrebare legata de pagina 35 unde sunt postate modele de subiecte din anii trecuti pt ANI.

Engleza-eu stiam ca e numai test tip grila,la unul din subiecte la inceput e si un text de reading ? Mai e valabil sau acum o sa fie numai grila?

Romana-Aici din cate am observat,subiectul e de tip eseu+intrebari de gramatica?

Istorie-Aici la fel,de tip eseu+un text pe baza caruia sunt cateva intrebari?

Multumesc.
Back to top
unQ
Fri Apr 12 2013, 11:21PM
Guest
Thanked time in post
Dle Radu89,legat de link ANI pagina 35: stiti cumva daca se poate fuma in timpul examenului?si daca intrebarile au mai multe raspunsuri coretcte?
Back to top
unQ
Fri Apr 12 2013, 11:35PM
Guest
Thanked time in post
O alta intrebare "grea".Existenta unei tensiuni puternice in timpul unui examen este un obstacol:a)exterior;b)psihologic;c)fiziologic;d)material.
Back to top
Boribum
Sat Apr 13 2013, 12:02AM
boribum
Registered Member #2395

Te asteapta câinele ala sa-l scoti la o plimbare.
Back to top
unQ
Sat Apr 13 2013, 12:32AM
Guest
Thanked time in post
jaja stau la casa,am gredina:).Am reprodus oarece intrebari din acel link,dar nu ma dumiresc multe dintre ele.
Back to top
Aspirant
Fri Dec 13 2013, 02:30PM
Registered Member #8711

Salutare. Vreau sa va spun ca am citit cu interes toate paginile acestui topic. Inteleg ca mai multe decat s-au spus aici nu se cunosc sau se cunosc dar nu se pot spune. Dupa cum cred ca v-ati dat seama sunt un tanar aspirant al Academiei Nationale de Informatii si al meseriei de ofiter al Serviciului Roman de Informatii.
Vrand sa aflu mai mult despre aceasta meserie am strabatut in lung si-n lat internetul iar pe un forum, nu mai tin minte care, cineva recomanda lecturarea cartii "Recenzie Razboiul tacut: Introducere in universul informatiilor secrete" de Abram N. Shulsky si Gary J. Schmitt. Mentionez ca nu m-am putut abtine si am cumparat cartea si am citit putin seara trecuta din ea. Cartea este destul de interesanta si dupa parerea mea chiar te "introduce in universul informatiilor secrete".
Intrebarea mea pentru dumneavoastra ar fi ce parere aveti despre carte si daca imi puteti recomanda o alta pe care dumneavoastra o considerati mai utila. Multumesc!
Back to top
Boribum
Fri Dec 13 2013, 05:31PM
boribum
Registered Member #2395

Cine va va raspunde înseamna ca stie despre ce e vorba,si cum oamenii astia nu se (prea) deconspira,ei bine nu va vor raspunde . De ce nu încercati sa gasiti ceva bibliografie pentru aceasta ANI,pentru Academia Militara,niste Google search cu niste cuvinte cheie în engleza/franceza/germana ? Gasiti titlurile,daca le puteti citi în original e perfect,altfel gasiti niste traduceri. E o sugestie.

O a doua posibilitate ar fi sa va contacteze cineva în privat,sa va dea (si alte) sugestii. În cazul asta,folositi-va discernamântul.
Back to top
Mihais
Sat Dec 14 2013, 10:17AM

Registered Member #2323

Incearca ''Ultimul curier ilegal'' de Cornel Nemetzi.Foarte buna.Si sa te mai gandesti daca vrei sa servesti statul sau patria.
Back to top
2 User said Thank to Mihais for this Post :
 djebel (14 Dec 2013, 10:21) , Karpov (14 Dec 2013, 18:11)
Hannibal
Sun Dec 15 2013, 11:48AM
.
Registered Member #1460

Draga aspirantule, n-ai nevoie de carti. Ai nevoie sa iesi in lume, sa vezi realitatea romaneasca. Sa vezi ce inseamna un "concurs" la stat, in Romania. Restu` sunt povesti, fabulatii.
Back to top
Aspirant
Mon Dec 16 2013, 01:14AM
Registered Member #8711

Stiu ce inseamna un "concurs" la stat. Anul asta am vrut sa dau la Academia de Politie si am fost respins la examenul medical. La contravizita medicala de la Bucuresti am fost respins pentru un banal varicocel. Dupa cum cred ca bine stiti inainte de contravizita medicala se sustine o vizita medicala in teritoriu. La aceasta vizita medicala medicul chirurg nu mi-a gasit nimic, mai bine spus nici nu m-a examinat, doar si-a pus parafa pe fisa medicala. Asta e mentalitatea romaneasca, n-ai ce sa-i faci.
Asa ca da, stiu prea bine ce inseamna sistemul romanesc. Nu cred ca stiti cum e ca o munca de aproape 2 ani de zile sa fie distrusa in 5 minute, sa nu mai zic de banii cheltuiti pe atatea meditatii si altele.
Dupa admitere m-am resemnat si am incercat sa fac alteceva. In momentul de fata sunt student la ASE. In toata aceasta perioada am avut timp sa ma gandesc ce vreau sa fac cu viata mea si am ajuns la cocluzia ca nu vreau sa fac toata viata ceva ce nu imi place. Asa ca m-am hotarat ca anul viitor sa incerc la ANI si, ca o a doua optiune, din nou la Academia de Politie.

P.S. Problema cu varicocelul a fost rezolvata
Back to top
Hannibal
Mon Dec 16 2013, 12:36PM
.
Registered Member #1460

Perfect. Inseamna ca stii ce ai de facut.

[ Edited Mon Dec 16 2013, 12:41PM ]
Back to top
Terentius
Mon Dec 16 2013, 04:26PM
Terentius
Registered Member #2186

Eu zic să încerci şi o vizionare a unui film didactic să-i spunem. Recent declasificat.
LINK
Subliniez secvenţa de la minutul 63 şi 30 de sec. la 64 şi 25 de sec.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF