Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
ISLAMUL si lumea musulmana
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Sun Aug 21 2016, 01:25PM
boribum
Registered Member #2395

Citind discutiile despre razboiul asta pe care îl spera/asteapta/doresc unii dintre noi îmi aduc aminte de strabunicul care statea într-un fotoliu pe balcon si astepta sa apara americanii. Au aparut, dar nu au venit cu bombadierele pe cer. Au venit, dar nu cu bombardierele, si dupa 50 de ani.

Eu pun dorinta asta de actiune pe seama dorintei de a se întâmpla ceva. "Hai, dom'le, sa înceapa odata razboiul ala mondial si total, sa stim o treaba!'. Asta pot s-o-nteleg.

Back to top
apkah
Sun Aug 21 2016, 02:14PM
arcan
Registered Member #566

Sa ne amintim de tovarasul Marx si al lui Manifest ca tot se face vorbire de cate e de bun marxismul...
Spilcuiri:

1.Sa lichideze in totalitate proprietatea privata
2Sa lichideze familia,sa introduca oficial o ,,comunitate deschisa a sotiilor,,
3.Toti copii sa fie luati pentru educatia in comun.(IN Rezolutia Congresului de la Geneva al Internationalei,Marx dezvolta aceasta idee: ,,orice copil incepand cu 9 ani sa fie un lucrator productiv,,.
4Sa se instituie armatele industriale indeosebi pentru agricultura...

Nu-i rau. Ne vrea numai bine acest scelerat...
Back to top
Boribum
Sun Aug 21 2016, 03:58PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Sa ne amintim de tovarasul Marx si al lui Manifest ca tot se face vorbire de cate e de bun marxismul...
Spilcuiri:

Apkah, să nu te superi dacă îmi permit să îți spun că e imposibil să confunzi "spicuit" cu "spilcuit" și să lansezi teorii despre doctrine politice ori religioase. Sunt de acord cu tine că bărboșii care au lansat doctrine în ultimele mii de ani sunt cam periculoși, dar totul e periculos pe lumea asta. Trebuie grijă mare când dăm verdicte.
Nu știu dacă Marx era un tip spilcuit dar musulman sigur n-a fost.
Back to top
apkah
Sun Aug 21 2016, 05:41PM
arcan
Registered Member #566

Ca tot veni vorba de bărboși am curiozitate:
Care e criteriul pe care ii împărți în, ,bărboși, , și, ,boturi îmblănite, , pe purtătorii de barba?

[ Edited Sun Aug 21 2016, 05:42PM ]
Back to top
Boribum
Sun Aug 21 2016, 06:45PM
boribum
Registered Member #2395

Bărboși sunt ăstia cu bărbi complete, gen Marx, Moise sau Moș Crăciun. Bot îmblanit e ăla cu "cioc", cu pilozitatea facială îngrijită, tip dl. gen.Chelaru. Expresia "bot îmblănit " am auzit-o prin '95, când se dăduse liber la bărbi în armata română : plecau cadrele în concediu și se întorceau cu diferite modele de păr pe față. Expresia originară aparține unui căpitan care vorbea mereu în vorbe de duh, eu doar am preluat-o (mi se pare foarte sugestivă. Mânuşi îmblănite, bilgeri îmblaniți, scurtă îmblănită, bot îmblănit ). Nu e o insultă, unora le stă bine cu păr pe față, altora nu.

Edit : iar onoraților cititori și scriitori de aici sunt convins că le stă bine și cu, și fără. Așa, să nu se simtă nimeni vizat.

[ Edited Sun Aug 21 2016, 06:50PM ]
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Radu Patrascu (21 Aug 2016, 20:55)
djebel
Mon Aug 22 2016, 10:25AM
Registered Member #3603

Boribum wrote ...

Edit : iar onoraților cititori și scriitori de aici sunt convins că le stă bine și cu, și fără. Așa, să nu se simtă nimeni vizat.

Toate ca toate, da' ce treaba au Marx&Engels cu lumea musulmana tot n-am priceput. Ca au barbi?

Edit: Si pionierii de la 1er RE au barbi, dar asta nu-i transforma nici in musulmani si nici in comunisti.

[ Edited Mon Aug 22 2016, 10:29AM ]
Back to top
djebel
Mon Aug 22 2016, 10:28AM
Registered Member #3603

.

[ Edited Mon Aug 22 2016, 10:28AM ]
Back to top
Boribum
Mon Aug 22 2016, 05:40PM
boribum
Registered Member #2395

Nu, Djebel, ideea era ca eu sunt un nenorocit de marxist iubitor de musulmani care habar n-are pe ce lume traieste (chestia aia cu "Occidentul e pe moarte, Boribum, si e mai bine sa moara mai devreme decât mai târziu" e de mare angajament) si care mai si insult lumea, y compris purtatorii de barba.

Am citit un text care exprima bine, în opinia mea, talmes-balmesul din capetele noastre de vizionari salvatori ai lumii. Autorul zice ca se enerveaza, la final, eu zic ca nu e cazul. I se poate da like, dislike, friend, unfriend dar dreptate nu se poate sa nu i se dea.

"Occidentul intreg e pe duca, a decazut cum nu se poate si nu mai are mult fir pe mosor, e numai jale economica, insecuritate si panica la tot pasul, liderii lui sunt orbi si prosti, intelectualii ii sunt marxisti, oamenii de afaceri sunt niste rechini, publicul larg este amortit de mass media si nici macar nu nu vede in ce situatie grava s-a afundat. Ii joaca rusii pe degete si ei nu isi dau seama, prinsi cum sunt cu hipsterismul consumerist, gadget-urile cu pokemoni si sexul impotriva naturii.
Caci vedeti, boieri dumneavoastra, romanul ia partea occidentului in fata valurilor migratoare nespalate pe picioare dintr-o solidaritate nesolicitata, dar cand ramanem intre noi, europenii cum ar veni, nu ne e jena sa le atragem atentia in mod repetat ca sunt cam prosti si imorali si vai de capul lor, ce sa mai incoace-ncolo.
Si de ce ne-ar fi jena sa le batem obrazu'? Venim noi din patria cu cel mai mic consum de sapun pe cap de locuitor din Europa, cumva? Ne spalam noi pe dinti mai putin decat altii? Avem noi cate o jumate de promotie care pica bacul an de an? La noi in tara sunt puzderie de profesori si invatatori care nu pot nici macar sa scrie o propozitie simpla fara greseli, d-apai sa mai invete si pe altii? Mor la noi in spitale copii mancati de viermi? N-a rasunat tot mapamondul de succesul companiilor romanesti care au umplut rafturile magazinelor de te miri pe mai unde? Am ridicat noi garduri ca sa ne ferim vederea de saracia unor conationali ai nostri pe care nu ii recunoastem de romani pentru ca sunt tigani? Suntem noi cel mai mare furnizor de proxeneti si prostituate din Europa? Am descoperit noi sclavi tinuti in vazul lumii, nu prin beciuri ca la altii? Avem noi politicieni condamnati pentru furt de voturi in fruntea vreunui partid? Sunt la noi sate si cartiere intregi care traiesc uitate in iadul drogurilor si al saraciei? Ni se strecoara noua printre picioare copii murdari si abandonati care dorm prin canale? A mai auzit cineva sa se fi dat sau primit vreo spaga in tara noastra in ultimii zece ani? N-am rezolvat noi ca nimeni altcineva violenta conjugala? Mai are cineva autostrazi ca la noi, cai ferate pe care zboara trenuri de mare viteza ca ale noastre, orase mai prietenoase cu locuitorii lor cum sunt in tara noastra? Noi ne facem catedrala neamului in secolul 21? A iesit cineva la noi pe strada pentru a apara casatoria de devianti sau violatorii de pedeapsa?
Mare noroc pe Europa asta, fratilor, ca ne-am indurat noi acum vreo cinspe douaj de ani sa intram in ea, ca uite, nu doar ca ne-am integrat de numa numa, i-am prins si i-am si lasat in urma pe europenii aia mai vechi de se uita acum in ceafa noastra incercand sa tina pasul, dar stam si la dispozitie sa oferim cursuri la fara frecventa civilizatiilor inferioare despre cum merge treaba pe aici pe la noi, prin cetate. Asta daca vor sa priceapa si sa bage la cap, ca daca nu vor, treaba lor, sa se duca inapoi de unde au venit mancand pamantul, ce atata tura vura. Noi nu mergem la ei acasa sa le zicem ce sa faca, nici ei sa nu vina la noi acasa pe Coasta de Azur sa ne zica cum sa facem. Ce-o fi asa de greu de priceput?"

Originalul integral aici LINK

Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Terentius (22 Aug 2016, 20:44)
Terentius
Mon Aug 22 2016, 07:32PM
Terentius
Registered Member #2186

Boribum wrote ...

.....
Am citit un text care exprima bine, în opinia mea, talmes-balmesul din capetele noastre de vizionari salvatori ai lumii. Autorul zice ca se enerveaza, la final, eu zic ca nu e cazul. I se poate da like, dislike, friend, unfriend dar dreptate nu se poate sa nu i se dea.
.....
Originalul integral aici LINK

....Mare noroc pe Europa asta, fratilor, ca ne-am indurat noi acum vreo cinspe douaj de ani sa intram in ea, ca uite, nu doar ca ne-am integrat de numa numa, i-am prins si i-am si lasat in urma pe europenii aia mai vechi de se uita acum in ceafa noastra incercand sa tina pasul, dar stam si la dispozitie sa oferim cursuri la fara frecventa civilizatiilor inferioare despre cum merge treaba pe aici pe la noi, prin cetate. Asta daca vor sa priceapa si sa bage la cap, ca daca nu vor, treaba lor, sa se duca inapoi de unde au venit mancand pamantul, ce atata tura vura. Noi nu mergem la ei acasa sa le zicem ce sa faca, nici ei sa nu vina la noi acasa pe coasta de azur sa ne zica cum sa facem. Ce-o fi asa de greu de priceput?

Fabulos!!!
Back to top
Mese
Mon Aug 22 2016, 09:11PM
Registered Member #1078

oooooooooooooo câtă hatereala...
De ce oare nu ne mai miră aceste chestii?
Se egzistă o vorbă pe la noi: cum ţo' trage neamu' nu ţo' trage nime'. Şi se pare că această vorbă este cumplit de adevărată.
Eu i-aş sugera autorului să se enerveze şi poate să ne lase cu problemele noastre cu tot. Ce ziceţi?

Later: am văzut că deja ne-a lăsat. Ii fain să scrii din Barcelona sau din alta parte despre "realitatile" din Romania... că de le vezi cel mai bine când te uiţi din depărtare...

[ Edited Mon Aug 22 2016, 09:12PM ]
Back to top
Terentius
Mon Aug 22 2016, 09:51PM
Terentius
Registered Member #2186

Uneori e nevoie şi de un pic de detaşare, de privire de pe margine, ca să vezi lucrurile aşa cum sunt.
Nu mă pot abține să nu remarc coincidența dintre punctul tău de vedere şi cel exprimat de toată floarea pesedistă, incluzând aici şi pe ponta, referitor la expații români.

[ Edited Mon Aug 22 2016, 09:52PM ]
Back to top
Boribum
Mon Aug 22 2016, 09:53PM
boribum
Registered Member #2395

Da, Mese, e o lege a fizicii optice, asta cu departe-aproape de subiect întru observare. De foarte aproape nu vezi bine, de foarte departe la fel. Barcelona e OK Ai tot dreptul sa nu-l înghiti, asa cum eu am dreptul sa-l apreciez. E libertate !

Nu e "hatereala", e realitate. Din pacate (ca nu se bucura nimeni ca asta e realitatea) asta este.
Back to top
Mese
Mon Aug 22 2016, 10:25PM
Registered Member #1078

Singura problema cu privitul din departare este ca vezi padurea. Si detaliile mai putzin.
Si tocmai acelea fac diferenta dintre 2 lucruri esentiale: societatea in care traim zi de zi si cea la care privim zi de zi. Diferente sunt multe si marunte. Dar lucrurile marunte adunate duc la un intreg.
Nu-l inghit? Cine a zis asa ceva? ii o lume libera. Doar ca nu imi place tonul compatimitor cu care se adreseaza.
Si crede-ma ca stiu care este realitatea (si o stiu din teren nu de pe la gazeta). Si stiu ca individul are dreptate. Dar asta nu inseamna ca are 100% dreptate. Exista in toate lucrurile de langa noi o parte naspa si una buna. Daca tot timpul o sa o vedem pe cea naspa (fie din cauza firii noastre fie din cauza ochelarilor cu care am fost dotati) atunci toate lucurile o sa fie naspa. Dar partea buna este tot acolo. Nu pleaca nicaieri. Doar ca ii mai simplu sa "hateresti" decat sa cauti lucruri bune. Nu?
Back to top
Mese
Mon Aug 22 2016, 10:31PM
Registered Member #1078

Terentius wrote ...

Uneori e nevoie şi de un pic de detaşare, de privire de pe margine, ca să vezi lucrurile aşa cum sunt.
Nu mă pot abține să nu remarc coincidența dintre punctul tău de vedere şi cel exprimat de toată floarea pesedistă, incluzând aici şi pe ponta, referitor la expații români.

Oi fi si eu un pui de pesedist si nu am aflat inca. Merci ca mi-ai spus.
O fi doar o coincidenta dintre 2 sau mai multe puncte de vedere vis-a-vis de oamenii care stau pe margine, mananca seminte si urla la jucatori ca nu joaca bine, ca nu are destul suflu etc, asta in conditiile in care nu a mers pe jos de vreo 10 ani nici 2 metri, mingea a vazut-o doar la FIFA 11 si kilogramele lui sunt de 3 cifre?
Daca este vorba despre aceiasi oameni, intradevar am aceeasi parere cu ponta. Eu sincer la hateri de genul asta le-as pune putzina interdictie de a veni in tara. Cu motivul: daca tot nu iti place tara ta, la ce sa mai te chinui sa o mai vezi? Ca si asa nu iti place nimic de acolo.
Back to top
1 User said Thank to Mese for this Post :
 apkah (24 Aug 2016, 08:43)
Boribum
Mon Aug 22 2016, 10:41PM
boribum
Registered Member #2395

Mese wrote ...

Eu sincer la hateri de genul asta le-as pune putzina interdictie de a veni in tara.

Buna asta ! Nu numai ca tot ce ai înteles e ca omul "da în tarisoara-muma" dar ar merge si o masura disciplinara. Cu timpul, atunci când catedrala mântuirii nemului prost o sa fie gata , ar merita si o flegma si-o excomunicare, genul asta de individ.
Când a zis ala "stupid people" , stia el ce spune. Facuse scoala buna la sovietici, stia pe cine încalecase 50 de ani si ca 50 de ani nu vor fi suficienti pentru aerisire.
De la inamic învatam cel mai bine.

[ Edited Mon Aug 22 2016, 10:41PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF