Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Carti interesante
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Cassius
Wed Jan 06 2021, 01:16AM
Achtung ! Zeit für spannungsbogen ! 🎯
Registered Member #29535

Valoarea ciclului "Dune" (in special) și a intregii opere a lui F. Herbert (in general) nu rezidā in firul narativ.
Epicul e doar pretext pentru insinuarea unor adevāruri de tip filosofic - implicit, peren. Simbolistica islamicā a fost aleasā pentru coerența narativā cu ideea deșertului. In ciclul "Pandora", de pildā ("Incidentul Isus", "Efectul Lazār" și "Factorul Înālțare") imagineazā un univers al apelor - deci, altā fațadā.
Genul de camuflare a ideilor profunde sub aparențe face diferența intre autorii SF buni și...ceilalți.

Personal, mi-a plācut opera lui Herbert - mai ales romanul "Ciuma Albā" (cā tot vorbim de viruși imaginari sau de IRA). Personajul negativ din roman (combatantul IRA) mi-a plācut la nebunie.
E drept, Herbert a fost un materialist-dialectic (chiar dacā la vremea lui nu evoluase incā neo-marxismul āsta deranjant). Insā, deși ateu, considerațiile sale despre religie, in genere, il atestā ca intelectual profund.
Back to top
apkah
Wed Jan 20 2021, 07:41AM
arcan
Registered Member #566

Ca tot plange Parvu pe aici cu lacrimi amare de mila srilankezilor si altor popoare ce vor fi ,,afectate,, de gogorita numita ,,incalzirea globala,, v-as recomanda o carte.

,,Chris Horner ne poartă cu vervă, umor și o reală preocupare pentru corectitudine prin povestea lui care include investigații fascinante referitoare la rolul ramurilor majore ale industriei și la modul în care știința este redusă la tăcere. Descrierile lui vor provoca râsul dar şi recunoașterea faptului că lacrimile sunt de fapt mai potrivite.”
Dr. Richard S. Lindzen, Profesor la catedra Alfred P. Sloan de științe ale atmosferei, MIT; membru al Academiei Naționale de Științe şi fost membru principal al Comisiei Interguvernamentale ONU pentru schimbările climatice

„Ȋn Ghidul Incorect Politic despre Ȋncălzirea Globală și Ecologism Chris Horner demască miturile legate de cel mai discutat subiect al prezentului și al viitorului. El dezvăluie adevărurile neconvenabile invocate de sceptici și prezintă minciunile convenabile la care recurg adepții încălzirii globale. Această carte accesibilă vă furnizează instrumentele cu ajutorul cărora puteți să pătrundeți în această dezbatere națională în curs de desfășurare. De asemenea, este un document și o sursă foarte utilă celor care se adresează cu scrisori congresmanilor și senatorilor – precum și ziarelor. Lectură obligatorie pentru dezbaterile din școli și facultăți.”
Dr. Fred Singer, fost director al U.S. Weather Satellite Service (serviciul meteorologic american); profesor emerit de ecologie, Universitatea Virginia,,

LINK

[ Edited Wed Jan 20 2021, 07:45AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sat Jan 23 2021, 03:28AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

MICROBIOLOGIE
Manual pentru scolile postilceale sanitare
Dumitru BUIUC
1997

LINK

[ Edited Sat Jan 23 2021, 03:29AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Steve J (24 Jan 2021, 11:53)
apkah
Mon Jan 25 2021, 03:22PM
arcan
Registered Member #566

,,Unul dintre cei mai curajosi si mai talentati analisti ai fenomenului dezinformarii, consilier pe langa serviciile secrete franceze, Volkoff ne ghideaza intr-o lume unde nimic nu este ceea ce pare a fi. Operatiuni de intoxicare, abuz de cuvinte, deturnarea sensului, coruptie si lipsa de scrupule, numeroase exemple din istoria recenta, o carte despre lumea perversa si fascinanta a persuasiunii.,,

Desi am mai recomandat-o ,poate nu ar strica .Unii de pe aici se vor recunoaste zugraviti in cartea lui Volkoff:
LINK

[ Edited Mon Jan 25 2021, 03:23PM ]
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Pârvu Florin (30 Jan 2021, 01:11)
Pârvu Florin
Sat Jan 30 2021, 01:21AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Excelenta carte, si eu am recomandat-o

Pârvu Florin wrote ...

I-as ruga pe cititorii acestui topic cateva lucruri,

1. pe subofiterii operativi ... sa invete cum functioneaza dezinformarea, un prim pas e aici LINK

Poate, daca ar citi-o mai multi oameni, prostii ar fi siliti sa se intoarca la paharul lor de vin...

Back to top
 apkah (30 Jan 2021, 14:42)
Pârvu Florin
Sun Mar 07 2021, 11:59PM

Registered Member #1287

Ce asemanare exista intre miscarile jihadiste si extrema dreapta occidentala?

Niciuna, veti fi tentati sa raspundeti.

Hmmm, stiu si eu...?

Ani la rand, cat a fost disponibila, am citit propaganda jihadista,

Pârvu Florin wrote ...

DIICOT propune schimbarea legislației privind terorismul. Ce riscă românii care intră pe site-uri jihadiste

LINK

Întreb și eu ca prostul, de când curiozitatea și dorința de a înțelege lumea în care trăiești poate fi infracțiune?

acum citesc propaganda neonazista

si am vazut intre ele asemanari izbitoare, si am inceput sa caut raspunsuri, si am gasit o carte care un bun inceput in intelegerea felului in care sunt recrutati noii membri ai extremei drepte.

Going Dark - The Secret Social Lives of Extremists
By: Julia Ebner

Prezentarea cartii aici LINK

iar aici
going_dark_the_secret_social_lives__of_extremists_by_julia_ebner_z-lib.org.epub.pdf
puteti downloada cartea.

Back to top
 Terentius (08 Mar 2021, 09:08)
Cassius
Tue Mar 09 2021, 05:02PM
Achtung ! Zeit für spannungsbogen ! 🎯
Registered Member #29535

Genul acesta de "extremiști" nu reprezintă (și nici nu a reprezentat vreodată) un pericol real. Aceștia sunt marginali despre care am mai vorbit, iar problemele ce le pot cauza țin, cel mult, de segmentul polițienesc al "ordinei publice".
Un veritabil adept al lui Nietzche, să zicem (asta presupune deja un nivel intelectual ridicat) nu ar idolatriza naziștii, pentru simplul motiv că...au pierdut.
Mai mult, naziștii înșiși, de i-ar vedea pe acești prozeliți, n-ar simți decât dispreț. Teribilism, naivitate, eventual probleme psihologice - astea-s coordonatele unor asemenea nuclee.

Primejdia reală e când oamenii obișnuiți incep să se radicalizeze, din pricina prea multor presiuni, frustrări, exasperări. Exasperarea poate produce un uragan și in cugetul unor inși altminteri pașnici și echilibrați, iar iasca doar o scânteie așteaptă.

Inclusiv eu, de vreo câțiva ani (dar mai ales de când cu mizeriile din ultimul an) trebuie să fac eforturi de a nu aluneca, ideatic, inspre extreme.

Literalmente, există un "punct de rupere". Atunci va fi jale.
Back to top
1 User said Thank to Cassius for this Post :
 Radu Patrascu (03 Sep 2021, 17:15)
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF