Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Mai multe informatii despre B.A.T.
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
arabu
Wed Jan 09 2008, 07:04AM
Registered Member #151

mihai.nu ma tenta sa vb.
eu nu am ce pierde,dar altii..
subiectul brigada este vast,si oricum nu ar incapea aici.
de ce se duce brigada la garla? ptr ca cei de sus se gandesc doar la scaunul lor
ptr ei(dinozaurii) cei care au plecat sunt niste golani,mercenari,pastilati fara creier.
imagineaza-ti ofiter de la brigada spunand: si care e diferenta ma intre protectie in baghdad si protectie in bucuresti.
astia sunt ofiterii de acolo(sau mai bine zis marea lor majoritate)
sa aveti o zi buna,si fara incidente
Back to top
arabu
Wed Jan 09 2008, 07:06AM
Registered Member #151

si apropo,ca tocmai ma imbracam.
stiti de cand are brigada uniforme de nomex si bocanci adevarati? de mult timp.
le-ati vazut pe undeva? NU
de ce? pentru ca sunt scoase numai la defilari si la demonstrative.
TARE MENTALITATE.
Back to top
free sky
Wed Jan 09 2008, 09:55AM
Registered Member #4

cine ma lumineaza si pe mine cu grupul asta special al SIE? Exista cu adevarat sau e legenda? Are SIE luptatorii proprii sau acestia sunt colectati in caz de necesitate de la celelalte structuri de interventie?
Back to top
mihai
Wed Jan 09 2008, 01:51PM
Registered Member #153

arabu- de acord,rufele murdare se spala in familie.
Back to top
Sailor
Wed Jan 09 2008, 09:49PM
Sailor
Registered Member #500

Dark racolezi noi membri pt SIE?
Back to top
Roxana I
Sun Jan 13 2008, 01:54AM
Registered Member #238

cred k dark racoleaza pt altceva.......:)))
Back to top
bibanu
Sun Jan 13 2008, 08:17PM
Registered Member #830

Am aflat, in mare parte, ceea ce ma interesa, in special in urma postarilor lui cornel, ocazie cu care doresc sa-i multumesc.
Multa bafta in activitate.....
Back to top
colonelul
Sun Jan 13 2008, 11:32PM

Registered Member #20

Am avut curiozitatea sa citesc cele postate de la inceputul topicului si avansez citeva opinii, astfel:

Este foarte clar ca exista foarte multe structuri "mascate" si este pacat de resursele financiare si umane care nu sunt integrate intr-o institutie flexibila, performanta si deschisa spre promovarea celei mai bune experiente. S-ar evita umflatul bicepsilor doar pentru ca apartii unei structuri mai acatarii...

Am mai spus si o voi repeta: SRI este o entitate (autoritate) care are ca principal obiectiv furnizarea de informatii PENTRU SECURITATE celor abilitati sa decida in sfera securitatii. Deci, mai pe scurt, SRI este o autoritate cu rol de SUPORT DECIZIONAL, asa cum trebuie sa fie orice structura de informatii. Ca atare, dimensiunea operationala TREBUIE sa fie regindita si definita o alta structura care sa integreze toate formatiunile de interventii, reactie rapida, foarte rapida, si alte asemenea titulaturi.Aceasta nu trebuie sa apartina SRI.

Sunt, spre exempul, nemultumit de faptul ca SRI nu se preocupa de activitatea de contrainformatii, atita vreme cit SUA a descoperit cu stupoare ca resursele ei de securitate si prosperitate sunt vizate de toate statele "prietene" (gen China, Franta,Israel, etc...).Securitatea economica tinde sa ocupe locul central in definirea securitatii nationale, intr-o lume globalizata.

In opinia mea, si am ceva sport adunat in jumatate de secol de viata, luptatorii superantrenati sunt eficienti daca suportul de intelligence este pe masura. Altminteri sunt simple tinte vii pentru ceilalti.

Prin anul 2002 am facut "cadou" lui Stefanut, din partea ROMAERO, un fuselaj de BAC 1-11 pentru antrenament. Stiti unde se afla acum acel fuselaj? Pe un cimp...Am dat unul similar la jandarmi, care il folosesc pentru ceea ce l-am cadorisit.

Am citit revista "Profil" si vreau sa va marturisesc ca m-am luat cu mainile de cap citind definirea terorismului. Astia nu au auzit de cyberterorism, care nu este nici violent si nici "destructiv" (vai de limba romana)? Iar formule de tipul "COMBATEREA TERORISMULUI" MA DUC CU GINDUL LA GINDACI SAU DAUNATORI. Mai pe romaneste, CRED, este CONTRACARAREA actiunilor teroriste.

Despre sefi numai de bine dar parca m-am cam plictisit de rubicondul general COMANDANT (absolvent al ATM si antisport 100%)care se lauda fiecarui nou director ce bun amic este el cu Unchiul Sam.

Daca tot s-a renuntat la "pregatirea populatiei si teritoriului pentru aparare" propun sa incepem pregatirea romanilor pentru amenintarile teroriste...Atit externe cit si interne!

Pentru a intra in cel de-al doilea razbel americanii au inventat Pearl Harbour. Pentru a nu intra in colaps complexul militar-industrial american s-a inventat TERORISMUL...Daca ar face cineva un sondaj de opinie banal ar constata ca omul de pe strada habar nu are cine este Bin Laden si ce va sa zica este terorismul.

Activitatea antiterorista sau actiunile contrateroriste pe teritoriul national, unde ai la dispozitie suficiente informatii relevante,este total diferita fata de o activitate similara pe un teritoriu strain. O stiu cel mai bine cei care isi pun pielea pe bat (pentru bani si experienta) in teatrele de operatiuni sau aiurea. Pentru acestia mi se stringe inima si ma bucur cind revin intregi acasa!

Mi se stringe inima si atunci cind vad la defilarea de 1 decembrie cele citeva fete de la BAT stind pe strapontine. Nu trebuie sa se creada ca ele sunt altceva decit rezultatul unor minti obosite, din conducerea BAT, care se gindesc mai mult la forma si mai putin la fond.

In rest, un an bun si sanatate!

[ Edited Sun Jan 13 2008, 11:38PM ]
Back to top
ronin
Mon Jan 21 2008, 02:47PM
Registered Member #70

Nu stiu cati cunosc "istoricul" adevarat al 'recrutarilor' din Romania...???
Ce rol a jucat (si joaca) recruterul Patrascu, cine este el, cine este acest Bob, cum SIE a 'monitorizat' activitatea si componenta, cum SRI NU a stiut sa profite la momentul oportun, cum anumiti ofiteri SRI au facut 'practica' in culegerea de informatii pe proprii prieteni, cum 'Humint-ul' romanesc si-a trimis iscoadele in Iraq, cum alti recrutari, recruteaza fara ca altii sa stie...etc...
Vream sa zic, este bine ca s-a ajuns pe acolo...este pacat ca STATUL roman NU stie sa profite de acesti baieti...nu toti sunt doar una cu arma (M4 de regula) ci cei mai multi sunt si curajosi dar si inteligenti...asa se face ca unii care au plecat pe simplul 'rol' de WPPS sau PSD...au ajuns in pozitii de team lideri sau (mai bine) in pozitii de TOC (Tactical Operation Center)...repet, pacat, mare pacat ca acesti baietii sunt nebagati in seama de propria lor tara...sunt convins ca daca romania ar deveni iraq...VBIED-IED, Sinucigasi, etc...pe strazile Bucurestiului, atunci ei ar fi cautati...
God bless you si vedeti postarea cu intalnirea pt. formarea unei 'forte' gen BW (si) in Romania...daca reusim sa ne intalnim si sa ne organizam...probabil vom deveni o forta (una buna)...
Va astept cu comentariile !
PS: care inca sunteti prin Camp V...dati un semn de viata la 'lasarea la vatra'...gata , va ajung banii, haideti sa facem CEVA cu ei...!!!
"Cine are urechi de auzit, sa auda."
Back to top
bibanu
Mon Jan 21 2008, 07:38PM
Registered Member #830

Ronin, poate postezi si traducerea in limba romana sau vorbesti asa doar ca sa arati ca esti "grande"??
Bafta!
Back to top
arabu
Mon Jan 21 2008, 08:48PM
Registered Member #151

bibanule esti cam intepat pentru un FNG.
ESTI CUMVA BARBOS?
Back to top
om simplu
Tue Jan 22 2008, 12:34AM
Registered Member #298

bre, nu va certati bre, ca nici n-am inceput .....

hai s-o luam usor, ca-i de drum lung, da' merita ...
Back to top
bibanu
Tue Jan 22 2008, 09:25AM
Registered Member #830

Tot suspicios......arabule, arabule......esti cumva avocat?? :p
Back to top
arabu
Tue Jan 22 2008, 12:15PM
Registered Member #151

nu am veleitati de avocat,dar cu atatea universitati private,cine stie?
dar cred ca doctor m-ar prinde mai bine.....
Back to top
future
Fri Feb 29 2008, 03:42PM
Registered Member #703

Acel grup al SIE (daca intr-adevar exista) se antreneaza cu cei de la BAT?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF