Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Fri Jan 11 2013, 04:42PM
Registered Member #3603

In studiul facut de americani a reiesit ca meseria de militar e cea mai stresanta. Daca s-ar face acelasi studiu in Romania, cred ca rezultatul ar fi meseria de pompier. Iata doua articole dintr-un ziar local care amintesc de doi factori care fac aceasta meserie stresanta: diminuarea personalului si marirea numarului de interventii: LINK LINK Chiar daca problemele sunt doar la nivel local, cred ca se poate extinde la intreaga arma sau MAI.

Peste 2.700 de ore suplimentare neplătite şi 11 demisii din cauza salariilor la Pompieri

Criza financiară şi restructurările din mai toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au resimţit puternic, aşa cum era de aşteptat, şi la pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, care au adunat în şase luni de zile peste 2.700 de ore suplimentare neplătite.

Conform analizei de bilanţ pe anul 2012 a ISU Suceava, una din principalele disfuncţionalităţi în activitate pleacă de la reorganizarea din 2011, când s-au făcut diminuări de personal. Cu mai puţini oameni, dar din ce în ce mai multe intervenţii la situaţii de urgenţă, s-a ajuns, previzibil, la un volum de muncă ce a necesitat efectuarea de ore suplimentare.

Conform raportului colonelului Ioan Burlui, şeful ISU Suceava, „numai în semestrul al doilea al anului 2012 s-a înregistrat 2.758 de ore suplimentare, care potrivit prevederilor legale actuale nu pot fi compensate în bani. În acelaşi timp, deficitul permanent de personal nu a permis nici compensarea cu zile libere”.

Pe parcursul anului trecut, ISU Suceava a rămas fără 14 oameni: doi care s-au pensionat, unul clasat medical şi 11 care şi-au dat demisia. Demisiile au avut la bază în cele mai multe cazuri, se arată în raportul ISU, nemulţumirile legate de salarizare şi diminuările de câştiguri.

La debut de 2013, ISU Suceava are 826 de angajaţi, faţă de organigramă şase posturi fiind rămase vacante.

În momentul de faţă media de vârstă a personalului ISU Suceava este de 34 de ani.

Problemele legate de personal şi plata orelor suplimentare au apărut în condiţiile în care în intervalul 2009-2012 numărul de situaţii de urgenţă la care au intervenit lucrători ISU s-a triplat.

Pompierii de la ISU Suceava şi-au triplat numărul de intervenţii în patru ani

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au răspuns la foarte multe apeluri de urgenţă în ultima perioadă de timp, analizele statistice arătând că numărul intervenţiilor a crescut de trei ori în ultimii patru ani.

Conform analizei de bilanţ pe anul 2012 a ISU Suceava, diversificarea misiunilor, în principal dezvoltarea serviciului SMURD, a dus la o creştere foarte mare a numărului de solicitări.

„Dacă facem o analiză comparativă pe ultimii patru ani, vom constata o creştere cu o medie de 48% a intervenţiilor de la an la an, numărul intervenţiilor din 2012 fiind de 3,3 ori mai mare decât cele din anul 2009”, se arată în raportul de analiză semnat de colonelul Ioan Burlui, şeful ISU Suceava.

Pe parcursul anului trecut, echipajele ISU din judeţ au avut nu mai puţin de 5.400 de ieşiri la intervenţie, aproape patru sute fiind întoarceri din drum, deplasări fără intervenţii ori alarme false. Restul, 5006, au fost situaţii de urgenţă confirmate, rezultând o medie de 14 situaţii de urgenţă pe zi. 57% din totalul situaţiilor de urgenţă au fost cazuri asistate de personalul medical SMURD, iar 18% au fost incendii.

Cel mai important obiectiv al muncii lucrătorilor ISU, salvarea de vieţi, a însemnat anul trecut 3.100 de persoane care au primit ajutor în situaţii de urgenţă. Au existat din păcate şi victime pentru care nu s-a mai putut face nimic. 39 de oameni au murit pe parcursul anului trecut în incendii sau accidente.
Back to top
3 User said Thank to djebel for this Post :
 Klaus (11 Jan 2013, 17:34) , leonidas78 (11 Jan 2013, 18:44) , ALM (11 Jan 2013, 19:07)
Klaus
Fri Jan 11 2013, 08:30PM
Registered Member #3279

Este ceva ce imi scapa apropo de bilanturile ISU-urilor pe anul 2012...

La ISU Maramures situaţia intervenţiilor a crescut de la 4.960 în 2011 la 7.918 în 2012 - un plus de 2.958, adică o creştere procentuală de 59%. LINK
La ISU Olt numărul de intervenţii a fost de 5.188, prezentând o creştere mai mare cu 56% faţă de anul 2011. LINK
La ISU Suceava în 2012 numărul intervenţiilor a fost de 3,3 ori mai mare decât cele din anul 2009. LINK
La ISU Dolj in anul 2012 s-au gestionat 5188 acţiuni de intervenţie şi răspuns la solicitările cetăţenilor şi producerea unor situaţii de urgenţă, în medie 14 pe zi, comparativ cu anul 2011 numărul acestora a crescut cu 56%, în special ca urmare a creşterii solicitărilor de răspuns pentru acordarea prim-ajutorului medical calificat, precum şi a incendiilor de vegetaţie uscată. LINK
La ISU Bistrita Nasaud pe parcursul anului 2012 s-a intervenit în peste 7.400 de situaţii de urgenţă, fiind înregistrată o creştere de 51% faţă de anul 2011. LINK
La ISU Cluj numărul intervenţiilor a crescut în anul 2012. Bilanţul indică o creştere cu 20% a activităţii faţă de anul anterior. LINK
La ISU Gorj spre deosebire de 2011, anul trecut s-au înregistrat mai multe incendii de vegetaţie, intervenţiile la acestea crescând cu 87%. Totodată, a crescut numărul incendiilor cu 33%, intervenţiilor la acţiuni pentru protecţia comunităţilor cu 5%, la alte situaţii de urgenţă 34%. LINK
La ISU Prahova - În perioada analizată echipajele specializate pentru intervenţie din cadrul structurilor de intervenţie au acţionat pentru localizarea, lichidarea şi înlăturarea efectelor negative a 715 incendii, în creştere faţă de anul 2011 cu 17,34%, respectiv 124 evenimente. În anul 2012 la nivelul unităţii administrativ-teritoriale a judeţului Prahova s-au înregistrat 929 arderi necontrolate ... înregistrându-se o creştere de 15,93% faţă de anul 2011, respectiv 148 evenimente. LINK
La ISU Dambovita nu am gasit decat ca ... anul trecut numărul intervenţiilor SMURD a crescut cu 108,2%, de la 2.775 în 2011 la 5.734 în 2012. LINK
La ISU Constanta nu se face trimitere la ceva cresteri. LINK
Majoritatea ISU-urilor dau pe 2012 indicatori in crestere fata de 2011, cu toate ca in acel an au fost acele reduceri de personal si mai toata lumea ne plangeam de mila, vorba actorilor Nae Lazarescu si Vasile Muraru din scheciul Ce-o sa fie, ce-o sa fie... Pai daca a fost redus numarul de angajati in sistem si totusi numarul de interventii a crescut, inseamna ca:
- ori personalul ramas a fost calarit, fara a i se da timpul liber corespunzator pentru timpul muncit peste norma si platit cu aceeasi bani,
- ori mai este loc de disponibilizat pompieri, pentru ca din afara IGSU se poate trage concluzia ca mai putini oameni fac mai mult.

Daca s-au facut mai multe interventii cu mai putini oameni in 2012, insemna ca Igas a avut dreptate, din pacate.

E ceva putred în Danemarca...

[ Edited Thu Jan 17 2013, 09:36PM ]
Back to top
Coffeeman
Fri Jan 11 2013, 08:56PM
Glamdring
Registered Member #2685

Klaus wrote ...
- ori personalul ramas a fost calarit, fara a li se da timpul liber corespunzator pentru timpul muncit peste norma si platiti cu aceeasi bani,

Eu, personal votez pentru asta:).
Back to top
Pârvu Florin
Sat Jan 12 2013, 09:34PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Ii mai spune cuiva ceva numele Radoaie? Melania Radoaie. Cautati daca nu mai stiti.

Pe scurt, a dat in judecata ISU Sibiu pentru anularea ordinului de trecere in rezerva, a castigat pe fond
LINK
la recurs Curtea de apel Alba Iulia a trimis spre rejudecare cauza la tribunalul Sibiu
LINK
unde Melania a castigat iarasi in prima instanta
LINK
ISU Sibiu a facut recurs, luni este primul termen din proces
LINK

Cand ma gandesc cum e in Romania sa fii in armata si sa te iei in bete cu seful, nici nu mai vorbesc despre situatia aia in care ai dat institutia in judecata!!! si cand ma gandesc ce a fost in sufletul ei in ultimii ani mai ca-mi vine sa o iert ca s-a dus in uniforma la OTV!

Iti tin pumnii, fato!

Domnul Klaus ar putea fi tentat sa-mi spuna ca daca va castiga, cineva va plati. Nu va plati nimeni, cum nu a platit nimeni nici in cazul lui Panait Marian de la Calarasi. Domnul general Secara isi mananca pensia linistit, domnul colonel Balcu isi numara f***ii si mai da cate-un racnet prin curte...
Nu va plati nimeni, si ea va ramane cu creierul piftie dupa cativa ani de lupta cu un sistem bolnav, care da nastere unor astfel de situatii.

[ Edited Sat Jan 12 2013, 09:35PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Jan 13 2013, 07:30PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

@Parvu Florin - ministrul MAI vad ca face ordine in ce priveste DGIPI, respectiv pune problema cam asa: "DGIPI va trebui să se intereseze strict de lucrătorii MAI care încalcă legea. Nu să se intereseze cu cine mă întâlnesc eu după orele de program sau dacă mănânc în altă parte. Nu spun că ei fac asta, dar vorbeşte lumea". LINK
Si sa avem pardon, dar cred ca are dreptate...

Sunteti, cred, mai vechi ca mine in ministerul asta. A fost vreun ministru, de cand stiti dumneavoastra, care sa-si fi inceput domnia altfel decat subliniind importanta reformarii DGIPI?

Klaus wrote ...

@Parvu Florin - vezi ca si la IGPR au probleme pe linie de SSM, sau macar pe linie de sanatate in munca LINK, daca tot ai terminat cu IGSU.

Sunt extrem de departe de a fi terminat cu IGSU, si voi vedea daca de-abia am inceput cam pe la vara.
Imi pare rau de omul ala, poate avea copii, parinti, sotie... dar nu-i din familia mea!

Klaus wrote ...

Oricum, bine ca nu te-a lasat pe mana primului adjunct la audienta

A participat la audienta si domnul colonel Dragne, dar a aplicat principiul sfant potrivit caruia "Cu cat vorbesti mai putin, cu atat sansele sa spui o tampenie sunt mai mici!"

[ Edited Wed Jan 16 2013, 12:09PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 backdraft (15 Jan 2013, 22:29)
Homefire
Thu Jan 17 2013, 06:18PM
Firefighther
Registered Member #4438

Tare ...de tare

Verificări extinse! Femeile din cadrul ISU Dobrogea trec prin testarea ministrului Stroe

După ce femeile din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa au fost supuse unor evaluări privind posibile discrimări la locul de muncă, ministrul Radu Stroe a dispus efectuarea de verificări specifice şi în cadrul altor structuri ale Ministerului de Interne. Cum scandalul sexual ce a dus la aceste decizii este în toi, evaluările de faţă deja sunt pe cale de a se muta în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, unde aproximativ 60 de femei vor fi supuse întrebărilor de de genul: aţi fost atinsă sau aşi fost victima unor glume cu tentă sexuală. Comisia va fi formată din 2 persoane, psiholog şi sociolog, care va vizita ISU Dobrogea în cursul zilei de sâmbătă. Va veni o echipă de psihologi din partea Ministerului care va evalua situaţia şi în cadrul Inspectoratului nostru. Echipa va veni sâmbătă şi va fi formată din două persoane, a declarat, pentru Replica, colonel ing. Viorel Jianu, şeful ISU Dobrogea. Potrivit acestuia, angajatele din cadrul instituţiei sunt 60, dar, întrucât multe sunt în concediu de creşterea copilului, medical sau plecate la diverse cursuri, numărul acestora va fi mult mai mic. De asemenea, verificările vor ajunge şi la Jandarmerie, spune ministrul Radu Stroe, însă acest lucru nu a fost anunţat la Constanţa, susţin reperezentanţii Jandarmeriei, care au trecut printr-un alt test la finele săptămânii trecute. Potrivit acestora, au primit un chestionar format din 40 de întrebări, formulate de către compartimentul de psihologi din cadrul Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, dar care au fost adresate întregului personal, nu numai femeilor. Menţionăm că întrebările au fost legate de faptul dacă angajaţii sunt mulţumiţi de mediul de la serviciu, dacă s-au înţeles bine cu şefii. Cât despre evaluarea femeilor, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, col. dr. Costică Cojoc, a menţionat că în cadrul instituţiei nu se vor întâmpla astfel de cazuri, cu tentă sexuală. La noi nu au au fost astfel de cazuri şi nici nu vor exista, a spus acesta.

Se mai poate zice ceva ?
Back to top
Klaus
Thu Jan 17 2013, 09:35PM
Registered Member #3279

Continuare - nimic nou sub soare...

La ISU Satu Mare - Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul intervenţiilor a crescut cu 84,39 % de la 2.339 la 4.407, iar numărul incendiilor a rămas acelaşi, repectiv 216. LINK
La ISU Hunedoara - numărul situaţiilor de urgenţă a crescut mult, comparativ cu 2011, dar şi cu 2010. LINK
La ISU Mehedinti - Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, se observă o uşoară creştere a numărului de intervenţii (>8 intervenţii), de la 4.732, la 4.740 procentul fiind de 0,17 %. LINK
La ISU Iasi - Cam la toate categoriile de interventii avem o crestere. LINK
La ISU Arges - Fără a intra în domeniul abstract al cifrelor, precizăm că în 2012 numărul incendiilor a crescut cu circa 33% faţă de 2011. LINK
La ISU Arad - in 2012 numărul intervenţiilor a crescut cu 24 % faţă de 2011. LINK
La ISU Alba - În anul 2012, faţă de anul precedent, a crescut numărul total al intervenţiilor cu 26,09 % LINK
La ISU Mureş - o creştere cu aproximativ 10 la sută a numărului de intervenţii faţă de 2011 - LINK
La ISU Teleorman - numarul evenimentelor la care au actionat pompierii teleormaneni in 2012 a crescut considerabil fata de anul 2011 (6366 in 2012 fata de 1171 in 2011). LINK
La ISU Galati - în cursul anului 2012 intervenţiile la care au participat serviciile profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă au crescut cu 40,04 la sută. LINK
La ISU Brasov - pompierii şi paramedicii au intervenit la mai multe cazuri decît în 2011, numărul intervenţiilor crescînd cu circa 18%. LINK
La ISU Tulcea - In cifre, cresterea este de 392% (in 2012, fata de 2011) *Majoritatea au fost interventii pentru asistenta persoanelor (dupa implementarea S.M.U.R.D.) LINK
La ISU Vrancea - in 2012 au fost 4.846 intervenţii (faţă de 3.308 produse în anul 2011), crestere de 46%. Consumul de carburanţi – lubrifianţi realizat în anul 2012 comparativ cu anul 2011 se prezintă astfel: Benzina : 7.001 l (faţă de 6.904 în 2011), Motorina : 50.442 l (faţă de 38.483 in 2011), rulajul efectuat în perioada analizată de mijloacele tehnice din înzestrarea inspectoratului comparativ cu anul 2011, se prezintă astfel: La autovehicule de transport: 91.495 km (fată de 89.722 km în 2011), la autospeciale de intervenţie: 116.176 km (faţă de 83.674 km în 2011). LINK - cel mai detaliat bilant dat si pe Net
La ISU Giurgiu, la ISU Buzau si ISU Bacau nu se fac trimiteri la ceva cresteri. LINK , LINK , LINK

Imi mentin parerea ca ceva nu este in ordine
Back to top
Klaus
Thu Jan 17 2013, 10:05PM
Registered Member #3279

Ca demers jurnalistic am gasit pe Net o trimitere la ISU Pascani... Din cate cunosc eu acolo este Sectia de Pompieri Pascani, ca subunitate a ISU Iasi. Iar bilantul lor pe 2012 a ajuns si public, nu ca ar fi rau, dar ar fi trebuit la se foloseasca termenii corecti, nu de alta, dar este oarece diferenta intre un ISU si o Sectie... LINK
Back to top
Pârvu Florin
Sun Jan 20 2013, 04:39PM

Registered Member #1287

Grea viata are Pietreanu&comp, ... dar isi merita soarta cu varf si indesat!

Acum cateva minute am fost sunat de unul dintre cei care au fost dati afara odata cu mine, mi-a spus ca a aranjat cu Mihai Gadea o emisiune despre disponibilizarile de la Dambovita... si s-a gandit ca as fi star...

Si cine stie ce s-o mai discuta in afara de disponibilizari!

Nu stiu ce sa fac... sa ma duc, sa nu ma duc...

Dar... asa cum am mai spus, daca cineva a decis intr-un anume moment sa nu mai fiu parte a solutiei, nu prea-mi mai ramane altceva de facut decat sa fiu parte a problemei!

Vom vedea ce va fi...

[ Edited Sun Jan 20 2013, 05:00PM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 backdraft (20 Jan 2013, 20:09) , Homefire (21 Jan 2013, 19:43)
Homefire
Mon Jan 21 2013, 05:01PM
Firefighther
Registered Member #4438

Guvernul Scotian reformeaza serviiciile de pompieri ...prin realizarea unei ... "STRUCTURE OF A SINGLE SCOTTISH FIRE AND RESCUE SERVICE" . Vezi proiectul guvernului Scotian ... LINK

Noi ne chinuim sa farmitam ....sa descentralizam ....si ei fac un mega serviciu national . Curat retrograd ...nenicule !
Back to top
Klaus
Thu Jan 24 2013, 12:00AM
Registered Member #3279

Pe site-ul IGSU s-au afisat de curand CV-urile echipei manageriale.
Adjunctul l-a mai avut candva, nimic nou sub soare, un pompier din sursa externa ajuns sef peste prevenire.
Conform LINK imputernicitul ca prim adjunct a absolvit Facultatea de pompieri in anul 1999, dupa care ca si experienţa profesională are trecute urmatoarele:

Perioada: 04 Ianuarie 2013 - prezent
Funcţia sau postul ocupat: Prim adjunct al inspectorului general

Perioada: Februarie 2009 - ianuarie 2013
Funcţia sau postul ocupat: Şef Serviciu Control, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Perioada: Ianuarie 2005 – ianuarie 2009
Funcţia sau postul ocupat: Ofiţer în cadrul Serviciului Control al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Perioada: aprilie 2002 – ianuarie 2005
Funcţia sau postul ocupat: Ofiţer în cadrul Statului Major al Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari

Perioada: Iulie 1999 - aprilie 2002
Funcţia sau postul: ocupat Comandant pluton şi companie în cadrul Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Pompieri.

Intrebarile mele (retorice):
- unde a capatat expertiza necesara pentru ocuparea unei asa functii?
- care sunt competentele lui in domeniul protectiei civile?
- la cate interventii (de orice fel) a participat direct?
- cati oameni a avut in subordine pe timpul respectivelor interventii, cate or fi fost?

Nemes era membru in tot felul de comisii, comitete, grupuri de lucru si altele de acelasi gen, considerandu-se ca are oarece expertiza in domeniul protectiei civile (era pompier doctor in protectie civila). Si, de obicei, pe plan international stingerea si prevenirea la incendii, ca situatii de urgenta, sunt activitati inainte de etc. Cine mai duce activitatea asta? Dragne? Visan? Haida-de! Iar in ast timp un ofiter cu expertiza in acest domeniu, ex-IG-ul Lucaciu, sta pus la dispozitie din motive obscure.

Fara sa fiu rautacios, consider ca se verifica in practica Legile lui Murphy:
- Intr-o ierarhie, orice angajat tinde sa fie promovat pina la nivelul lui de icompetenta.
- In timp, orice post va fi ocupat de un angajat incompetent sa rezolve problemele lui.
- Expert este cel ce stie din ce in ce mai mult despre din ce in ce mai putin, pina cind stie absolut totul despre nimic.
- Orice angajat isi incepe serviciul de la nivelul competentei sale.
- Generalizarea incompetentei este direct proportionala cu nivelele ierarhice spre care tinzi sa urci.
Back to top
Homefire
Thu Jan 24 2013, 08:58AM
Firefighther
Registered Member #4438

ISU Constanta ... tărâmul uitat de timp

- In 20 iulie 2009, procurorii anticorupţie de la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au trimis în judecată 19 persoane în dosarul privind organizarea unui concurs pentru ocuparea unui număr de peste 400 de posturi de subofiţer la ISU Dobrogea. Acuzaţiile sunt de fals intelectual, instigare şi complicitate la fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
- In anul 2012ICCJ da verdictul ...astfel, generalul (r) Petre Trandafir a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la fals intelectual în formă continuată, la doi ani de închisoare pentru instigare la uz de fals în formă continuată, trei ani jumătate de închisoare pentru săvârşirea, în formă continuată, a faptei de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
Alături de acesta au mai fost condamnaţi la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare fostul prim-adjunct al inspectorului şef al ISU Dobrogea, Neculai Coman, colonelul Gabriel Andrei Niculae şi maiorul Gabriel Alexandrescu, pentru acelaşi tip de fapte ca şi Trandafir.
Instanţa i-a condamnat la pedepse cu suspendare cuprinse între opt luni şi doi ani şi jumătate de închisoare pe fostul şef al Statului Major al Forţelor Terestre Bucureşti, colonelul (r) Eugen Romanescu, Costel Datcu, Marius Sorin Bugnar, Liviu Deoşlea, Marius Sorin Creţu, Florin Niculae, Mihai Adrian Bugnar, Viorel Alexu, Mihail Dănuţ Gaicu, George Laurenţiu Dumitrescu, Nicuşor Criprian Cioroiu, Mihai Tănase şi Dumitru Ţâncă.
Judecătorii ICCJ au dispus totodată anularea a 205 foi de concurs falsificate pe numele candidaţilor, procesul verbal încheiat în 21 august 2007 de membrii comisiei de examen şi aprobat de inspectorul şef cuprinzând rezultatele concursului de ocupare a unor posturi de subofiţeri organizat la ISU Dobrogea în perioada 9 iulie 2007 - 20 august 2007
- Aproape 200 de angajaţi ai ISU Dobrogea riscă să fie concediaţi
- De la angajare şi pînă în prezent ISU Dobrogea a plătit subofiţerilor admişi ilegal şapte milioane de lei
- tot in anul 2012 un gestionar de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii militari bucureşteni care îl acuză de neglijenţă în serviciu, pentru că nu a întocmit o serie de documente prin care a cauzat un prejudiciu de aproape 100.000 ron .
- gestionarul este condamnat la un an cu suspendare , trecut in rezerva ...si se recupereaza paguba .
- In anul 2012 functiile comandantilor suspendati ( dar nu definitiv si irevocabil ) sunt scoase la concurs si ocupate de alti ofiteri ... ofiteri care in anul 2011 ( fiind inputerniciti la comanda ) hotarasc disponibilizarea a 87 subofiteri
-pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” daţi afară în luna octombrie 2011 au acţionat în instanţă unitatea constănţeană. În prezent, 47 de foşti pompieri se judecă cu ISU „Dobrogea”, solicitând instanţei anularea actului administrativ prin care le-au fost încetate raporturile de muncă şi reîncadrarea pe funcţiile deţinute înainte de a fi trecuţi în rezervă.Toti cei care au dat in judecata au castigat pe fond la Tribunalul Constanta. Procesele lor se află pe rolul Curtii de apel Constanta ...instanta respinge recursul ISU Constanta ca nefondat. Pana la ora actuala castigand definitiv si irevocabil 12 subofiteri din 47 . La un calcul rapid ISU Constanta va vea de plata ( conform hotararilor judecatoresti ) catre subofiteri suma (aproximativa )de 1200000 ron reprezentand drepturi salariale si cheltuieli de judecata.
- in anul 2013 medicul ISU Constanta este acuzat de escrocherii la Centrul Medical Constanţa al MAI
Reţete medicale ilegale
O altă neregulă semnalată de Mihalcea vizează mai multe reţete eliberate de acelaşi medic generalist, dr. Florin Anghel. „Nu sunt eu că sunt false, nu pot să mă pronunţ! Atrag atenţia doar că sunt ilegale. În primul rând, pe reţete, care sunt din 2009, nu este semnătura medicului, deşi este obligatorie. Apoi, pe spate, unde în mod obligatoriu trebuie să apară semnătura beneficiarului sau împuternicitului, în cazul mai multor reţete, apare numele Iuliana Panait. Adică, aceasta a fost împuternicită de mai mulţi pacienţi să le ridice reţetele. Acest aspect mi-a atras atenţia, aşa că am mers la farmacia deţinută de soţia doctorului, Pharmacy SRL şi am cumpărat nişte medicamente. Stupoare! Pe bonul fiscal apare acelaşi nume, al Iulianei Panait, care este angajată la farmacie. Câte şanse sunt să fie două persoane diferite?”, a adăugat asistentul medical.

Mai multe LINK

Back to top
Klaus
Sat Jan 26 2013, 08:10PM
Registered Member #3279

De la Otopeni la Ploiesti, si mai apoi la locurile de priveghi, transportul celor 2 sicrie cu trupurile romanilor morti in Algeria s-a facut prin grija ISU Prahova. Toata compasiunea pentru cele 2 familii afectate.

Intrebarea mea (retorica, altfel cum?) - dintre toate institutiile statului, cum de s-a ajuns la concluzia ca, potrivit competentelor, ISU este abilitat sa procedeze la un asa transport? Eu stiam ca astfel de activitati se fac cu ceva autorizatii, in anumite conditii. Camioanele utilizate erau de uz general, la fel de bine a doua zi au carat lemne, caramizi sau mai stiu eu ce. Eu cred ca a fost chiar o lipsa de respect nu numai modul in care s-a facut transportul, ci si cum s-au organizat cei de la ISU - unii cu veston, unul cu bluzon, altul cu scurta, gulere ridicate, civili amestecati cu subofiteri etc. Probabil si pentru ca in vechiul RISPM nu era prevazuta aceasta activitate, aspect care se poate corecta la noua editie.
Sa inteleg ca pe viitor ISU-urile trebuie sa fie pregatite si pentru asa ceva? Nu erau mai potrivite mijloace de transport de la medicina legala/morga (din Bucuresti sau Ploiesti), care sunt sub umbrela Ministerului Sanatatii?

LINK

Sicriele cu trupurile celor doi ingineri au fost preluate de familii şi au fost transportate la locurile de priveghi de camioane MAI ale pompierilor, însoţite de angajaţi în uniformă ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Bodies of Romanians killed in Algeria return home de reuters

[ Edited Sat Jan 26 2013, 11:16PM ]
Back to top
Fire
Sat Jan 26 2013, 10:40PM
Registered Member #3803

@Klaus Forte buna observatia. Eu ma gandeam cum de nu se intreaba presa de acest lucru. Buni pompierii la taote cele.
Back to top
WikiLeaks
Mon Jan 28 2013, 07:58PM
Registered Member #3607

Klaus wrote ...

Conform LINK imputernicitul ca prim adjunct a absolvit Facultatea de pompieri in anul 1999,...
...in ast timp un ofiter cu expertiza in acest domeniu, ex-IG-ul Lucaciu, sta pus la dispozitie din motive obscure.

Domnule draga, acest specimen "SUGAGIU" pe care il tot sustii dumneata inca de la numire si pe care il poti cere in casatorie, datorita incompetentei de care a dat dovada in perioada cat a condus IGSU si datorita abuzului continuu in serviciu manifestat in diverse forme specifice, trebuia tinut la racoare in opinia mea(dovezile curg in continuare pe rolul curtilor de Apel din tara),pana in momentul in care va plati toate daunele materiale si morale provocate in primul rand disponibilizatilor ce vor reveni in sistem si in al doilea rand celor care nu au vrut sa fie partasi la mizeriile acestuia si nu se lasau intimidati de sangele lui kaki ce ii curgea in creierul ala stafidit de atata desteptaciune.
-intreabati-l domnule Klauss in ce relatii mai este cu secretara, cu care pleca in delegatii!? sau pe cine mai incearca sa ingroape din fostii colegi!? sau cate interventii a condus acest "specialist" care fugea de interviuri referitoare la incendii!(Noroc cu pensionarul Udor, care mai scotea pompierii din rahat).
Cu urat specimen au avut de-a face pompierii militari.
Imi doresc doar sa fie pus la plata (bani reali) pentru ce daune a produs sistemului in acest timp. Si odata cu el sa-l ajute si Nemes si Stanciu, poate chiar si Radu - seful jurist al IGSU, CA DOAMNE ... MARE A FOST GRADINA TA ...
Back to top
1 User said Thank to WikiLeaks for this Post :
 vionora (31 Jan 2013, 20:39)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF