Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Conditia fizica & Sportul in SNS si in general
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Mon Apr 18 2011, 07:22PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Ca sa nu mai facem offtopic greu am transferat aici replicile unde puteti discuta cat doriti despre activitatile sportive necesare militarilor sau politistilor:

apkah wrote ...

Pai deja ai facut-o Ghost...
Problema este ca obezutatea a devenit o obisnuinta in Romania.Daca pana acum 20 de ani un obez era ceva foarte rar, iaca-ta ca dupa 20 de ani un fizic frumos (nu culturist umflat cu steroizi) este ceva rar.
Acusi vom depasi SUA in procentul de obezitate pe populatia tarii.
Uitati-va la tineret si la idiotii de parinti care ii indoapa cu MacDonalds, cu cola si pizza.
Din 100 de adolescenti, 80 sunt de inaltime mica si cu mult peste greutatea normala varstei si inaltimii.Din tara cu cele mai frumoase femei vom ajunge tara cu cele mai grase si mici la inaltime femei pentru ca si fetele devin obeze incepand cu 10 ani .
Si atunci va aintreb, cum vreti sa fie politistii sau jandarmii sau maturatorii de strada?Nu din aceeasi populatie fac ei parte?
Problema este ca la scolile de politie s-a redus limita de inaltime la 1,60 m fete si 1,65 m baieti.Au devenit scoli de ponei.
Testarile fizice sunt 0 in toate institutiile militare si civile (SNS) cu cateva exceptii.

truepride wrote ...

Preiau comentariul lui arkan de pe pagina disponibilizarilor ca sa nu facem un dita-mai offtopicul.Continuam discutia aici ca sa nu fie probleme:

Perfect de acord cu problemele semnalate de tine.Ce este mai eneravant ca in scoli/licee/universitati nu se mai face sport iar acest lucru raportat la obezitate va produce in timp o societate bolnava/bolnavicioasa.Ma calca pe nervi faptul ca niste dobitoci de parinti scutesc copilul de educatie fizica si sport ca nu cumva doamne fereste sa faca efort.Problema cea mai suparatoare este ca noi le vom plati acelor copii ingrijirea medicala.
Refeiror la partea cu inaltimea.Acum ceva timp au aut probleme la Regimentul 30 Garda Protocol deoarece nu gaseau oameni cu ianltime de peste 1.75.Astfel probleme privind inaltimea survin dintr-o problema naturala zic eu nu din doleanta unor sefi ca cei ce intra in scoli de sof /academii sa fie oameni mici de inaltime.
Pe de o parte nu sunt adeptul discriminarii pe inaltime in sensul ca fiecare om prin munca poate sa isi depaseasca limitele.Cat destre subestimarea "poneilor", am aflat pe propie piele ce poate fac un pitic nervos cu ceva ani de militarie in spate.

blacks wrote ...

apkah wrote ...

Testarile fizice sunt 0 in toate institutiile militare si civile (SNS) cu cateva exceptii.

Ba chiar zero barat, dacă ții cont că în marea majoritate a unităților testările fizice sau verificările (cum se spune) se fac în gașcă la grătar și calificativele se fac picior pe criteriul ”cine a adus mai mult”. Și uite așa unul la 1,65 m și 120 kg iese printre primii la viteză și rezistență .

Liber la discutii privind conditia fizica in SNS:
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Radu89 (02 Jan 2014, 15:44)
Mihais
Mon Apr 18 2011, 10:14PM

Registered Member #2323

Care-s baremele ?Pt. cei care au treaba cu activitatile fizice,intrucat nu ma intereseaza cat fuge contabila sau cu ce viteza scrie o pagina secretara ministrului.
Back to top
Ghost_dog
Tue Apr 19 2011, 02:30PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

La J probele sunt clasicele : rezistenta 1000 m (3.15 m), viteza 50 m(6.6 s) , saritura de pe loc(2.30) , mentinutul in atarnat(88s) , geno(60) , flotari(60) abdomene(60) si auto-aparare 10 procedee ,baremele sunt pentru nota 10 . In mod normal la 100 de oameni ( ma refer la operativ) cam 10 ar trece pe bune probele la limita si vreo 5 fara probleme .
Problema este ca se cere pregatire ,dar misiuni sunt fara numar , in putine unitati din tara se face un program cu adevrat de pregtire , restul e din gura si din pix.

Din ce stiu la Politie e si mai rau cu pregatire , maximul este cate o partida de fotbal o data pe saptamana ,majoritatea facand pregatire individual .

[ Edited Tue Apr 19 2011, 02:38PM ]
Back to top
Boribum
Tue Apr 19 2011, 02:34PM
boribum
Registered Member #2395

Ghost_dog wrote ...

mentinutul in atarnat

Ce bine sună asta !
Back to top
Ghost_dog
Tue Apr 19 2011, 02:38PM
Registered Member #1370

Pai daca asa ii zice , te tii de o bara 88 de secunde . The prostia e in floare.
Back to top
Boribum
Tue Apr 19 2011, 04:03PM
boribum
Registered Member #2395

Daca Jandarmeria e satisfăcută în 88 de secunde,ce să zic ? Asta este. Altele cer mai mult,dar mă rog,,alea sunt occidentale,au alte pretenţii.Oricum, bine ca e bară şi nu e funie…
Back to top
Mihais
Tue Apr 19 2011, 04:22PM

Registered Member #2323

Daca nu as sti ca sunt baieti care chiar le au cu sportul as incepe sa am complexe de superioritate.Baremele acelea le depaseste orice lesinat care se agita 30-40 minute/zi vreme de o luna.Fara suparare,intrucat ma includ pe mine insumi la categoria lesinati La BSIJ sau la armele de elita(para,Cc,VM) din MAPN cum sta treaba? Inca nu ma gandesc la BAT&SIAS
Back to top
Ghost_dog
Tue Apr 19 2011, 05:03PM
Registered Member #1370

BISJ cam tot pe acolo se invarte , singura diferenta este ca acolo cu adevrat se face pregatire , dar cum au si foarte multe misiuni ,e undeva la mijloc ... In schimb cam 75 % sau peste mai bine zis , sunt intr-o conditie fizica de la buna in sus , si cand ma refer la buna nu ma refer la unul care este in stare sa urce 2 etaje pe scari.
Back to top
apkah
Tue Apr 19 2011, 09:33PM
arcan
Registered Member #566

Mihais, iti garantez ca nu treci aceste probe pe bune, si una dupa alta.Daca totusi le treci, o vei face la limita minima.Si aia dupa cele 30-40 min zilnice de care vorbeai.
Cu 10 pe linie nici o sansa.
SI cand spun ,,pe bune,, ma refer la corectitudinea exercitiilor.Adica flotarea este fara oprire si pieptul jos-bratul intins, genuflexiunea bratele pe ceafa fundul pe calcaie,abdomenele cu palmele pe ceafa.

p.s. Boribum, nu rade ca te vad...

p.s.2 geno si flotari sunt 70 pt 10 cat 1 de varsta.

[ Edited Tue Apr 19 2011, 09:41PM ]
Back to top
Ghost_dog
Tue Apr 19 2011, 09:45PM
Registered Member #1370

Corect greseala mea .Secondez la faza cu trecutul , daca nu ai o conditie fizica bunica nu prea ai cum sa le treci .
Incepi cu rezistenta , viteza ,saritura de pe loc ,geno , flotari si cam le simti la sfarsit .

[ Edited Tue Apr 19 2011, 09:47PM ]
Back to top
Mihais
Tue Apr 19 2011, 10:03PM

Registered Member #2323

Pardon daca s-a lasat impresia ca as fi zmeu.Ideea e ca nu sunt chiar un cap de tara si ca nu necesita sa fii facut cursul de Rangeri pt. a lua o nota onorabila.Nu de alta,dar am vazut ceva grasani in uniform,care pun pariu ca si dupa paine ar merge cu masina.Asa ceva nu are ce de ce sa existe.E o chestie de bun simt pana la urma.

p.s Arkane,nu ma provoca,ca nu stiu de gluma.As fi instare sa manc pietre pana iau 10 numai de-al dracu'
Back to top
apkah
Tue Apr 19 2011, 10:27PM
arcan
Registered Member #566

Ideea e ca nu se dau probe pentru Rangers sau LE.Sunt probe pentru barbati atletici si pregatiti fizic, nu pentru atleti de performanta.
Dar, totusi, pentru a le trece cu rezultate bune si foarte bune este necesara o conditie fizica buna spre foarte buna.

p.s. pt Mihaisi: Sa nu crezi ca BAT sau parasutistii militari sau mai stiu eu ce structuri, au bareme sportive de campioni olimpici.
Ma refer aici la cele oficiale si cerute de legislatie.
Alea neoficiale, gen ,,botezul,, la parasutisti (Boribumul pe care il tot provoc si ma ignora , le stie ) sunt muulte si greeele...

[ Edited Tue Apr 19 2011, 10:31PM ]
Back to top
Boribum
Wed Apr 20 2011, 03:18PM
boribum
Registered Member #2395

Despre ce este pregătirea fizică,cum este ea percepută şi abordată în SNS nu am nici o părere întrucât nu cunosc lucrurile în detaliu (şi nici nu doresc sa le cunosc).

« Omul sfinţeşte locul » : prin translaţie,cum e omul aşa îi va fi şi trupul,şi casa,şi strada,şi serviciul,şi viaţa cu totul. Si aşa îi vor fi şi urmaşii.
Back to top
Mihais
Wed Apr 20 2011, 04:06PM

Registered Member #2323

Tot nu ai zis nimic de botezul la parasutisti.Eu cred ca te eschivezi prin parabole
Back to top
S.W.A.T.
Wed Apr 20 2011, 06:17PM
TRAIN HARD FIGHT EASY
Registered Member #3125

dariu_ss . probele fizice se dau pe categorii de varsta indiferent de arma.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF