Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Terorism
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mihais
Mon Jul 11 2016, 06:23PM

Registered Member #2323

Nu e nici un radicalism in a inclina balanta societatii spre niste concepte care o fac sustenabila.In felul in care e acum nu e viabila.Se autodistruge,iar un inamic extern are o sarcina cu atat mai usoara.
Si de ar fi radicalism,e irelevant.Rostul individului si al societatii sunt viata si continuitatea,nu disparitia.Conceptele filosofice si sociale sunt utile si bune in masura in care servesc acestor scopuri. Simpla (auto)proclamare a nobletii si moralitatii unor idei nu inseamna nimic.
Je suis desole,dar aperi o lume moarta.Fie se sinucide,fie o ucid altii.
Back to top
Boribum
Tue Jul 12 2016, 01:11AM
boribum
Registered Member #2395

Ce e mai romantic decât apararea unei cauze pierdute si mai respectuos decât onorarea mortilor ?!

Asa muribunda cum zici ca e, mie-mi place de ea. A fost buna cu mine când era-n putere, încerc sa-i fiu recunoscator la rându-mi. Asta-i viata... .
Back to top
Radu Patrascu
Tue Jul 12 2016, 05:33PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Boribum, dincolo de controversele in care ne-am angajat, admir idealismul tau (evident) de sorginte iluminista. Nu ai scapat necontaminat de fervoarea teoretic-abstracta care circumscrie viziunea modernitatii franceze asupra lumii . Eu, unul, prefer empirismul si pesimismul lui Burke. E poate mai "pedestru" in materie de anvergura morala, dar mie imi pare ca rezista mai bine la examenul realitatii. In cele din urma, o morala functionala (in mod inevitabil imperfecta) este mai buna decat una ideala, dar irealizabila. Iar exemplul esecului istoric al maximalismului moral il avem aici, la noi, recent. Si nu e singurul. Nu spune ca nu au legatura una cu alta. Au foarte multa, chiar daca una e ruda de la tara,mai saraca si mai frusta, iar cealalta e urbana, progresista si liberala si ii place "caviarul" ideologic. Codul lor genetic e acelasi si usor recognoscibil pentru cine doreste sa-l vada. .
Istoria nu prea a dat castig de cauza celor de tip Cato sau Robespierre si, mai mult, s-a vazut ca acestia nici macar nu au creat istoria. Intransigenta nu este, de obicei, fecunda, ci sterila si sterilizanta. Istoria au modelat-o indivizi de genul Caesar, Bismark sau Disraeli. Nu geniul e tema discutiei, ci o idee centrala a politicii, pe care maximalistii o ignora sau o uita: faptul ca e o "stiinta" a posibilului, nu obiect al esteticii.
Frumoase intentii ai fata de batrana doamna . Probabil, insa, nu realizezi ca, in dorinta sincera de a o ajuta, de fapt ii grabesti sfarsitul. Si nici macar nu avem garantia ca va fi unul frumos.
Back to top
1 User said Thank to Radu Patrascu for this Post :
 apkah (13 Jul 2016, 21:11)
Boribum
Tue Jul 12 2016, 09:16PM
boribum
Registered Member #2395

Radu Patrascu, îti multumesc pentru întelegere si pentru lamurire : cu permisiunea ta, totusi, o sa îmi permit sa mai merg la serviciu pentru o perioada.

Daca e vorba despre mine si despre nazuintele mele politice (dac-or fi!) ma simt mai degraba anarhist, în sensul lui Proudhon ( pentru cei care nu stiu despre ce e vorba dar fac bube à priori când aud termenul LINK ) . Daca e vorba despre societatea în care traiesc, atunci trebuie sa spun ca e una aproape echitabila. Era, mai este înca, poate va mai fi un timp. Fara discursuri ample, legea lui Ohm functioneaza înca aici, în Vestul asta pe care voi (nu e o insulta!) îl vedeti deja mort si îngropat : "esti om cu mine, sunt om cu tine". Sunt multe lucruri anapoda în societatea asta, dar sunt înca multe foarte la locul lor. Iar pentru repararea alora anapoda si pastrarea alora bune , conditia necesara e sa continui. Eu, altii, fiecare cum si cât poate.

Eu am luat un tren din mers, aici, si nu am niciun merit ori vina pentru ce e tara asta astazi. Dar am fost primit si tratat corect, de fiecare data functie de ce faceam , nu de ce spuneau unii, de stramosii mei, de culoarea parului ori de biserica la care mergeam ori nu. La fel ca mine înca alte câteva milioane de oameni. Si pentru ca am primit mult mai mult bine decât rau e firesc sa dam fiecare ceva înapoi. Si o facem, fiecare în felul si dupa posibilitatile sale.

Sincer si fara nicio pseudo-superioritate (neîndreptatita de nimic, dealtfel, în ce ma priveste) : poate ar fi bine sa facem (sa faceti...) ceva cu locul în care traiti, iar prohodul Vestului sa-l lasam cântat de altii. E mai mult decât parerea mea, e sentimentul meu. Iar la sentimentalisme ar trebui sa fiu înteles, româneste vorbind

[ Edited Tue Jul 12 2016, 09:18PM ]
Back to top
3 User said Thank to Boribum for this Post :
 Wolfenstein2 (13 Jul 2016, 05:27) , Terentius (13 Jul 2016, 07:47) , djebel (13 Jul 2016, 12:54)
djebel
Tue Jul 12 2016, 11:36PM
Registered Member #3603

@Boribum, cu o dictie aproximativă, lumea s-ar putea sa-l confunde pe Proudhon cu Preud'homme LINK sau, cineva mai citit, cu Prudhomme LINK
Mai, mai, of, of...off-topic.
Back to top
Boribum
Wed Jul 13 2016, 01:20PM
boribum
Registered Member #2395

Pai, ce sa zic ? Sa confunde, ca d-aia am pus link-ul. Dintr-al meu (de link, zic) afla cine a fost omul ala, dintr-al tau afla cine au fost ceilalti, poate mai cauta, poate mai citesc...ca vezi si tu ca productia de prosti e mare iar cu clima asta propice culturilor de balarii (ploi, calduri) creste productia la hectar, ceva de speriat.
Back to top
djebel
Fri Jul 15 2016, 01:01AM
Registered Member #3603

14 Juillet s-a incheiat prost LINK LINK

[ Edited Fri Jul 15 2016, 01:05AM ]
Back to top
apkah
Fri Jul 15 2016, 08:52AM
arcan
Registered Member #566

Maghrebul isi plateste datoriile istorice.
Imi iau popocornul si astept urmarea. Sunt curios cum vor nega autoritatile evidenta.
Back to top
chimistul
Fri Jul 15 2016, 09:03AM
Registered Member #1234

Franţa are o problemă structurală cu jihadismul terorist şi, din păcate greutăţi şi greşeli cu zona de securitate.
Întrebări retorice:
Cum pătrunde un camion pe o stradă pietonală blocată, fără să forţeze vreun baraj? Păcălind structurile de ordine? Ce să livreze noaptea??? De reflectat puternic.
Back to top
apkah
Fri Jul 15 2016, 09:17AM
arcan
Registered Member #566

Sunt aproape convins ca, ,,in urma cercetarilor, de fapt a fost vorba de un accident de circulatie,,. Suna mai politically correct asa...
Ca in Germania unde agresorii nu sunt arabi sau musulmani, sunt ,,barbati din Sud,,...

LINK

[ Edited Fri Jul 15 2016, 09:37AM ]
Back to top
Mihais
Fri Jul 15 2016, 05:18PM

Registered Member #2323

Pe cand interzicerea camioanelor?Dar a grupurilor mai mari de 3 persoane,pt a reduce victimele?
Urmeaza sa deraieze un TGV,ca sa fie meniul complet.
Back to top
Terentius
Fri Jul 15 2016, 09:11PM
Terentius
Registered Member #2186

A venit tante Clotilde Armand cu soluţia, tocmai când începuse să-mi placă.
"Ziua Națională a Franței a fost îndoliată de un îngrozitor atentat terorist la Nisa, care a făcut peste 80 de victime nevinovate, printre care și copii.
Sunt șocată și totodată revoltată pentru acest val de atentate teroriste monstruoase orchestrate de islamiști pe teritoriul Europei și îndeosebi al Franței mele natale. Totodată mă rog pentru victimele atentatelor și rudele acestora care trec prin clipe foarte grele.
Din păcate, teroriștii islamiști au profitat de spiritul european de toleranță și de respectul nostru pentru drepturile omului pentru a ne face rău.
Este momentul să dăm dovadă de solidaritate, dar și de fermitate în fața acestui val de terorism islamic.
Eu personal susțin deportarea tuturor celor care se fac responsabili de difuzarea propagandei teroriste islamice și sunt condamnați astfel de instanțele europene. De asemenea, moscheile cu clerici radicali islamiști ar trebui închise. Libertatea religioasă nu mai trebuie să fie abuzată pentru a instiga la comiterea unor astfel de atrocități.
Este momentul să spunem răspicat că musulmanii veniți în Europa, imigranți de dată recentă sau chiar din a doua sau a treia generație, trebuie să respecte valorile civizilizației europene, de toleranță, respect pentru drepturile și libertățile celorlalți, inclusiv pentru drepturile femeilor, sau se pot gândi la a se muta în statele din Orientul Mijlociu.
Totodată, este nevoie de o solidarizare a Europei și Statelor Unite pentru a soluționa conflictele din Siria și Irak și pentru a elimina gruparea Stat Islamic. A fost tolerată mult prea multă vreme o rană supurândă chiar în apropierea granițelor europene, care a alimentat un val de terorism islamic și a pus în mișcare un număr mare de refugiați, pe care statele europene nu-l pot gestiona și integra pe termen scurt. De asemenea, se pare că grupările teroriste au profitat de naivitatea și bună-voința unor lideri europeni și s-au infiltrat printre refugiați, cu scopul de a alimenta teama și chiar de a sabota construcția europeană.
Nu putem să ne creștem copiii în teama permanentă de astfel de atacuri, nici nu ne dorim o societate în care din ce în ce mai multe drepturi și libertăți individuale să fie limitate în numele luptei anti-teroriste. Tocmai de aceea trebuie combătute cauzele radicalizării, promovate modificări constituționale, acolo unde este cazul, și expulzați adepții terorismului islamic de pe teritoriul Uniunii Europene."
LINK
Back to top
Mihais
Fri Jul 15 2016, 09:20PM

Registered Member #2323

Chestii pe care Romania le face cu succes de cateva decenii.E necesar,dar insuficient,pe termen mediu.
Back to top
Mihais
Fri Jul 15 2016, 09:27PM

Registered Member #2323

LINK

Mai-mai,si unii si altii au invatat din razbelu algerian.Asta s-ar fi vrut un nou Philippeville,dar nu-i timpul pierdut.
Pe cat facem pariu ca vom auzi din nou termenul de ratonnade?

p.s POvestea trebuie confirmata,dar e in modus operandi.

[ Edited Fri Jul 15 2016, 10:19PM ]
Back to top
djebel
Sat Jul 16 2016, 12:13AM
Registered Member #3603

Mihais wrote ...

Chestii pe care Romania le face cu succes de cateva decenii.

Si eu ce tot behai de ceva timp pe forumul asta?

@Mihais, ratonnade si escadron de la mort.

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF