Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Conditia fizica & Sportul in SNS si in general
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ghost_dog
Wed Apr 20 2011, 11:23PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Stiu mon cher grupa 1 pana 31 de ani gr 2 35 de ani , si tot asa cunoastem si noi grupele . Dar dupa cum am zis la teorie stam bine , practica ne omoara.
Back to top
JC Denton
Thu Apr 21 2011, 03:47PM
Addict
Registered Member #1332

Off-topic :

Mihais wrote ...

Tot nu ai zis nimic de botezul la parasutisti.Eu cred ca te eschivezi prin parabole

Mihais, o sa-ti spun cum a fost la mine. Ca sa stii ca Pamantul doare, dupa primul salt cu parasuta esti dezbracat pana la chiloti si aruncat de colegi de mai multe ori peste gramezi de maracini si ciulini, uneori si peste urzici (daca sunt oamenii prea sadici). Esti udat apoi si aruncat din nou peste gramezile alea usturatoare. Vrand-nevrand, a doua zi se face o vizita la dermatolog, aproape in mod sigur.

On-topic :

Sincer, sacul de box il consider elementar in pregatirea unui lucrator al SNS-ului. Sacul de box te pune la respect dupa doar 3 minute. Incercati fiecare dintre dvs. in prezenta unui coleg sa dati continuu intr-un sac de box. Dupa 1 minut nu va veti mai simti bratele, mai ales ca trebuie sa opuneti rezistenta si miscarii sacului, ori sa va feriti din calea lui. Cine vrea sa slabeasca repede, sa faca alergari treptate si lucru cu sacul de box, concomitent cu renuntarea la bautura, si la sucurile acidulate.

[ Edited Thu Apr 21 2011, 04:02PM ]
Back to top
Ghost_dog
Thu Apr 21 2011, 09:57PM
Registered Member #1370

Multumim pentru maretele sfaturi din partea unui sensei asa cunoscut ca dvs . Asa se proceda la trupele de interventie ale primarului ? Ce usor este sa dai intr-un sac mai ales care nu riposteaza nu ? Exercitiile trebuie conbinate , problema este alta , rar este timpul necesar pentru o pregatire adecvata (poate exceptand unele unitati si servicii
Back to top
apkah
Thu Apr 21 2011, 10:07PM
arcan
Registered Member #566

Corect Ghost, circuitele sunt mama pregatirii.
Back to top
JC Denton
Thu Apr 21 2011, 10:30PM
Addict
Registered Member #1332

Ghost Dog, tu du-te si stai in atarnat, ori fa saritura in lungime !
Stiu ca te trage ata la scandal de cate ori vezi o postare de-a mea (ultima oara am postat pe 18.03.2011), dar obisnuieste-te cu ideea ca o sa cazi in ridicol.
Nu mai vorbi de exercitii combinate, ia-i de mana pe burtosii aia batrani de colegi ai tai (da, am vazut vara trecuta niste jandarmii batrani si supraponderali aparand guvernul) si du-i cu forta la sala. Am citit ce s-a scris pana acum despre pregatirea fizica in SNS-ul romanesc si stau si ma intreb de ce mama naibii va dati unii dintre voi cocosi, cand este clar ca majoritatea sunteti varza.
Se vede ca nu prea ai lucrat cu sacul de box, altfel ti-ai fi dat seama ca la fiecare lovitura a ta, sacul fiind atarnat si in balans, conform legilor fizicii (daca ai fost pe la scoala) se intoarce inapoi, evident impotriva ta, uneori cu o forta mult mai mare decat ai dat tu, iar eschivele, dar si contra-atacul tau folosindu-te de cot sau genunchi iti pot oferi multe avantaje. Si o buna pregatire in timp.
Nu a zis nimeni ca sunt expert, dar ca unul care a dat in sac ceva timp, imi pot da cu parerea. Tu du-te si fa-te robot, baga flotari, mersul piticului, stai in atarnat, in sezut, cum vrei tu, baga exercitii combinate.
Back to top
truepride
Thu Apr 21 2011, 10:32PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Ghost-dog, omul doar si-a exprimat o opinie fara a cere o rautate in plus.Ca totusi este Saptamana Mare.Sa nu transformam si acest topic in unul de rafuieli.
Multumesc si mens sana in corpore sano.

Acum am vazut replica lui Denton - am sa te rog si pe tine sa nu raspunzi fiecarei provocari.
Stii ca din perspectiva legii starea de provocare este doar o circumstanta atenuanta in sensul ca ambele parti raspund nu doar partea ce a inceput conflictul.

[ Edited Thu Apr 21 2011, 10:36PM ]
Back to top
Mihais
Thu Apr 21 2011, 10:32PM

Registered Member #2323

Din ce spuneti voi,efectivele in operativ ar trebui marite cel putin cu 50% pt. a asigura o rotire adecvata.Stiu ca se va intampla la zburatul porcului.
Asa ca si constatare,am ajuns la concluzia ca e inutil sa mai incerc sa combat rautacismele(na,o citez pe o cucoana).Dar nefiind Constantinescu sa ma las invins de sistem,o voi face in continuare.Deci,mai usor cu mistourile la adresa fostului serviciu al lui Denton.

Arkan, cand zici circuit te gandesti la ceva in genul crossfit?

Truepride,in latina mea vulgara zicala aceea suna ''Mens sana in corpore barosana''

[ Edited Thu Apr 21 2011, 10:34PM ]
Back to top
JC Denton
Thu Apr 21 2011, 10:34PM
Addict
Registered Member #1332

Scuze daca am sarit calul cu replica data lui Ghost Dog, ma opresc aici vis-a-vis de pregatirea fizica.
Back to top
truepride
Thu Apr 21 2011, 10:38PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Mihais wrote ...

Truepride,in latina mea vulgara zicala aceea suna ''Mens sana in corpore barosana''

Amin stimabile, insa Boc acesta se gandeste la conditia fizica a bugetarilor si le mai taie din venituri sa nu ajuga prea barosani. La unii le taie...
Back to top
apkah
Thu Apr 21 2011, 10:50PM
arcan
Registered Member #566

Mihais...sincer nu stiu c einseamna ,,crossfit,,
Eu am auzit de circuitele de exercitii combinate, . Exemplu circuit format din 7 ateliere. Indiferent care sunt ele. Sportivul trece de la un atelier la altul fara pauza .Atelierele (exercitiile) sunt cat mai diferite si e necesar ca sa ,,lucreze,, muschi cat mai diversi si cat mai ,,imprastiati,, pe corp.(scuzati-mi exprimarea)
Ex: flotari, biceps,genuflexiuni, abdomene,pistonase (din alea de fotbal american) tractiuni, lovituri la sacul de box...se face o multime de combinatii.
Pauza intre circuite 30 secunde.
se fac minim 5 circuite.
Se pot combina flotari cu genuflexiuni si sarituri spre exemplu...
zic si eu ce am vazut pe youtube...

[ Edited Thu Apr 21 2011, 10:52PM ]
Back to top
Ghost_dog
Thu Apr 21 2011, 11:06PM
Registered Member #1370

Mon amis eu am lovit de cateva ori sacul , dar eu cand il lovesc mai pleaca si in lateral ,ba un croseu ,ba o lovitura de picior .
Sa te bazezi doar pe sac in pregatirea fizica e egal cu a alerga cu ghete cu crampoane pe ciment ,trebuie lucrat trenul superior ,cat mai ales cel inferior ,loviturile de picior trebuie lucrate f bine .
In viata asta care o avem noi jandarmi aia grasi care "este noi" trebuie sa putem face o incatusare ,o "conducere" ,o imobilizare .Rad acuma , sincer chiar rad cand ma gandesc cum tu ai tupeul (foarte mare) de a rade de de jandarmi aia burtosi si batrani(care erau de la paza mai mult ca sigur) care nu cred ca ar pierde mai mult de un minut cu tine sa te faca pachet . Open at destination .Toate cele bune

[ Edited Thu Apr 21 2011, 11:33PM ]
Back to top
JC Denton
Fri Apr 22 2011, 12:26AM
Addict
Registered Member #1332

Ghost_dog wrote ...

..........................................
In mod normal la 100 de oameni ( ma refer la operativ) cam 10 ar trece pe bune probele la limita si vreo 5 fara probleme .
Problema este ca se cere pregatire ,dar misiuni sunt fara numar , in putine unitati din tara se face un program cu adevrat de pregtire , restul e din gura si din pix.

Din ce stiu la Politie e si mai rau cu pregatire , maximul este cate o partida de fotbal o data pe saptamana ,majoritatea facand pregatire individual .

Aha, deci 85 % dintre operativii vostri nu iau probele pe bune? E de rau, dar rau de tot sa auzi ca cei chemati la o restabilire sunt varza la testarea sportiva, 10 % sunt la limita si doar 5 % sunt buni.
Ghost Dog, cand mai vorbesti de tupeu, sa te gandesti la faptul ca eu trimit niste bani in tara, deloc putini, bani ce imi sunt taxati de statul roman. Sincer sa fiu, nu imi convine sa intretin un jandarm ce nu ia baremul la testarea sportiva, macar la limita.
Stau si ma gandesc de ce m-ar face "pachet" respectivii jandarmi batrani si burtosi? Pentru ca sunt multi si nu gandesc? Pentru ca nu poarta un numar matricol prin care sa dea socoteala pentru fapta lor ? Ori mor de plictiseala de la atata paza si duc lipsa la "impachetat" contribuabili ? N-ar fi mai bine sa mearga la sala jandarmii aia si sa-si verse nervii acolo ?

Acum, sincer vorbind, nu vreau sa jignesc, dar orice grup de oameni care se napustesc asupra unui om, il pot face pachet. Prin ce sunt diferiti jandarmii tai, batrani si burtosi, care spui tu, m-ar face "pachet", de un grup oarecare de oameni pusi pe harta ?

Sarbatori Fericite si un Paste Fericit tuturor semperistilor !

[ Edited Fri Apr 22 2011, 12:34AM ]
Back to top
Mihais
Fri Apr 22 2011, 12:49AM

Registered Member #2323

Denton,ce treaba are atacul tau gratuit cu sportul?
Back to top
Ghost_dog
Fri Apr 22 2011, 09:44AM
Registered Member #1370

Felicitari pentru tine , chiar ma bucur ca te-ai realizat finaciar , apropo nu mi-ai spus , ce faci mataluta pe unde esti ? Niscava menaj , o sapatura ceva?
Revenind la subiectul de fata , da este o problema conditia fizica , dar este o problema generalizata pe tara . In schimb sunt si "locuri" unde soarele rasare , cateva unitati care chiar iau taurul de coarne , si rezultatele sunt pozitive .
Back to top
Pârvu Florin
Fri Apr 22 2011, 03:38PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Cu vreo 15 ani in urma, inspirat fiind de reusita unor fosti colegi de la 313 Cc, m-am gandit sa ma duc si eu la BAT a SRI.

La baietii astia, proba fizica era intotdeauna prima, dintr-un motiv extrem de simplu: la ea erau respinsi cei mai multi, undeva la vreo 80-90% din candidati, asa ca n-avea nici un rost sa te puna sa faci nici un dosar, sa faci nici o vizita medicala sau sa dai vreun test psihologic inainte de a sustine proba fizica.

A trecut destul de mult timp de atunci si nu sunt foarte sigur ca imi voi mai aminti toate probele din complexul de verificare pe care l-am dat, dar o sa ma straduiesc sa fac asta, daca cineva a avut o experienta asemanatoare, il rog sa posteze...

Buuun! pai... sa incepem!

Il sun eu pe unul din tovarasii mei, imi spune data, ora si locul, ma duc eu frumos pe Toamnei

LINK

atunci sediul BAT era aici,

(ce mi s-a parut amuzant e faptul ca nicaieri nu fusese postat vreun anunt de angajare, dar la poarta era o multime de oameni!), intru, imi vine randul la proba, cam dupa jumatatea ei ma tai precum maioneza si plec de acolo cu coada intre picoare dar extrem de decis ca data viitoare sa-i fac praf pe examinatori!

Proba consta intr-un complex de activitati pe care, repet, s-ar putea sa nu mi le mai amintesc pe toate:

- 10 genuflexiuni cu o haltera de greutatea ta in spate. In realitate, haltera avea 75 de kile pentru toata lumea, daca tu aveai 100, bafta ta!, daca aveai 60, viata-i naspa! si nu intotdeauna cum ne place! Inainte de a incepe te asezai cu calcaiele pe o scadura de 3-4 cm grosime.

- urcat pe franghie cam 8-9-10 metri (inaltimea salii de sport) numai in forta bratelor, dupa ce ajungeai sus te prindeai cu mainile de o bara suspendata la o juma de metru de tavan si traversai latimea salii de sport asa, dupa care coboarai pe o alta franghie tot in forta bratelor

- 10 flotari la bare paralele

- te prindeai cu maiinile de spalierul de gimnastica si faceai 10 ridicari ale picioarelor deasupra capului, varful degetelor de la picioare trebuia sa atinga bara de care stateai suspendat

- 10 tractiuni la bara

-aici mai era o proba pe care nu mi-o mai aduc aminte...

-10 ramat cu o haltera de 30-40 de kile

-saritura peste calul de gimnastica ridicat cam la 1,70-1,80 m, cu trambulina

- trei rostogoliri inainte si trei inapoi pe saltea

-saritura peste lada de gimnastica asezata in lung tot cam la vreo 1,70-1,80 m inaltime, tot cu trambulina

-pe o bancuta din sala de sport intoarsa invers care inchipuia o barna, mergeai cu fata pana la capat, te intorceai in punctul de plecare mergand cu spatele, mergeai inapoi pana la jumatatea ei, faceai doua intoarceri la 360 de grade, intai in sens orar apoi in sens antiorar, mergeai pana la capat, daca te dezechilibrai si cadeai erai respins

-ca sa puna capac, la sfarsit te puneau sa faci 10 impins din culcat dorsal cu o haltera de vreo 50-60 de kile

Proba nu avea limita de timp, nu te odihneai decat cat treceai de la un aparat la altul, dar examinatorii nu te lasau sa dormi pe traseu.

Asa cum va povesteam, prima data, ca orice ins care se respecata, am esuat lamentabil. Eee, nu-i nimic, imi zic, acum stiu ce ma asteapta, o sa ma pun la punct, si o trec fara probleme cand se va mai organiza concurs! Si pune-te, nene, pe tras de fiare!

Numai ca...! numai ca socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ!

Dupa vreo 4-5 luni de efort sustinut dar haotic, ajunsesem foarte aproape de nivelul care imi permitea sa trec de proba, mai exact la nivelul la care duceam tot circuitul, dar ma taiam la ultima proba, de-abia daca reuseam sa fac 3-4 impins cu haltera aia. In urmatoarele 2 luni, orice am facut, nu am fost capabil sa depasesc situatia asta. Era extrem de frustrant, momentul verificarii se apropia, si eu ma impotmolisem ca tiganul la mal!

In disperare de cauza, am apelat la un bun prieten de-al meu, care era anul 3 la ANEFS. Asta a fost momentul in care am constientizat importanta antrenamentului condus stiintific.

Omul meu imi zice: "Pune pe o hartie in ce consta exact proba, unde esti tu in momentul asta, cat timp ai la dispozitie, si vino peste cateva zile, o sa ma sfatuiesc si cu profesorii mei, si o sa-ti schitez un plan de antrenament, cu ce exercitii sa faci, cat sa dureze fiecare antrenament, medicatie, alimentatie, tot tacamul! Dupa ce incepi, vedem cum merge si mai ajustam pe parcurs!"

E, sa n-o mai lungesc! in cateva saptamani m-am dus in cer!!! Fluieram! Am trecut proba ca si cum toata viata mea nu as fi facut altceva!!!

Ca nu am ajuns la BAT, e alta poveste!

A, si sa nu uit! Lucrarea de licenta a tovarasul meu de la ANEFS, in anul urmator, a fost exact descrierea cazului meu.

Edit: momentul ala, alaturi de momentul in care am facut cursul de scafandri in 2003 a reprezentat varful meu de forma fizica, un varf dupa care, la 40 de ani, cand scartii din toate incheieturile... incep sa cam tanjesc...

Cu cursul de scafandri e o alta poveste, poate mai frumoasa...

Am avut sansa sa fac parte dintr-un grup omogen ca nivel al pregatirii fizice, nu trebuia sa ne asteptam unii pe altii, am avut sansa unor instructori extraordinari care au scos tot ce se putea scoate din noi si care ne-au impins constant sa ne depasim limitele, ii salut pe aceasta cale pe mesterul Viorel Giantau si pe nea Costica Dorobantu!

Mare lucru, antrenamentul asta, bre!!!

Cum face el sa capeti incredere in tine ca esti capabil sa faci orice iti propui!!!

[ Edited Fri Apr 22 2011, 05:01PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF